devilbot 3 681 Opublikowano 28 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2022 Mmmm nowe tło w postaci bat kołderki. Chociaż ja trochę tęsknię za kocykiem z kotkami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 29 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2022 (edytowane) Rok pierwszy Edytowane 29 marca 2022 przez Jeez_PS Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 730 Opublikowano 30 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2022 Marcowe zakupy. Hachette zaskoczyło i wysłało wcześniej drugą paczkę z DC. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 30 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2022 Słyszałem, że dobre 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 730 Opublikowano 22 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2022 Kolejne 2 tomy z DC. Trzeba szukać nowej miejscówki na kwadracie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Grubsza dostawa dziś, Spider man wiadomo, na Batka sie skusilem jednak, bo mega klasyk. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2022 @Shen U mnie prawie taka sama zawartość paczki wczorajszej. Batmana już przekartkowałem i szykuje się niezły nostalgia trip. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2022 ja jeszcze ostatniego epica Spider mana nie skonczylem, ale Batman wjedzie zaraz po nim, znowu mi sie zaległości zrobily Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2022 Jakoś w 1/3 jestem ostatniego epica, po nim podobnie - Knightfall będzie czytany, a w lipcu wychodzi piąty Amazing Epic i Knightfall 2, do tego w końcu Venom 2. Można juz zacząć szykować $$$. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 30 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2022 Monotematycznie ale póki co mam bakcyla na Bogacza w czarnym lateksie. Na Knightfalla też ostrze ząbki. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano 2 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 maja 2022 Doszedł skurviel tył omnibusa fajny, taki nie-omnibusowy teraz tylko czekać na Vol 2 i będzie wypełniona luka między tym a War of the Realms ten Gallery Edition też fajny 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 172 Opublikowano 3 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2022 W dniu 30.04.2022 o 15:01, Dr.Czekolada napisał: Monotematycznie ale póki co mam bakcyla na Bogacza w czarnym lateksie. Na Knightfalla też ostrze ząbki. No właśnie chciałbym zacząć chronologicznie przygodę z Batmanem, ale ceny niektórych tomów to jakiś żart. Chciałbym powyższa kolekcje Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 3 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2022 44 minuty temu, GSPdibbler napisał: No właśnie chciałbym zacząć chronologicznie przygodę z Batmanem, ale ceny niektórych tomów to jakiś żart. Chciałbym powyższa kolekcje Tak to nie jest tania zabawa. Postanowiłem to sobie rozbijać w miesiącu po 2-3 komiksy. Trochę teraz bardziej zaszalalem ale to też ze względu na Knightfalla, który cholera wie czy też zaraz nie zejdzie. Lepiej brać teraz niż żałować potem. Trybunał dostałem od kumpla ale za Batmany z późniejszych lat zabiorę się później. Mam też zagwozdke bo po Long Halloween i Dark Victory (którego jeszcze nie mam) powinny wjechać komiksy od TM Semic i teraz pytanie czy chce mi się szukać po OLX i innych tych zeszytów (sam mam mały sentyment szczególnie, że miałem za dzieciaka nr Batman & Superman 5/98) czy po prostu jakieś skany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 3 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2022 Zbieram od lekko ponad roku. Zaczęło się od staruszek Logan którego dostałem w prezencie. Naciąłem się i kupiłem pozostałe tomy A polecam skończyć na wydaniu 0 które w sumie jest zamkniętą historią. Reszta to już dużo gorszy scenariusz i kreska. Nowa miłość to Kaznodzieja, mega mnie wciągnęła. Do gustu przypadł mi też Tokyo Ghost i Maus. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 172 Opublikowano 3 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2022 24 minuty temu, Dr.Czekolada napisał: Tak to nie jest tania zabawa. Postanowiłem to sobie rozbijać w miesiącu po 2-3 komiksy. Trochę teraz bardziej zaszalalem ale to też ze względu na Knightfalla, który cholera wie czy też zaraz nie zejdzie. Lepiej brać teraz niż żałować potem. Trybunał dostałem od kumpla ale za Batmany z późniejszych lat zabiorę się później. Mam też zagwozdke bo po Long Halloween i Dark Victory (którego jeszcze nie mam) powinny wjechać komiksy od TM Semic i teraz pytanie czy chce mi się szukać po OLX i innych tych zeszytów (sam mam mały sentyment szczególnie, że miałem za dzieciaka nr Batman & Superman 5/98) czy po prostu jakieś skany. Właśnie też sobie myślałem jakby te semic zbierać żeby było chronologicznie. Ciekawe czy wszystko można dostać. Może Egmont wyda jakieś zbiorcze tych komiksów? Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 3 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2022 (edytowane) Jeśli chodzi o Batmany semicowe, to mam wszystkie, ale duża część z tego została wznowiona. Taki Knightfall, który zajmie cztery grube tomy od Egmontu - a które oczywiście nabędę, to pewnie ze dwa jak nie więcej roczniki tm-semic. Trzebaby posprawdzać co Egmont już powtórzył i ewentualnie z pozostałych wybrać lepsze kąski, bo całość to chyba teraz nie za bardzo ma sens - chyba, że ktoś chce koniecznie z nostalgii nabyć zeszytówki na lipnym papierze, z lipnymi kolorami i nierzadko pocięte w stosunku do oryginałów. Np. w pierwszym tomie Knightfall jako prolog są dwa świetne czytadła wydane w 94' przez semica, czyli Venom i Miecz Azraela. W moim osobistym rankingu Venom to top3 jeśli nawet nie najlepsza historia z gackiem z tych, które czytałem przez 30 lat czyli odkąd u nas pojawiły się pierwsze zeszyty batka. Edytowane 3 maja 2022 przez Luqat Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano 3 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2022 Nie warto gonić chronologii Batmana bo tego jest po prostu za dużo - w sensie nawet nie zeszytowo ale pod względem wydań zbiorczych zbyt wiele dobrych historii wychodziło. Najlepiej popatrzeć sobie na jakieś rankingi np top 20 essential batman graphic novels i powolutku zaczynając od tych najbardziej nas interesujących a po przeczytaniu zastanawiać się nad kolejnymi. No chyba, że mamy na celowniku jakiś długi run np Morrisona czy Snydera albo z klasycznych Breyfogle'a to lepiej brać jakieś compendia, nie martwiłbym się tym, że zaraz będą out of print bo takie klasyki jak znikają to są drukowane na nowo jak nie po polsku to angielskie wydania. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 728 Opublikowano 3 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2022 6 godzin temu, Ukukuki napisał: Zbieram od lekko ponad roku. Ja z dwa lata temu miałem zajawke na komiksy, nagle coś mi jebło do głowy i sprzedałem. Tak kurwa dziś żałuję Gotham Central i Łasucha. Nie sprzedawajcie komiksów. Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 172 Opublikowano 4 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2022 19 godzin temu, Ukukuki napisał: Zbieram od lekko ponad roku. Zaczęło się od staruszek Logan którego dostałem w prezencie. Naciąłem się i kupiłem pozostałe tomy A polecam skończyć na wydaniu 0 które w sumie jest zamkniętą historią. Reszta to już dużo gorszy scenariusz i kreska. Nowa miłość to Kaznodzieja, mega mnie wciągnęła. Do gustu przypadł mi też Tokyo Ghost i Maus. Jak podobał ci się kaznodzieja to myślę że Hellblazer przypadł by ci do gustu. Oczywiście najbardziej Ennisa, ale reszta też bardzo dobra i zajebiście się czyta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 4 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2022 17 godzin temu, GearsUp napisał: Nie warto gonić chronologii Batmana bo tego jest po prostu za dużo - w sensie nawet nie zeszytowo ale pod względem wydań zbiorczych zbyt wiele dobrych historii wychodziło. Najlepiej popatrzeć sobie na jakieś rankingi np top 20 essential batman graphic novels i powolutku zaczynając od tych najbardziej nas interesujących a po przeczytaniu zastanawiać się nad kolejnymi. No chyba, że mamy na celowniku jakiś długi run np Morrisona czy Snydera albo z klasycznych Breyfogle'a to lepiej brać jakieś compendia, nie martwiłbym się tym, że zaraz będą out of print bo takie klasyki jak znikają to są drukowane na nowo jak nie po polsku to angielskie wydania. Ja ogólnie poruszam się wg tego typka - https://marveldcchronologia.wordpress.com/jak-zaczac-czytac-batmana-cz-1/ Z tym, że póki co darowałem sobie powrót mrocznego, bo jednak to żadna chronologia i kanon. TM chyba ogarnę sobie skany ale takiego Venoma idzie spokojnie zdobyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 4 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2022 2 godziny temu, GSPdibbler napisał: Jak podobał ci się kaznodzieja to myślę że Hellblazer przypadł by ci do gustu. Oczywiście najbardziej Ennisa, ale reszta też bardzo dobra i zajebiście się czyta. Dzięki za info, obecnie jestem na tomie 5 wiec już wiele nie zostało. Poźniej zabieram się za twoją propozycję. Polecacie jakieś europejskie komiksy? Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 948 Opublikowano 4 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2022 Donżon jest rewelacyjny, ale pierwsze dwa tomy są wyprzedane i trzeba czekać na dodruk który być może będzie, a może nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 172 Opublikowano 4 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2022 15 minut temu, Ukukuki napisał: Dzięki za info, obecnie jestem na tomie 5 wiec już wiele nie zostało. Poźniej zabieram się za twoją propozycję. Polecacie jakieś europejskie komiksy? Nie wiem czy jest Europejski, ale "Y ostatni z mężczyzn" bym polecił z czystym sumieniem. Mega wciągająca lektura. Na pewno "Szninkiel" wart przeczytania, klasyk, ale myślę że się nie postarzał. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano 4 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2022 22 minuty temu, MaLeKrSkr napisał: Te "Thory" Aarona są serio takie dobre? Bo przymierzam się od dawna, ale tak jakoś.. no sam nie wiem. Od Aarona parę razy się srogo odbiłem (patrz "Wolverine"). Nie czytałem jeszcze ale podobno jedna z najlepszych rzeczy z linii Marvel NOW zwłaszcza ten pierwszy arc z God-Butcherem, jak nie wciągnie cię pierwsze 5 zeszytów to raczej run nie dla ciebie ale warto spróbować bo podobno właśnie sam początek najlepszy. No i rysunki specyficzne bo Esada Ribica (tego od Secret Wars). Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 977 Opublikowano 4 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2022 W dniu 30.04.2022 o 15:01, Dr.Czekolada napisał: Monotematycznie ale póki co mam bakcyla na Bogacza w czarnym lateksie. Na Knightfalla też ostrze ząbki. Jest Trybunal, koniecznie weź też Miasto Sów no i Śmierć w rodzinie. 3 godziny temu, GSPdibbler napisał: Jak podobał ci się kaznodzieja to myślę że Hellblazer przypadł by ci do gustu. Oczywiście najbardziej Ennisa, ale reszta też bardzo dobra i zajebiście się czyta. Jezi podszedł mu Kaznodzieja, to polecam Skalpa, mocna rzecz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi