KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 1 minutę temu, YETI napisał: Co może powodować powolne tracę je HP? Postać nie krwawi ani nie jest podtruta. https://demonssouls.wiki.fextralife.com/Magic+Sword+Makoto ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 W dniu 7.10.2023 o 00:08, Paolo de Vesir napisał: Dla mnie wciaż najładniejszy tytuł jaki widziałem na PS5 - wyśmienity HDR, kolorystyka, szczegółowość i rozdzielczość nawet w 60 klatkach. 'Plastyczność' obrazu jest tu obłedna. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 11 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: Wciąż najładniejsze Soulsy i jeszcze długo tak zostanie, From graficznie nigdy nie robi mocno. Jestem ciekaw kolejnej gry Bluepointa, niby robią coś swojego, ale ich remastery graficzne to naprawdę wiele lat robiły totalny top. Cytuj Odnośnik do komentarza
dziadek_mruz 1 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Witam. Czy jeżeli po zabiciu Bożka Głupca zaliczyłem zgon , oczywiście w formie cielesnej. Droga do czysto białej tendencji w tym świecie została już zablokowana? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Jak raz tak zginąłeś to raczej nie, później się podbije wyżej do PWWT. Spadłeś po bossie? Cytuj Odnośnik do komentarza
dziadek_mruz 1 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Tak , dokładnie po walce z bossem. Po przeniesieniu wysoko na tą wieże czy coś . Po cut scence. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 Ostatni zrzut, przy tak wyglądającej grze, zabawa z photo mode to sama przyjemność. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia W mojej opini nadal to jedna z najładniejszych gier tej generacji ze tak powiem Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 5 Stycznia Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 14 godzin temu, Banan91PL napisał: W mojej opini nadal to jedna z najładniejszych gier tej generacji ze tak powiem Ciekawe, za ile lat From stworzy tak wyglądającą grę :). Może następny korytarzowiec dowiezie, bo od Bloodborne'a 2015 zero postępów u nich pod tym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 5 Stycznia Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia Zwłaszcza to początkowe zamczysko robi robotę. Gra ładna trzeba przyznać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 5 Lutego Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Matko jedyna! Jaka ta gra jest przepiękna zacząłem swoją przygodę z soulsami od DkS1 teraz zacząłem Demonsy. Robię podobnie jak przy swoim przechodzeniu Dark Soulsów czyli żyćko, siła i stamina. Mam nadzieję, że jakoś to przejdę. W porównaniu do DkS1 to mam wrażenie, że postać szybciej chodzi? Takie bieganie po schodach to trochę jakbym miał motor w dupie w porównaniu oczywiście. Rycerz Wieży padł Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 5 Lutego Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Ale durne to trofeum. Jest takich wiecej w remakeu? Dla mnie od zawsze des >>> das. Ale ja tu mam niepopularne opinie na temat tych gier. Wpadlem na yt na pare filmikow i podobno gdzies miejscami uleciala atmosfera z oryginalu. Po tym co w nich pokazali to nietrudno sie niezgodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 5 Lutego Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Jest inna, tak samo muzyka. Czy gorsza? Kwestia wyłącznie indywidualna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 5 Lutego Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Popieram przedmówcę - lubię i doceniam obie wersje, choć miejscami uderzają one w nieco inne tony. To szczególnie czuć w muzyce, ale nie czuję jakoś że jedno jest gorsze od drugiego. Inne? OK, ale czy gorsze to bardzo indywidualna kwestia. Jedyne o co mam ból dup.ska, to fakt że nie ma dostępu do oryginalnej wersji do wyboru albo przełącznika ala Halo Collection. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 9 godzin temu, Mejm napisał: Jest takich wiecej w remakeu? nie wiem, nigdy nie zbierałem trofeów 9 godzin temu, Mejm napisał: podobno gdzies miejscami uleciala atmosfera z oryginalu kurcze , mało mnie obchodzi atmosfera oryginału gdy to co widzę na ekranie w remakeu robi na mnie takie wrażenie, no mi wypala gały patrzenie na tą gierkę to dla mnie sama przyjemność i wszystko się zgadza dark fantasy jest, smoki są, mechanicznie wszystko ze sobą wspaniale współgra, przeniesienie siły postaci na gracza. Bajeczka Muszę zaczerpnąć wiedzy na temat różnic między DkS1 a DS bo coś mi ta moja postać wydaje się słaba, chciałem zrobić podobnie jak w świeżo ukończonym Dark Souls, że sobie walę mieczem zależnie od potrzeby oburącz lub z tarczą, początek gry biegam z gołą klatą żeby się szybko turlać ale mam wrażenie, że w tej gierce dobrze być chociaż trochę czarodziejem. Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego DeS na PS3 to takie niedopracowane cudo, jak ktoś lubi retro pewnie warto zagrać i teraz, ale dla normalsów najsensowniejsza jest wersja PS5. Ewentualne różnice są pomijalne i nie ma mowy o tym, że „to już nie to samo” czy inne takie dyrdymały. To mój ulubiony Souls, bo to było wtedy coś zupełnie nowego i objawienie, ale obiektywnie Dark pewnie jest lepszą grą. Jedyna zmiana, która jest dla mnie in minus w Dark, to ogniska co 5 metrów. W Demon’s naprawdę się poznawało każdy poziom i szukanie najszybszej drogi do bossa było fajnym wyzwaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 8 Lutego Udostępnij Opublikowano 8 Lutego Armor Spider padł za pierwszym podejściem. Na ten moment a najmocniej teraz przy pająku zauważyłem, że bossowie są względem Dark Souls bardziej schematyczni. Taki pajączek był mega przewidywalny i wystarczyło podejść do walki ze spokojem i powoli odpowiadać na jego ruchy, w połowie jego życia już wiedziałem mniej więcej co zrobi w następnym ataku. W DkS1 miałem wrażenie, że więcej tam jest losowości w tym czym boss dysponuje. Lubię Estusy dowiedziałem się o tym wczoraj gdy w drodze do bossa zabrakło mi trawy i wracałem się do sprzedawcy po ,,byle co do leczenia'' bo mobki w Kuźni nie chcą nas obdarowywać lekami. Biegam jak jakiś debil z gołą klatą i bije trzeciego bossa w grze początkową dzidą +0. To trochę słabe, że mam szybkie rolki a założę głupi łuk do ręki i już moja postać nie tyle co wolniej wykonuje przewroty co prawie ich nie robi wcale bo druga prędkość rolek zaraz za tą ,,szybką'' to jakaś powolna paranoja paralityka. Mimo wszystko bawię wspaniale, podeszły mi soulsy... chyba... nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca bo dawniej wiele z tych gier porzuciłem ale na ten moment jest wspaniale i PS5 dostało na start fantastyczną gierkę z tradycjami ale z oprawą, która mi wypala gały Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca Kupiłem chwilę po premierze, gra wkręciła strasznie, jednak po przejściu kilku pierwszych bossów, dorwałem się do pierwszego spider-mana bodajże i już nie wróciłem. Po przejściu Elden Ringa chyba czas na powrót do DeS. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca U mnie gierka stoi zaraz za BB i E.R Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca W DS3 grało mi się kozacko, ale Demonów nie skończyłem jestem gdzieś chyba w 2/3 i tempo gry mnie pokonało. Jednak to prowdzenie wolne mocno mi przeszkadzało. Może wrócę jeszcze kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca Ja wiem, że udało mi się jakąś mocną broń zdobyć i teraz walczę czy lecieć z save’a, czy od nowa po takim czasie. Jak zacznę od nowa to save mi się nadpisze i lepiej jak zrzucę go gdzieś na dysk, żeby nie przepadł? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca Nie nadpisze Ci się, każda postać to osobny slot Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 14 Marca Udostępnij Opublikowano 14 Marca Dobra, odyebałem. Uderzyłem przez przypadek Thomasa w spójni i od tamtej pory nie mogłem nic zrobić, ciagle mnie bije. Dałem mu sie nawet zabic kilka razy, przechodzic do innych swiatow itp nic. W koncu sie wkvrwilem i go zabilem. Rozumiem, ze nie mam jak juz dostac sie swojego ekwipunku, przechowywałem tam praktycznie wszystko od początku gry… Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca Masz poniżej statue zapłacisz 25k i możesz uzyskać odkupienie ale jeśli go zajebales to po ptokach 7 godzin temu, Koleś88 napisał: Dobra, odyebałem. Uderzyłem przez przypadek Thomasa w spójni i od tamtej pory nie mogłem nic zrobić, ciagle mnie bije. Dałem mu sie nawet zabic kilka razy, przechodzic do innych swiatow itp nic. W koncu sie wkvrwilem i go zabilem. Rozumiem, ze nie mam jak juz dostac sie swojego ekwipunku, przechowywałem tam praktycznie wszystko od początku gry… Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi