Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Wow. Serio, tylko tyle. Wow. Ale lepsze to niż marnować studia typu Naughty Dog czy Santa

Monica do robienia tych gównogaasów

• Odpowiedzi 24,6 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

image.png

jedyne co mi przychodzi na mysl

Opublikowano
1 godzinę temu, McDrive napisał(a):

Do zamknięcia za jakiś rok czasu

Za rok to do zamknięcia te gufno od tej baby co robiła assassin's Creed.

Opublikowano
41 minut temu, Homelander napisał(a):

Może to?

IMG_4728.jpeg

To ropuchy, a nie żaby. Fan Nintendo powinien wiedzieć

Opublikowano
3 minutes ago, ASX said:

To ropuchy, a nie żaby. Fan Nintendo powinien wiedzieć

tomayto-tomahto

Opublikowano
Opublikowano

Jednak pierw kup tv choćby Sharpa za tysiaka.

Konsole uruchomisz na swoim starym jak by co bo hdmi posiada.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Andoras90 napisał(a):

Moim zdaniem nie ma sensu kupować PS5 pod taki tv, bardzo dużo stracisz z tego, co powinna wyświetlać tv, a co wyświetla.

Opublikowano

Pod ten telewizor to PS4 nie ma za bardzo sensu podpinać, a co dopiero PS5

Opublikowano
2 godziny temu, Andoras90 napisał(a):

Można ale po co ?

Opublikowano
3 godziny temu, Andoras90 napisał(a):

Kumpel ma PS4 Pro podpięte do HD Ready i obraz, jak można sie domyślać, wyglada tragicznie. Widziałem na żywo kilkukrotnie. Ostatnio kumpel właczył Far Cry Primal i z trudem odróżniałem przeciwnikow od dźbła trawy.

Opublikowano

Nie wiem jaki jest kontekst pytania, jeśli konsola ma być upgradem PS4 albo peceta, to może rzeczywiście lepiej najpierw zmienić ekran, jeśli upgradem PS3 lub jedyną konsolą w domu, to przecież można już pograć. Najlepiej zacząć od gier bez małych ikonek i tekstu, erpeg na HD ready będzie średnio grywalny, ale wyścigi czy singlowe strzelanki można obczaić.

Już bez przesady, 20 lat temu się grało na CRT nawet bez HD, na 360 pierwszy rok tak miałem.

A nie masz monitora 1920x1080 z HDMI? Albo sensownego tabletu pod remote play?

Opublikowano
5 godzin temu, Mustang napisał(a):

Nie wiem jaki jest kontekst pytania, jeśli konsola ma być upgradem PS4 albo peceta, to może rzeczywiście lepiej najpierw zmienić ekran, jeśli upgradem PS3 lub jedyną konsolą w domu, to przecież można już pograć. Najlepiej zacząć od gier bez małych ikonek i tekstu, erpeg na HD ready będzie średnio grywalny, ale wyścigi czy singlowe strzelanki można obczaić.

Już bez przesady, 20 lat temu się grało na CRT nawet bez HD, na 360 pierwszy rok tak miałem.

A nie masz monitora 1920x1080 z HDMI? Albo sensownego tabletu pod remote play?

Po prostu chce kupic ps5 ale telewizor jakies 2-3 miesiace pozniej i dlatego pytam bo chce wiedziec czy bede mogl w ogole cos pograc chociaz na tym starym tv czy konsola bedzie lezala.

mam jeszcze laptopa z 2021 roku, moze podlaczenie pod niego ma wiekszy sens? Acer nitro 5 i5 11400h rtx 3050ti (jesli ma to jakies znaczenie)

Opublikowano
40 minut temu, Andoras90 napisał(a):

Po prostu chce kupic ps5 ale telewizor jakies 2-3 miesiace pozniej i dlatego pytam bo chce wiedziec czy bede mogl w ogole cos pograc chociaz na tym starym tv czy konsola bedzie lezala.

mam jeszcze laptopa z 2021 roku, moze podlaczenie pod niego ma wiekszy sens? Acer nitro 5 i5 11400h rtx 3050ti (jesli ma to jakies znaczenie)

Podsumowując to co napisali koledzy i to o co pytasz:

1. Czy konsola uruchomi się jeśli podłączysz ją po HDMI pod stary TV? tak, po HDMI będzie działać

2. Czy warto? naszym zdaniem nie, obraz będzie naprawdę słabej jakości. Jeśli uważasz że Ci to nie przeszkadza i chcesz w ten sposób pograć te 2-3miechy to nic nie stoi na przeszkodzie

3. Czy możesz podłączyć go pod ekran laptopa? Możesz kombinować z grabberami lub poprzez PS Remote Play, sam ocenisz ale w teorii powinien być obraz znacznie lepszy niż na tym TV

Opublikowano

Ja bym podłączał i się nie zastanawiał. Wszystko będzie działało, będziesz sobie grał te parę miesięcy, a jak kupisz nowy TV to jakbyś drugi raz miał nową konsolę.