Jakim 1 791 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 1. Wiesiek 3 2. Mass Effect 2 3. The Last Of Us 4. Bloodborne 5. Battlefield 3 6. Astro Bot 7. Death Stranding 8. God Of War 9. Nier Automata 10. DA Inkwizycja Kolejnośc raczej dowolna Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Kolejność dowolna 1.Wiedzmin 3 2. Mass Effect 2 (trylogia cała ale 2 najlepsza) 3. Disco Elysium 4. Divinity 2 5. Dark Souls (cała seria plus bloodborne ale to dark souls 1 było moim pierwszym razem ) 6. Xenoblade 2 7. Life is Strange (czemu to chyba musze wyjaśnić - ta gra pokazała że gry w stylu telltale potrafią być wybitne a nie tylko odtwórcze) 8. Civilization V ( 1k godzin na steam z tym nie wygram) 9. Return of the Obra Dinn 10. XCOM 2 Z dodatkiem War of the Chosen (z tym dodatkiem gra kompletna chyba sobie wrócę do niej jak teraz pomyslałem o rozgrywce ) Lista z głowy. To co mi pierwsze przyszło do głowy gierek było znacznie więcej takich w jakie grałem z przyjemnością ale skoro te przyszły mi najszybciej do głowy to to jest moja lista. (specjalne wyróżnienie bo nie chciałem za dużo rpg dla pillars of eternity 2, tyranny i dragon age 1 - niestety pozostałe części zeszmaciły dragon age i na nowa już nie czekam) Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Dobra robota koledzy, fajnie się czyta wasze komentarze do listy. Teraz ja Kolejność według lat, wszystko solidnie przemyślane. 01: Mass Effect 2 - cudowna space opera z której do dziś pamiętam mnóstwo motywów, dialogów i miejscówek. Zadziałały w tym wypadku dwie rzeczy - ciągła chęć stworzenia najlepszej gry BioWare i duża kasa od EA. Szkoda że trylogia ciągle bez remastera. 02: Red Dead Redemption - najlepsza gierka o kowbojach z ciekawym story i genialną końcówką. Bawiłem się wybornie i nawet lepiej niż przy GTA IV. Dwójka jest technologicznym majstersztykiem, ale do historii i mechaniki mam już sporo uwag. A tu mi wszystko grało. 03: Zelda Skyward Sword - ostatnia taka Zelda. Zarzucano jej staroszkolność, przestarzałą konstrukcję i brak innowacji (pomijając machanie wiilotem). I to wszystko prawda, ale dla mnie to właśnie zalety które czynią tego przygodowego kolosa tak dobrym. 04: The Last of Us - fabuła w większości gier to żal i nędza. Coś tam jest, ale po chwili nie pamiętasz o co chodziło. Tutaj byłem solidnie zaskoczony jaką historię nam przedstawiono i jak nakreślono bohaterów. I do tego oczywiście soczysty gameplay, masa dobrych pomysłów i najlepsze na świecie miejscówki. 05: Tomb Raider - ostra jatka na dziwnej wyspie. Najlepiej wspominam właśnie pierwszą odsłonę aktualnej serii. Wszystko mi się tu podobało włącznie z historią. Później już było różnie. 06: Wiedźmin 3 - kto by pomyślał wiele lat temu że polska gierka tak namiesza i wskaże drogę. I do dziś nie widziałem lepszego action erpega. Tak świetnie zrobionego świata ze świecą szukać. Większość czasu spędziłem latając wszędzie z buta, co by obadać każdy pytajnik i porobić ciekawe screeny. I podziwiać Redów za ciężką pracę jaką tu wykonali. Ta gra wciąż imponuje! 07: Uncharted 4 - finał przygód Nathana musiał być spektakularny i tak też się stało. To gra akcji na bogato, gdzie znalazło się miejsce na wszystko co kochamy w serii, ostre pierdyknięcia jak również spokojne skradanie i powroty w przeszłość braci. 08: God of War - przykład na to że warto czasem ostro zaryzykować. Przygody Kratosa wessały mnie na wiele dni i zachwyciły tyloma rzeczami że szok. Tak cudnych miejscówek i tak pysznej walki dawno nie widziałem. Trzeba też kolejny raz pochwalić twórców za relację syn, ojciec. 