Ken Adams 272 Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Dziś obejrzałem to wideo: Dowód na to, że ta gra ma sens nawet dla jednego gracza (nie wiem czy do grania online wymagany jest opłacony abonament). To mój kolejny zakup 100% wygląda na nieskrępowaną, złośliwą ale kulturalną zabawę Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 997 Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 12 minut temu, Ken Adams napisał: Dziś obejrzałem to wideo: Dowód na to, że ta gra ma sens nawet dla jednego gracza (nie wiem czy do grania online wymagany jest opłacony abonament). To mój kolejny zakup 100% wygląda na nieskrępowaną, złośliwą ale kulturalną zabawę Marioparty dla jednego gracza? No nie widzę sensu ani żadnego funu w tym Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 272 Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Jak widać na załączonym filmie, jest sens i fun (chyba nie trzeba dodawać, że grając z losowymi nieznajomymi z internetu) Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 No ale grając z ludźmi z internetu gra się już multi a nie samemu nie istotne czy są oni z friends listy czy randomy. Tak granie online wymaga abomentu. I tak jak ktoś się zastanawia czy kupić jakąś grę od Nintendo to tak kupić bo po pierwsze gra będzie świetna jak to u Nintendo, a po drugie nawet jak nie podejdzie można sprzedać z małą stratą czy to zaraz czy za 5lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 997 Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Jaka strata ja na takiej Zeldzie czy Diablo to zarobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza
l33t 123 Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 (edytowane) Mam dwa Switche. Chciałbym móc grać na zmianę na obydwu konsolkach. Nie chciałbym jednak płacić za Online, bo gram tylko single'owo i kanapowo (btw. nie mam i tak pewności, czy opłacanie Online by tu w ogóle pomogło). Czy mogę w jakiś wygodny sposób utrzymywać sejwy z gier na każdym z tych dwóch Pstryków? A więc tak, żeby dzisiaj grać na Switchu A, jutro wziąć do ręki Switcha B i kontynuować komfortowo rozgrywkę od momentu, w którym skończyłem wcześniej? EDIT: Nie chodzi mi tutaj o dzielenie jednej kopii gry na dwóch urządzeniach. Chciałbym jedynie móc grać na tym samym koncie na obydwu konsolkach tak, aby to było najmniej upierdliwe. Edytowane 9 Listopada 2021 przez l33t Cytuj Odnośnik do komentarza
beardo0 125 Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Nie wydaje mi się Chcesz grać wygodnie na dwóch Switchach, to niestety potrzebny jest Online Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Nawet mając z online nie jest to wygodne. Pamiętajcie Nintendo to tylko gry. Nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza
beardo0 125 Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Oczywiście, że jest wygodne 1, góra 2 kliknięcia i masz save w chmurze lub pobierasz Bardziej wygodne niż PS5, gdzie save jest rozdzielone na PS4 i PS5 Cytuj Odnośnik do komentarza
l33t 123 Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 (edytowane) 8 minut temu, beardo0 napisał: Oczywiście, że jest wygodne 1, góra 2 kliknięcia i masz save w chmurze lub pobierasz Bardziej wygodne niż PS5, gdzie save jest rozdzielone na PS4 i PS5 Powiedzmy, że akceptuję to płacenie za online, chociaż mnie piecze cebula, skoro nie zamierzam grać online, a gierki z NES-a też mam jednak w pompce. 1. Czy rzeczywiście jest tak, że wówczas wszystkie gry będę mógł sobie ogrywać w taki sposób na dwóch konsolkach? Chodzi mi o to, czy przypadkiem nie okaże się, że zapisy w chmurze nie są jednak tak oczywiste i w praktyce tylko część gier je obsługuje, a nie wszystkie tytuły dostępne na Switchu. I generalnie wywalę kase w błoto. 2. Widziałem, że ludzie chętnie korzystają z Online Family, szukając innych zainteresowanych do ściepy (wiadomo - cena). Czy takie dzielenie konta z randomami w sieci jest bezpieczne? Czy może, dajmy na to, grozi banem w postaci rykoszetu, gdyby inny członek takiej pseudorodziny tego bana z jakichś względów zasłużenie dostał. 3. Można w ogóle mając Online kupione w Polsce lub będąc częścią 'Rodziny' zmieniać swobodnie później regiony w sklepie? Czy może jest tak, że mając już Online wpięte w konto, tego regionu z PL zmienić nie będę mógł? Edytowane 9 Listopada 2021 przez l33t Cytuj Odnośnik do komentarza
