Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

e3c1b1a833f529e8a1152b4078089051.gif

• Odpowiedzi 39,5 tys.
  • Wyświetleń 3,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Kilka słów o nowej strategii od Ashy Sharmy XBOX:

Opublikowano
58 minut temu, drozdu7 napisał(a):

No i drugim problemem był marketing tej gry. Przecież jakby to był ex Sony to by wyskakiwał z lodówki. A tak to po prostu była sobie gra która dostała notkę na socjalach że od dziś w GP i elo ;)

Kierwa ja myślałem po pierwszym trailerze że to bedzie walczyło o goty z DS2 xd

Ms w ogóle olewal marketing. A psychonauts 2 nawet pl wersji napisow nie dostało.

Opublikowano
12 minut temu, Kangus napisał(a):

Ms w ogóle olewal marketing. A psychonauts 2 nawet pl wersji napisow nie dostało.

Wiesz, sytuacja Xboxa w Polsce jest zgoła inna niż playstation. Raczej dla garstki ludzi nie będą ponosić kosztu polonizacji.

Edit w tak małej produkcie oczywiście, bo za chwilę zostanę oskarżony, że mało ludzi kupuję sprzęt MS w Polsce.

Edytowane przez czarek250885

Opublikowano
7 minut temu, czarek250885 napisał(a):

Wiesz, sytuacja Xboxa w Polsce jest zgoła inna niż playstation. Raczej dla garstki ludzi nie będą ponosić kosztu polonizacji.

Edit w tak małej produkcie oczywiście, bo za chwilę zostanę oskarżony, że mało ludzi kupuję sprzęt MS w Polsce.

No ale come on nie dac napisow do exa to jest padaka. Sony daje dubbingi. MS tez czasem patrz indiana.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Teraz już wszystkie gry mają normalnie napisy. Nawet taki Keeper zrobiony dla tysiąca graczy na całym świecie.

Opublikowano

Nie wiem czy to jakiś bug ale call of duty modern warfare 2 i 3 można za darmo dodać do swojej biblioteki.

Opublikowano

Keeper wspaniały tytuł, ale tylko koneserzy potrafią to docenić.

1 minute ago, devilbot said:

Nie wiem czy to jakiś bug ale call od daty midern warfare 2 i 3 można za darmo dodać do swojej biblioteki.

Dodałem ale pewnie zabiorą tak jak legalnie kupioną Forze z pricebugiem

Opublikowano
  • Autor

Psychonauts 2 nie był exem lapka

Polskie dublaze w grach Bethesdy jak Indiana to efekt ich lokalizacyjnej polityki jeszcze przed przejęciem przez xboxa. Myślę że sam z siebie Xbox, nigdy nie zdecydowałby się na polski dubbing w takim Indianie. Ostatni raz zrobili dubbing we własnej grze w Halo 5 w 2015 r. Czyli ponad dekadę teamu

Opublikowano
3 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Dodałem ale pewnie zabiorą tak jak legalnie kupioną Forze z pricebugiem

Nie zawsze zabierają ostatnio wasteland przyznali że błąd ale zostawili za darmo.

Zresztą jebać to i tak bym w to nie zagrał nawet jak by mi zapłacili tyle że kafelka bym miał w bibliotece.

Edit:

O widzę Black ops 6 też za free xd nieźle się tam bawią

Opublikowano
7 godzin temu, Figaro napisał(a):

mam nadzieję że zwolnili Tim Willits, który jest certyfikowaną gnidą nielubianą przez inne idowe legendy

Tim Wilits już od dawna tam nie pracuje tylko jest w Saber gdzie nadzorował pracę nad Space Marine 2.

Radzę zmienić insajderów na bardziej proxboxowych.

2 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Czyli na Sonce nikt nie kupił. Wiadomo, to sprzęt głównie do Fify i CoD.

Tak bardzo to, wieczne narzekanie że na xboxie nikt nic nie kupuje bo przecież jest „za darmo w game passie”, a jakoś 90mln posiadaczy plejstejszon nikt się nigdy nie czepia że mają w dupie wszystko poza Sony template, codzikiem, fifką i DLC do Fortnite. Zamkną typów od Sarosa to też będzie wielkie zdziwienie dlaczego tak się dzieje.

Opublikowano

smart delivery, play anywhere, a teraz jeszcze zalety cyfrowej wygody dla posiadaczy nośników fizycznych (z możliwością powrotu do grania z płyty)gachigasm

16 minut temu, devilbot napisał(a):

Nie wiem czy to jakiś bug ale call of duty modern warfare 2 i 3 można za darmo dodać do swojej biblioteki.

podobno jest to związane z odłączaniem poszczególnych części cod-a od cod hq, gry nie są dostępne za darmo

Opublikowano

Dodatki do Black ops 2 też zrobili za darmo ale nie season pass

Opublikowano
11 godzin temu, Figaro napisał(a):

Dark Ages zajęło im 5 lat. To z uciętym w połowę zespołem zobaczymy cos na Helix 2. I szkoda ze robią dooma, a nie quake w koncu.