09: Shadow of the Colossus - dwie ostatnie pozycje to remaki doskonałe (moim zdaniem). Pięknie odświeżone z zachowaniem ducha oryginałów. Kolosy znów mnie zachwyciły poczuciem samotności, pomysłowymi walkami i ogólnym poczuciem obcowania z czymś więcej niż gierką video. 10: Resident Evil 2 - w końcu po 10 latach od zakończenia piątki, mogłem z czystym sumieniem zakrzyknąć - ależ to było dobre! Nie dla mnie te wszystkie Revelationy, koszmarnie nierówna szóstka czy VR FPP siódemka. Ogromnie jestem wdzięczny skośnym braciom za odświeżenie kultowej dwójki w tak dobrym stylu. Grałem w to jak poyebany i ciągle mi było mało. Dawać trójkę! Ogólnie dobra dekada 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 DEATH STRANDING RDR2 LAST OF US REMASTERED FORZA HORIZON 3 SPIDERMAN NIER AUTOMATA GTAV MGS V:GZ GOD OF WAR KILLER INSTINCT Lista niestety bez znaczenia bo nie mam Switcha Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 W dniu 7.12.2019 o 16:55, XM. napisał: Tak w ogóle to jeszcze rok do końca dekady, trochę za wcześnie ten temat. Za rok powstanie temat "Top dekady 2011-2020" i wszystko ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 W dniu 07.12.2019 o 16:55, XM. napisał: Tak w ogóle to jeszcze rok do końca dekady, trochę za wcześnie ten temat. a nie bo dekada zaczyna się od pierwszego dnia roku 2010, a kończy na ostatnim dniu 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 618 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 W ogole to ta generacja jest jest niesamowita do tego stopnia ze Asasyn stal sie dobra gra, EA wypuszcza solidnego soulslikea, Capcom to juz w ogole niszczy Kolejnosc poza pierwszymi trzema przypadkowa. 1. Bloodborne - dlugo sie zastanawialem czy tu bedzie Papiez Polak czy jednak BB ale zdecydowalem sie na BB. Dlatego ze to byla moja pierwsza gierka od FS i dzieki niej polubilem formule do tego stopnia ze ogralem wszystko. Po pierwszym przejsciu bylem pod wrazeniem ale po odpaleniu dodatku i wbiciu platyny to juz bylo 11/10. To byla tez moja pierwsza platyna na PS4 co daje dodatkowy sentyment. 2. Wiedzmin 3. Tu chyba nie trzeba tlumaczyc bo malo kto nie wstawia tej gry do swojego topu. A nawet nie lubie fantasy a zwlaszcza wypocin pijaka ktore czyta sie tragicznie. A tutaj zagralo wszystko. 3. GTA 5 - takiego hajpu na premiere to nie mialem chyba nigdy, marketing byl niesamowity. Pozniej jak kurz opadl to mozna bylo sie doszukac minusow, zwlaszcza z perspektywy czasu chcialoby sie na zlosc obnizyc ocene przez obesr.ane online. Samo miasto mi podpasowalo, jakby bylo w Liberty City to pewnie by mi tak nie siadlo. 4. Dark Souls 3 - dam tylko trojeczke bo najlepsza z serii pod prawie kazdym wzgledem. Ogralem tuz po BB i wtedy wiedzialem ze uwielbiam tego typu rozgrywke. 5. Batman Arkham City - najlepsza z serii jak dla mnie to Asylum, no ale to poprzednia dekada. Mile zaskoczenie bo nigdy bym nie pomyslal ze polubie do tego stopnia przygody typeczka w rajtuzach. Bardzo przyjemna rozgrywka, fajni bossowie, duzo do roboty a mimo wszystko nie tak uciazliwe. 6. Max Payne 3 - chyba najlepszy shooter ostatnich lat ale najbardziej robi robote ta zmiana klimatu i masakrowanie pastuchow w fawelach to cos pieknego. Na przekor wiecznie marudzacemu community, ze co wy robicie zostawcie bo zepsujecie, Max Pejn tylko w NY. 7. DMC 5 - poprzednia czesc mi nie podeszla wybitnie, za to ta jak najbardziej. Z kazdym przejsciem coraz lepsza. Czysty gameplay. Chociaz V mogli sobie darowac. 8. God Of War - strasznie mnie meczyly te nordyckie klimaty po Skyrimie, Wiedzminie. A w to jednak gralo sie bardzo przyjemnie, brakowalo bossow ale i tak duzo czystego funu. 9. Sekiro - aktualne GOTY, podchodzilem z dystansem, myslalem ze zwykla chinska gierka bedzie typu Tenchu a tutaj ekstremalnie prosty system walki wniosl tyle swiezosci do gatunku i dal tak satysfakcjonujace walki ze nie mozna przejsc obojetnie. 10. Fallout: NV - nie wiem w sumie co dac to daje NV, kawal solidnej gry, mile zaskoczenie po srednim F4. Nie chce mi sie robic jakichs honorable mentions ale musze z potrzeby serca zrobic dishonorable: Yakuza 0, najgorsza gra ostatniej dekady w jaka mialem nieprzyjemnosc zagrac. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 14 gier kolejność przypadkowa Hotline Miami The Legend of Zelda Breath of the Wild Super Mario Odyssey Celeste Dead Cells Diablo 3 Ori and the Blind Forest Hammerwatch Rogue legacy Max Payne 3 Into the beach The messenger Halo 5 - multi COD MW 2019 - multi Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 into the beach xdd nie no spoko lista. Czy Max Payne 3 już jest w BC na Xbox one? Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Wiedźmin 3 Red Dead Redemption 2 Kolejność dowolna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 1 godzinę temu, Figaro napisał: Czy Max Payne 3 już jest w BC na Xbox one? Nie i nigdy już nie będzie, MS wyciągnął wtyczkę dla dodawania nowych gier do BC na X0. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Gdzie to słyszałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Tam, gdzie wszyscy - na E3 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Ja słyszałem cos zupełnie odwrotnego. Niech sie jakis insajder jak hendrix (xdddddd) wypowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Na X0 nie dorzucą już żadnej gierki do wstecznej, prove me wrong. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 U mnie jak co dekadę gierki od R* mimo, że nie przepadam za innymi sanboxami ale oni robią zaje biście. Tradycyjnie jak co dekadę żadnego fps, tu jestem konsekwentny. Moje top15: - Heavy Rain - Alan Wake - NBA 2k11 - Mario Galaxy 2 - TLOU - GTAV - Wiedźmin 3 - Uncharted 4 - The Last Guardian (koniecznie wersja na PSpro) - Zelda Botw - Super Mario Odyssey 2 - God of War - RDR2 - Astrobot - Star Wars Jedi Fallen Kolejność przypadkowa, top3 pogrubione. 2 ex na PS3, 1 na X360, 1 na Wii, 4 na PS4, 2 na Switcha oraz 5 multiplatform. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 1. Mass Effect 2, 3 2. Wow 3. Skyrim 4. Wiedźmin 3 (Krew i Wino ) 5. Ori 6. Sunset Overdrive 7. Zelda BOTW 8. RDR 2 9. What Remains of Edith Finch 10. Rocket League Kolejność przypadkowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Wiedzmin 3 - zadna gierka tak nie wciagnela jak wiesiek, dwa przejscia pod rzad, zaszycie sie przez pol lata w norze z zaslonietymi oknami, swietna fabula, swojskosc. The last of us - gierka ktora na poczatku w ogole mnie nie interesowala, przyznam ze zakupilem w rok po premierze na jakiejs przecenie, wciaglo od pierwszych minut, cala gierka skonczona w kilka podejsc. Od tego czasu dla mnie jak swiateczny seans Kevina, raz w roku przechodze w okresie noworocznym Gran Turismo 5 - gierka pelna baboli, pelna archaizmow, mozna wady wytykac bez konca ale... podpiecie kierownicy, wybranie nissana gt-r i polnocnej petli na