Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

To że XSX jest minimalnie lepszy w większości mulitplatform nie powinno być żadnym zaskoczeniem, dla każdego rozgarniętego człowieka. Bo wiadomo że lepsze bebechy powinny przełożyć na lepsze wyniki i wydajność. Zaskoczeniem byłoby gdyby się nie przełożyły.

Tak czy inaczej, różnicę w multiplatformach są naprawdę minimalne bo różnice między konsolami jeszcze nigdy nie myły tak małe i naprawdę nie ma większego znaczenia na której konsoli drzewo na piątym planie ma więcej liści czy na której konsoli framerate jest o 1% lepszy.

• Odpowiedzi 35,1 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
55 minut temu, Daddy napisał:

https://www.purexbox.com/news/2022/07/digital-foundry-host-says-xbox-series-x-wins-most-console-comparisons

Wklejam w formie ciekawostki dla @Paolo de Vesir który nie wiem skąd brał opinie że jest odwrotnie, tak było jedynie w pierwszych miesiącach gdzie faktycznie później nowe narzędzia zrobiły robotę i full RDNA2 tylko w Xboxach  :) 

Nawet Aaron odniósł się do tej grafiki  :obama:

Klobrille od jakiegoś czasu dostaje kasę od MS za robienie grafik propagandowych ;)

Opublikowano

Skąd takie info? Ja bym mu nigdy nie zapłacił jak i tak za frajer przez lata to robi :usmiech:

Opublikowano

To ironia Inch, Aaron czasami go oznaczy bo robi spoko grafiki nadexów Xboxa.

Opublikowano
Godzinę temu, Daddy napisał:

Wklejam w formie ciekawostki dla @Paolo de Vesir który nie wiem skąd brał opinie że jest odwrotnie, tak było jedynie w pierwszych miesiącach gdzie faktycznie później nowe narzędzia zrobiły robotę i full RDNA2 tylko w Xboxach  :) 

przecież w wielu porównaniach były na xie spore problemu ze stabilnością framerate'u (zwłaszcza w trybie performance), no przecież nie z dupy xd no i to raczej od niedawna jest na odwrót, zwłaszcza że wg. danych z artykułu 15 gier, a w nich tylko 8 wskazuje wyraźnie na lepszą jakość na Xboxie, 2 lepsza na PS5 i 5 razy remis. Przy 12 terafankach i mocno dopieszczonym GPU miało byc jak pomiędzy PRO a XOX.

Tak czy inaczej przy okazji ostatnich pokazów (Redfall i Motorsport) wierzę, że będzie juz tylko lepiej i dostaniemy next geny wyjebujące graficznie z butów. ;)

Opublikowano
3 godziny temu, Daddy napisał:

https://www.purexbox.com/news/2022/07/digital-foundry-host-says-xbox-series-x-wins-most-console-comparisons

A nie lepiej wrzucić oryginalne źródło zamiast się nakręcać portalami typu PureXbox? W ogóle intencja tego wpisu gościa z DF była nieco inna. 

Szanujcie się Panowie, a nie wrzucacie linki z dupy.  ;)

Opublikowano

Ma ktoś na forumku eskę? Chodzi mi o to jak wyglądają gry na tv 4K. Myślę nad kupnem, brak możliwości pogrania sobie w Gearsy czy Halo jak mam ochotę trochę wkurza, a nie chcę wydawać ponad 500$ na XSX, bo i w sumie nie bardzo mi jest potrzebny poza tym co pisałem

Opublikowano

Jeśli jest chociaż te 1080p to z odległości 2m można spokojnie grać bez kaleczenia oczu. Przynajmniej mi to aż tak nie przeszkadza. Aktualnie jednak przełączyłem S-kę na 24 calowy monitor.

Opublikowano
3 godziny temu, Homelander napisał:

Ma ktoś na forumku eskę? Chodzi mi o to jak wyglądają gry na tv 4K. Myślę nad kupnem, brak możliwości pogrania sobie w Gearsy czy Halo jak mam ochotę trochę wkurza, a nie chcę wydawać ponad 500$ na XSX, bo i w sumie nie bardzo mi jest potrzebny poza tym co pisałem

Polecam chmurę. Za 4 zł na 3 miesiące ogrywasz co chcesz i elo. Lapek, tablet cokolwiek. Potrzebny jest jedynie router na pasmie 5ghz.

Opublikowano
  • Autor

dokładnie, to już nie te czasy że trzeba kupować konsole by ograć gry na xboxa. 

Opublikowano

Serio gracie w gry na strimingu? Przecież to od razu komfort granka -100, myśle że to tylko opcja dla kogoś kto sobie odpala gre raz na tydzień żeby odbić jeden obóz w far kraju a nie dla kogoś kto nakurwia w gry ostro

Opublikowano

Na telefonie kilka gierek tak skończyłem, indory w chmurce to spaniała rzecz w pracy gdy ci za to płacą :xboxssie:

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał:

Serio gracie w gry na strimingu? Przecież to od razu komfort granka -100, myśle że to tylko opcja dla kogoś kto sobie odpala gre raz na tydzień żeby odbić jeden obóz w far kraju a nie dla kogoś kto nakurwia w gry ostro

Gierczyłem sobie w Octopath Traveler na potężnym SuperAMOLED Samsunga fuckin' Galaxy S8 i było fpytkę. W przypadku tej gry powiedziałbym, że nawet przyjemniej niż na konsoli. :lapka: 

Opublikowano

Próbowałem streamingu na moim łączu do 80 Mbit (realnie jakaś połowa tego) i niestety przyjemniej byłoby sobie włożyć widelec w oko niż na tym grać. :nosacz2:

Opublikowano
10 minut temu, Pupcio napisał:

Akurat dla jednej, dwóch czy trzech gier to szkoda hajsu kupować konsole jak głównym sprzętem jest konsola konkurencji.

Nie ma co się bać grania w chmurzę. Muszą tylko poprawić bitrates bo responsywność jest naprawdę ok. No i można grać na dualsense:cool:

Teraz, Bigby napisał:

Próbowałem streamingu na moim łączu do 80 Mbit (realnie jakaś połowa tego) i niestety przyjemniej byłoby sobie włożyć widelec w oko niż na tym grać. :nosacz2:

pewnie wina routera. Ja mam 100 mb i smiga jak ta lala. 

Opublikowano
5 minut temu, PanKamil napisał:

No i można grać na dualsense:cool:

No właśnie nie zawsze, bo ostatecznie i tak masz przyciski z Xboxa, a takie Godrizon 5 nie obsługuje DualSensa w ogóle. Nie mówiąć już o tym, że adapter USB do PC pozwala mieć w grach wibracje i dziwięk przez jacka w padzie, ale działa tylko z kontorlerem do Xboxa. 

Opublikowano
3 minuty temu, PanKamil napisał:

pewnie wina routera. Ja mam 100 mb i smiga jak ta lala. 

Raczej po prostu chujowy internet. Routerów przewinęło się u mnie z 4 przez ostatnie lata i zawsze to samo. Obecnie na Funboxie od Orange.  Niestety o światłowodzie w mojej małej mieścinie mogę zapomnieć.