34587be1d4b71c67d0270aca7177c51b.jpg

Kolega zapomnial chyba że wyszły dwa dodatki, z czego drugi na początku 2021 więc można powiedzieć że zajęło im 4 lata a pełnej produkcji to pewnie z 3.

Opublikowano

Dark Ages dojebana gierka, na dniach będę brał DLC.

Opublikowano

Gdy ktoś gra dużo jak ja, te abonamenty to świetny deal. Ale dla twórców to trochę ciężka bajka. Pamiętam wywiad z twórcami genialnego Velocity 2X, jak mówili, że wydanie tej gry na abonamencie pogrzebało ich dość (a konkretnie zarżnęło serię), bo zrobili świetną gierkę ale nie mieli nic do pokazania w kwestii wyników.

Myślę, że to zła rzecz dla twórców, a przynajmniej niemałe ryzyko i trudno powiedzieć, czy coś, co zwiększa szanse sukcesu. Też zależy jaka to gra i jaki jest deal, wiadomo. Z drugiej strony opłata z góry pomaga skończyć grę i w pewien sposób z kolei niweluje ryzyko.

Opublikowano

W końcu nadejdzie ten dzień, w którym powiedzą, że abo dalej będzie dostawało świeżą dostawę indyków, gier AA i tytułów wysokobudżetowych od zewnętrznych studiów, które peak sprzedaży mają za sobą i chcą jeszcze coś zarobić dodatkowo, ale gry od MS nie będą dostępne od dnia premiery. Ludzie będą musieli od nowa się przyzwyczaić do tego, że za dobre gry się płaci, a jak ktoś nie ma ciśnienia to sobie zaczeka rok na premierę w gp.

Jakaś rewolucja musi nadejść w postaci zepchnięcia abonamentu na drugi plan, bo tego cyrku nie da się ciągnąć w nieskończoność.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano
  • Autor
48 minut temu, ogqozo napisał(a):

Gdy ktoś gra dużo jak ja, te abonamenty to świetny deal. Ale dla twórców to trochę ciężka bajka. Pamiętam wywiad z twórcami genialnego Velocity 2X, jak mówili, że wydanie tej gry na abonamencie pogrzebało ich dość (a konkretnie zarżnęło serię), bo zrobili świetną gierkę ale nie mieli nic do pokazania w kwestii wyników.

Myślę, że to zła rzecz dla twórców, a przynajmniej niemałe ryzyko i trudno powiedzieć, czy coś, co zwiększa szanse sukcesu. Też zależy jaka to gra i jaki jest deal, wiadomo. Z drugiej strony opłata z góry pomaga skończyć grę i w pewien sposób z kolei niweluje ryzyko.

A z drugiej strony masz takich twórców Ekspedycji 33 i innych którzy wychwalają GP. Wiec parafrazując klasyka to nie jest tak że są one dobre albo niedobre.

Podobnie jak w tradycyjnym modelu sprzedaży za pelną cenę jedni na tym zyskają inni stracą. Dla devow to dodatkowe źródło dochodu, oni decydują czy i jak chcą z niego korzystać. Jeden i drugi model to ryzyko.

18 minut temu, Czokosz napisał(a):

Ludzie będą musieli od nowa się przyzwyczaić do tego, że za dobre gry się płaci, a jak ktoś nie ma ciśnienia to sobie zaczeka rok na premierę w gp.

Tylko ludzie się do tego już raczej nie przyzwyczają, nawet jeśli gry AAA na premierę znikną z GP. Mało się o tym mówi, ale Steam i inne cyfrowe sklepy już dawno wyszkoliły ludzi w czekaniu na promocje. A młodsze pokolenia wychowane na grach F2P są już prawie całkowicie oduczone kupowania gier.

Opublikowano

Ekspedycja to dla mnie żaden reprezentatywny przykład, bo gra o takim stosunku budżetu do jakości to przypadek jeden na milion. Myślę, że i tak i siak by była gigantycznym hitem, relatywnie do budżetu. Nikt nigdy by się nie zastanawiał nad niczym w kwestii Clair Obscur, gdyby wiedział, że taki będzie efekt, to jak pytać czy ktoś by zainwestował w akcje Nvidii 3 lata temu.

Fakt jest taki, że nie tylko zdaniem graczy, ale nawet twórców i producentów konsoli, abonamenty rozmyły mierzenie sukcesu gry i właściwie trudno coś powiedzieć o ruchach Microsoftu, bo chuj wie na czym są oparte i chuj wie jaki jest efekt i po czym to poznamy, i chuj wie jak ich wszystkie gry z ostatnich wielu lat faktycznie się im opłacały. Grounded pewnie im się opłacał, Hi Fi Rush pewnie nie... Ale ogólnie to bardzo trudno jednoznacznie nawet ocenić.