Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Przyznam, że po drugim przecinku już mocno się pociłem, żeby nie wypaść z roli :obama: Nie wiem jak on to robi

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 300,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Easy możesz od razu mnie raportować, ale weź już kurwa zamknij się. Pragnę ci przypomnieć typie, że Forza Horizon to wolność i fun.  Tam nie ma zmuszania do czegokolwiek tworzenia sztucznych barier, g

• Lucek ma Fanateca CSL 2.5, ja mam Thrustmastera TX  

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Tak jak wspomniałem w temacie "US and A", będąc w ubiegłym roku w NY odwiedziliśmy Microsoft Experince Center. Kilka pięter X-bąkowej dobroci. Figurki, pięknie przedstawiona historia poszczególnych mo

Opublikowano
29 minut temu, 20inchDT napisał:

To wina silnika gry, a nie konsoli. Na pc tez masz doczytywanie.

Na max na PC w ogóle nie ma zmian LODu ani pop upu obiektów, jedynie cieniowanie samej trawy się pojawia dosyć blisko.

Edytowane przez tjery

Opublikowano

OK. Niech mi ktoś powie jak wyłączyć tem Alert w ramce na górze powiadamiający o rozłączeniu z siecią odliczający od 10ciu bo mnie zaraz roz..bie. 

Opublikowano
3 minuty temu, Sqtr78 napisał:

OK. Niech mi ktoś powie jak wyłączyć tem Alert w ramce na górze powiadamiający o rozłączeniu z siecią odliczający od 10ciu bo mnie zaraz roz..bie. 

Daj pauze, zakładka Online i wybierz Horizon Solo.

Opublikowano
Godzinę temu, Ryo-San napisał:

Narzekałem ostatnio na zbyt proste challenge w tych opowieściach (te z źóltymi ikonkami). Większość wpadała w zasadzie za pierwszym podejściem na 3 gwiazdki. Dużo łatwiejsze niż w FH4. Aż tu nagle przyszedł challenge kaskaderski Koenigsegg Jesko vs Veyron. Po mokrej nawierzchni i szutrze. I serio nie mam już na to pomysłu. Próbuje chyba z 50 raz i elo. Tym samochodem nie da jeździć na zwykłym idealnym asfalcie po zanim złapie przyczepność to mija ruski rok a na szutrze to jest jakaś masakra. Coś czuję że spędze przy tym wyzwaniu "trochę" czasu.  

Manualna skrzynia i ruszamy z 4 :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Ryo-San napisał:

Narzekałem ostatnio na zbyt proste challenge w tych opowieściach (te z źóltymi ikonkami). Większość wpadała w zasadzie za pierwszym podejściem na 3 gwiazdki. Dużo łatwiejsze niż w FH4. Aż tu nagle przyszedł challenge kaskaderski Koenigsegg Jesko vs Veyron. Po mokrej nawierzchni i szutrze. I serio nie mam już na to pomysłu. Próbuje chyba z 50 raz i elo. Tym samochodem nie da jeździć na zwykłym idealnym asfalcie po zanim złapie przyczepność to mija ruski rok a na szutrze to jest jakaś masakra. Coś czuję że spędze przy tym wyzwaniu "trochę" czasu.  

Tip z poprzednich odsłon. 
Olej, porób coś innego i wróć na luźno później. 
Mi to pomagało we wcześniejszych odsłonach.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ryo-San napisał:

Na tych początkowych zakrętach możesz się obijać o barierki, bo są tytanowe. Jak wyjedziecie na offroad, to jak najostrożniej jedź, bo po dojeździe do asfaltu, wypierdolisz z całej pizdy, Veyron Cię nie dogoni. Grunt to wyprzedzić go przed wyjazdem na szuter.

Opublikowano

No i w końcu też odpaliłem i trochę pograłem. 
Łoooo jezu jakie to jest znowu dobre:banderas:

Faktycznie czuć FH3 ale tam mnie jakoś 30ks odrzuciło i dość szybko odpuściłem. Tutaj przepadnę, już to czuje.