Nurburgringu, motoryzacyjne niebo (chociaz jestem swiadom lepszych gierek) Mass effect (trylogia) - pierwsza czesc ukradnieta w trakcie problemow z optymalizacja pierwszego wiedzmina na moim sprzecie no i nie spodziewalem sie ze ta space opera zrobi na mnie takie wrazenie. Do tego stopnia ze druga czesc bylem w stanie przejsc na moim leciwym sprzecie w 19 fpsach. Niestety andromeda lezy ledwie liznieta. Assassins Creed 2 - Wszystkie bolaczki pierwszej czesci poprawione, swietny glowny bohater i wciagajaca fabula, zaden kolejny Assassyn juz nie robil takiego wrazenia a historia Ezia zasluguje na uznanie Battlefield 3 - niektorzy z kolegami zgaduja sie na fife, my sie zgadywalismy na bf3, caly salon przerabiany na kafejke internetowa dla 4 osob, tworzenie jednego skladu i maratony ktore zaczynaly sie w piatek popoludniu a konczyly w niedziele w godzinach graniczacych z mozliwoscia wybrania sie do pracy dzien pozniej. FPP idealny. Bad company 2 - Moze nawet lepiej niz wyzej, niestety tutaj jeszcze nie udalo mi sie zebrac kompanow do wspolnej zabawy, ale turnieje z ludkami poznanymi na necie tez na zawsze w serduszku Uncharted 2 - To uczucie kiedy pierwszy raz bylem bohaterem filmu akcji, Drake dawal rade, ciekae czy teraz na ps4 fajnie bedzie w to zagrac? Football manager (jak suma wszystkich czesci, w kazdej wrecz sie zatracam jak zlapie jakis talent) Fight Night Round 4 - czy to jeszcze liczy sie do gry dekady? Najlepsza bijatyka od czasu ps3 dla mnie, nic wiecej do dodania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Metacritic zrobił swoje top10 dekady. 1. The Last of Us 2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 3. Wiedźminem 3: Dziki Gon 4. Red Dead Redemption 2 5. Mass Effect 2 6. Bloodborne. 7. The Elder Scrolls V: Skyrim God of War. 9. Grand Theft Auto V 10. Dark Souls. Bardzo zacna lista. Nie wszystkie pozycje na niej lubię (Skyrim), ale wszystkie szanuję Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Gra XXXXXX na X miejscu xddddddddddddddddddd Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Nie oszukujmy się, każda lista w której Crackdown 3 nie jest na pierwszym miejscu jest spalona na starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 9 godzin temu, Gregor var Emreis napisał: Metacritic zrobił swoje top10 dekady. 1. The Last of Us 2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 3. Wiedźminem 3: Dziki Gon 4. Red Dead Redemption 2 5. Mass Effect 2 6. Bloodborne. 7. The Elder Scrolls V: Skyrim God of War. 9. Grand Theft Auto V 10. Dark Souls. Bardzo zacna lista. Nie wszystkie pozycje na niej lubię (Skyrim), ale wszystkie szanuję Gdyby nie to GTAV to w sumie nie ma się o co przyczepić - fantastyczne zestawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 RED DEAD REDEMPTION 2. Nic nie wzruszyło mnie bardziej niż ww. dzieło. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
japco 275 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 1. Bloodborne 2. Wiedźmin 3 3. Doom 4. Dark Souls 5. Hotline Miami 6. Battlefield: Bad Company 2 7. MGS 5 8. Alice: Madness Returns 9. Hitman (1 i 2 bo w sumie składają się na jedną grę) 10. Star Wars: Knights of The Old Republic II (wyszło 16 lat temu, ale ja grałem po raz pierwszy jakieś 2 tygodnie temu, więc chuy) Poza top 4 kolejność przypadkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 1. The Last of Us 2. The Legend of Zelda: BOTW 3. Celeste 4. Into the Breach Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi