Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Horizon II Forbidden West

Featured Replies

Opublikowano

Chyba nigdy w życiu nie miałem takiej grzałki jak na tą grę. Byle do przyszłego piątku.

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Wyświetleń 313,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
12 minut temu, Czoperrr napisał:

TLoU2 do dziś na siebie nie zarobił, widzę, że znowu palą mnóstwo kasy na marketing.

To jakieś oficjalne info, czy raczej z typu „widzi misie” jakiegoś insajdera?

Opublikowano

Ale sony fatalnie zagrywa ostatnimi czasy. Teraz cena drugiej części horizon zero oscyluje w granicach 3 stów, a do tego to rozbicie na ps4 i ps5. 

Z dying light 2 dało się zrobić wersje z updatem na obie generacje.

Opublikowano

Panie to już ich standard, a nie ostatnio. 
H2 ma jak coś free update PS4>5

Opublikowano

Forbidden West też ma update. A z tego co zrozumiałem różnica jest taka że jak kupisz wersję PS4 to na płycie masz wersję PS4 i jak włożysz do PS5 to będziesz musiał pobrać praktycznie cały tytuł, a jak kupisz wersję PS5 to na płycie masz grę na PS5 i tylko update będziesz musiał pobrać.

Opublikowano

Nie siedzę tak bardzo jak kiedyś w temacie sony.

Pewnie kupię i to za niedługo ps5 Pro i ogram w plusie, lub  z olx-a wszystkie dobre gry w cenie jednej premierowej.

1 minutę temu, łom napisał:

Forbidden West też ma update. A z tego co zrozumiałem różnica jest taka że jak kupisz wersję PS4 to na płycie masz wersję PS4 i jak włożysz do PS5 to będziesz musiał pobrać praktycznie cały tytuł, a jak kupisz wersję PS5 to na płycie masz grę na PS5 i tylko update będziesz musiał pobrać.

No, ale rozstrzał cen do dekowanych wersji jest - 280 do 330.

Opublikowano

Pokazali wersję z PS5 w trybie 4k, wersję z ps4 pro i standardowego ps4, tymczasem o trybie wydajności na ps5 nie wiemy nic poza tym, że ma być 60 klatek. Czuje ze cos ukrywają okaże się, że w tym trybie gra działa też w 1080p...

Opublikowano
13 minut temu, Qbon napisał:

Pokazali wersję z PS5 w trybie 4k, wersję z ps4 pro i standardowego ps4, tymczasem o trybie wydajności na ps5 nie wiemy nic poza tym, że ma być 60 klatek. Czuje ze cos ukrywają okaże się, że w tym trybie gra działa też w 1080p...

Stronę wcześniej było, że według przecieku z chińskiej recenzji tryb performance to 1440p/60.

Opublikowano
1 minutę temu, Snake_Plissken napisał:

Stronę wcześniej było, że według przecieku z chińskiej recenzji tryb performance to 1440p/60.

Aa, nie widziałem, no jeśli tak to super. 1440p to jest właśnie rozdzielczość jakiej oczekuje po nowych konsolach w trybie wydajności. 

Opublikowano
1 hour ago, łom said:

Tak czy owak konsola instaluje/kopiuje cała zawartość z płyty jesli chodzi o next-gen. Czasy doczytywania danych  w locie z płyty skończyły sie wraz z pojawieniem sie na rynku ps4. Jesli to na 100% to prawda, iz będzie darmowy update na ps5, mając wersje ps4, to nie ma sie nad czym zastanawiać. Tylko ciekawi mnie czy możliwość update’u będzie dostępna po zainstalowaniu past-genowej wersji, czy od razu nastąpi instalacja Horizona next-gen. Nie wiem czy wiecie, ale ten update, to tak naprawdę ściągasz cała gre. Tak było W przypadku kiedy kupiłem dodatek Death Stranding: Direction’s Cut. 

Edytowane przez walek

Opublikowano
3 minuty temu, walek napisał:

ciekawi mnie czy możliwość update’u będzie dostępna po zainstalowaniu past-genowej wersji, czy od razu nastąpi instalacja Horizona next-gen.

Po włożeniu płyty wyskoczy ci kafelek z darmowym upgradem i będziesz pobierał tylko wersję PS5 która będzie wymagała płyty w napędzie i dopóki będzie płyta w napędzie będziesz miał też ikonkę z wersją PS4 której nie musisz instalować.

Opublikowano

A jak to wygląda w wersji cyfrowej? Kupując wersję na ps4 też będzie update, czy trzeba kupić wersję na obie gen. ps4/ps5? 

Opublikowano

Już było pisane, kupujesz wersję na PS4 i masz od razu dostęp do obu wersji. W samym PSS masz ikonki obu konsol, ale jeżeli masz tylko PS5 to musisz kupić przez www albo apke.

Opublikowano
5 minut temu, Square napisał:

Już było pisane, kupujesz wersję na PS4 i masz od razu dostęp do obu wersji. W samym PSS masz ikonki obu konsol, ale jeżeli masz tylko PS5 to musisz kupić przez www albo apke.

Już w PS Store na PS5 poprawili to i obie edycje mają zaznaczone PS4/PS5. ;)

Opublikowano

W sklepie PS5 od zawsze miałeś dwie ikonki, bo tylko droższe wydanie tam znajdziesz za 339 PLN, a wersja PS4 kosztuje 299 PLN i dopiero w tym tygodniu dodali ikonę PS5 do tej wersji.

Opublikowano

Zamówiony preorder w Euro, będzie grane 18 lutego :banderas:

Zamówiłem wersję PS4, ściągnie się od razu update do PS5. Jak to mówią: skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać ;)

Opublikowano

Będzie Gyro Aiming i Customowe poziomy trudności jakby ktoś pytał.

A no i na PS5 będzie sobie można wyłączyć ekrany ładowania. :) Plus fajny bajer, który jest też chyba na Xboxie, co-pilot. W teorii jedna osoba np. porusza się postacią, druga celuje? Jakoś tak. 

Cytat

Another new feature is the Co-pilot system, which grants a second PlayStation controller with mirrored controls access to the game. This only requires another controller (DualSense controller for PS5, DualShock 4 controller for PS4) and a second user profile.

https://blog.playstation.com/2022/02/10/accessibility-features-in-horizon-forbidden-west/

Edytowane przez Cedric

Opublikowano

mmm cycunie

Spoiler

Twój KOD RABATOWY:
NJ22A22521764
Obowiązuje od dn. 09.02 do 22.02.2022r godz. 23:45.
Kod jednorazowy, nie łączy się z innymi promocjami.