Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Jak już muszą, to niech robią to nowe Uncharted, tylko może niech zapłacą Coalition, aby ci stworzyli im porządne sekcje strzelania i cover system, bo większe drewno widziałem tylko w najnowszym CODzie.

Zdecydowanie dwójeczkę najlepsza.

Edytowane przez Durr

• Odpowiedzi 25,2 tys.
  • Wyświetleń 1,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Ale że co, nie ma tam przyklejania do murków?

Opublikowano

Słabe tłumaczenie. Jak już wkładają coś do gry takiego formatu, to lepiej, żeby było to porządne.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Uncharted? Jedna z nielicznych dużych gier AAA, bez drzewka umiejętności, levelowania czy craftingu. Choćby już za to szanuję. 

Opublikowano

no dokładnie, jakbym tego oczekiwał od gier to bym sobie w erpega zagrał, a nie w gre akcji tpp

Opublikowano

Perfekcji się da ulepszyć :)

I Paweł przestań trollować z tymi Tomb Raiderami, mamy 2021 rok.

Opublikowano

1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Geez, jak to dobrze że Uncharted ma immunitet na bycie yebanym za brak zmian w rozgrywce. :obama: 

Po co zmieniać formułe której założenia były od początku takie że ma to być lekki i przyjemny Indie Jones na imprezie w katakumbach z pistoletem. 

giphy.gif?cid=ecf05e4725d99lep7dcqqfvwhl

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Geez, jak to dobrze że Uncharted ma immunitet na bycie yebanym za brak zmian w rozgrywce. :obama: 

Przecież czwórka do trylogii na PS3 to duża zmiana i nowości w rozgrywce (otwarte levele, prowadzenie pojazdów, linka, możliwość przejścia prawie całej gry po cichu, zdecydowanie większy nacisk na eksplorację i momenty bez walki, całkiem nowy silnik graficzny itd.) To jest mało?. Przepraszam ale chyba już nie łapie trolingu :( 

Opublikowano

Dla mnie to takie bieda zmiany, które w dodatku widziałem w lepszym wydaniu w reboocie, ale nie wymyślisz koła na nowo. Nie ten typ gry.

Uczciwie przyznam, że z chęcią zobaczę co magicy z ND wyczarują z bebechów PS5, miłego wieczoru. :lapka: 

Opublikowano

Ano dokładnie. Jak coś jest zjebane u podstaw, to nawet tego farbowane lisy i przyszywani fani „plejstejszyn” nie zaczarują.

Opublikowano
51 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Dla mnie to takie bieda zmiany, które w dodatku widziałem w lepszym wydaniu w reboocie, ale nie wymyślisz koła na nowo. Nie ten typ gry.

Uczciwie przyznam, że z chęcią zobaczę co magicy z ND wyczarują z bebechów PS5, miłego wieczoru. :lapka: 

Imo dużo lepiej te zmiany wypadły, bardziej naturalnie w Uncharted 4, niż to co dali do rebootu TR czyli masę pierdol nic nie znaczących + emocje xd 

Opublikowano

Rozgrywka w Uncharted 4 uległa duzej poprawie wzgledem trylogii z PS3. Wiele nauczono sie z The Last of Us. W trylogii to zwykle kill roomy, gdzie w czworce mamy ciekawe areny, na ktorych mozna kombinowac i przechodzic je na rozne sposoby. Zmiany odczuwa sie od razu.

Odnosnie Tomb Raiderow, w punkt trafione wczesniej, ze przeciez Tomb Raidery maja to meczace zbieractwo surowcow, niepotrzebne drzewko umiejetnosci, zdobywanie doswiadczenia itd. Dlatego Uncharted > Tomb Raider.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Jak zrobić na Ps5 katalogi z grami ? Mam wszystko w jednym miejscu (biblioteka gier / zaintalowane) można je jakoś posegregować tworząc katalogi jak to było w ps4 ?

Opublikowano

No i o to tu chodzi. Trzeba dobrze wyważyć zmiany. O ile uncharted to dla mnie było objawienie (chociaż grałem dopiero na PS4 i to praktycznie wszystkie jedna po drugiej) każda cześć była rozwinięciem poprzedniej i za każdym razem czułem się „jak w domu”. Główną nowością była fabuła i to ona miała mnie zaskakiwać. Fanem TR byłem z czasów kiepskiego PCta za dzieciaka i nowa trylogia to już „nie jest to”. Wiec pytanie czy duże zmiany na siłę są konieczne, żeby zadowolić piszących tu kilku malkontentów. Mam wrażenie, że niektórych zadowoliłoby dopiero jeśli jeśli w Uncharted pojawiłyby się wyścigi samochodowe z elementami Minecrafta. 

Edytowane przez bulgot72

Opublikowano

Uncharted cała seria super gierka i w czwórce też fajna historia, ale tak jak było napisane ta gra ma dać tylko fun nie ma ulepszeń, drzewek, umiejętności. Ja bawiłem się doskonale :)
Za to TR dwie wcześniejsze części super mi się grało, ta ostania Shadow w dżungli
jak dla mnie najsłabsza.

Opublikowano
9 godzin temu, kufir napisał:

Jak zrobić na Ps5 katalogi z grami ? Mam wszystko w jednym miejscu (biblioteka gier / zaintalowane) można je jakoś posegregować tworząc katalogi jak to było w ps4 ?

Na ten moment jest lipa i brak takiej funkcji, trzeba czekać na jakąś aktualizacje wnosząca "nowości" 

Opublikowano

Oj katalogi były swietne:potter: byl piekny porządek gdzie segregowałem single, multiki i gierki z plusa. Bez zbędnego burdelu.

Opublikowano

Uncharted 1 - spoko gierka

Uncharted 2 - bardzo spoko gierka

Uncharted 3 - powtórka z rozrywki ale lekko nużąca

Uncharted 4 - powtórka z rozrywki nr 2, formuła wyczerpana dla kogoś, kto nie chce grać w to samo bez przerwy.

Widziałem, że mieliście problem z serią, to pomogłem;]

Edytowane przez roivas

Opublikowano

Ja tam lubię każdą część Uncharted.

Ciekawe co tam wymyślą z tym VR2.

Opublikowano

Ponieważ aktualnie ciężko dostać charging docka do padów dual sense a nie chce januszom dopłacać do zycia to zastanawiam się nad czymś takim jako alternatywa (to trzeba takiego małego dongla dołączyć do pada więcej w linku:

pr_2021_2_23_11_32_2_359_00.jpg

https://www.x-kom.pl/p/599356-akcesorium-do-pada-venom-ps5-podwojna-stacja-dokujaca-white.html?gclid=Cj0KCQiAhP2BBhDdARIsAJEzXlHXCHbrIZAuQEqxLwQbdelYzfZ0iYuJ500aKwCl7y8GSJrnMLT5IZ4aAp0HEALw_wcB#modal:galeria

Kojarzy ktoś tą firmę Venom? Macie jakieś opinie lub zdanie na temat tej stacji?

Opublikowano
10 minut temu, LiŚciu napisał:

to trzeba takiego małego dongla dołączyć do pada więcej w linku

A czemu po prostu nie podłączyć kablem zamiast bawić się w jakieś stacje?