Skocz do zawartości

Wreckfest - Drive Hard. Die Last

Featured Replies

Opublikowano
15 godzin temu, dzej003 napisał:

Stary temat ale grę dopiero rozgryzam. Na padzie idzie łatwo za to na kierownicy już tak łatwo nie jest. Czy ktoś grywal na kierownicy i może podpowiedzieć ustawienia albo na co zwrócić uwagę?
Ps4 + Thrusmaster T150 RS Pro.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Dużo zmieniać nie trzeba. Na pewno trzeba zmniejszyć siłę ffb (na t300 to będzie 50-60, na t150 możesz trochę więcej pewnie, w zależności od Twoich preferencji) i nasycenie, tak żeby kąt skrętu kierownicy odpowiadał animacji skręcania w grze w kamerze z kokpitu (też coś około 50-60, w zależności czy chcesz mieć bardziej czy mniej reaktywne sterowanie)

• Odpowiedzi 173
  • Wyświetleń 48 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gram od wczoraj i jestem sakramencko zachwycony. Toż to prawdziwe Destruction Derby nowej generacji. Dawajcie na rozwałkę online, to co się na trasie dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie. Bt

• zauważył ktoś, że w grze są Polskie ambulanse    

• Chyba nie ma ku temu wątpliwości. W Szmatławcu ręckę napisał Majk. Pół recenzji narzekał, że uszkodzenia auta na nic nie wpływają... Wpisał to do minusów gry... A koleś najwyraźniej zapomniał włączyć

Opublikowano

Ajj noo, dobrze by było. Chętnie bym sprawdził.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.04.2020 o 16:38, Figuś napisał:

Mogłoby to już do Gamepassa wlecieć :cool:

Od paru dni można jeździć te wyzwania. Bardzo dobrze, bo to motywuje żeby choć raz dziennie odpalić gierkę i porobić daily challenges.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Dobrze, że zaczekałem na patcha. Ciężko mi się oderwać od tej rozpierduchy. Początek trochę zamula ale im dalej tym lepiej. 

Opublikowano

Polecam ustawienie zniszczeń na najwyższy poziom, wtedy gra daje 10x funu - wada taka że przy dłuższych wyścigach często ostatnie kółka jedziesz sam.

Opublikowano

mnie do dziś dziwi, że ta gra nie dostała drugiej odsłony - system ten sam tylko wiecej i lepiej :problem:

Opublikowano

Co masz na myśli drugiej odsłony?

Przeciez ta gra jest całkiem świeża, może pracuja nad dwójka.

Opublikowano
2 minuty temu, eX4cT_PL napisał:

Co masz na myśli drugiej odsłony?

Przeciez ta gra jest całkiem świeża, może pracuja nad dwójka.

W early accessie od 2014 roku, a relase miała w 2018. Myslę, że sie opyerdalaja troche :we_need_to_go_deeper:

Opublikowano

Mogli by dodać w DLC jakieś nowe mistrzostwa, a nie tylko samochody i dodatki...

Opublikowano
Godzinę temu, oFi napisał:

W early accessie od 2014 roku, a relase miała w 2018. Myslę, że sie opyerdalaja troche :we_need_to_go_deeper:

A to nie wiedziałem ze ona tyle czasu w early access siedziała.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tor Deathloop  Co tam się odpierdziela. :obama:

Opublikowano

Gra wychodzi na PS5 1 czerwca, dla posiadaczy wersji na PS4 aktualizacja będzie płatna

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mimo ze platynka na PS4 wpadla, to chetnie wrocilem do wersji na PS5. Wyscigi w stylu Destruction Derby zawsze w serduszku. Juz po samym menu widac, ze wszystko dziala mega plynnie. To ze 60 fps transformuje rozgrywke to wiadomo, ale loadingi? Wchodze do trybu kariery - jeden wyscig zakonczony, cyk, 3 sekundy, wybor kolejnego wyscigu, cyk 3 sekundy i znowu jazda. Ma sie wrazenie, ze postep kariery idzie mega szybko. Szkoda tylko, ze takie male wykorzystanie pada - w sumie hamulec czasami stawia opor, a jak go docisne na maksa i wbije sie w jakas trawe to trigger wypycha mi lekko palec.

Opublikowano

Na mnie gierka po trzech wyscigach nie zrobiła specjalnego wrażenia. Dam jej jeszcze szanse ale laduje w katalogu "na kiedys". Już wolę w pierwszej kolejności dokończyć season passy do grida gdzie jednak lepiej mi się jezdzi :notbad:

Opublikowano

Po graniu w wersje PC master race spodziewałem się ze wreckfest na ps5 będzie czymś więcej a dostalismy identyczny port z PC tylko z funkcjami dualsense. Gra pomimo ze jest fajna i lubię w nią pykac to widać ze nakład finansowy był bardzo mały i ten port na ps5 był robiony na kolanie.

btw: loadingi są dużo szybsze na kompie z ssd niż na super szybkim ssd z ps5

Edytowane przez Redmitsu

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawostka - najnowsza aktualizacja do Wreckfest na PS5 rozbudowała wykorzystanie Dual Sense’a. Teraz pad wibruje tak by emitować zachowanie samochodu podczas zmiany biegow. Rozegralem pare wyscigow i ma sie wrazenie, ze mechanizm zmiany biegow znajduje sie w srodku pada.

Opublikowano

Strasznie miałka ta gra, poziom trudności też niski - włączyłem wyższe poziomy w opcjach i nadal nie stanowi to większego wyzwania podczas wyścigów, trudniej robi się w rozwałkach. Gram kilka godzin i trochę się zmuszam, w głowie cały czas siedzi myśl - włącz Forzę.

Opublikowano

To po co się zmuszasz? Leć do następnej gierki. Jak masz ochotę na wyścigi to polecam jeszcze Dirt2, mega się zaskoczyłem jak dobra jest to gra. 

• 3 tygodnie później...