Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Ostatnio parę osób mówiło, że nie wyświetla im niektórych gierek w profilu po jakiejś tam aktualizacji. Twyterowicze zaczęli kopać i na razie konkluzja jest taka, że brakuje im jedynie gierek, które mają w pudełkach właśnie. Ktoś z foruma może zweryfikować czy faktycznie tak jest czy to takie pierdolamento konspiratorów?

Mam tak z The Adventure of Elliot, wbiłem platynę a gra u mnie na profilu nie istnieje xD i jeszcze jakaś jedna, obie oczywiście z płyty, ale cyfrowe demo Elliota już na profilu pokazuje 😅

• Odpowiedzi 27,8 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
9 minut temu, wojtas011 napisał(a):

Znikły mi prawie wszystkie gry w pudłach z profilu

Na jakim profilu? Psnprofiles czy gdzie?

Opublikowano
6 minutes ago, badzejo said:

Mam tak z The Adventure of Elliot, wbiłem platynę a gra u mnie na profilu nie istnieje xD i jeszcze jakaś jedna, obie oczywiście z płyty, ale cyfrowe demo Elliota już na profilu pokazuje 😅

Na PSN Profiles normalnie masz, jakaś drama na siłę.

image.png

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał(a):

Na PSN Profiles normalnie masz, jakaś drama na siłę.

image.png

A to jebac czyli tylko w apce coś się pojebało bo z dupy pokazuję, wywaliło Elliota a dało Eldena czy FF6 które grałem ostatnio w tamtym roku jakoś xD

IMG_3811.jpeg

Edytowane przez badzejo

Opublikowano

Coś na pewno jest nie tak. W profilu na konsoli mi też wyparowało kilka gier płytowych i to zarówno takich w które grałem z miesiąc temu i takich które odpalałem ponad pół roku temu.

Opublikowano

Hmm, w apce nie ma u mnie już żadnej z kupionych ostatnio gier pudełkowych. Są tylko demo jeśli któraś miała i grałem.

Opublikowano
7 minut temu, Masamune napisał(a):

Hmm, w apce nie ma u mnie już żadnej z kupionych ostatnio gier pudełkowych. Są tylko demo jeśli któraś miała i grałem.

Dokladnie.

Opublikowano
4 minuty temu, messer33 napisał(a):

To nie przejdzie jak komsola wykryje inną sieć leo

Opublikowano
3 minutes ago, Czoperrr said:

Zostały tylko gdy, które macie na półce w kolekcji, te co poszły do paczkomatu znikają z profilu.

W sumie to zrobili porządek w bibliotece, bo faktycznie nie ma sensu żeby tam się wyświetlały gry płytach, skoro nie da się nic z nimi zrobić z poziomu interfejsu konsoli.

Chociaż z drugiej strony - klikasz „graj“, dostajesz komunikat „włóż dysk“, wkładasz i grasz.

Opublikowano

Na PSNProfiles i Exophase wszystko jest normalnie więc jakiś glitch w aplikacjach PS, na serwerach normalnie wszystko się rejestruje. Apki do PS nawet nie używam bo jest bezużyteczna, od Xboxa zostawiłem tylko dlatego, że można przez nią uruchamiać zdalnie instalacje gier na konsoli (nawet tych jeszcze nie posiadanych).

Opublikowano
38 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Ale co w tym jest dziwnego? Tak właśnie robią. Nie chodzi mi o to, że koniecznie gnają do grania w gry AAA, tylko w swoje gaasiki. Mój 5 letni syn mi mówił, że u niego w klasie każdy ma ps5. Kuzyn z Polski mi opowiadał, że się śmiali z jego chrześniaka w szkole, bo miał tylko ps4, a nie ps5. Takich historyjek jest pewnie masa.

No pierwszy żart jest taki że młodzi się rozmnażają, gdzie praktycznie wszystkie rozwinięte kraje mają ujemny przyrost naturalny.

Co do zastępowalności pokoleń na konsolach, to na pewno jakaś jest, nie mówię że nie, tylko od dawna Spencer i inni ze środka mają świadomość że sprzedają tym samym klientom i ich pula jest ograniczona, a rynek stacjonarnych konsol praktycznie nie rośnie. Mimo że prawie wszystkie dzieciaki grają na jakichś platformach(pewnie wielokrotnie większy % niż za naszej młodości), to rynek odbiorcy dużych konsol się ilościowo nie powiększa, raczej w drugą stronę(PS5 sprzedaje się lekko gorzej od PS4, ale Xbox w tym samym czasie poległ i sprzedawał się okropnie). Ty masz bąbelek z dzieciakami z PS5, ja mam bąbelek gdzie każdy chce mieć laptopa, nie da się patrzyć przez jeden bąbelek na sytuację. Jak dołożysz do tego że ta dzieciarnia na PS nie gra już w takie gry jak my tylko głównie w robloxa, fortnite, minecrafta i GTA to się okaże że nawet jak ilościowo się coś tam zastępuje to tam gdzie nas interesuje wcale nie jest dobrze.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
5 minutes ago, Czoperrr said:

Na PSNProfiles i Exophase wszystko jest normalnie więc jakiś glitch w aplikacjach PS, na serwerach normalnie wszystko się rejestruje. Apki do PS nawet nie używam bo jest bezużyteczna, od Xboxa zostawiłem tylko dlatego, że można przez nią uruchamiać zdalnie instalacje gier na konsoli (nawet tych jeszcze nie posiadanych).

Może te strony mają skeszowane te dane, dlatego jeszcze je widzisz?

U mnie na konsoli jest kilka dziwnych przypadków - zdublowane gry, Death Stranding wersja PS5, wersja PS4 wyzerowany licznik, Final XVI, wyzerowany licznik i trofea zniknęły. To tak na szybko, co się rzuciło w oczy, może Final też gdzieś dubel ztrofeami jest niżej na liście, ale nie mam jak sprawdzić

Opublikowano
38 minut temu, Mejm napisał(a):

Na jakim profilu? Psnprofiles czy gdzie?

profil w konsoli, jest tam taka zakładka "gry" gdzie pokazywało czas odpalanych gier, trofea normalnie pokazuje wszędzie

11 minut temu, Czoperrr napisał(a):

u mnie nie, to ostatnie gry

ff na sejwie ma 60h, wwe wczoraj z godzine pograłem z płyty i nie pokazuje czasu

image.png

Opublikowano
2 minutes ago, wojtas011 said:

profil w konsoli, jest tam taka zakładka "gry" gdzie pokazywało czas odpalanych gier, trofea normalnie pokazuje wszędzie

u mnie nie, to ostatnie gry

ff na sejwie ma 60h, wwe wczoraj z godzine pograłem z płyty i nie pokazuje czasu

image.png

W nocy grałem w Silent Hill f i zaktualizowało mi na Exophase datę grania oraz nowe trofea, zniknął natomiast czas poświęcony grze.

Opublikowano

Mi też poznikały ostatnio grane z płyt (m.in. Pragmata, 007, RE:Requiem, ostatnia gra z płyt widoczna w profilu to SH: F, odaplony 8 miesięcy wstecz). W zakładce z trofeami normalnie sie wyświetlają, ale nie ma ich na liście ostatnio granych gier.

image.png

2026-07-03_09-51-17.PNG

Opublikowano

Niedługo zablokują na możliwość odpalania gier na płytach jeśli nie zapłacimy $19.90 za upgrade do cyfrowej licencji. Tak się kończy monopol, ale wielu na to czekało.

Opublikowano

PSN jest z patyków i gówna, dlatego macie problemy z grami w profilu. Ludziom jakieś Sex Simulatory się pojawiały w historii, a jak Sony zaczęło to sprzątać, to poznikały tytuły, w które faktycznie grali.

https://www.resetera.com/threads/my-psn-profile-shows-that-ive-played-an-unreleased-game-for-over-two-thousand-hours.1552192/

Opublikowano

Playstation nie ma żadnego monopolu, cały czas są alternatywy. Inna sprawa że zdecydowana większość ich klientów nie będzie chciała z nich skorzystać :)

Opublikowano
2 minutes ago, wrog said:

PSN jest z patyków i gówna, dlatego macie problemy z grami w profilu. Ludziom jakieś Sex Simulatory się pojawiały w historii, a jak Sony zaczęło to sprzątać, to poznikały tytuły, w które faktycznie grali.

https://www.resetera.com/threads/my-psn-profile-shows-that-ive-played-an-unreleased-game-for-over-two-thousand-hours.1552192/

Niby tak, ale zniknęły tylko gry na płytach (wszystkie z tych nowszych). Cyfrowa nie zniknęła żadna, mimo że mam ich sporo na liście.

Opublikowano
12 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Niedługo zablokują na możliwość odpalania gier na płytach jeśli nie zapłacimy $19.90 za upgrade do cyfrowej licencji. Tak się kończy monopol, ale wielu na to czekało.

Przeciez juz wiele gier single musi pobrac czesc danych z neta. Taki Hogwart czy Indiana. Tak zwane wydania semi-fizyczne kekw

Wiec jak sony sie zachce to majac plyte nie odpalisz tego nawet w wersji 1.0 bo nie zainstalujesz. To sa naprawde juz chujowe zagrania.

Ja nie rozumiem jak mozna byc tak bezczelnym. Zauwazcie ze w kazdej branzy wychodzi sie na przeciw wymaganiom klienta zeby zarobic jak najwiecej i trafic do jak najwiekszego grona odbiorcow. Ciuchy, kosmetyki, zarcie, wszystko. A tutaj kurwa na odwrot xD To nawet tak w chuj zcyfryzowana branza jak filmy wypuszcza jeszcze pudełka.