Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
2 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):

Podłączyłbym konsole Ethernetem i zobaczył czy wszystko oki.

niestety po kablu nie mam możliwości podłączenia. Router jest na poddaszu także bez dewastacji by się nie obyło, piętro niżej Xbox Series X ściąga z pełną prędkością... czyli jeszcze o wiele dalej niż jest PS5

Opublikowano
10 minut temu, medzik1992 napisał(a):

niestety po kablu nie mam możliwości podłączenia. Router jest na poddaszu także bez dewastacji by się nie obyło, piętro niżej Xbox Series X ściąga z pełną prędkością... czyli jeszcze o wiele dalej niż jest PS5

Więc krótka piłka z mojej strony. Masz hajs i ci nie szkoda to bierz pro. Jak ci szkoda i się zastanawiasz to zwykle slim, bo i tak będzie oki do końca generacji.

Opublikowano
17 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Dopiero dzisiaj kupiłem PS5 Slim z napędem i byłem sceptyczny co do wyglądu tej konsoli ale na żywo nie wygląda aż tak źle, może się podobać. Jedynie nie podobają mi się akcenty w stylu plastików piano, nie mogła cała być matowa? No i te nieszczęsne nóżki jak z aliexpress.

Dashboard póki co uważam za mało intuicyjny, bardziej podobał mi się ten z PS4 albo Xboxa. 

Podobna sytuacja (tylko szara ps5) i te same odczucia.

Jeszcze te nieszczęsne złącza na całej wysokości konsoli. U mnie X i PS ustawione pionowo. No trudno w sonce ładnie ułożyć kable. W X wypada to lepiej. 

Opublikowano

Hmm, dopiero dzisiaj do mnie dotarło, że geniusze z Sony usunęli funkcję "wznów aktywność":facepalm:

Odkąd przesiadłem się na Pro, myślałem że nie mam czegoś w ustawieniach włączonego, tymczasem okazuje się, że to zwyczajnie aktualizacja oprogramowania w wykonaniu niebieskich... Genialna decyzja, nie ma co! Po co komu możliwość bezpośredniego włączenia gry od momentu w którym się skończyło? Zbędny bajer.

Opublikowano
4 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

To normalne, że napęd co jakiś czas się uruchamia jak płyta jest w środku? 

Tak 

Opublikowano
8 godzin temu, Masamune napisał(a):

Hmm, dopiero dzisiaj do mnie dotarło, że geniusze z Sony usunęli funkcję "wznów aktywność":facepalm:

Odkąd przesiadłem się na Pro, myślałem że nie mam czegoś w ustawieniach włączonego, tymczasem okazuje się, że to zwyczajnie aktualizacja oprogramowania w wykonaniu niebieskich... Genialna decyzja, nie ma co! Po co komu możliwość bezpośredniego włączenia gry od momentu w którym się skończyło? Zbędny bajer.

Nosz fuck me... A ja myślałem, że ogrywam ciąg tytułów, w których tej opcji po prostu nie ma. 

Opublikowano
13 minutes ago, Paolo1986 said:

Same here. Od ponad miesiąca ogrywam Wieśka 3 i też mnie to zastanawiało, czemu nie mam opcji wznowienia, gdzie skończyłem:pepegasm:

Może szykują pełnoprawną funkcję quick resume jak na XsX. Albo poszło o jakieś patenty i być może nie mogą już w ogóle z tego korzystać :D

Edytowane przez Masamune

Opublikowano

To jak chcą wprowadzić coś lepszego to po jakiego wała usuwali przydatną opcję tego nie wiem. Ja z niej korzystałem :)

Opublikowano

Ale opcję dodali do ps5 :banderas:

Nie będę spojlował, każdy powinien zobaczyć to sam

Opublikowano

Nom, zaktualizujcie sobie konsolę ;)
Szkoda, że to na ograniczony czas.

Opublikowano

A czy nie wystarczy po prostu nie aktualizować konsoli? Czy to jakoś inaczej jest ograniczone?

Opublikowano

Hmmm, ale wiadome logo odpaliło mi się tylko po updacie, po kolejnym włączeniu już nie xD

Opublikowano

Ta, jak z trybu spoczynku się odpala to nie ma ;)

Opublikowano
13 minut temu, Szermac napisał(a):

Ta, jak z trybu spoczynku się odpala to nie ma ;)

A faktycznie. Tylko z pełnego wyłączenia jest