Opublikowano 7 sierpnia7 sie To że to nie jest szczyt wygody to zupełnie rozumiem. Mi to nigdy nie się nie zawieszało, więc generalnie mi nie przeszkadza. A to, że w ogóle nie powinno się to odpalać to już swoją drogą, ale pewnie się to nie zmieni i można sobie ponarzekać tylko.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Spoko, zapytałeś co komu to przeszkadza to dałem Ci dwa powody, dla których przeszkadza to mnie. Podwójne launchery byle tylko zbierać dane i chwalić się inwestorom liczbą aktywnych użytkowników to gówno niesamowite i jak kiedyś miałem z tym luz tak tym bardziej zaczynają mnie po prostu niepotrzebnie denerwować. Będę chciał kupić coś u was w sklepie to sobie kupię, nie wciskajcie mi się oknem do domu.
Opublikowano 8 sierpnia8 sie 28 minut temu, Bielik napisał(a):Panowie najważniejsza kwestia - jest sens grać w to samemu?Ja kiedyś próbowałem. Trzeba było w 2 miejscach coś kliknąć, żeby wieżę odblokować czy coś. Samemu mi czasu zabrakło, żeby się tam dostać, zabić wrogów i kliknąć guziczek. A jak nie zdążysz to od nowa. To było jednak dawno temu, może coś pozmieniali. Ale to akurat pamiętam. To tylko jedna sytuacja, więc też poznam zdanie innych. Choć pewnie i tak nie pogram.
Opublikowano 8 sierpnia8 sie Ja skończyłem całość sam i to jest idealna gra pod jakieś podcasty/YT bo robisz dużo powtarzalnych czynności, ale przez bardzo dobre strzelanie i piękny świat chciało mi się to robić. Jeżeli ktoś chce się skupiać na fabule to samemu będzie ciężko.
Opublikowano 8 sierpnia8 sie Ja ukończyłem w pojedynkę i dobrze się bawiłem. Trzeba lubić trochę schematyczne i monotonne czynności, ale klimat i widoki to rekompensują.
Opublikowano 8 sierpnia8 sie Skończyłem te nowe dlc Last Rites.Całkiem spoko, klasyczne ghost recon, w ciężkiej deszczowej dżungli.Walki z kultem wszedzie porozrzucane ciała itp.Tak jak poprzednie dwa dlc całość to rzecz osobna nie połączona z główną kampanią ze swoją mapą i znajdzkamki.Performance leci na ryj w deszczu na series x, nie jest nawet blisko 60fps xd.Możliwe że te dlc to jest jakieś wprowadzenie do nowej części. Zresztą już tak raz zrobili w wildlands misję wprowadzającą do Breakpoint.Kampanie gra się dalej świetnie, ta lokacja to naprawdę dobra robota, design bolivi i miejscówki nadal top open worldow i działa spoko trzyma te 60 w miarę nie to co dlc.
Opublikowano poniedziałek o 08:335 dni Wysupłałem jednak te 22złocisze, kupiłem i zacząłem grać. Co prawda póki co chyba 3 godziny, ale jest fun z strzelania, eksploracji i zbierania.
Opublikowano poniedziałek o 08:415 dni Ano jest. Też nie mogę się oderwać. Ten open world jest nie do podrobienia.Nigdy już nikt nie zrobi tak wielkiego i różnorodnego świata. Z poszanowaniem kultury boliwi(pomijając że zrobili z tego kraju strefę wojny z kartelami).Gameplay i aktywności nie są modne przez to że jest shooter taktyczny i każde podejście do jakiejś bazy czy objectiva jest inne.Świat błyszczy jak pisałem te wszystkie znalezione notatki, nagrania, ciekawostki archeologiczne są zajebiste.Tak samo dialogi i zależności pomiędzy bossami cartelu. No nie jest to poziom książek Toma Clancyego ale i tak topka i pokazuje że współczesny Ubisoft nie ma nikogo od napisania dialogu.Widać to w sumie w tym nowym dodatku last Rites, writing wchuj odbiega od podstawki.
