Opublikowano 10 listopada 20204 l 12 hours ago, Mike said: Z tego wniosek, że łatwiej emulować x86 na PowerPc, niż w drugą stronę. Jest raczej na odwrót, nowoczesne procesory x86 są znacznie bardziej skomplikowane niż PPC, zresztą pierwszy xbox do tej pory nie doczekał się dobrego emulatora. Edytowane 10 listopada 20204 l przez _Shaman_
Opublikowano 11 listopada 20204 l Próbuję odpalić GTA 4 z płyty na XSX i wyświetla się info, że ta gra nie jest obsługiwana....
Opublikowano 11 listopada 20204 l A pobrało Ci grę na dysk? Konsola powinna ściągnąć grę z sieci na dysk.
Opublikowano 11 listopada 20204 l Wiem, że pobiera. Inne tytuły działają. W wypadku GTA 4 wywala od razu monit że gra nie jest we wstecznej. Nawet po włożeniu płyty z grą nie wyświetla się okładka gry na ikonie płyty. Trudno, pobawię się tym tematem później.
Opublikowano 11 listopada 20204 l Czy pierwsza Forza Horizon jest we wstecznej? Bo chętnie bym zaczął od początku.
Opublikowano 11 listopada 20204 l Faktycznie, coś tam widnieje w sklepie, ale niestety "Not Currently Available" - czyli co? Jak kupię pudełko to mogę pograć?
Opublikowano 11 listopada 20204 l Autor 22 minuty temu, Wredny napisał: Jak kupię pudełko to mogę pograć? TAk pierwszy Horizon drugi i trzeci tylko pudełkowe wersje, bo licencje wygasły i na marketplace nie ma bo usuneli.
Opublikowano 11 listopada 20204 l Kurde, najtańsza na allegro to 70zł, ale cóż - chcę w to pograć, bo pamiętam, że była zayebista, jak u kumpla na X360 grałem.
Opublikowano 11 listopada 20204 l Jak masz już kupioną cyfrowo wcześniej to możesz ją ściągnąć, chodzi o to, ze nie kupisz jej już na ms store
Opublikowano 11 listopada 20204 l 1 minutę temu, lpcl napisał: To dziwne bo mam wersję z golda i normalnie cyfrę zasysa. Jak miałeś grę kupioną/z Golda to możesz pobierać do woli, ale jak ktoś nigdy nie miał to nie kupi. Tak samo jak FH2 i FH3
Opublikowano 11 listopada 20204 l Jest legalnie na naszym storze Ninja Gaiden Black. Kiedyś kupiłem na zagranicznym storze, bo u nas nie bylo. 50zł nie majątek.
Opublikowano 11 listopada 20204 l 6 minut temu, Bzduras napisał: Jak miałeś grę kupioną/z Golda to możesz pobierać do woli, ale jak ktoś nigdy nie miał to nie kupi. Tak samo jak FH2 i FH3 Rozumiem tylko to be sensu jest że wcześniej kupioną mogę ściągnąć a Wredny nie może normalnie jej kupić.
Opublikowano 11 listopada 20204 l No jak bez sensu, nabyłeś ją więc możesz ją ściągnąć, ale jeśli gra straciła licencje to oficjalnie nikt nie może już jej więcej kupić cyfrowo.
Opublikowano 11 listopada 20204 l Autor 2 minuty temu, lpcl napisał: Rozumiem tylko to be sensu jest że wcześniej kupioną mogę ściągnąć a Wredny nie może normalnie jej kupić. Nowy użytkownik nie kupi bo licencje wygasły, ale jak tobie się udało kupić jak było na storze to możesz z tego korzystać bo trochę sztryms by był jakby ci po czterech latach zabrali dostęp bo licencje wygasły i zabijałoby to sens cyfrowej dystrybucji. Było by tak jak z tym mitycznym wyłączeniem serwerów i stratą gierek. Wredny może normalnie ją kupić tylko że używkę na płycie, no i lipa taka że gry na X360 były na płytach DVD, a te się potrafiły mocno rysować i można trafić na taką po "odnawianiu" niekoniecznie w pełni sprawną
Opublikowano 11 listopada 20204 l Akurat na One i Series wystarczy, że płyta pozwoli się przedstawić konsoli jako tytuł X, reszta i tak dociąga się z neta i ani kilobajt z dysku nie jest instalowany.
