Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano
4 minuty temu, mario10 napisał:

Właśnie ciągnę aktualizację do mojego XR ale ani słowa o VRR tylko ogólnie o poprawie działania telewizora.

U mnie na xh była wzmianka o vrr 

IMG_20220302_172504.jpg

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

U mnie nie ma słowa o tym muszę gdzieś poszukać w opcjach telewizora czy vrr jest. Ja wrzucą do tv to może i do ps5 wrzucą.

Opublikowano
24 minuty temu, PiPoLiNiO napisał:

Bierzecie póki możecie... Poyechało ich. Ceny na 2022, 77C droższy o 8k niż w 2021.bb669676e46cfe55d6bbf297ddbe6385.jpg

No nieźle. W cenie niższej niż 55G2 kupiłem na premierę 65G1 i dostałem do tego 3k na karcie podarunkowej.

Opublikowano

CP2077 i piąte gyrosy to coś niesamowitego na tym TV. HDR w trybie dolby vision jest fenomenalny. 

O ile FH5 zrobiła na mnie średnie wrażenie, tak 2 wyżej wymienione gry po prostu wytarły mną podłogę :obama:

Opublikowano

Ja ogólnie po zakupie topowego (chyba) LED jednak żałuję, że nie kupiłem OLED. Jednak kto wie co to będzie za 5-7 lat.

Opublikowano
11 godzin temu, PiPoLiNiO napisał:

Nie byłeś czasem obrońcą led? emoji2960.png

Ja?

Nigdy, przenigdy. Musiałeś mnie z kimś pomylić :)

Nigdy nie byłem obrońcą zadnej z technologii, bo każda ma też swoje wady. 

Chociaż przyznam szczerze, że ja żadnych wad oleda nie widzę i jestem nim po prostu oczarowany. 

Wczoraj jeszcze zacząłem oglądać tych nowych Vikingów na netflixie i nie mogłem wyjść z podziwu jak genialnie prezentują się ciemne sceny. Wreszcie czarny, to jest czarny i nie ma żadnych rozświetleń itp. 

No i nareszcie mam telewizor, na którym jasne tło jest czyste. Do tej pory każdy mój TV LCD miał większy lub mniejszy DSE, co dało się zauważyć szczególnie w wyscigach na tle nieba gdy obracamy kamerą lub skręcamy. Podobny syf był w grach piłkarskich przy szybszym wykopie piłki na drugą stronę boiska. Teraz na oledziku jest idealnie i obraz w ruchu wygląda fantastycznie :)

Opublikowano

Jakbym nie kupił c1 to teraz mógłbym się wypałować. Dobrze że nie przyszło mi do głowy czekać. 

Opublikowano

Nic nie mów, jak chwilę myślałem czy nie czekać na C2 77... Dzięki Bogu, że jestem w uj niecierpliwy i wziąłem. Dałem 15k, a teraz 26k [emoji2962][emoji2962][emoji2962][emoji2962]

Opublikowano

Ja już byłem niemal zdecydowany czekać na 55C2, ale jak 55C1 spadł poniżej 5k,to nie wytrzymałem i się skusiłem. Jak widać dobrze się stało, bo nie wydaje mi się by C2 był wart aż tak dużej dopłaty. 

Opublikowano

Ceny nie wzrosły z powodu wzrostu jakości. Standardowo jest +20% jaśniej. Czyli realnie pewnie znowu 5-10%. Te ceny to raczej trudności z dostępnością elementów + inflacja + kurs euro. Tak czy siak, kto nie kupi teraz, będzie w czarnej dupie. Dziewczyna kupowała w wakacje 48 cali za 4400, a teraz 8400. Prawie 9k za 48 cali [emoji2962][emoji2962][emoji2962][emoji2962] Chore

Opublikowano
3 godziny temu, Sedrak napisał:

Ja ogólnie po zakupie topowego (chyba) LED jednak żałuję, że nie kupiłem OLED. Jednak kto wie co to będzie za 5-7 lat.

Ja zaś dam szansę miniLED-om w przyszłości - jeśli jest coś co bym chciał zmienić w moim TVku to jest to maksymalna jasność ekranu. O ile w jasnych grach nie ma problemu tak tam gdzie jest ciemno to jest słaba widoczność gdy świeci mi bezpośrednio w ekran. B8 ma dość niski peak brightness.

Opublikowano

No ja Ci powiem, że jak u mnie świeci słońce to nic nie widzę na moim LED. Teraz mam rolety, więc sprawa wygląda trochę inaczej. Ja właśnie za te 5-7 jak będę wymienial myślę o micro czy mini LED.

Ale mój LED ma też plus. W cyberpunk jak w dzień wychodzę z zapyziałego motelu i słońce jebnie po oczach to HDR wypala rogówki ;)

Opublikowano

JA mam XR i nawet spoko nawet w dzień. Faktycznie ostatnio jak pykałem na B3 to w nocy hdr jest jakaś masakra :good:

Opublikowano

Panowie, czy ktoś z Was korzystał z reklamacji na uszkodzenia mechaniczne w przypadku waszych telewizorów? Chodzi mi o tę dodatkową z MediaExpert np. Chciałbym wymienić matryce i zastanawiam się jak cały proces wygląda, czy są jakieś sytuacje w których ktoś może mi odmówić wymiany.

Opublikowano
46 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Panowie, czy ktoś z Was korzystał z reklamacji na uszkodzenia mechaniczne w przypadku waszych telewizorów? Chodzi mi o tę dodatkową z MediaExpert np. Chciałbym wymienić matryce i zastanawiam się jak cały proces wygląda, czy są jakieś sytuacje w których ktoś może mi odmówić wymiany.

a co się stało dokładnie? Zarysowałeś / uderzyłeś? Piszesz o ubezpieczaniu czy dodatkowej gwarancji?

Opublikowano
18 minut temu, easye napisał:

a co się stało dokładnie? Zarysowałeś / uderzyłeś? Piszesz o ubezpieczaniu czy dodatkowej gwarancji?

Kotka zadrapała. Nie widać tego mocno, ale wolę skorzystać z tej dodatkowej ochrony.