Opublikowano poniedziałek o 20:005 dni Odpaliłem dzisiaj na PC. Pojawia się logo Ubisoftu, NVIDIA itd i nagle jest napis "WCZYTYWANIE..."i chuj. nie działa Wczytuje się i wczytuje. po raz kolejny przypominam sobie, że nie ma to jak konsole.
Opublikowano poniedziałek o 20:075 dni Coś kiedyś czytałem o podobnym przypadku i pomogło ustawienie wysokiego priorytetu pliku exe w menadżerze zadań, czy coś w ten deseń.Mi za to na PS5 zmiana gammy jasności i kontrastu niewiele daje. W samej grze nie bardzo działa, a w trybie foto już tak i widać różnicę.
Opublikowano poniedziałek o 20:495 dni 46 minut temu, Figaro napisał(a):Odpaliłem dzisiaj na PC. Pojawia się logo Ubisoftu, NVIDIA itd i nagle jest napis "WCZYTYWANIE..."i chuj. nie działa Wczytuje się i wczytuje. po raz kolejny przypominam sobie, że nie ma to jak konsole.Gra po updacie nie działa na pc z nowszymi procesorami Intela. Właśnie tak się zatrzymuje na którymś splash screenie.
Opublikowano wtorek o 05:294 dni @Figaro próbowałeś?Edit: chyba jednak nie bardzo to działa, YT wrzucił mi to na główną i wrzuciłem tutaj bez zgłębiania się w film i komentarze. Edytowane wtorek o 05:474 dni przez PiotrekP
Opublikowano wtorek o 12:374 dni Dla ciekawskich, Ubisoft jest świadom problemu i pracuje nad patchem.
Opublikowano wtorek o 13:224 dni Zgadza się. Na konsolach oczywiście też trochę popsuli tym updatem ale nic aż tak drastycznego jak na pc.
Opublikowano wtorek o 23:544 dni Chyba sobie jakoś team na wzór Niezniszczalnych zrobię, bo przeważnie i tak robi się jatka, a granie w takim stylu też daje fun.
Opublikowano środa o 06:063 dni Można grać jak się chce ale po wielu godzinach gry nie ma problemu z wyczyszczeniem bazy unidadu tylko z pistoletem i bez huda.
Opublikowano środa o 18:573 dni Coś jest ewidentnie spartolone na PS5 przy tych suwakach w opcjach.W grze:W trybie foto, bez zmieniania tam czegokolwiek:
Opublikowano czwartek o 08:012 dni Może tryb foto stosuje inne ustawienia (lepsze)? W niektórych grach tak deweloperzy oszukują :)
Opublikowano czwartek o 09:422 dni 1 godzinę temu, DarkStar napisał(a):Może tryb foto stosuje inne ustawienia (lepsze)? W niektórych grach tak deweloperzy oszukują :)To jest akurat dobry ficzer, najlepiej to działa w CP2077, gdzie nawet na Radeonach można sobie pocykać foty w PT.
Opublikowano czwartek o 12:062 dni 3 godziny temu, DarkStar napisał(a):Może tryb foto stosuje inne ustawienia (lepsze)? W niektórych grach tak deweloperzy oszukują :)Aż sprawdzę to na Xboxie dzisiaj ale pewnie też tak jest.Dodać można też że wersja na PlayStation jest na bazie trochę gorszej wersji niż wersja na Xboxa.Xbox one X miał ładniejsza wersje niż PS4pro, a to tylko dodane klatki do tych wersji.PlayStation nie ma assetow/tekstur w 4k, słabszy draw distance i niższa rozdziałka.Ale dropy nieraz są konkretne na series x czyli przypuszczam, że najlepiej ogrywać tę grę na ps5pro.Roznica w rozdziałce jest minimalna chyba Xbox 1800p a PlayStation 1400p.
Opublikowano czwartek o 12:332 dni Rzecz w tym, że ustawiając suwaki w samej grze różnice są znikome, a w PM już to widać, momentami aż do przesady. Próbowałem wyłączać HDR konsoli, ale też niewiele to daje.
Opublikowano czwartek o 12:372 dni Te twoje screeny wyglądają jak problem z HDR ten jasny beż HDR a ten ciemny z HDR