Co fajne początek o wiele bardziej czytelny od poprzedniej części (od trójki też). Czuć lepiej progres i wsio jakoś tak lepiej wytłumaczone. Gram oczywiście w 60 ks i pop up czy jakieś brzydkie drzewa w ogóle jest dla mnie niewidoczny i jakbym tu nie przeczytał to nie znał bym tematu. 

Czuje, że to będzie mój ulubiony Horizon:banderas:

Co dziwnego zauważyłem, że teraz nie dodają %CR jak się wyłączy przewijanie (ofc to jest zawsze pierwsze co wyłączam), czy tor jazdy.

Aaa za FH4 oraz stare Motorsporty nie dostaje się nagrody?

624D78A6-A118-4D79-BA05-069CEBB6C630.jpeg

Opublikowano

@balon za FH4 powinieneś dostać. Jeśli chodzi o Motorsporty to od 5tki w górę. Ale z tymi nagrodami za lojalność jest coś nie tak. Ja dostałem furki za FH2 (w którą nie grałem) i za FH4.  Natomiast za FM7 nie dostałem NIC :( Podobnie jak za FH1

FH5_Loyalty_Rewards_Graphics_16x9.jpg

Edytowane przez Ryo-San

Opublikowano
8 godzin temu, Qra napisał:

Spróbuj na jakiejś krótkiej trasie (nie sprint), najlepiej rajdowa lub przełajowa (mniejsza konkurencja i wybór samochodu nie ma aż tak dużego znaczenia), przejedź kilka kółek i pobijaj swoje czasy.
Ja zrobiłem wszystko wczoraj w 30 minut w wyścigach przełajowych, trasa gdzieś 5 od końca, długości 2,2 km, w kształcie ósemki.
D - Ford F450
C - GMC Jimmy
B - Ford Bronco
A - Ford Bronco
S1 - Jeep Trailcat
S2 - Jeep Trailcat

Wszystko wpadło po kilku okrążeniach, w kilku znalazłem się nawet w 1%.

OK, poddaję się - najwyraźniej jestem ch#jowym ścigantem :blush:
Fury dokładnie te, trasa też, dokupiony tuning i Veteran to max co mogę wycisnąć - Elite poza moim zasięgiem.
Szkoda tych samochodów w ramach nagrody, ale całe szczęście, że to do achievementa nie jest wymagane :obama:

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał:

wg statystyk w grze jest już ponad 3 miliony graczy, a dzisiaj dopiero jest premiera. 

porównanie ustawień z XSX do wersji pecetowej

seriesx_perfmode_settkfjrn.png

2021-11-0916_48_52-fo23jov.png

Twórcy tej gry to prawdziwi magicy. Graficznie to wygląda obłędnie! Moje ustawienia na PC przy rozdzielczości 2560 x 1080, gdzie gra ma betonowe 60 fps jadąc przez dżunglę:

1.jpg

2.jpg

Opublikowano

Ja chciałem tylko napisać, że gierka bajera. Śmigam se za kółkiem Forda Pumy (co ma jaja z gumy hehe) klasy B i jest miodek. Faktycznie popup spory, ale model jazdy to wynagradza. Legancko się śmiga!

Jbc to Gumcol to ja, złożyłem podanie do elitarnego klubu!

Opublikowano
5 godzin temu, wojtas011 napisał:

Potwierdzam, wyscigi drogowe najlepsze do zrobienia rywali, polecam trase "zjazd ze wzgórza"

@WrednyTo jest wyścig uliczny, wszystko za pierwszym, tylko pamiętaj, że okrążenie ma być bez wykrzyknika, więc nie cofaj lub nie uderz w coś

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał:

porównanie ustawień z XSX do wersji pecetowej

seriesx_perfmode_settkfjrn.png

2021-11-0916_48_52-fo23jov.png

A o jakich rozdzielczościach mówimy? Czy to ustawienia pod PC z włączonym skalowaniem? (Z tego co widziałem jest taka opcja)

Opublikowano

Mam trochę głupie pytanie xd.

Pamietam, że przy początkowych zwykłych wyścigach pod koniec pojawiało się podium z samochodami i ludkami. Teraz jak gram to po mecie pojawia się lista i tyle. Tak ma być?

Opublikowano
3 godziny temu, Ryo-San napisał:

ja tez chyba ze 30 podjeść zrobiłem, w końcu zajebałem mu w przód na wyjeździe z szutru na asfalt pod torami i wtedy go wyprzedziłem. On łapie taki moment ze bardzo długo bierze ten zakręt wtedy masz idealna sytuacje na atak. 

Edytowane przez kislawa

Opublikowano
15 minut temu, MaiorZero napisał:

Mam trochę głupie pytanie xd.

Pamietam, że przy początkowych zwykłych wyścigach pod koniec pojawiało się podium z samochodami i ludkami. Teraz jak gram to po mecie pojawia się lista i tyle. Tak ma być?

Też tak miałem przez chwilę a później znowu wszystko wróciło do normy i już cały czas jest podium. Nie wiem czy to jakiś bug czy to zależy od czegoś o czym nie ma pojęcia. Na początku miałem taką teorię że podium pojawia się wtedy kiedy po danej trasie jeździły osoby z listy znajomych no ale to tylko taka luźna bezsensowna teoria ;)

Opublikowano
52 minuty temu, wojtas011 napisał:

@WrednyTo jest wyścig uliczny, wszystko za pierwszym, tylko pamiętaj, że okrążenie ma być bez wykrzyknika, więc nie cofaj lub nie uderz w coś

No, tu już lepiej - 4 samochody wpadły, ale w klasie D i B wciąż nie mogę zdobyć ELITE.

Opublikowano

Po pierwszych kilku godzinkach czuję się dokładnie jak w tym memie, gdy gra sypie jakimiś nagrodami cokolwiek bys zrobił

ETGHOhsXYAA2gm9.jpg

Opublikowano

Też się namęczyłem z tymi wyzwaniami, właśnie udało się skończyć, chyba duma nie pozwalała mi przestać próbować dalej. Na szczęście dla mnie zacząłem od najgorszej klasy D, gdzie spędziłem pewnie z godzinę. Reszta już poszła gładko. Wszystko zrobione na torze Los Jardines.

Co do progresu to ja jestem trochę zaskoczony jak szybko się rozwija oś "fabularna". Po chwili mamy odblokowane wszystko w każdym z miasteczek. Taki wyścig jak Goliat w 4 był zajebistym przeżyciem i taką nagrodą za postępy w wyścigach. A tutaj nawet nie musiałem się za bardzo ścigać żeby to odblokować. Dziwne też, że po odkryciu nowego miasteczka, na mapie są zaznaczone wszystkie wyścigi z danej kategorii. W 4 z biegiem progresu dochodziły kolejne wyścigi. A tutaj cała mapa jest zawalona w znacznikach od samego początku.

Opublikowano
17 minut temu, Wredny napisał:

No, tu już lepiej - 4 samochody wpadły, ale w klasie D i B wciąż nie mogę zdobyć ELITE.

nie ma auta dla klasy D, nigdy nie wpadnie ;)

EDIT:

Czy jest a ja tego nie ogarnąłem?

Edytowane przez wojtas011

Opublikowano

Jednak ciekawość wzięła górę i sprawdziłem ten tryb 30 fps. Łoranyboskie jaki to jest kek :laugh:

Może pop up mniejszy, ale gałki oczne aż krwawią od tego szarpania i braku ostrości gdy poruszamy kamerą. Jadąc prosto jeszcze idzie to przeboleć, ale w zakrętach jest już masakra. 

Podziwiam tych, którym to nie przeszkadza w tego typu grze. 

Opublikowano

Jak ktoś ma problemy z utrzymaniem klatek na PC, to skalowanie Pkayground całkiem nieźle działa, zachowuje wszystkie ustawienia i skaluje tylko rozdzielczość.

the ultra quality mode is effectively a basic 1656p upscale.

1440p for the quality mode, 1296p for balanced and finally performance mode is a basic 1080p upscale.