Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Dobra, czyli ten Returnal na PC to fotomontaz pic na wodę?

Legit.

Opublikowano

W porównaniu do poprzednich SoP to było bardzo dobrze. Cieszy praktycznie brak CGI tylko urywki gameplayowe.

Opublikowano

Kurcze, jak mnie cieszy, że mamy znów generację gdzie każdy z wielkiej trójcy jest w formie. Wyczuwam, że wypadnie w moich oczach jeszcze lepiej niż gen. 7. Capcom w szczytowej formie, najlepsze studio z Japonii, pierwsza liga. Do tego uczta dla fanów horrorów, nawet indory smakowały. VR i FF średnio, ale ogóle?

Wspaniałe czasy aby być graczem.

Opublikowano

Dobry State of Play, dużo dobra. Horizon VR wygląda cudnie, Stray trafia do PS+ Extra/Premium, a zwiastun FF XVI sprawił, że grę będę brał day one, tylko czemu dopiero w połowie przyszłego roku? :whyyy:
No i zajebiście, że wyszedł duży update do Horizon FW, znowu pewnie ze 100 godzin wpadnie w NG+. :kaz: 

Edytowane przez Snake_Plissken

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Kurcze, jak mnie cieszy, że mamy znów generację gdzie każdy z wielkiej trójcy jest w formie. Wyczuwam, że wypadnie w moich oczach jeszcze lepiej niż gen.7. 

Wspaniałe czasy aby być graczem.

O tym czy ktoś jest w formie przekonamy się 12 czerwca. :D Mam nadzieję, że tym razem już tak.

Opublikowano

Pokazali sporo nowych rzeczy, VR2 mega start jak ktoś lubi VR.

FF16 :obama:

Opublikowano

Ten sackboy wygląda na fotomontarz, szmacianka nie rzuca cienia na jednym screenie

Opublikowano
Teraz, wojtas011 napisał:

Ten sackboy wygląda na fotomontarz, szmacianka nie rzuca cienia na jednym screenie

Screeny zostały już zweryfikowane na różnych forach i redditach jako prawdziwe. Gry te są już również w bazie Steama.

Opublikowano
1 minutę temu, Moldar napisał:

Waking dead na końcu miał date premierę 2022, a to gra pod vr, ciekawe czy pomyłka, czy jednak w tym roku nowe gogle.

The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution is currently set to come to PSVR in late 2022 and PS VR2 in 2023.

https://blog.playstation.com/2022/06/02/the-walking-dead-saints-sinners-chapter-2-retribution-announced-for-ps-vr-and-ps-vr2/

Opublikowano

Bardzo fajny pokaz:

Najbardziej rzuciło mi się w oczy:

- gra o jeździe na rowerze

- gra o rolkarzu z pistoletem

- gra o kotku 

- duchowy spradkobierca Dead Space czy Callisto Protocol

- slasher-datesim czyli Evernights

Nawet ten Horizon na VR wyglądał fajnie, także pokaz jak najbardziej na plus mimo 30 min widać ostra selekcję i widać że Sony nawet jak robi SoP o indykach, third party i grach na VR to stara się trzymać poziom.

Btw. Jak ktoś nie grał w Tunica jeszcze to serdecznie polecam jak już wyjdzie, bo dla mnie to jedna z najlepszych gier tego roku

Opublikowano

Obejrzałem sobie ten SoP i bardzo fajnie wjechało. Co cieszy to przede wszystkim daty premier na tych zwiastunach, wiadomo na kiedy się szykować. Dobry miks indyczyn, większych produkcji i gierek z VR2, chyba każdy posiadacz Sonki dostał tu coś dla siebie, Ten Rollerdrome wygląda świetnie :obama:

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał:

na plus mimo 30 min widać ostra selekcję i widać że Sony nawet jak robi SoP o indykach, third party i grach na VR to stara się trzymać poziom.

Nie wiem czy można podsumować to trafniej. :lapka: 

Opublikowano

Dobry pokaz. Callisto Protocol i RE4 wyglądają super. Do tego Village w VR to jak nowa gra i bardzo mnie cieszy żę dadzą ten tryb - sama gra to raczej słabsza odsłona ale nie omieszkam w VR przejść ponownie. Dużo horrorów się szykuje więc ja tam jestem usatysfakcjonowany. 

No i dla @Paolo de Vesir i kilku innych forumowiczów robią gre o kotku:)

Opublikowano

Czy tylko ja mam wrażenie, że to Season: A letter to the future to będzie gra na szynach? Patrząc na gameplay i sposób poruszania się w linii prostej nie jestem pewien czy będziemy mieć w ogóle kontrolę na kierunkiem poruszania, niczym w Killer7. Fajna atmosfera, ale jestem nieco zaniepokojony.

Opublikowano
11 minutes ago, Wojtq said:

Czy tylko ja mam wrażenie, że to Season: A letter to the future to będzie gra na szynach? Patrząc na gameplay i sposób poruszania się w linii prostej nie jestem pewien czy będziemy mieć w ogóle kontrolę na kierunkiem poruszania, niczym w Killer7. Fajna atmosfera, ale jestem nieco zaniepokojony.

Przecież to jakiś artystyczny indor, na PS w takie się nie gra.

Opublikowano

Imo Rowerek z murzynką nie będzie szyną. Będziemy dokumentować świat - obrazy, dźwięki, uczucia - dla przyszłych pokoleń. Zwiedzać. Odkrywać. Relaksować się. Zaintrygowało mnie to. Ostatnio zrelaksował mnie FEZ lata temu i brakuje tego trochę w gierkach. 

Samo SOP świetne, konkretne, wyważone. 

Opublikowano
  • Autor

Jedno z lepszych SoP. Największe wrażenie zrobiło Callisto, FFXVI i Horizon pod VR. Miałem brać niebawem RE Village, ale wstrzymam się do VR. 

Opublikowano

Bardzo spoko wyszedł ten pokaz. Nie przepadam za horrorami, ale TCP mnie przekonuje kosmicznym klimatem (nie grałem wcześniej w Dead Space) i brutalnością. Indyki też spoko, szczególnie rolki. Powoli, ale w końcu ta generacja zaczyna się rozkręcać 

Opublikowano

to oznacza że Astro Playroom sprzedało się w 20 milionach egzemplarzy :obama: 

Opublikowano

Ja mam szybkie pytanie, jaki dysk kupić do ps5, ale tylko dla gier z ps4? SSD, HDD ? Jaką szybkość wybrać?