Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

To że to nie jest szczyt wygody to zupełnie rozumiem. Mi to nigdy nie się nie zawieszało, więc generalnie mi nie przeszkadza. A to, że w ogóle nie powinno się to odpalać to już swoją drogą, ale pewnie się to nie zmieni i można sobie ponarzekać tylko.

• Odpowiedzi 469
  • Wyświetleń 65,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• pare screenow   yano-panda i bansaj idzie do ministerstwa głupich kroków     klimatyczna pogoda     przemyt nielegalnych imigrantów do europy     fotka grupowa     można nawet gr

• No ja właśnie mam nadzieję, że to będzie bardziej singlowa sprawa, bo jak będzie klon Division to olewam.

• A ja biore na premiere bankowo, pogralem dzisiaj w pelnej ekipie skradajac sie non stop i fun byl nieziemski z pieknie zsynchronizowanych akcji, dla mnie bedzie to idealna gra na zmiane tempa po Yakuz

Opublikowano

Spoko, zapytałeś co komu to przeszkadza to dałem Ci dwa powody, dla których przeszkadza to mnie. Podwójne launchery byle tylko zbierać dane i chwalić się inwestorom liczbą aktywnych użytkowników to gówno niesamowite i jak kiedyś miałem z tym luz tak tym bardziej zaczynają mnie po prostu niepotrzebnie denerwować. Będę chciał kupić coś u was w sklepie to sobie kupię, nie wciskajcie mi się oknem do domu.

Opublikowano
28 minut temu, Bielik napisał(a):

Panowie najważniejsza kwestia - jest sens grać w to samemu?

Ja kiedyś próbowałem. Trzeba było w 2 miejscach coś kliknąć, żeby wieżę odblokować czy coś. Samemu mi czasu zabrakło, żeby się tam dostać, zabić wrogów i kliknąć guziczek. A jak nie zdążysz to od nowa.

To było jednak dawno temu, może coś pozmieniali. Ale to akurat pamiętam. To tylko jedna sytuacja, więc też poznam zdanie innych. Choć pewnie i tak nie pogram.

Opublikowano

Ja skończyłem całość sam i to jest idealna gra pod jakieś podcasty/YT bo robisz dużo powtarzalnych czynności, ale przez bardzo dobre strzelanie i piękny świat chciało mi się to robić. Jeżeli ktoś chce się skupiać na fabule to samemu będzie ciężko.

Opublikowano

Ja ukończyłem w pojedynkę i dobrze się bawiłem. Trzeba lubić trochę schematyczne i monotonne czynności, ale klimat i widoki to rekompensują.

Opublikowano

Skończyłem te nowe dlc Last Rites.

Całkiem spoko, klasyczne ghost recon, w ciężkiej deszczowej dżungli.

Walki z kultem wszedzie porozrzucane ciała itp.

Tak jak poprzednie dwa dlc całość to rzecz osobna nie połączona z główną kampanią ze swoją mapą i znajdzkamki.

Performance leci na ryj w deszczu na series x, nie jest nawet blisko 60fps xd.

Możliwe że te dlc to jest jakieś wprowadzenie do nowej części. Zresztą już tak raz zrobili w wildlands misję wprowadzającą do Breakpoint.

Kampanie gra się dalej świetnie, ta lokacja to naprawdę dobra robota, design bolivi i miejscówki nadal top open worldow i działa spoko trzyma te 60 w miarę nie to co dlc.

Opublikowano

Wysupłałem jednak te 22złocisze, kupiłem i zacząłem grać. Co prawda póki co chyba 3 godziny, ale jest fun z strzelania, eksploracji i zbierania.

Opublikowano

Ano jest. Też nie mogę się oderwać.

Ten open world jest nie do podrobienia.

Nigdy już nikt nie zrobi tak wielkiego i różnorodnego świata. Z poszanowaniem kultury boliwi(pomijając że zrobili z tego kraju strefę wojny z kartelami).

Gameplay i aktywności nie są modne przez to że jest shooter taktyczny i każde podejście do jakiejś bazy czy objectiva jest inne.

Świat błyszczy jak pisałem te wszystkie znalezione notatki, nagrania, ciekawostki archeologiczne są zajebiste.

Tak samo dialogi i zależności pomiędzy bossami cartelu. No nie jest to poziom książek Toma Clancyego ale i tak topka i pokazuje że współczesny Ubisoft nie ma nikogo od napisania dialogu.

Widać to w sumie w tym nowym dodatku last Rites, writing wchuj odbiega od podstawki.

Opublikowano

Odpaliłem dzisiaj na PC. Pojawia się logo Ubisoftu, NVIDIA itd i nagle jest napis "WCZYTYWANIE..."

i chuj. nie działa Wczytuje się i wczytuje. po raz kolejny przypominam sobie, że nie ma to jak konsole.

Opublikowano

Coś kiedyś czytałem o podobnym przypadku i pomogło ustawienie wysokiego priorytetu pliku exe w menadżerze zadań, czy coś w ten deseń.

Mi za to na PS5 zmiana gammy jasności i kontrastu niewiele daje. W samej grze nie bardzo działa, a w trybie foto już tak i widać różnicę.

Opublikowano
46 minut temu, Figaro napisał(a):

Odpaliłem dzisiaj na PC. Pojawia się logo Ubisoftu, NVIDIA itd i nagle jest napis "WCZYTYWANIE..."

i chuj. nie działa Wczytuje się i wczytuje. po raz kolejny przypominam sobie, że nie ma to jak konsole.

Gra po updacie nie działa na pc z nowszymi procesorami Intela. Właśnie tak się zatrzymuje na którymś splash screenie.

Opublikowano

@Figaro próbowałeś?

Edit: chyba jednak nie bardzo to działa, YT wrzucił mi to na główną i wrzuciłem tutaj bez zgłębiania się w film i komentarze.

Edytowane przez PiotrekP

Opublikowano

Zgadza się. Na konsolach oczywiście też trochę popsuli tym updatem ale nic aż tak drastycznego jak na pc.

Opublikowano

Chyba sobie jakoś team na wzór Niezniszczalnych zrobię, bo przeważnie i tak robi się jatka, a granie w takim stylu też daje fun.

Opublikowano

Można grać jak się chce ale po wielu godzinach gry nie ma problemu z wyczyszczeniem bazy unidadu tylko z pistoletem i bez huda.

Opublikowano

Coś jest ewidentnie spartolone na PS5 przy tych suwakach w opcjach.

W grze:

19ff753771384-screenshotUrl.jpg

W trybie foto, bez zmieniania tam czegokolwiek:

19ff75365a980-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Może tryb foto stosuje inne ustawienia (lepsze)? W niektórych grach tak deweloperzy oszukują :)

Opublikowano
1 godzinę temu, DarkStar napisał(a):

Może tryb foto stosuje inne ustawienia (lepsze)? W niektórych grach tak deweloperzy oszukują :)

To jest akurat dobry ficzer, najlepiej to działa w CP2077, gdzie nawet na Radeonach można sobie pocykać foty w PT.

Opublikowano
3 godziny temu, DarkStar napisał(a):

Aż sprawdzę to na Xboxie dzisiaj ale pewnie też tak jest.

Dodać można też że wersja na PlayStation jest na bazie trochę gorszej wersji niż wersja na Xboxa.

Xbox one X miał ładniejsza wersje niż PS4pro, a to tylko dodane klatki do tych wersji.

PlayStation nie ma assetow/tekstur w 4k, słabszy draw distance i niższa rozdziałka.

Ale dropy nieraz są konkretne na series x czyli przypuszczam, że najlepiej ogrywać tę grę na ps5pro.

Roznica w rozdziałce jest minimalna chyba Xbox 1800p a PlayStation 1400p.

Opublikowano

Rzecz w tym, że ustawiając suwaki w samej grze różnice są znikome, a w PM już to widać, momentami aż do przesady. Próbowałem wyłączać HDR konsoli, ale też niewiele to daje.

Opublikowano

Te twoje screeny wyglądają jak problem z HDR ten jasny beż HDR a ten ciemny z HDR