Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mad Max: Fury Road [2015]

Featured Replies

Opublikowano

wszystko mi sie podoba (muza, klimat, aktorzy), ale no nie wiem cgi troche bije po oczach. w poprzednim filmie bylo to subtelniejsze (wlasciwie tylko burza piaskowa + jakies tam efekty ognia itd). tutaj troche smierdzi to full green screenem.

• Odpowiedzi 715
  • Wyświetleń 132,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• obejrzałem, niedawno wróciłem z seansu. w pewnym sensie rozumiem zachwyty, jak i się trochę dziwie. Faktycznie, dobre kino akcje, najlepsze jakie ostatnio widziałem. Jednak trochę mnie zirytował mini

• Uwielbiam stare Mad Max'y. Ale takiego gówna jak ten nowy to dawno nie widziałem.   Z innej beczki, kto tam jest głównym bohaterem w ogóle? Na pewno nie Max a raczej Theron. Masakra jak dla mnie.

• idź do kina piraciku yebany bo jak nie pójdziesz to mi drugiej i trzeciej części nie sfinansują.

Opublikowano

Będzie sztos.

A muza taka dobra, no bo ją znowu robi nie kto inny, tylko Junkie XL.

Opublikowano

Efekty na poziomie nowych marveli i wszystko jakieś takie sterylne. Wizualnie padaka. Jeszcze niech się okaże, że Hemsworth to młody Immortan Joe:pawel:

Opublikowano
24 minuty temu, Shen napisał:

Jeszcze niech się okaże, że Hemsworth to młody Immortan Joe:pawel:

Obejrzyj jeszcze raz ten teaser najlepiej tak od 1:12.

Opublikowano

MAD MAX Onanisma Ejaculata. Bilet do kina na pierwszy seans kupuje ja. Mesjasz zbawiciel powraca w postaci kobiety. :banderas:

Screenshot-20231201-102902-You-Tube.jpg

Screenshot-20231201-102831-You-Tube.jpg

Opublikowano

Mamy trzecia dekade 21 wieku, 367 filmow od marvela, nie powinnismy juz zauwazac w filmach cgi.

Opublikowano

Nie każdy je ogląda, więc niektórzy mogą poczuć.

Opublikowano

Wstałem rano i było mi smutno, bo same negatywne opinie na necie po tej zajawce.

Całe szczęście w większości to marudzenie gimbazy o kobietę w filmie.

Jest tez marudzenie na CGI i tutaj się zgodzę niestety. Liczyłem na brak CGI, a już z trailera się wylewa i to w najgorszym wydaniu. Trochę sie obawiam, ale cała reszta na plus. Hemsworth o dziwo bardzo fajny. Muzykę znów robi Junki XL  i to jest powód, dla którego warto iść do kina. Kupiłem kino domowe tylko po to, żeby oglądać Fury Road w kółko.

edit: aha, rozi miękka faja znów typowo poczuła się zagrożona, że w filmie o furiosie gra kobieta i musiała strzelić swojego merytorycznego minusa;]

Opublikowano

Faktycznie, niektóre CGI wygląda tak, no, tak średnio. W dodatku to nie będzie chase movie jak poprzednik, więc niektórzy mogą się zawieść.

Ta muza Junkie XL :banderas: Będzie day one w kinie.

Opublikowano

Co to za Mad Max bez Charlize i Toma? 

Opublikowano
4 hours ago, Faka said:

Co to za Mad Max bez Charlize i Toma? 

75% mad maxow jest bez nich. Teraz bedzie 80%.

Opublikowano

Już nawet Rocky jest bez Stallona, Terminator bez Arnolda wiec po choy Mel w Mad Maxie :dunno:

Przyszedł Hardy i nie mówiąc w Fury Road za wiele rozpierniczyl trylogie z Gibsonem. Co prawda Nux i Charlize okradli trochę go z bycia bohaterem we własnym filmie :kekw: ale kto by to pamiętał. 

Spoiler

... Furiosa bo dostala swoj film :drinks:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Beztytuu.thumb.jpg.bcf3d9bc8e51736e772fd221f31fe947.jpg

Jak grafika powyższa wskazuje... czy wypożyczając ,,Fury Road" na AppleTV+ w jakości 4K Dolby Atmos & Vision mam dostęp do edycji Black & Chrome? Z opisu rzekomo wygląda, że niby tak... no ale jest też osobna wersja tego obrazu do wypożyczenia/kupienia w SD również na tej platformie, ale za około 30zł, więc pozostaje pytanie: czy za wypożyczenie filmu w tej opcji 10zł, dostaję tą cholerną, mega klimatyczną B&C edycję, czy nie... A to kruci jest istotne. No bo przykładowo zapewne gdzieś na Zavi albo Amazonie można dostać film na dysku Blu-Ray z polskimi napisami, z dostępem do B&C Edition - koszt takiej ,,przyjemności" to granice 250-500zł. xD. Zapewne skończy się na ,,torrentach". :nosacz3:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Już się nie mogę doczekać :obama:

Edytowane przez Sep

Opublikowano

Niestety, po Fury Road, które było celebracją praktycznych efektów specjalnych, ktoś zajrzał do excela i mu się nie zgadzało. Mnie to CGI kłuje w oczy, może coś podciągną do premiery (w co wątpie). Trochę śmieszne, że Hemsworth próbuje grać Hardy'ego z DK:R.

Opublikowano

Ogółem wreszcie świetny trailer tego filmu i nawet się jaram tylko jak pisze Shankor chyba uznali że taniej niestety robić cgi i poniekąd w jakimś tam stopniu pozbywają się tego co mocno cechowało fury road