Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
9 minut temu, Figaro napisał(a):

Dostęp do 100 gier plus szybki net na ściąganie tych gierek zawsze kończy się tak samo - tasujesz grami, zaczynasz je traktować jak rolki na tiktoku i przewijasz co 5 minut, nie dając im szansy.

Mów za siebie.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 226,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• @Josh, przeglądałem dziś MS Store i znalazłem takie cudo Niebieskooka czarna backpackerka trafia na Olimp (?) i pomaga greckim bogom w odnajdowaniu ich zapomnianych wspomnień. Cudowny desig

• Smutny dzień dla prawdziwych graczy, dobry dla fanboyów jednej marki.

• No cóż,czarny dzien dla światowego gejmingu. Gratulacje dla krótkowzrocznych graczy I dla syna Pani sędziny bo z pewnością w microsofcie już czeka awans. Najważniejsze, że koniec już tego cyrku co i t

Opublikowano

Częściowo się zgodzę, nie na swoim przykładzie, bo gram tylko w to co chcę, ale jak przyjeżdża brat narzeczonej to od razu mam zawalony dysk grami odpalonymi na 30 minut. Chłopak to zetka, więc inne podejście do własności, ale chyba też zauważa, że nie tędy droga i zaczyna kupować co chce a nie opłacać abo w nadziei, że coś tam wpadnie.

IMO jest nadzieja na lepsze czasy jeśli chodzi o gaming, ale tylko jeśli uświadomimy sobie, że to nie rynek dostosuje się do nas tylko my musimy wybierać w sposób który jest zgodny z naszymi przekonaniami. Od kiedy sam zacząłem skupiać się na grach na nośnikach fizycznych to nawet czuję tę przyjemną nostalgię kiedy otwieram pudło z grą, wkładam płytę czy patrzę na grzbiety mojej kolekcji. :) Szkoda tracić to na rzecz jakiejś umownej wygody. Nie na konsolach.

Opublikowano

Ja się dziwię że branża jeszcze na tyle tego nie zauważyła i nie zaczeli robić gier AAA na pół godziny od jednej sztancy żeby zadowolić Gen Z.

Opublikowano
13 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Szkoda tracić to na rzecz jakiejś umownej wygody. Nie na konsolach.

Dla mnie śmieszna jest ta umowna nostalgia. Żeby na tych nośnikach faktycznie gry były nadające się do grania. Ale to albo instalatory, albo wersje 1.0, które bez patchy są niegrywalne. Wybieram wygodę. Wcale nie umowną

Opublikowano
2 minuty temu, Homelander napisał(a):

Dla mnie śmieszna jest ta umowna nostalgia. Żeby na tych nośnikach faktycznie gry były nadające się do grania. Ale to albo instalatory, albo wersje 1.0, które bez patchy są niegrywalne. Wybieram wygodę. Wcale nie umowną

a dla mnie nie - nadaje ona wartości kupowanej grze, nawet jeśli jest ona absolutnie umowna (a dla niektórych wręcz śmieszna), mam istotny aspekt fizyczności gdzie wymieniam rzecz materialną na materialną i ostatecznie mam pełne prawo do posiadanej gry która w wielu przypadkach (zwłaszcza retro) po prostu działa z buta, niezależnie czy mam neta czy nie

Tylko jeszcze raz podkreślam mówimy o KONSOLACH, na PC nie miałbym zbytnio wyjścia, ale tam przynajmniej jak kupujesz na Gogu to masz instalator danej gry który trzymać możesz na nośniku. Nie wiem jednak jak działa on ze SteamDeckiem który to Steam ma dużo z naleciałości typowo konsolowych (monopol do jednego sklepu).

edit: no I nie zapominajmy o retro - kupno kompletnego, premierowego wydania jakiegoś sztosa na PSP, w ideolo stanie to już jest w ogóle magia i przypomnienie co się straciło. Warto do tego wracać, bo jedno jest pamiętać jak było, a drugie tego faktycznie doświadczyć, nieco zmienia to perspektywę.

Opublikowano
3 minutes ago, Paolo de Vesir said:

a dla mnie nie - nadaje ona wartości kupowanej grze, nawet jeśli jest ona absolutnie umowna (a dla niektórych wręcz śmieszna), mam istotny aspekt fizyczności gdzie wymieniam rzecz materialną na materialną i ostatecznie mam pełne prawo do posiadanej gry która w wielu przypadkach (zwłaszcza retro) po prostu działa z buta, niezależnie czy mam neta czy nie

Tylko jeszcze raz podkreślam mówimy o KONSOLACH, na PC nie miałbym zbytnio wyjścia, ale tam przynajmniej jak kupujesz na Gogu to masz instalator danej gry który trzymać możesz na nośniku. Nie wiem jednak jak działa on ze SteamDeckiem który to Steam ma dużo z naleciałości typowo konsolowych (monopol do jednego sklepu).

Retro to zupełnie inna sprawa

A GOG na Decku działa. Mam kilka gierek kupione. I nie odczuwam żadnej różnicy wobec nich względem Steama, PS Store czy innych. Instaluję, gram.

Opublikowano

Chyba nieświadomie wyszedł im podwójny żart, bo nie tylko nie ma żadnych fanów wątków queerowych w grach EA, ale też nie ma w ogóle żadnych fanów gier EA turned

Opublikowano

Stare EA były chuyowe, ale nowe wcale nie zapowiada się lepiej. Nacisk na AI, cięcie kosztów gdzie się da przez co polecą pewnie te nieliczne ich studia które robiły jeszcze gry singlowe.

Można świętować, że zrezygnują przy okazji z DEI i innych podobnych inicjatyw, ale nie będę zdziwiony jeśli pod względem gier będzie jeszcze gorzej niż było.

Opublikowano

Jedyna gierka od EA, która mi podpasowała to były... Simsy4, jest to też jedyny tytuł od tego korpo gdzie zdobyłem platynę. Było trudno ale miałem zajawkę i chciałem z gry wycisnąć wszystko. Ale nie dałem się wkręcić w dokupowanie dziesiątek zestawów, kupiłem tylko Psy i Koty gdzie można się było bawić w weterynarza. Simsy4 jako jedyne wspominam miło. Poza tym firmie za jej praktyki i strategię biznesową życzę wszystkiego najgorszego i rychłego upadku.

Mniejsze studia zasługują na szacunek i wsparcie ze wysiłek jaki wkładają w swoje gry. EA to lenistwo i coachingowe bzdurne korpogadki o wprowadzaniu "nowych" technologii. Wystarczy spojrzeć co się dzieje z serią Madden przez ostatnie lata. Te pseudoinnowacje to wycinanie mechanik i wprowadzanie ich w kolejnych odsłonach jako nowe ficzery, będące tak naprawdę starymi ale pod zmienioną nazwą.

Opublikowano

Niech sprzedadzą prawa do Ultimy Larianowi, a poza tym to już średnio mnie interesuje co się z nimi stanie.