Skocz do zawartości

Resident Evil 2 Remake

Featured Replies

Opublikowano

Ten remake Code Veronica robiony przez fanow pokazuje ile macie racji, przeciez nawet sam poczatek z zapalniczka to :obama: :banderas: Mam nadzieje ze Capcom to podchwyci i zrobi swoj na poziomie remaku RE2

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 342,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo platynę w GOTY trzeba mieć. 

• Ja czekam aż kolekcję uzupełni kolekcjonerka Resident Evil 2    

• To jest demo rimejku pełną gębą.   Jak to jest poziom Revelations to oficjalnie idę zjeść własne kapcie.   Czyli HDRek nie działa = gierka do śmieci? Nie da się go wyłączyć i g

Opublikowano

Od trzech dni w napędzie mam Residenta 2. Ponieważ lubię wyzwania, zacząłem od razu na poziomie hardcore i właśnie ukończyłem scenariusz Leona (11h) i zacząłem Claire, jestem na etapie walki z pierwszym bossem przy okazji spotkania Sherry. Nie chce mi się za dużo pisać, tylko jedno chcę powiedzieć: RE2>TLOU2. 

Opublikowano

Trójka o wiele mniejszy wypas. Grywalność wysoka, szczególnie jak chce się masterować ale klimat uleciał i za dużo wycięte w stosunku do oryginału.

Opublikowano

Trójka to przede wszystkim fajny akcyjniak, sklepik też trochę wynagradza, nielimitowana wyrzutnia rakiet, nielimitowany karabin i można kręcić rekordy dzięki takim ułatwieniom arsenału. 

Opublikowano

RE3 można kupić za 50zł, rozrywki zapewni może na 10h, ale mocny niesmak pozostaje. Jest to na szybko i po taniości zrobiony dodatek do RE2.

W sumie najlepsze, co dostajemy kupując RE3 to Resistance, w którym mam już nabite ponad 100h i nie zapowiada się bym prędko skończył. Wyborne multi, szkoda że Capcom odciął support na rzecz chuj.owego RE8 i Reverse.

Robiłem ostatni replay całej serii, więc reasumując ostatnie dokonania Capcomu

RE2 >> Resistance > RE3 > RE8

Opublikowano

Właśnie ten re3 coś mocno trzyma cenę xD o wiele częściej jest re2 na promkach w dobrych cenach

Opublikowano

No trzyma, bo jednak jest o rok młodsza (10 miesięcy lol), a w pakiecie są dwie gry. Ale sam RE3 wart jest w okolicach tych 50zł, przekładając jakość i ilość zabawy na cenę. Do dzisiaj poślady mnie pieką na wspomnienie że dałem za to 250zł (no ale w sumie Resistance mi to wynagrodził).

Najgorsze jest to, że remake 3 mógł powstać tylko jeden i go spyerdolili na każdym froncie, kolejnego nie dostaniemy. :nvmnd:

Opublikowano

Jak ktoś chce zaliczyć raz RE3 i trochę pobawić się dodatkami, to tak jest to gra na 10h. Ja spędziłem przy niej ponad 30h i świetnie się bawiłem a kupiłem pudełko za 80 zeta.

Opublikowano

Ja jeszcze nie grałem w fulla ale w demku bawiłem się równie dobrze co w dwójce :rayos: no jedynie brak odrywanych kończyn sakramencko bolał  :/

Opublikowano
Godzinę temu, smoo napisał:

Najgorsze jest to, że remake 3 mógł powstać tylko jeden i go spyerdolili na każdym froncie, kolejnego nie dostaniemy.

Różnie to bywa, Medievil dostał dwa rimejki(PSP i PS4), a taki MGS pewnie też ma spore szanse na kolejny remake po Twin Snakes.

Opublikowano

Ja w 3 oryginał nie grałem to liczę że będzie dobra zabawa, a w Brazylii takie ceny że wzięta razem z 2 w pakiecie. 

Opublikowano

No za 10 lat może trójka dostanie kolejny Remake, ale wielu może nie dociągnąć tak sędziwego wieku :sapek: Zmarnowany potencjał to zmarnowany potencjał.

Dlatego nadziei upatruję w ewentualnej reedycji pod nowe konsole, wtedy z RE2 9/10 mogą zrobić 10/10 dodając scnariusze B i usprawnienia w rozgrywce (prawdziwie zazębiające się historie) i podciągając jeszcze oprawę, ale w przypadku RE3 oprócz oczywistości typu dodanie fizyki, wyciętych etapów itd musieliby przemodelować większość gry, co raczej finansowo się im nie opłaci.

Edytowane przez smoo

Opublikowano

Nie, kosmetyka tylko niestety. I dodatkowa krótka bron jest dla każdej postaci.

Opublikowano

Zacząłem 2nd Leonem i jednak jest trochę tych zmian, rozstaw zombie czy skrzynek, podoba mi się. Lekko mnie to zaskoczyło i nie wiem czy nie zacznę jeszcze raz bo sporo ammo poszło. 

Opublikowano

Mi się tak dobrze w to grało że pod rząd przeszedłem 4 razy xD cudowna gra :banderas:

Opublikowano

Ja też się trochę cykałem hardkora ale nie jest trudno, gra się fantastycznie

Opublikowano

No to Claire 2nd se już odpalę pewnie na hard, a teraz jak pykam ten drugi scenariusz to Mr X też jest o wiele bardziej uciążliwy. 

Opublikowano

Warto sięgać jeszcze po ten tytuł ? Gra robi dzisiaj jeszcze wrażenie ? 

Opublikowano

Chłopie ta gra ma 3 lata a nie 30 xD 

Opublikowano

Nie warto. Mechanika z poprzedniej epoki, oprawa AV to jakiś żart. Należy grać tylko w gry wydane w roku, który jest aktualnie. Wyjątek to gry wydawane w grudniu, w te możesz zagrać tylko do końca styczniu, później już nie robią wrażenia.