beardo0 125 Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 (edytowane) Aż tak się w to nie wgłębiałem - to pytania do koneserów Nintendo albo Google Z tego co pamiętam, to Animal Crossing i Dark Souls nie obsługują zapisów w chmurze Edytowane 9 Listopada 2021 przez beardo0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Jak już wiadomo Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp zostało przesunięte na następny rok, a na ten tytuł najbardziej czekałem w tym roku :(. Z nadzieją, że wsiąknę jak w ITB na co najmniej 700h. Czy to jest coś w podobnym stylu? Zagrałby w jakąś turówkę, prostą w założeniach, w stylu indie, a mimo to głęboką, od której ciężko się oderwać. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 700 to raczej nie bo ta gra nie jest "losowa" w ten sam sposób co ITB. Ja bawiłem się swietnie i jak by nie zmienili stylu graficznego to moze bym sie pokusił o zakup dużo szybciej. Tak to poczekam na promo 30% i wjedzie cyfra. Zobacz sobie moze na yt przykładową misję to będziesz wiedział co i jak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) Byle było dużo główkowania, czekam z niecierpliwością. W ITB przeszedłem każdym setem mechów na hardzie cztery wyspy kilka razy bez utraty kostki energii 30000, w tym każdym setem przynajmniej raz 30000 ze wszystkimi zrobionymi misjami, a żeby było jeszcze trudniej to za każdym razem na każdej wyspie obierałem najtrudniejszą drogę, nawet pomimo faktu, że czasem mój set nie nadawał się na daną misję, co nie oznacza, że niemożliwe było niemożliwe. Co to były za wojny, ile razy od jednego ruchu zależało wszystko. I love this game. Czekam z nadzieją na FTL, ponoć nie umiera nigdy. I jestem w stanie dać pełną cenę 59e za grę day1. Edytowane 10 Listopada 2021 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Advance Wars od czasów GBA to bardzo proste gierki, ostatnie misje wymagają jedynie trochę więcej wysiłku. Wargroove jest bardzo podobne w założeniach do Advance Wars. No ale te gierki nie stały obok ITB czy FTL. FTL ma mnóstwo naśladowców, wystarczy wpisać w google FTL similar games i może coś z tego wyszło na switcha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) Ogólnie wiem, że FTL mogę ograć na kompie, czy nawet na tablecie z systemem iOS, ale nie posiadam kompa i nigdy nie miałem, tableta też, od bajtla jestem wierny konsolom, z komputerów jeśli tak można powiedzieć to miałem tylko C64 i Amigę. Na telefonie też nie gram, muszę mieć pada w ręku. Dla FTL jestem w stanie to zmienić, ale wciąż po cichu liczę na wersję na Switcha, skoro już tyle gier się pojawiło, z mokrych snów, jak Ori, Cuphead, FEZ itd.. Co do naśladowców, nie mam tyle czasu na granie, dlatego starannie dobieram gry. Poza tym jestem wybredny, zanadto, ale poszukam jakieś top10 FTL podobnych i może coś mnie przekona. Samo FTL po ITB jest dla mnie pewniakiem. Chłopaki z Subset Games znają się na rzeczy i ciekawe co tam znowu tworzą. Edytowane 10 Listopada 2021 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 23 hours ago, zdrowywariat said: Co do naśladowców, nie mam tyle czasu na granie, dlatego starannie dobieram gry. Poza tym jestem wybredny, zanadto, ale poszukam jakieś top10 FTL podobnych i może coś mnie przekona. Samo FTL po ITB jest dla mnie pewniakiem. Chłopaki z Subset Games znają się na rzeczy i ciekawe co tam znowu tworzą. Niedawno na Switchu pojawila sie ich nowa gierka, Crying Suns. Gierka jest fajna i chwile pogralem, zbiera do tego dobre recenzje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 10 minut temu, Sven Froost napisał: Niedawno na Switchu pojawila sie ich nowa gierka, Crying Suns. Gierka jest fajna i chwile pogralem, zbiera do tego dobre recenzje Nie wiedziałem, że coś wypuścili, obowiązkowo sprawdzę, choć spodziewałem się po nich sztosa na miarę FTL i ITB, a wygląda na to, że jest "tylko" bardzo dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 38 minut temu, Sven Froost napisał: Niedawno na Switchu pojawila sie ich nowa gierka, Crying Suns. Gierka jest fajna i chwile pogralem, zbiera do tego dobre recenzje To nie jest gra od Subset Games! Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 To sorry, cos zle przeczytalem ze to od nich ale pamietam ze czytalem duzo porownan do FTL i ta gra jest mozna powiedziec nowsza Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 12 minut temu, Sven Froost napisał: To sorry, cos zle przeczytalem ze to od nich ale pamietam ze czytalem duzo porownan do FTL i ta gra jest mozna powiedziec nowsza Spoko. Ja wierzę w ich geniusz i od razu mi coś nie pasowało z ocenami, choć dobrymi (+-8/10). Nie po to odeszli z korporacji, żeby w przysłowiowym garażu tworzyć gry bardzo dobre, a genialne ;). Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Takie gry jak Into the Breach czy Slay są bardzo rzadkie, na szczęście. Niektórzy dali się podobnie wciągnąć Darkest Dungeon, albo Dead Cells, ale to nie do końca to. Mam nadzieję na rychłą konwersję Wildermyth na Switcha, jest to gra która opiera się na historiach, ale to chyba pierwszy "narracyjny rogalik" który naprawdę dobrze wyszedł i pewna rewolucja w grach, a dla tych, którzy lubią takie opowieści, po prostu bardzo wciągający must-have. Niby inna gra, ale Wildermyth ma ten pierwiastek geniuszu, który nie powinien być możliwy - gra generująca topową unikalną rozgrywkę, niby prostą acz i kompleksową, na setki godzin wyjątkowych scenariuszy. Miejsce takich gier jest na Switchu, no ale twórcy robią pewnie co mogą. Cytuj Odnośnik do komentarza
xxdejwidx 0 Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Witam, mam taki problem, po przejściu z V2 na oled i przerzuceniu wszystkich save-ow, ściągnięciu gier na konsole, do każdego uruchomienia obojętnie jakiej gry wola o połączenie z internetem, co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rezoo7 217 Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 14 minut temu, xxdejwidx napisał: Witam, mam taki problem, po przejściu z V2 na oled i przerzuceniu wszystkich save-ow, ściągnięciu gier na konsole, do każdego uruchomienia obojętnie jakiej gry wola o połączenie z internetem, co może być przyczyną? Musisz na koncie my nintendo ustawić oleda jako główną konsolę (teraz jest tam V2 prawdopodobnie). Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 400 Opublikowano 14 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 W dniu 15.10.2021 o 11:00, GearsUp napisał: https://www.denofgeek.com/games/metroid-dread-david-jaffe-difficulty-rant-controversy-reactions/ https://gamefaqs.gamespot.com/boards/189706-nintendo-switch/79711042 HAHAHAAHAHAHA jaki melt down twórcy God of Wara nad poziomem trudności bo nie ma wszechobecnych strzałek. Gierka na małe Nintendo złamała potężnego brodacza Trochę odkopałem ale kurcze nie wiem jak ta gra może się nie podobać. Już mam za sobą 9 godzin grania i nigdzie na dłużej się nie zaciąłem, chyba że rozkminialem jak wziąć znajdzkę. Nawet walki z bossami nie są jakieś mega trudne wystarczy dobrze obczaić ataki i leci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi