Kron997 450 Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 5 godzin temu, MYSZa7 napisał: Bo ta gra mieć design odpustowy i kiczowaty. Jest zayebiście, cyberpunk jak w mordę strzelił Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 (edytowane) @Kron997 pisał, że brakuje mu udostępnienia elektronicznych kawałków, które pojawiały się w trailerach. Na Spotify jest artysta zwany Vector Seven, który w swoich utworach bezpośrednio nawiązuje do uniwersum Cyberpunka. Kawałki jak "Trauma Team", "Militech" czy "Braindance" mówią same za siebie. Nastrojem i stylem mocno nawiązuje do nadchodzącej produkcji Redów i myślę, że mogą zrobić jeszcze większą zajawkę na ten tytuł. Mocno polecam. Edytowane 25 Września 2020 przez MYSZa7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
tedi007 626 Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Nie wiem czy ktoś już wrzucał. Książka wprowadzająca do świata Cyberpunka. Premiera 14 października Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 12 godzin temu, Kron997 napisał: Jest zayebiście, cyberpunk jak w mordę strzelił Chyba nie do końca rozumiesz czym jest cyberpunk, sam design gry trochę zbyt czysty jak na ten gatunek i kojarzy się raczej z dodatkami do GTA Online, ale zobaczymy jak to wypadnie w grze Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Ksiazke przeczytalem po angielsku w PDFie. Duzo smaczkow. Troche historii. Ladne artworki. Nic rewolucyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 6 godzin temu, bluber napisał: Chyba nie do końca rozumiesz czym jest cyberpunk, sam design gry trochę zbyt czysty jak na ten gatunek i kojarzy się raczej z dodatkami do GTA Online, ale zobaczymy jak to wypadnie w grze Masz różne dzielnice przecież. Nie wiem, pewnie sie nie znam. Ale zaraz specjaliści mi to wyjaśnią. Po prostu jestem zauroczony tym, co widzę. Jest wykwintnie i przepysznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 (edytowane) Design jest dobrze powiązany z oryginałem, ale nie za bardzo wiem o co chodzi Bluberowi, że jest zbyt czysty? W sensie jeśli porównujemy klimat Cyberpunka 2077 do np. Blade Runnera to fakt, jest zbyt kolorowo, ale czy zbyt czysto? Edytowane 26 Września 2020 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Ciekawe czy MS zrobi jakiegoś deala z CDP z ich grą, bo jak wiemy, są w najlepszych stosunkach jeśli chodzi o partnerstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 8 godzin temu, bluber napisał: Chyba nie do końca rozumiesz czym jest cyberpunk, sam design gry trochę zbyt czysty jak na ten gatunek i kojarzy się raczej z dodatkami do GTA Online, ale zobaczymy jak to wypadnie w grze Rozwiń. Ghost in the Shell to też fundament cyberpunku, a nie ma tam za bardzo śmieci na ulicach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 W nie naszym lengłydżu, ale coś tam niecoś można ocenić. Widać przede wszystkim że jest co szlifować i odrobaczać , jak choćby znikająca ręka w 1:03. Generalnie jednak doskonale to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Po angielsku wiadomo, brzmi tak jak powinno, po polsku brzmi tragicznie, ale kurde japoński tu pasuje bardzo spoko, jest specyficzny klimat rodem z Ghost in the Shell. Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Cyberpunk też mi się kojsrzy z takim "brudnym" klimatem, ale może dlatego, że naoglądałem się swego czasu filmów jak np. johnny mnemonic (akcja filmu dzieje się w 2021 xD) Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Było w ogóle cokolwiek pokazane z obecnej generacji? Chcę się nastawić psychicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Jeszcze nie pokazali jak gra działa i wygląda na konsolach Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 pewnie poziom Watch Dogs w wieloma światełkami Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Pierogi World 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 W dniu 25.09.2020 o 17:00, MYSZa7 napisał: Design jest dobrze powiązany z oryginałem, ale nie za bardzo wiem o co chodzi Bluberowi, że jest zbyt czysty? W sensie jeśli porównujemy klimat Cyberpunka 2077 do np. Blade Runnera to fakt, jest zbyt kolorowo, ale czy zbyt czysto? No bluberowi chyba za mocno gatunek cyberpunk kojarzy się z Blade Runnerem, który przede wszystkim jest z gatunku Neo-Noir czyli ma być brudno, deszczowo i ma wpadać światło neonów do zadymionego od szlugów obskurnego pokoju. BR czerpie garściami z amerykański filmów lat 50, ale to nie jest film typowo z gatunku cyberpunk. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 564 Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 No mi się zdecydowanie kojarzy z BladeRunnerem, troszkę też z Cyborgiem z JC VanDamme a po części też z klimatami Synthwave. Czyli jaki klimat by nie był w grze to i tak mi raczej podpasuje. Jedyne o co drżę to o te małe detale i ilość contentu w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 CDP nie umie w konsolę, jakby pokazali rozgrywkę z PS4 to by akcje poleciały na giełdzie. Poczekam aż wydadzą łatkę na XSX, wcześniej niż na wiosnę nie dotykam się tego tytułu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Pewnie w ogóle nie pokażą i dopiero od ludzi, którzy wyrwa przed premierą, będzie się można dowiedzieć co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 28 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Cyberpunk 19 listopada premiera. A nowa generacja się zaczyna 10 listopada, nie ma sensu grać na starych. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 28 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 23 godziny temu, Bartolinsky napisał: No bluberowi chyba za mocno gatunek cyberpunk kojarzy się z Blade Runnerem, który przede wszystkim jest z gatunku Neo-Noir czyli ma być brudno, deszczowo i ma wpadać światło neonów do zadymionego od szlugów obskurnego pokoju. BR czerpie garściami z amerykański filmów lat 50, ale to nie jest film typowo z gatunku cyberpunk. Czy ja wiem czy tylko mi się kojarzy? Cytat Cyberpunk plots often center on conflict among artificial intelligences, hackers, and megacorporations, and tend to be set in a near-future Earth, rather than in the far-future settings or galactic vistas found in novels such as Isaac Asimov's Foundation or Frank Herbert's Dune. The settings are usually post-industrial dystopias but tend to feature extraordinary cultural ferment and the use of technology in ways never anti(pipi)ted by its original inventors ("the street finds its own uses for things"). Much of the genre's atmosphere echoes film noir, and written works in the genre often use techniques from detective fiction. There are sources who view that cyberpunk has shifted from a literary movement to a mode of science fiction due to the limited number of writers and its transition to a more generalized cultural formation 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 28 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 5 godzin temu, Faka napisał: Cyberpunk 19 listopada premiera. A nowa generacja się zaczyna 10 listopada, nie ma sensu grać na starych. No chyba że kogoś średnio interesuje nowa generacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi