Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cyfra vs Pudło

Featured Replies

Opublikowano

O tym, że gra nie działała, wypowiedział się sam Tony Hawk:)

A co strasznego? Wiem, że kupsztal, ale muszę każdą kupioną grę ukończyć. I trochę wkurza, jak nagle nie możesz odpalić gierki, a jeszcze parę dni temu normalnie pykałeś.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 120,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Powodzenia w dostaniu P.T. na płytce, oh wait  

• Proponuję grać i się nie przejmować, a jak te serwery w końcu wyłączą to będziemy się martwić. Dzisiaj nie śpisz po nocach bo serwery wyłączą i paczy nie będzie, a jutro przykładowo pierdolnie Cię aut

• kotlet_schabowy
    kotlet_schabowy

No ale zakładając hipotetycznie dwie sytuacje:   -PSN pada, więc kupuję pudełko, nie mam patcha i muszę grać w Wieśka w 15 fps na bagnach   vs   -cyfra znika ze sklepiku

Opublikowano

A dobra, czyli to singlowa gierka.

Opublikowano
3 minuty temu, grzybiarz napisał:

O tym, że gra nie działała, wypowiedział się sam Tony Hawk:)

A co strasznego? Wiem, że kupsztal, ale muszę każdą kupioną grę ukończyć. I trochę wkurza, jak nagle nie możesz odpalić gierki, a jeszcze parę dni temu normalnie pykałeś.

Ktoś ci stoi z pistoletem nad głową? 

Opublikowano

Tak postanowiłem, jak wkręciłem się w cyfrę po zakupie prosiaka. Mam już prawie 100 gier kupionych na PSS, na Steam chyba coś koło 900, a ukończyłem może ze 30. Nie chce mieć tak jak na kompie, że kupuję gierki, bo "tanio, promocja". Tutaj przejdę, kasuję i gram w następną. A i do tego dochodzą pudełka, ale tylko takie TOP 10 chcę mieć w kolekcji. 
Z jednej strony czasem się zmuszam, a z drugiej - daję szanse niektórym średniakom, które po czasie okazują się całkiem niezłe.

Opublikowano

Aktualnie dla mnie to pudełka nad cyfrą mają tylko przewagę w postaci ceny na premierę. Ile to zajebistych domysłów było jak wchodziła cyfra, że gierki będą tańsze, bo odpada logistyka, dodatkowe koszty tłoczenia itd. itp. a tutaj rzeczywistość wygląda trochę inaczej, bo gierki zamiast tańsze to droższe :/ A co się będzie działo w przyszłości jak cyfra będzie jedynym wyborem to nie chcę myśleć.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Rok temu kupiłem PS4 i od tej pory nie wziąłem żadnej cyfry (poza indykami). Po pierwsze lubię pudełka, po drugie z cyframi mam tak, że kupowałem ich za dużo na ps3 kiedy wjeżdżały jakieś promki i nawet nie było kiedy tego ograć. Jak mam pudełko na półce to jakoś tak bardziej mnie motywuje, żeby po dany tytuł sięgnąć. 

Opublikowano
Godzinę temu, number_nine napisał:

Rok temu kupiłem PS4 i od tej pory nie wziąłem żadnej cyfry (poza indykami). Po pierwsze lubię pudełka, po drugie z cyframi mam tak, że kupowałem ich za dużo na ps3 kiedy wjeżdżały jakieś promki i nawet nie było kiedy tego ograć. Jak mam pudełko na półce to jakoś tak bardziej mnie motywuje, żeby po dany tytuł sięgnąć. 

Ja kupuje coś na storze jedynie jak jest w cenie ramenu - i tego dnia jem wtedy zupkę chińską. Ale kupowanie gry na premierę w pełnej cenie AAA to dla mojej ekonomicznej świnki niezły borderline.

Opublikowano
10 minut temu, oFi napisał:

Ale kupowanie gry na premierę w pełnej cenie AAA to dla mojej ekonomicznej świnki niezły borderline.

Na szczęście nie mam tego "problemu", ponieważ nadrabiam zaległości sprzed kilku lat ;) Więc pudełka też często za tanioszke. 

Opublikowano
1 minutę temu, number_nine napisał:

Na szczęście nie mam tego "problemu", ponieważ nadrabiam zaległości sprzed kilku lat ;) Więc pudełka też często za tanioszke. 

W pudełku na premierę bardzo rzadko. Może z 1-3 razy w roku.

Opublikowano

Mam 100 cyfrowych vs 7 pudełek.

Łatwo można wyliczyć procent :) 

Opublikowano

Mi przez ostatni rok przybyło kilkanaście pudełek na ps4. Wiadomo exy, sztosy srattatata. I kiedy spoglądam sobie na nie, to wiem że na 90% już do nich nie wrócę. Ale miałem to samo też z ps3 gdzie kilkadziesiąt gier leżało, a nawet tych największych torped nie odpalałem po czasie. 

Ale wiadomo że generalnie ludzie wolą to co namacalne, co stanowi własność 

Opublikowano
19 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

możliwość pożyczenia gru znajomemu.

Konto też zawsze możesz pożyczyć :)

Opublikowano

Square chyba wlasnie to mial na mysli - kolega gra, ty czekasz az skonczy.

Opublikowano
27 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie wiem jak to jest na Xie, ale na PS4 jednocześnie z konta korzystać może tylko jedna osoba.

27 minut temu, Mejm napisał:

Square chyba wlasnie to mial na mysli - kolega gra, ty czekasz az skonczy.

Na obu konsolach można ustwawić domowe i mieć dostęp do każdej kupionej gierki przez kumpla na swoim koncie :potter: Tak mi na przykład blancik dał yakuze 6

Opublikowano
41 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

jednocześnie z konta korzystać może tylko jedna osoba

Akurat na myśli miałem to co napisał Bluber, ale jak pożyczysz kumplowi pudło to też tylko jedna osoba może grać :potter:

Opublikowano

Tak jak pisze pan Bartek. Pamiętam jak szanowny kolega @Kyo użyczył mi swojego konta (i nie tylko) jak kupiłem PS4. :hi: 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

W sumie boli też trochę że takie zwykłe pudelkowe wydania to taka bieda że szok. Mało kto już się stara by miało to jakiś urok. 

No i pakowanie na płyty gier niedokończonych, tuszujac wszystko patchem. Ciekawe jak niektóre gry wyglądają w stanie surowym :)

Opublikowano

Nie chcesz wiedzieć. :) 

Opublikowano

Może to głupie pytanie, ale czy można sprawdzić przed kupnem czy gra ma wszystko (dodatki, patche) na płycie? Chodzi raczej o edycje goty, bo z tego co tu wyczytałem to Wiedźmin Goty ma wszystko na płytce. Horizon Complete Edition chyba też