Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Możecie sobie gdybać co będzie i jak będzie to wyglądało. Ale prawda jest taka że nikt nie jest w stanie tego przewidzieć. Nawet mi się nie chce już snuć teorii bo za dwa miesiące okaże się że jednak oni chcą wypożyczać gry albo huj wie co.Zamknięcia były są i będą ale tylko u MS wygląda to jak rzeźnia i zawsze mają zajebisty timing, do tego absurdalna akcja z Senua, wcześniej Halo i Gearsami na Ps5. Multum rzeczy które poraz kolejny podkopują jakąkolwiek wiarygodność. Wczoraj było tak, a dzisiaj tak. Pewnie zaraz Asia coś wrzuci że na następnych zawodach pokona PlayStation ale dziś wygląda to hujowo, jak to zwykle u MS
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Spokojnie Adrian. Przenosimy się teraz do tematu PlayStation bo właśnie zamykają ich cudowne studia.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 6 minut temu, ASX napisał(a):No ciekawe jaki los czeka Game Passa po tym resecie. Jeśli usuną gry first party na premierę to będzie to ostateczny dowód że im się to nie opłaca i cały model biznesowy przez ostatnie 8 lat poniósł porażkę. Jeżeli natomiast gry wciąż będą trafiać na premierę to widocznie im się to opłaca.Myślę, że jakby się im opłacało to GP nie byłby podzielony teraz na 3 tiery i nie wyjebali by COD’a na premierę z najdroższego.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. GP do zaorania w obecnym wydaniu. Czasy grania day one za 4 zł już nie wrócą. Jeszcze niech usuną wymóg płacenia za granie online.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor 6 minut temu, MYSZa7 napisał(a):Myślę, że jakby się im opłacało to GP nie byłby podzielony teraz na 3 tiery i nie wyjebali by COD’a na premierę z najdroższego.No tak CoDa wyjebali, ale z jakiegoś powodu pozostałe gry jak na razie zostawili. Ten CoD w ogóle mocno gryzł się z Game Passem. Olbrzymia coroczna gra z olbrzymim budżetem (pamiętam że Cold War kosztował 700 milionów dolarów, a nowe gry pewnie są jeszcze droższe) z modelem biznesowym opartym na zwykłej sprzedaży. Pozostałe gry MS, czy to Halo, Gearsy czy TES czy jakakolwiek inna nie są tak duże. 10 minut temu, Ukukuki napisał(a):GP do zaorania w obecnym wydaniu. Czasy grania day one za 4 zł już nie wrócą. Jeszcze niech usuną wymóg płacenia za granie online.na to chyba nikt nie liczy że wrócą na stałe promocje za 4zł. To był tylko zabieg, aby skusić kogoś promocją a potem zostawić aby płacił już pełną cenę.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Ta akcja z Senuą, gorsza od Concorda. Nie wierzę, co te gamonie odpierdoliły. GP do zamknięcia jak i wszelkie abonamenty. To nigdy nie mogło być rentowne.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. najtwardszy elektorat nawet te nowe Gearsy za miliony monet chce wyłudzić za 43 zł/miesiąc zamiast wziąć piękną kolekcjonerkę więc jak to ma działać
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Niby szkoda ale patrząc z perspektywy takiej że oni te studia finansowali to decyzja podjęta za późno. Jeżeli gry by na siebie zarobiły to by nie zamykano studia, fajnie mieć małe ambitne produkty ale jak to nie przynosi zysku to przecież nikt nie będzie tego sponsorował. Hellblade dla mnie był typową grą na raz i nie porywała, South of Midnight odpuściłem jak usłyszałem że SBI bierze udział w tworzeniu gry. Jestem ciekaw co wymyślą w kwestii gamepassa nowego bo były plotki o możliwości dostosowania abonamentu a jakieś fortnite passy są dla mnie bezużyteczne. W sumie w dzisiejszej formie za pełną cenę bym nawet tego nie opłacał, trzymam go bo wychodzi mi 54zł miesięcznie za najwyższy tier co jest jeszcze do przełknięcia.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor Jeśli jest taka możliwość to czy ktoś robi coś złego że wybiera tańsze opcję? Jak kupujesz grę w pudelku to wybierasz sklep gdzie jest droższej, czy wolisz kupić tam gdzie jest taniej?A jeśli MS to się nie opłaca to niech podniesie cenę abonamentu albo wycofa Gearsy z Game Passa, to nie jest nasz problem.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 29 minutes ago, Ukukuki said:GP do zaorania w obecnym wydaniu. Czasy grania day one za 4 zł już nie wrócą. Jeszcze niech usuną wymóg płacenia za granie online.Już dawno nie było triali Ultimate dla nowych kont za 4 zł (były w listopadzie). Teraz są 14 dni na Premium na różnych rynkach za 1 euro/dollar/funt. Sam korzystam
