PiPoLiNiO 784 Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Cóż, uber hiper pad jest jednak uszkodzony. Wczoraj coś mi nie pasowało już w FIFA, ale dziś zrobiłem test na pisaniu wiadomości i przyciski Y i X co któreś wciśnięcie nie reagują. No co za szajs sa 700 zł. Nie wierzę. Na stronie nie idzie go dodać aby złożyć reklamację.Yebać MS. 1 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Ktoś na reddicie wrzucał filmik z podobnym problemem. Inna osoba w komentarzach napisała, że miała to samo ale po kilku godzinach grania samo się naprawiło. W sumie jest to możliwe bo miałem kiedyś podobnie z nowym białym padem od s'ki - guide i A nie łapało za każdym razem i po dwóch dniach, jak już miałem reklamować, chyba się "wyrobiło" i problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Czyli problem globalny. Jeszcze gorzej bo kupisz nowego i nie wiesz czy nie będzie to samo. Teraz te lata projektowania i testów brzmi jak jedna wielka beka... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Teraz to klienci testują sprzęt a nie firmy Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 No niestety pady MS to (pipi) jeżeli chodzi o wykonanie. Ja miałem ten sam problem z normalnymi padami. 2 w bundlu z(pipi)ane, przysłali kolejnego i też A nie reagowało na wciśnięcie. To, że coś takiego ma też miejsce w tak drogich padach to skandal. Jeszcze mają czelność odsyłać pady w zwykłej papierowej kopercie. Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 3 godziny temu, 20inchDT napisał: No niestety pady MS to (pipi) jeżeli chodzi o wykonanie. Ja miałem ten sam problem z normalnymi padami. 2 w bundlu z(pipi)ane, przysłali kolejnego i też A nie reagowało na wciśnięcie. To, że coś takiego ma też miejsce w tak drogich padach to skandal. Jeszcze mają czelność odsyłać pady w zwykłej papierowej kopercie. Generalnie pady są bardzo fajne ale awaryjność się zdarza. Mi też kiedyś gałkę ściągało (w zwykłym) i wysłałem w oryginalnym pięknym zielonym pudełku. Odeslali chyba nowego ale w folijce jakby z bundla w kopercie. Słabe. Czyli Elite 2 wypada z wishlisty... Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Z tego co piszą to pad sam powinien się zarejestrować na stronie microsoftu po sparowaniu z konsola i gwarancja poza US to dwa lata, wiec może chyba warto wysłać? Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Ogarnia ktoś temat rękojmi? Niestety brałem w sklepie stacjonarnym Media Expert i prawa zwrotu 14 dni nie mam. Zamawiałem w sklepie internetowym, ale odebrałem w stacjonarnym i z niego jest paragon. Serwis MS może się zachować frajersko i stwierdzić, że wszystko jest okej bo jak mocno się naciska to działają przyciski. Człowiek chce sobie polepszyć życie, a tylko problemy z tego wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Jak brałeś online i zrobiłeś przelew to masz prawo do zwrotu. Reszta to widzimisię kogoś ze sklepu, będzie ok to weźmie na rękojmie, fiut każe odesłać na gwarancję Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Wiadomo kiedy ten nowy elite będzie w białej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Udało się zwrócić. Płaciłem w sklepie kartą, dlatego wiedziałem, że mogą być problemy.Teraz pytanie czy to pojedyncze sztuki mają problem, czy wiele... Bo kurde wziąłbym kolejną sztukę. Wróciłem do zwykłego pada i jest dramat Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 9 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Szkoda, ze nie poszedles do MS po gwarancje. Ciekawy jestem jak ten ich serwis sie sprawdza w PL. Sam sie przymierzam do tego pada. btw, recenzja jednego z moich ulubionych redaktorow Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 9 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Bardzo dobrze, że tego nie zrobił. Dostał kasę od ręki, a tak to ponad tydzień by czekał na pada w kopercie jadącego z Niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 13 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Dostałem dziś kolejnego pada.Tym razem skrzypi lewy triger na obu blokadach oraz jest źle spasowana i przyklejona guma po prawej stronie od przodu.Jutro odsyłam do sklepu i na tym kończy się moja przygoda z elite controller 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Podobno do 3 razy sztuka, więc spróbowałem... Tym razem nie działa przycisk A Zdecydowanie odradzam kupna tego cuda techniki. Nawet na próbę. Aktualizacja : B też zacina, ale rzadziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Czekam na 4 próbę. Wierzę, że się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Nie, na tym kończę. Ogólnie szkoda, bo pad sam sobie jest świetny i gra się na nim dużo lepiej niż na zwykłym. 3 próby by nie było, ale muszę wymienić swojego pada, a koszt pada + aku które mi padło, to z 350 zł, więc stwierdziłem, że już lepiej dołożyć i kupić elite 2. No ale widocznie nie jestem godzien go używać Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 A daj Pan spokój z tym MS. Brat im wysłał pada, 1 listopada niby odesłali, ale do dziś nie ma. Oczywiście to ich wysyłanie zwykłym listem tylko kusi złodziei na poczcie i ciekawe czy dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Okej, na reddit wymieniają po 4 razy i to samo. Nawet już MS wydał oświadczenie, że coś jest na rzeczy i jakaś partia może mieć uszkodzenia. Tyle, że to w każdym zakątku świata zgłaszają, więc ta partia może oznaczać 90% pierwszego wypustu... Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Zakupiłemm Elitę 2 i póki co żadnych problemów. Testowałem przyciski ABXY i nie mam tego zjawiska o których mowa wcześniej. Jest to lekka ewolucja tego co pokazał Elitę 1. Jeśli ktoś ma tego pada to IMO nie ma co zmieniać, ja kupiłem bo mój aktualny elite już mocno zużyty - gałki wytarte, analogi troszkę latają, guma całkowicie odpadła, więc będzie robił za zapasowy. Najbardziej oczywiście podoba mi się w Elitę 2 guma z przodu, chwyt jest zdecydowanie lepszy. Triggery mają teraz 3 stopnie a nie dwa, pomaga w strzelankach. Dostępne w każdej chwili 3 profile a nie dwa. Nie jestem jednak pewien co do tego akumulatora... oby za parę lat nie było problemu z żywotnością. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Ja też kupiłem Elite 2 i wszystko pięknie działa, ale po kablu. Jak łączycie pada do Bluetootha? Ja mam w ustawieniach informację, że pad jest sparowany, ale mimo to jak go włączam to nie łączy się z komputerem. Próbowałem usunąć/dodać urządzenie ponownie, zaktualizować sterowniki i różne inne rzeczy, które piszą w necie ale nic nie działa. Raz czy dwa udało mi się sparować pada i pozostał połączony i można było grać, ale ogólnie to po sparowaniu wraca do tego powolnego świecenia jakby szukał kompa. Płaciłem fizycznie w sklepie, więc zastanawiam się czy przysługuje mi zwrot/wymiana. Jutro mam zamiar się telefonicznie z MS skontaktować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Nie ma zestawów pod PC jak było za czasów 360? W zestawie wtedy była ta wtyczka na USB do gry bezprzewodowej. Co do zwrotów zależy od polityki sklepu. Euro RTV przykładowo nie uznaje takich zwrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 18 minut temu, Ukukuki napisał: Nie ma zestawów pod PC jak było za czasów 360? W zestawie wtedy była ta wtyczka na USB do gry bezprzewodowej. Od kiedy pady mają BT to ten dongle jest zbędny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) No jak widać nie jest zbędny bo nawet w padach za 7 stówek MS nie potrafi Bluetootha dobrze zrobić. Wyczytałem, że to jest grubszy problem po stronie MSowego firmware'u. Dziwne to tylko trochę, bo jakby rzeczywiście tak było to problem powinien dotyczyć wszystkich, a tak nie jest. @PiPoLiNiO a jak u Ciebie było z łącznością Elite przez bluetooth? Edit: Wymieniłem adapter Bluetooth i teraz wszystko pięknie działa. Pad marzenie. Edytowane 9 Grudnia 2019 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Jak tam wrażenia elite 2? Już wszystko dobrze działa czy nadal problemy jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi