Opublikowano sobota o 08:274 dni Pytanko: jak często występują punkty zapisu i checkpointy? Mam dwie kopie gry (tak wyszło :) ) i do wyboru granie na PS5 Pro albo przez GFN na RTX 5080. Technicznie ta druga wersja jest sporo lepsza, ale nie wiem czy to dobra gra do chmury, bo o ile z samym systemem zapisu nie mam problemu, to mogę mieć problem z graniem w chmurze. Nie da się zapisać i wyjść z gry, nie da się zapauzować na dłużej niż kilka minut, nie da się uśpić jak na konsoli. W chmurze przeszedłem SH2, który miał podobny system zapisu. Tam te punkty były na tyle często rozmieszczone, że nie stanowiło to dla mnie większego problemu.
Opublikowano sobota o 11:474 dni Anal2 na pc wygląda przepięknie, jak mało który tytuł, to tutaj opłaca się grać akurat na blaszaku. Grałem na series x i w trybie wydajności była papka na ekranie, na ps5 pewnie nie będzie lepiej.
Opublikowano sobota o 15:484 dni Nie jest źle. Miejscem modele postaci i szum przy odbiciach światła na wodzie itp. Poza tym w trybie wydajności jest bardzo przyzwoicie.
Opublikowano poniedziałek o 07:383 dni Darkstar pytał, czy gra często autosejwuje. Nie pamiętam teraz, ale chyba tak standardowo, po każdym większym beacie czy cutscence.
Opublikowano poniedziałek o 07:552 dni Autosave, ale też te safe roomy. Chodzi o to, że jak się gra w streamingu z chmury i nagle przychodzi żona mówiąc, że trzeba szybko jechać po mleko dla psa, albo pralka staje w płomieniach, to grając przez GFN nie da się zapauzować gry ani jej uśpić, tylko trzeba biec postacią do jakiegoś punktu zapisu. Dlatego niektóre gry się średnio nadają do takiego modelu grania.
Opublikowano poniedziałek o 07:562 dni Co mogę Ci powiedzieć, są raz na jakiś czas, ale to nie tak, że przez całą grę masz save room w zasięgu 5 minut od miejsca, w którym jesteś.
Opublikowano poniedziałek o 09:512 dni Z jednej strony układanie fotek na tablicy, z drugiej latanie w tą i z powrotem i pstrykanie latarką. Dziwne to pod względem rozgrywki, za to klimat świetny.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Pograłem chwilę dłużej i gameplay to jest mocno średni. Trzyma mnie jeszcze klimat, nawiązania do Control i powiedzmy że przyzwoita fabuła. Jedynka była dla mnie mega drewniana, tu grania jest jeszcze mniej, no nie wiem co tak słabo. Control przeszedłem z dodatkami i fajnie się strzelało. Rozumiem, że to "inny gatunek" i nie ma tu latającej baby z magicznym pistoletem, ale różnica jest kolosalna.