Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mafia: Trilogy

Featured Replies

Opublikowano

Kupiłem i zagrałem pierwsza misję. Gram na classic. Model jazdy na tym poziomie jest taki sam jak w oryginalnej mafii <3

Miasto jest przepiękne. Klimat jak najbardziej obecny. Narazie jeśli chodzi o cutsc3nki to nie podoba mi sie gra aktorska ale czuję że stracę mnóstwo czasu <3

• Odpowiedzi 964
  • Wyświetleń 96 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak psioczycie ciągle na ten Hangar, jakby studio któremu gra nie wyszła nie powinno się dawać kolejnych szans. Po raz kolejny warto przypomnieć, że Hangar z 2016 i ten z 2020 to już mocno zmieniona e

• Oczywiście od zapowiedzi trylogii naszła mnie ochota na Mafię 3, a jak! W zeszłym roku, kiedy platynowałem 2 części Borderlands władowałem się jeszcze w 3 open worlda i mimo genialnego początku to w m

Opublikowano

Dobra pogralem nieco dłużej. Mam 5 misji za sobą. Całkiem niedawno grałem w oryginał i powiem wam że wydaje mi się że te misje w oryginale były dłuższe. Np ta misja z motelem, odbieraniem pieniędzy iyd trwało moim zdaniem zdecydowanie dłużej ale może się mylę. 

Gram cały czas z kamerą przodu gdy jeżdżę, radio na full i można się poczuć jak w latach 30 :D:D:D

Opublikowano

Może być też tak, że te misje wydawały się dłuższe, bo oryginał był bardziej zmulony, postaci poruszały się wolniej, wszystko było bardziej kwadratowe, no i było też trudniej. Wystawienie się na otwarty ogień szybko kończyło się zgonem.

Opublikowano

Za 99 jest do wyrwania wersja Trilogy- 3 gry dostanę.

Czym się różnie jedynka w tej wersji od wersji definitywnej? Nie uśmiecha mi się kupować kolekcji i jedynki osobno.

Opublikowano

No raczej niczym pod wzgledem samej gry, to ta sama gra z tego co jest napisane na etui (w ramach trylogii masz Mafia 1 Definitive). Ale nie rozfoliowalem bo to prezent, więc liczę, że wszystko jest na płytach, a nie np. jako kod.

Opublikowano

Gry są na płytach każda w wersji ostatecznej, jest jeszcze plakat i kod na jakieś ciuchy, ale warty uwagi był tylko zestaw made man z dwójki. 

Opublikowano

Ok, to biorę. 
Gdzieś mignęło i tez ktoś pytał o różnice i ze lepiej jedynkę kupić osobno, bo wersja definitywna jest inna od tej w trylogii. Dlatego spytałem. 

Opublikowano

Z klasyków miałem brać na święta trylogię GTA, ale jak zobaczyłem co się tam wydarzyło na premierę, to szybko odpuściłem i jednocześnie przypomniałem sobie o Mafii. No i pod koniec listopada załapałem się już na pierwsze promocje w media expert za 99 zł. Teraz czeka w folii na Mikołaja.

Już nie mogę się doczekać, bo grałem tylko w pierwszą część, którą ograłem kilkukrotnie i z przyjemnością wrócę. Natomiast z 2 i 3 będzie to moje pierwsze spotkanie.

Opublikowano

Remake jedynki to czyste złoto. Naprawdę się postarali. Grane na klasyku było i jest hardkorowo.

Opublikowano

We wtorek powinno być. 
Jedynke ogrywalem na PC i pamietam wyścig ktorego nie mogłem przejśc. 2 i 3 nie znam. 99zl świetna okazja do nadrobienia.

Opublikowano

Skończyłem pierwsza cześć. Wyścig dał rade, włączenie pomocy przy celowaniu mega pomocne. Nie pamietam już oryginału, grałem na PC i wyścig mnie pokonał. 
Nie mam czasu na kolejne kilka h na gre w klasyku czy szukanie lisów. 
Znajdę może 5 aut i kończę karierę w jedynce. 

Opublikowano

To szukanie aut fajne, ciekawe miejscówki się zwiedza. Szkoda, że tylko 5 do znalezienia.

Opublikowano

Jest też tryb swobodny, całkiem długi i trudny, ale coś tam spierdolone było, bo nie mogłem ukończyć wielokrotnie trzeciej misji od końca. Wywalał błąd do systemu po wjechaniu do ostatniego checkpointa

Spoiler

(misja z futurystycznym skuterem(?).

Efekt był taki, że dochodziło do uszkodzenia sejwa.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja jestem po misji z samochodem pancernym, gra sie ogólnie fajnie ale niektóre rzeczy są naprawdę niedorobione. Przeciwnicy w ogóle nie reagują na strzały z tommyguna póki nie zejdą z tego świata. Granie bez AIM assist to dramat, widać tez liczne techniczne niedociągnięcia no i Tommy jak nim biegamy sprintem rusza się jak upośledzony. Klimat gierki jest niezwmiski ale bardziej mi pasowali starzy aktorzy. Miasto jest zrobione cudownie tak jak w jedynce (na swoje lata) chce się wręcz po prostu po tym mieście jezdzicc i zwiedzać. Warstwa muzyczna póki co daje rade. Dobra gierka ale 2.5 bomby za nią bym nie dał. Kupiłem za stówkę trylogię i cieszę się że tyle grania jeszcze przede mną <3

Opublikowano

Muzyka, to największa wada(miałem problem, żeby znaleźć w radiu coś dla siebie). Dokładnych szczegółów nie znam, ale jestem prawie pewien, że są spore braki nie tylko w muzyce licencjonowanej, ale też w oryginalnej. Widocznie Strausik z 2k przyżydził, a szkoda, bo takie szkalowane Activision jednak potrafiło się wykosztować na dwie rimejkowane części Tonego.

Opublikowano

Ok skończyłem.

Ale mam wrażenie że zmarnowano potencjał tej gry. Naprawde dalo się więcej wycisnąć z tej gierki. Dużo więcej. Po pierwsze po jakiego grzyba skracali niektóre misje względem oryginału, to one wlasnie budowały klimat, można było dorzucić w trakcie nich więcej dialogow I nadać jeszcze więcej wyrazu postaciom oraz wydarzeniom. W oryginale nie było to za dobrze przedstawione a tutaj mam wrażenie że jeszcze to splycono. Trochę więcej "pustej jazdy" nikomu by nie zaszkodziło, tymbardziej że model jazdy jest znakomity, a mogłoby zbudować jeszcze lepszy gangsterski nastrój. Dlaczego zabrano swobodę w sposobie realizacji misji? Czemu jak w pierwowzorze nie można wsiąść do ciężarówki albo auta i rozjechać towarzystwo tylko kurwa musimy się przedzierać przez oskryptowane fale przeciwników ?

Bolą Trochę błędy techniczne, niektóre bugi są wręcz śmieszne, grałem rok po premierze a widzę że paczę tego nie naprawiły. 

Strzelanie i system osłon w tej grze kompletnie nie wypaliły. Tak jak niektórzy tu pisali, nie czuć mocy pocisków, można wywalić kilka pocisków a koło dalej żyje i na nie reaguje. Sterowanie i celowanie wola o pomstę do nieba. Bez AIM assist bym w życiu tej gry nie przeszedł. Przeciwnicy Natomiast strzelają celnie nawet jak tylko wystawiają rękę. 

Reszta Natomiast dalej się zgadza. To nadal kawal świetnej gangsterskiej historii, dobrze wyreżyserowanej, podanej w sosie dobrej grafiki oraz muzyki. Takie 7/10, niestety w przeciwieństwie do oryginału trochę już czekałem na koniec gry. :-( 

Opublikowano

Odpaliłem 2 cześć. Nie poruszam tematu frameratu bo to oklepany temat i faktycznie twórcy mogli się bardziej postarać. Przypomniałem sobie dlaczego ta cześć jest najlepsza z całej trylogii i ma najlepsza muzyke:banderas: te strzelaniny w tym remasterze robią 10x większe wrażenie niż w 1 remake.  A model jazdy jest najlepszy w historii w szczególności jak jest śnieg.

:fsg:

Opublikowano

2 części nie odpalił bym. Nie chcę psuć sobie wspomnień.

Opublikowano

Wiele tracisz. Edycja ostateczna ma jeszcze wszystkie dodatki:P

Opublikowano

jesli chodzi o zyebany gunplay to ten potworek bije na glowe nawet RDR2

wy yebalem z dysku po misji w hotelu.

3/10

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

Ja też jeszcze pod koniec roku ukończyłem drugą część Mafii (przeszedłem ją gdzieś z 10 lat temu) i szczerze mówiąc to bawiłem się bardzo dobrze. Przede wszystkim dobrze wykreowany świat, ciekawa fabuła, wyraziści bohaterowie. Strzelało i jeździło mi się dobrze, do tego klimat robił śnieg. Szkoda, ze tylko przez krótką część fabuły wydarzenia dzieją się zimą. Wiadomo, gra ma też swoje wady, przede wszystkim duże i puste miasto, czasami złe rozmieszczenie checkpointów czy liniowość, ale mimo tego gra się fajnie. 

DLC liznąłem i sobie odpuściłem, bo nie rajcuje mnie robienie misji dla punktów, bez żadnej fabuły. 

Opublikowano

To zrób misje fabularne(złote, czy jakie), które nie są na czas, mają cutscenki i trzymają wysoki poziom podstawki. Jest ich kilka(zamarznięta jezioro, burdel, kozacki supermarket z sypiącym się towarem, stocznia/zajazd kolejowy. Chodzi o przygody Joe.

Opublikowano

Szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej, bo też odbiłem się od dodatkowej zawartości przy drugiej części. Ponad 10 lat temu jak wyszła gra to może bym się przemęczył i sprawdził je do końca. Teraz po dwukrotnym przejściu pierwszej części i ukończeniu drugiej sprzedałem swoją trylogię póki jeszcze była w dobrej cenie.

Opublikowano

Mafia II to jedna z moich gier życia, a nigdy tych DLC nie tknąłem, kusi żeby wrócić teraz do dodatków w odświeżonej wersji.