Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elite: Dangerous

Featured Replies

• Odpowiedzi 969
  • Wyświetleń 103,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jezuuuuuuu, udalo sie.     I jestem pierwszy. :D   https://psnprofiles.com/trophy/6291-elite-dangerous/1-right-on-commander

• To uczucie kiedy chlopaki robia eskapade w nieznany system...     ... i okazuje sie ze nie maja jak wrocic bo nie ma nigdzie zadnej gwiazdy neutronowej ktora dalaby im odpowiedniego kopa na skok

• Tzn gra jest za(pipi)ista, ale prog wejscia jest potezny i dopoki sie go nie przeskoczy gra moze przytlaczac a nawet frustrowac mnogoscia opcji. Do tej gry trzeba podejsc ze swiadomoscia ze bedzie od

Opublikowano

Da się jakoś zmienić kolor interfejsu? Czasami widzę filmy gdzie latają z takim niebieskim hudem, wygląda to ekstra.

Nie, na PC po prostu zmodowali sobie palete kolorow i stad takie efekty, minusem sa np niebieskie ludziki etc.

Opublikowano

Podczas naszej ustawki gadałem o tym na Party, teraz wrzucam fotkę instalacji o dość swojsko brzmiącej nazwie :P

Yano_zpsjc2vsfua.jpg

Opublikowano

Mikołaj, podstawowe pytanie? Screeny robisz w jpg czy png?

przy pobieraniu widze .jpg, udostępniam na grupe na ps4 > włączam aplikacje ps ms na tel i pobieram stamtąd zdjęcie z grupy > wysyłam sobie na fb > imgur > forumek 

Moze jestem poyebany ze tak robie ale nie wpadłem na inny sposób xD

Jak się kupuje paliwo albo raczej jakiego rodzaju? :D Widze w sklepie jakieś paliwa ale ciul wie co kupić bo jest kilka opcji. Byłem w drodze do innego układu i na szczęście zauważyłem, że zaraz nie będę miał paliwa. Ledwo doleciałem :obama:

Edit: Już widzę "Consumed by: All" ;)

Edytowane przez Mikołaj

Opublikowano

I zmień w opcjach Share żeby Ci robił w png a nie jpg.

Opublikowano

Postanowiłem poszukać kabin pasażerskich i zacząłem od wielkiej stacji w Aulin- były. Wyrzuciłem ze swojej Cobry obie instalacje cargo i kupiłem dwie ekonomiczne kabiny za 16k po odliczeniu ceny tych cargo racków. To przeglądam oferty i jest jedna za 2,799k, z przewozem mafioza w cztery miejsca i pewnie jeszcze powrót. Po 10 skokach, w czasie których minąłem gwiazdy neutronowe, fioletowe i jeszcze jakieś, w większości unexplored(nie zwiedzalem mocno, ale widzę na jakiejś stacji na wygwizdowie, że 120k jest w kieszeni, a jak wspomniałem, to dopiero 1/5 misji).

W tym układzie gdzie był pierwszy cel to ze 3 razy próbowali mnie wyrwać z hypera, czyli dość intensywnie w porównaniu do tego co było do tej pory.

Zanim jednak zacząłem z tym kontraktem, to podrzuciłem siedmiu ludków do systemu na jeden skok-150k zanic po prostu. Dobrze być złotówą w kosmosie.

Opublikowano

Pany, miałem zrobic fajną misje za 100 tys cr, która polegała na zawiezieniu ładunku (zajmował 2 sloty w cargo rack) do układu oddalonego o około 6 lat swietlnych. Miejsce na ładunek miałem (akurat pojemnosc pierwszego statku to 2 sloty), odleglosc rowniez byla w zasiegu mojego statku (wyznaczylo mi droge), a mimo wszystko i tak nie moglem oddac skoku miedzygwiezdnego. Nie pamiętam dokladnie alertu ale bylo to cos zwiazane z paliwem (mialem zatankowane na full). Nie wiecie co moglo by tego przyczyną? Oczywiscie wszystkie podwozia mialem schowane, celowniki itp.

Opublikowano

Ze zwiększonym obciążeniem musisz wejść w mapę galaktyki i wyznaczyć na nowo trasę (automatycznie zaraz po wejściu w mapę) i trasa zajmie ci troszkę dłużej (1 lub 2 skoki więcej)

Opublikowano

To uczucie, gdy masz mniej niż 1/10 baku i lądujesz gdzieś zatankować i ni chuchu, paliwa nie sprzedają.

I po 3 skokach na oparach znajdujesz inną stację wśród pustych układów umierających gwiazd, gdzie ci sprzedadzą :banderas:

Wciąż robię tą misję z transportem mafioza. W jednym z początkowych układów jakiś gościu próbował mnie przechwycić, na co pasażer zasugerował ściągnąć go i zaoferował 5k. Szkoda czasu biorąc pod uwagę ile dostanę za tą misję, więc lecę dalej. Sęk w tym, że gość nie odppuszcza i co 5 systemów widzę wiadomość od tego samego faceta o przystąpieniu do przechwycenia. Dobra gra.

Edytowane przez gkihdghdhj

Opublikowano

Kupcie sobie fuel scoop, serio xd

Jesli priorytetem nie jest walka a trading/mining/exploring to fuel scoop jest obowiazkowy.

Opublikowano

Kórva i ja czekam na swoją kopie. Lubie te tematykę wiec pewnie będę zachwycony. Do tego będę kosmicznym spedytorem i napierdalal transporty xD

Opublikowano

A ja siedziałem z chłopakami do 2 w nocy i dupa bo o 6 dzisiaj pobudka. Dawno tak źle się nie czułem :( Robię detox i dzisiaj nie gram (no może na chwilę odpalę). Absolutny pożeracz czasu, człowiek myśli że chwilę grał, tu jakiś skan, tu kilka skoków może 30 minut gry a i minęło 5h :(

Opublikowano

Fajne w ED jest to że wcale najdroższe nie musi być najlepsze. I dotyczy to zarówno statków jak i modułów. Dobrze przemyślany build doprawiony nutką inżynierów pozwala zabłysnąć wielu szarym myszkom :)

Opublikowano

Możecie mi wyjaśnić jakie bonusy daje posiadanie załogi, jeżeli w ogóle takie są. Z opisu widzę, że  trzeba się z nimi dzielić zyskiem z działalności a że jestem skąpy to nie wiem czy są warci zatrudnienia.