Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Czemu 5? Imo nazwa spoko za pare lat będziemy i tak wszyscy mówić Xbox i tyle 

• Odpowiedzi 35,1 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Xbox od zawsze miał przecież nazewnictwo oscylujące wokół literek vide pad od pierwszego Xboxa był Ską, X360 tez miał model S, XO również a potem dołożyli wersje X więc uznali że to będzie genialny pomysł nazwać konsole po prostu Xbox S lub X ale już mieli pierwszego Xboxa który nazywał się Xbox więc mamy series :dynia:

Już nie powiem ile razy szukając w google czegoś dotyczącego Xboxa Series X wpisywałem napierw Xbox One ale to jeszcze zrzucę na karb pamięci mięsniowej i ja to jeszcze jako tako, kumam co chce kupić i na co, ale te tabuny januszy, którzy nie zrozumieją różnic między xbox one s a xboxem series s ehh, gdyby wyje,bali z oferty XOS to by to jeszcze miało sens

Opublikowano
11 minutes ago, kubson said:

Czemu 5? Imo nazwa spoko za pare lat będziemy i tak wszyscy mówić Xbox i tyle 

Żeby uniknąć nieporozumień, że xbox 4 jest starszy od ps5. 
Iphone też przeskoczył numer 9.

Opublikowano
1 godzinę temu, Moldar napisał:

Ja bym przyjął nawet tego halo, strasznie się napaliłem, choć graficznie nie robił, ale wyszło jak wyszło. A tak, w sumie to nie ma nic dla mnie ma start za bardzo, ale i tak kupuje.

Racja, ale takiej decyzje nie podejmuje się za 3 lata, ale jakoś w ciągu następnego roku. Więc jeżeli mają wyjść jakieś nowe sprzęty, to już o nich rozmawiają.

No właśnie, a czy MS nie miał jeszcze trzeciej nazwy kodowej Xboksa Series w obiegu?

Opublikowano
2 godziny temu, MatekDM napisał:

A skąd wiesz jak wyglądają, skoro Microsoft nie pokazał żadnej rozgrywki? Z Forzy też nie. Dostaliśmy tech demko.

AC: Valhalla działa w 4K/60 na XSX i PS5.

Tu jest ten problem, że nie widać żadnej gierki, która pokazałaby te mityczną moc XSX.

Może też być tak, że pomimo że gra chodzi w 4K i 60 klatkach na obydwu platformach, różnice będą wychodzić przy liczbie detali czy efektów. Teraz mamy tak np. z Mafią DE, obydwie chodzą w 1440p i 30 fpsach, ale One X ma np. antialiasing czy więcej detali w porównaniu do Prosiaka.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano
Godzinę temu, C1REX napisał:

Żeby uniknąć nieporozumień, że xbox 4 jest starszy od ps5. 
Iphone też przeskoczył numer 9.

Po co przywoływać ajfona jak przecież sam Windows od MS wskoczył z 8 na 10 od razu.

Opublikowano
9 minutes ago, MYSZa7 said:

Może też być tak, że pomimo że gra chodzi w 4K i 60 klatkach na obydwu platformach, różnice będą wychodzić przy liczbie detali czy efektów. Teraz mamy tak np. z Mafią DE, obydwie chodzą w 4K i 30 fpsach, ale One X ma np. antialiasing czy więcej detali w porównaniu do Prosiaka.

Ja stawiam, że series X ma 60klatek,a ps5 30-60. Wystarczy, by menu dociągnęli do 60 i już można oficjalnie się chwalić. 

Opublikowano
19 minut temu, MYSZa7 napisał:

Może też być tak, że pomimo że gra chodzi w 4K i 60 klatkach na obydwu platformach, różnice będą wychodzić przy liczbie detali czy efektów. Teraz mamy tak np. z Mafią DE, obydwie chodzą w 4K i 30 fpsach, ale One X ma np. antialiasing czy więcej detali w porównaniu do Prosiaka.

Myślę że na bank tak będzie i na tym się skończy ;)

btw. Mafia DE działa na Prosiaku i Koksie w 1440p i 30 klatkach, przy czym jedyna różnica na koksie jest taka, że ma dodatkowo AA. 

Opublikowano
32 minuty temu, mugen napisał:

No właśnie, a czy MS nie miał jeszcze trzeciej nazwy kodowej Xboksa Series w obiegu?

tak, ale nie chodzi raczej o trzecią konsole 

Opublikowano

To będzie mój pierwszy X po pięciu konsolach Sony i jedyne co mogę zarzucić MS, to że na start nie ma gry, która pokazała by możliwości nowej generacji (najmocniejszej konsoli). Później przeglądam bibliotekę GP i się zastanawiam kiedy ja to wszystko nadrobię. Exy, wiele indyków, w które nie grałem. Na start Ori (X2) i Forza Motorsport. Mimo wszystko liczę na skok jakościowy w kwestii wizualnej. Przesiadam się z PS4 Fat i tv 1080p.

Edytowane przez Aleks

Opublikowano
2 minuty temu, Aleks napisał:

To będzie mój pierwszy X po pięciu konsolach Sony i jedyne co mogę zarzucić MS, to że na start nie ma gry, która pokazała by możliwości nowej generacji (najmocniejszej konsoli). Później przeglądam bibliotekę GP i się zastanawiam kiedy ja to wszystko nadrobię. Exy, wiele indyków, w które nie grałem. Na start Ori (X2) i Forza Motorsport. Mimo wszystko liczę na skok jakościowy w kwestii wizualnej. Przesiadam się z PS4 Fat i tv 1080p.

IMO zacznij od Horizona 3 i 4.

Opublikowano

tak jak pan Mazzeo powiedzial Gears 5 oraz FH4 zrobia ci dobrze, sam nie moge doczekac sie tej Forzy w 4k i 60fps 

Opublikowano

W Horizonie możesz tak ustawienia dostosować, że będzie symulacja. Jest po prostu lepszy. 

Opublikowano
5 minut temu, Aleks napisał:

Właściwie co to za dylematy przy GP. Sprawdzi się jedno i drugie. :xboss:

Dylematów żadnych: ściągasz i grasz, hulaj dusza - piekła nie ma.

Opublikowano
43 minuty temu, MaZZeo napisał:

Nie jest tak ładny i sporo nudniejszy.

W deszczu wyglada lepiej niż życie.

Opublikowano

Podkręcona wersja Horizona to ma być 4 czy 3 też?

Ale się jaram, bo mój oststni Horizon to 2 na xone fat:banderas:

Z tego co gdzieś czytałem to trójka lepsza od czwórki? 

Opublikowano
  • Autor

Są różne zdania. Ale mogłeś odnieść takie wrażenie bo Rozi robi mocną propagandę trojce

Opublikowano
  • Autor

Mnie się podobała każda część, jedynka, dwójka, trójką, czworka, w każdej spędziłem dziesiątki godzin i bawiłem się super

Opublikowano
11 minut temu, balon napisał:

Podkręcona wersja Horizona to ma być 4 czy 3 też?

Ale się jaram, bo mój oststni Horizon to 2 na xone fat:banderas:

Z tego co gdzieś czytałem to trójka lepsza od czwórki? 

Obydwie po patchu na nową generację:

Horizon 3 w 4K/30 fps na Series X

Horizon 4 w 4K/60 fps na Series X