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 30 minutes ago, ASX said:Pozostałe gry MS, czy to Halo, Gearsy czy TES czy jakakolwiek inna nie są tak duże.Ale będą. Muszą być. Mniejsze studia są zamykane by były możliwe budżety po 400 milionów na każdy tytuł AAA(A?). Każda gra jak COD z korporacyjnym oczekiwaniem że zwróci się jak COD. EA podobnie zrobiło z BF6, chyba wyszło im dobrze.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor 15 minut temu, opTa napisał(a):Ale będą. Muszą być. Mniejsze studia są zamykane by były możliwe budżety po 400 milionów na każdy tytuł AAA(A?). Każda gra jak COD z korporacyjnym oczekiwaniem że zwróci się jak COD. EA podobnie zrobiło z BF6, chyba wyszło im dobrze. no pewnie masz rację i szczerze mówiąc ten scenariusz klepania kilku serii, na szybko, z ogromnymi budżetami nie brzmi dla mnie zbyt optymistycznie
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 41 minut temu, Czoperrr napisał(a):Już dawno nie było triali Ultimate dla nowych kont za 4 zł (były w listopadzie). Teraz są 14 dni na Premium na różnych rynkach za 1 euro/dollar/funt. Sam korzystam Nie dziwimy się.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 godzinę temu, ASX napisał(a):No tak CoDa wyjebali, ale z jakiegoś powodu pozostałe gry jak na razie zostawili.A jak sobie wyobrażasz ich wycofanie się z premier? Przecież to by się kwalifikowało do zwrotu kosztów dla osób które wykupiły abonamenty do przodu. Wycofać to by się pewnie chętnie wycofali ale już widzę tą ilość pozwów w samych Stanach. Z CODem było łatwo bo sobie dokupili Acti ale reszta?
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Compulsion i twórców garnków mogę zrozumieć ale jeżeli zamknięcie Ninja się potwierdzi to ta firma to jeden wielki mem, niech tego xboxa dla dobra wszystkich wystawia na sprzedaż.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Przecież ninja theory to gówno studio już od paru ładnych lat, chujowe senua wypuścili i tyle. Akurat tej gry i studia to mi nie żal. To studio już nie istniało przed wypuszczeniem senuy.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Oby zamkneli Bethesde. Najgorsze gownostudio pchajace najgorszy slop z ta sama wymowka co pare lat "no nie wiem czego sie spodziewaliscie, fani bethesdy beda zadowoleni".
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor 8 minut temu, nikt napisał(a):A jak sobie wyobrażasz ich wycofanie się z premier? Przecież to by się kwalifikowało do zwrotu kosztów dla osób które wykupiły abonamenty do przodu. Wycofać to by się pewnie chętnie wycofali ale już widzę tą ilość pozwów w samych Stanach. Z CODem było łatwo bo sobie dokupili Acti ale reszta?Nie znam się na aspektach prawnych, ale czy przypadkiem już tego wcześniej nie robili gdy likwidowali Game Passa konsolowego z grami na premierę zastępując go Premium? Wydaje mi się że podobnie mogą zrobić z tymi co mają wykupione GPU do przodu. Także chyba istnieją techniczne i prawne możliwości by to zrobić, jeśli będą tego chcieli.Zresztą już samo wycofanie CoDa powinno wg tej teorii klasyfikować się do tego pozwu, bo przecież obiecywali wszystkie gry first party na premierę, a teraz są to wszystkie z wyjątkiem CoDa
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Umowa o świadczenie usług jest na pewno tak napisana, że mogą swobodnie modyfikować ofertę. Jak się nie podoba, możesz anulować.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. tak to by można było składać pozwy po każdym usunięciu gry z usługi
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 11 minut temu, wrog napisał(a):Umowa o świadczenie usług jest na pewno tak napisana, że mogą swobodnie modyfikować ofertę. Jak się nie podoba, możesz anulować."MS" i "na pewno" to chwili obecnej bardzo ryzykowne stwierdzenie.10 minut temu, wojtas011 napisał(a):tak to by można było składać pozwy po każdym usunięciu gry z usługiAle tutaj nie mówimy o usunięciu gry tylko o zaprzestaniu dawania gier na premierę.
Opublikowano 50 minut temu50 min 7 minut temu, ProstyHeker napisał(a):https://www.xbox.com/pl-PL/legal/subscription-termsTia tylko ze jak znam zycie w UE takie zapisy sa z dupy jak mozesz stackowac na podstawie danej informacji marketingowej, a nagle sie ofeta zmienia. Chyba ze nie ma problemu z anulowaniem i zwrotem kosztow, tak się mogą próbować bronić.