Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Cały ten pozytywny vibe i tak w końcu rozbije się o sprzedaż nowego XBOXo-peceta. Zobaczymy, może mamy kolejnego Titanica.

• Odpowiedzi 38,2 tys.
  • Wyświetleń 3,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Za mało czasu jeszcze minęło żeby wyciągać wnioski, ale na pewno widać nową energię w Xboksie. Asha musiała dostać sporo swobody od Nadelli i chyba chce coś udowodnić. Niech próbuje. Trudno żeby było gorzej. Szkoda tylko, że Greenberga nie wywalili.

Opublikowano
3 godziny temu, Ukukuki napisał(a):

A Sony w tej generacji wydało chociaż jednego system sellera? SM2 może ale oprócz tego co zostało GT7? I to tak na siłę.

W tej generacji to MS ma zdecydowanie mocniejsze marki niż Sony. Przecież te exy na sonke jak Astro, Returnal, Saros, Ratchet , Demons Souls mają żałosną sprzedaż.

Ja bym się tam o ofensywę Microsoftu nie martwił przy takim poziomie konkurenta.

Sony jest bardzo słabe w tej generacji z tym swoimi "hitami" i również jak dla mnie Ms ma więcej ciekawych gier niż Sony w tym genie tylko jakoś nie potrafią tego dobrze zareklamować. Sam fakt, że ps5 odpalam w tej chwili może raz na rok albo i rzadziej.

Opublikowano
  • Autor

To jest stan rzeczy do którego gracze powinni się już przyzwyczajać. Xbox jako wydawca gier jest po prostu znacznie większy, ma więcej studiów i większy potencjał jeśli chodzi o gry. Widać to było na tym Showcase i w ostatnich latach.

Z tym że niewiele to może już zmienić. Tak naprawdę istnieją tylko dwie marki MS, które mogłyby zatrząść aktualnym statusem quo tj. Call of Duty i Minecraft, ale paradoks polega na tym że obie jednocześnie są tak duże że nie opłaca się w ich przypadku bawić w ekskluzywność.

Więc MS będzie pewnie kontynuował swoją grę, największe najbardziej dochodowe gry wciąż pozostaną w pełni mulitplatformowe, a jednocześnie od czasu do czasu rzuci jakiegoś konsolowego exa w stylu Gearsów, żeby zadowolić swoich fanów i dać im jakoś powód do inwestowania w ten ekosystem.

Opublikowano

Pytanie co to wszystko da, Microsoft tak się zakręcił w ostatnich latach, ciągłe zmiany decyzji, ryzykowny ruch z kolejną pecetokonsolą, że już nawet fani nie ogarniają co się dzieje.

Mamy 6 lat od premiery konsoli i jak tak patrzę, to jedynie Forza Horizon 5 i teraz 6 to hit Microsoftu, sporo zakupów, wydanych pieniędzy, a gry zwyczajnie nie dostarczały i dopiero teraz widać jakieś światełko w tunelu. Nawet ostatnie CODy to totalny paździerz od momentu zakupu Acti, jak źle to do końca.

Nowa strategia jest o tyle ciekawa, że nawet te 2-3 gry rocznie jako exy, to w sumie tyle co Sony wydaje w ciągu roku, byle tylko dostarczyć jakość, bo z tym było różnie, ze wskazaniem na średniaki. Klasycznie czas pokaże, równie dobrze Nutella za pół roku znowu zmieni zdanie.

Opublikowano
2 godziny temu, wrog napisał(a):

Za mało czasu jeszcze minęło żeby wyciągać wnioski, ale na pewno widać nową energię w Xboksie. Asha musiała dostać sporo swobody od Nadelli i chyba chce coś udowodnić. Niech próbuje. Trudno żeby było gorzej. Szkoda tylko, że Greenberga nie wywalili.

To jest mój największy ból jeśli chodzi o Spencera, nie potrafił odkleić się od partaczy, którzy zrobili wiele szkody jak Greenberg właśnie albo Bonnie, która dostała bilet na emeryturkę dopiero dekadzie zajeżdżania Halo.

Opublikowano

Ten cały Xbox nie ma nadal na siebie pomysłu. Ale że na Sonce powiedziano że będą exy to MS od razu zrobił to samo (no prawie). Wystarczy że w Sony znowu powiedzą że nie ma exów, to na xboxie ich też mieć nie będziecie. Od lat wiadomo kto jest dyrygentem. A Wy najebaliscie kilka stron tekstu jakby xbox miał nagle zmartwychwstac. I to dzięki Gearsom od Coalition które pamiętajcie zrobiło Gears 4 w których pół gry strzelasz do robotów i średnie Gears 5.

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano

Umniejsza Gearsom, ale w głębi duszy boli go fakt, że nie będzie ich na Sonce.

Opublikowano

Jak Liściu wstaje z grobu na forumku to wiesz, że Xbox skręca w dobrą stronę.

Opublikowano

Jako osobie od początku generacji rozczarowanej Xboxem, ten ruch z exami mi się spodobał. Daje to nadzieję, że MS chce jeszcze powalczyć o tę grupę klientów, w której ja się znajduję (Prawdziwych Graczy). Nie umiem tego racjonalnie wytłumaczyć, ale mnie exclusivey przyciągają do konsoli, nadają jej jakąś tożsamość i w ogóle sens bycia na rynku. Wierzę też, być może naiwnie, że exy to najlepsze pole walki dla naszych ulubionych korpo - skoro mają kogoś zachęcić do kupna danej konsoli, to muszą oferować coś unikatowego, być czymś innym, lepszym od kolejnego action rpg z generatora, czy cinematic game część 2137.

Na miejscu Khalify poszedłbym dalej i zostawił jeszcze Halo na wyłączność. To marka jeszcze bardziej "xboxowa" od Gearsów i imo mocniej by zaakcentowało zmianę strategii w Microsofcie. Tymczasem można odnieść wrażenie, że trochę się boją, podchodzą do tego jak pies do jeża - no ale dobra, w bezjajecznym korpo-świecie ruch z Gearsami i tą drugą gierką należy docenić.

Co do Hellblade - to też mnie trochę zdziwiło, skoro to jest dopiero co zapowiedzana gra, no ale nie ukrywajmy, to nie jest marka pożądana przez graczy i nikogo go zakupu Xboxa by nie przekonała i tak.

Opublikowano
26 minut temu, Bzduras napisał(a):

SDF reaktywacja problem

Opublikowano

niesamowite korpo, dzień po konfie xboxa gdzie "exy wracają" wstawić trailer na oficjalny kanał halo z napisem "captured on PS5 Pro" xd

Opublikowano

Ale Halo nie jest exem, jest multiplatforma która ma zarobić kasę. Może nie jest to najfortunniejsze ale skoro to wyłazi wszędzie to wyjebane.

Dla mnie nawet jeśli dojdą do poziomu dwóch exów w roku (czyli poziomu Sony) to będzie i tak spoko. Bo może niektórzy zapominają ale konkurencja wydaje kurwa dwie gry w roku

Opublikowano
  • Autor

Pewnie ten trailer miał być pokazany na State od Play, dlatego go tak z dupy wrzucili dzień po konfie i stąd ten dopisek o działaniu na PS5 Pro.

Mnie osobiście to nie przeszkadza, ale no trochę śmiesznie wyszło.

Opublikowano

Być może globalnie ten ruch im się opłaci, ja mogę mówić tylko za siebie. Nie mam czasu ogrywać wszystkiego na jednej platformie. Gdyby takie Gearsy wyszły też na PS5 kupiłbym na premierę za pełną cenę. A tak nie kupię kolejnego sprzętu, który przez większość czasu będzie się kurzył. Wystarczy, że mój Steam Deck leży praktycznie nieużywany a bywa że i PS5 nie odpalam przez kilka dni z rzędu. Już dawno pogodziłem się z tym, że nie ogram wszystkiego co bym chciał.

Opublikowano
3 godziny temu, Bzduras napisał(a):

Skręca nie skręca. Ale asx wiele razy powtarzał że exy są złe bo mniej osób zagra w daną gre. A on zawsze w sprawach xboxa ma przecież racje.

Ale czas pokaże i pokarze.

Opublikowano

No zobaczymy co z tego wyjdzie, stabilność i stałość w decyzjach to nie są cechy które utożsamia się z MSem. Ale kierunkowskaz wrzucony, tego raczej nie da się zanegować na ten moment.

Opublikowano

Jaki wkurw dynia

Widać pokaz gier Xboxa który był ,,tylko" bardzo dobry i zmiana kierunku spowodowała srogie spustoszenie w niebieskim obozie że kilku klapów staje na rzęsach na forum, ojj zabolała niedziela )

Będzie więcej exów ale też nie każda gra SP nim musi zostać.

Opublikowano

Ale rozumiesz Zbyszek że takim Liściom nie dogodzisz ?

I nie, Xbox nie zmartwychwstanie bo nigdy nie umarł Krzychu