Opublikowano 11 listopada 20204 l Akurat to niewielki problem, bo i tak nic nie instaluje się z płyty Edit: kurde, drugi Edytowane 11 listopada 20204 l przez 20inchDT
Opublikowano 11 listopada 20204 l 42 minuty temu, iluck85 napisał: Jest legalnie na naszym storze Ninja Gaiden Black. Kiedyś kupiłem na zagranicznym storze, bo u nas nie bylo. 50zł nie majątek. Bardzo serdecznie polecam wszystkim tym, którzy jeszcze w nią nie grali. Jeśli istnieje choć jedna gra która jest ponadczasowa i dalece wyprzedziła swoje czasy to jest to z całą pewnością NGB. To wprost niewiarygodne! Gra ma 15 lat, a jeszcze dzisiaj szczena z głuchym łoskotem ląduje na podłodze jak się ją ogląda w akcji. Już na KoX-ie gra wyglądała i ruszała się obłędnie, a na SeX-ie to już w ogóle musi być kosmos
Opublikowano 11 listopada 20204 l Graficznie wstydu nie ma Betonu jak przy np Shnemue też nie ma. Techniczne granie nadal tip top. Brakuję mi wersji z Vity- były osiągnięcia. Jedyna gra w której bym dzisiaj wbił calaka, bo już dawno to olałem. Jest też 2, ale to mi kompletnie nie podeszło. Jest jeszcze 3 w tej wersji ulepszonej- razer? razor? Ale to przeszedłem na pałę za tytuł tylko. Szkoda serii...
Opublikowano 11 listopada 20204 l No Black świetny, ale brakuje lepszej kamery z Sigmy oraz brakuje obracania jej lewym katalogiem jak w NG2. No i korva te yebane bieganie po wodzie xd jak i uzywanie apteczek, gdy trzeba wejsc specjalnie do menu.
Opublikowano 12 listopada 20204 l 14 godzin temu, Figuś napisał: Nowy użytkownik nie kupi bo licencje wygasły, ale jak tobie się udało kupić jak było na storze to możesz z tego korzystać bo trochę sztryms by był jakby ci po czterech latach zabrali dostęp bo licencje wygasły i zabijałoby to sens cyfrowej dystrybucji. Było by tak jak z tym mitycznym wyłączeniem serwerów i stratą gierek. Wredny może normalnie ją kupić tylko że używkę na płycie, no i lipa taka że gry na X360 były na płytach DVD, a te się potrafiły mocno rysować i można trafić na taką po "odnawianiu" niekoniecznie w pełni sprawną testowałem na bardzo porysowanym sc blacklist i table tennis (to drugie było jak papierem ściernym). Własnie to jest plus bc. Płyta tylko potwierdza i może być porysowana bo wszystkie dane ściąga się z neta. Nie istnieje sytuacja jak na 360 że instalacja się nie powiodła z powodu braku możliwości odczytu danych
Opublikowano 17 listopada 20204 l NIe wiem czy to dobry temat ale lepszego nie znalazłem. Na węgierskim MS Store jest spora promka. Chciałem jeden tytul z x360 kupić. Ale nie chce podawać danych z karty do dokonania zakupu bo się troche cykam. Inna sprawa że nie mam np. Revoluta którego bym pewnie bez bólu podał. I teraz pytanie: Czy może mi ktoś zakupić gre na MS Store płacąc swoim revolutem i nastepnie tą gre jakoś mi przekazać? Kod? Czy to od razu do konta kupującego się przypisze i nie ma kodów do realizacji jak się na MS Store kupuje?