Skocz do zawartości

Forumkowy Giveaway, kliknijcie suba i dzwoneczek.

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 286,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gwoli ścisłości informuję jedynie, że Zagul jako bonus wybrał sobie figurkę Sonica. Przesyłka już do niego dotarła, ale odpakować ją będzie miał okazję dopiero po świętach.   A co poza tym?

• PROSZĘ BARDZO. Standardowo zwycięzców zapraszam do wysłania mi PM z adresem.

• No i jest . Udało się, kurde ale stres i sam do siebie mówić  - masakra.  to  mój pierwszy taki film, starałem się to zrobić na jedno podejście, prawie się udało z małymi problemami. Plan był aby op

Opublikowano
  • Autor
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Decyzje zapadły, pogódźcie się z tym.

Opublikowano

Zauważyłem, że soulsowcy

Spoiler

wyłapali największy wpierdol od gry

, zupełnie tak jakby mieli to w DNA.

Opublikowano

Nie wiem jak wy ale ja w glowie mialem komentarz Szaranowicza caly czas. :pawel: 

Opublikowano
  • Autor

Przy okazji: wymieniajcie gry, w których da się przeprowadzić podobne "losowanie" - czyli wystawić do rywalizacji/walki sterowanych przez KOMPUTER zawodników, by on zadecydował o zwycięzcy. Nie musi być to coś, co od razu angażuje ileś uczestników, bo nawet w bijatykach 1vs1 zawsze można zorganizować pewnego rodzaju "drabinkę" i po kilku(nastu) pojedynkach zostanie tylko jeden zawodnik. Rzecz w tym, by była możliwość ustawienia walki CPU vs. CPU z graczem tylko w formie widza.

Coś ktoś?

Opublikowano

Każdy RTS bez jednostek latających z edytorem losowych plansz by spełnił te kryteria. My oddzielamy się ścianą nie do przebicia a wtedy CPU będzie się lało między sobą. 

Turówki też by dały radę. W heroes 3 dodatkowym czynnikiem losującym jest losowanie stylu gry dla CPU, wojownik, odkrywca, ekonomia itp. No i można skipować walki które w tym scenariuszu trwały by sekundę. 

Opublikowano

Kazde szachy no ale nie wiem czy mamy tyle czasu.

Opublikowano

PES/FIFA? Kiedyś była taka opcja. Może same karne?

Co do zwycięzcy... 

Spoiler

No dziwne, że wygrał z takim nickiem. Przed startem było pewne, że będzie miał najlepsze noszenie.

Opublikowano

Znów pozytywne zaskoczenie formą losowania. Ja niestety zostałem przez sędziego zdyskwalifikowany na kilka konkursów, jednak przebieg kolejnych fascynujacy, trochę mniej emocji, jak się patrzy z boku, jednak dalej kreatywność na plus! 

Opublikowano

0.7 :smutas:

Fajnie byłoby wygrać grzybka, ale jeszcze większą nagrodą byłoby to, że doopa pupcia pękła by bez smarowanka :banderas: 

Gratulację dla zwycięzcy :lapka: 

5 godzin temu, Kmiot napisał:

Przy okazji: wymieniajcie gry, w których da się przeprowadzić podobne "losowanie" - czyli wystawić do rywalizacji/walki sterowanych przez KOMPUTER zawodników, by on zadecydował o zwycięzcy. Nie musi być to coś, co od razu angażuje ileś uczestników, bo nawet w bijatykach 1vs1 zawsze można zorganizować pewnego rodzaju "drabinkę" i po kilku(nastu) pojedynkach zostanie tylko jeden zawodnik. Rzecz w tym, by była możliwość ustawienia walki CPU vs. CPU z graczem tylko w formie widza.

Coś ktoś?

Quake 3 Arena -> odpalisz chyba nawet na opiekaczu do kanapek. Odpalasz arenke, ustawiasz boty, dajesz czas i wygrywa osoba z największą iloscią fragów.

Edytowane przez oFi

Opublikowano

No to w końcu przydało się na coś oglądanie skoków od czasów Matei Roberta!

Dziękuje organizatorowi za mega turniej, a przeciwnikom za walkę!

Mega się cieszę z nagrody! Idealna dla mnie!

Opublikowano

Quake 3 brzmi spoko, no i każda bitka też byłaby fajna do oglądania. Można też zasadzić cebule e stardew valley i ta ktora będzie złota wygrywa :mevek:

Opublikowano
  • Autor

Dobra, tylko teraz jeszcze dwie dość istotne kwestie.

Aktualnie i jeszcze przez dłuższy czas nie mam dostępu do PC Gaming, więc gry stricte blaszakowe odpadają. W tej chwili tylko PS4 i Switch, ewentualnie mobilka (tak jak w przypadku DSJ2). Albo też coś ze sprzętów, które mam gdzieś w piwnicy czy pochowane po szufladach: PSX (i PSX classic, więc .ISO i jazda), PS3, WiiU (xd), Vita, 3DS, choć tutaj rodzi się problem dostępu do danych gier). Chyba że ktoś byłby skory mnie w jakimś "PC Gaming losowaniu" wyręczyć raz na jakiś czas. Oczywiście komentarz jest z grubsza zbędny nie trzeba się przesadnie angażować, wystarczy zapis rozgrywki (nawet nagrywanie ekranu przy pomocy smartfona), więc można odpalić CPU vs. CPU i pójść zrobić sobie herbatę. Chodzi tylko o wygodny dostęp do gier z PC i bym nie musiał ogarniać za każdym razem uczciwych zasad losowania w grach, w które nigdy nie grałem.

Druga kwestia jest taka, żeby wyłanianie zwycięzcy nie trwało pół godziny czy godzinę. Myślę, że 10-15 minut to maks, chyba że trafi się jakiś wyjątkowy giwałej z dużą ilością uczestników i dłuższe losowanie będzie usprawiedliwione.

Edytowane przez Kmiot

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
W dniu 11.01.2021 o 11:15, balon napisał:

W przypadku wygranej lampka stanie dumnie w nowopowstającym HC balona juniora!

2 godziny temu, balon napisał:

Mega się cieszę z nagrody! Idealna dla mnie!

No nastepny co lowi na dziecko.

Opublikowano

Hhehe nie no dam młodemu do pokoju, ale codziennie będę mu odpalał po czytaniu bajki na dobranoc! W sumie on to ja, a ja to on, więc ganz egal!

Opublikowano
  • Autor

Przecież wiadomo, że jak coś idzie "dla dzieciaka", to w dużej mierze idzie też dla nas. Jesteśmy dużymi dziećmi i nie potrafimy tego ukryć.

Opublikowano

Ja bym się sobą brzydził jakbym musiał/chciał to ukrywać!