Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Jak wyleci rzeczywiście zakończenie to będzie giga lipa bo uniknąć go będzie bardzo ciężko.

Jednak na chwilę obecną gość wrzuca materiały z samego początku gry, nawet Luci jeszcze nie ma. Nie zdziwiłbym się gdyby miał po prostu rzeczy z tutoriala/pierwszej misji i nic poza tym. Do tego najprawdopodobniej manipuluje tymi swoimi śmiesznymi ankietami na stronie, żeby jak najwięcej ludzi płaciło za leak z samolotem.

Zadziwiające jest to, że leaki latają po redditicie i nie są już nawet usuwane. Ostatni sprzed 13 godzin nadal ma się dobrze. Chyba R* w pełni skupił się na ujebaniu stronki tego typa, a potem wezmą się za resztę. Jaki tam musi być rozpierdol...

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 477,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mocno kurz opadl

• Kara za dojenie Online i brak nowego GTA przez prawie 10 lat 

• Oby szybko, bo tego pierdolenia nie da się czytać. A JA NIE MA HAJPU I NIE CZEKAM KUPIE W GRUDNIU PATRZCIE JAKI JA JESTEM NIE INTERESUJE MNIE GRA KUPIĘ PÓŹNIEJ 8)

Opublikowano
4 minuty temu, ASX napisał(a):

Jeśli do kogoś mogę odczuwać jakąś empatię to ewentualnie tylko do zwykłych szarych pracowników. Mogę sobie wyobrazić że to trochę słabo pracować nad czymś nieustannie przez 5,6, 7 lat, z nadgodzinami i surowym NDA czekając latami na moment kiedy twoje dzieło zostanie zaprezentowane w pełnej krasie i najlepszy możliwy sposób, a ktoś postanawia zepsuć ten moment publikując jakieś stare, nieskończone materiały

To nie jest ich dzielo tylko ogromnego kolektywu. Jeszcze rozumiem, ze ktos moze wystrugal w paintcie palme i teraz na wyciekach widac te palme i ludzie juz ja widzieli. Ok. Ale mam tez poczucie, ze siedzac w takim korpo ci ludzie po prostu odpier.dalaja swoje i (po nadgodzinach) ida do domu cieszac sie z wyplaty i GTA w cv. To nie sa juz czasy, ze ktos sam w pojedynke stworzyl silnik calej gry. A poza tym wszystkim, przejmowanie sie jakimis randomami tylko dlatego, ze gierke robia...

Opublikowano

Nie mylisz się @ASX , to krótkie fragmenty gameplay'a, żadnych spojlerów. Było kilka sekund cutscenki na łodzi.

Edytowane przez aux

Opublikowano
6 minut temu, ASX napisał(a):

Tylko mignęły mi te wycieki z GTA VI więc poprawcie mnie jeśli się mylę, ale chyba nie opublikował do tej pory żadnego ważnego fabularnego spoilera?

a jak opublikuje? śmierć kluczowej postaci na przykład? żeby wiedzieć, na co się nie naciąć, trzeba wiedzieć, co wyciekło turned wystarczy screen w jakimś statusie/komentarzu w necie. co, mam z internetu 90 dni nie korzystać?

Opublikowano

No moim zdaniem jeśli ktoś godzi się na warunki pracy jakie panują przy GTA VI to wielu z tych ludzi (oczywiście nie wszyscy) robią coś więcej niż tylko odpierdalają swoje i idą do domu. Bo ludzie z takim nastawieniem często mogą sobie znaleźć lepszą, lepiej płatną i spokojniejszą pracę. Więc tak, mimo iż gry są robione przez ogromne, kilkuset/kilkutysięczne zespoły to ludzie przy nich pracujący często traktują swoją działkę, czy to model palmy, czy animację poprawiania okularów na nosie, czy model śmietnika na 4 planie jako swoje dzieło

Opublikowano

To trzeba by podzwonic po miastach w indiach i popytac czy pajetom jest przykro z powodu tego wycieku.

Opublikowano
2 godziny temu, krzysiek923 napisał(a):

ludzie głosują portfelem, a typ walczy o ideały dla tych samych ludzi, którzy godzą się na bycie dymanymi i nie mają z tym problemu - no jest w tym jakiś podwójny heroizm

Ale hajsy chyba też zbiera.

Opublikowano

nie róbmy sobie jaj, że jeden gość, czy grupa typów zrobi miazgę z korporacji dysponujących takimi środkami finansowymi, zmieni ich funkcjonowanie. skończy się na tym, że w końcu ich znajdą i przejadą się po nich, jak zawsze. jedyny efekt tego wycieku jest taki, że mogli niektórym graczom popsuć hajp. no bo po co komu trailery teraz?

Opublikowano
48 minutes ago, krzysiek923 said:

abstrahując od tego, czy te spoilery "obiektywnie powinny" (to zawsze subiektywne) psuć część wrażeń z zabawy/wydarzenia jakim jest oczekiwana od lat gra, czy nie... no jednak gość działając przeciwko korporacjom, zwraca się też przeciwko ludziom, którzy zdają sobie sprawę z własnych wyborów i robi im chujnię z wyczekiwanego latami wydarzenia. czy to moralnie ok z jego strony? kwestia dyskusyjna

Imo wywalone. Zazwyczaj masz wybór - oglądać trailery i inne materiały promocyjne przed premierą, i tak samo tutaj - oglądasz materiały przeciekowe lub nie. Nic się nie zmienia, hakerzy psują R* plany marketingowe i prawidłowo, należy im się. Ostatecznie gra się i tak sprzeda, więc oprócz szkód wizerunkowych te przecieki niewiele wnoszą. Sprawy nabrałyby innego wydźwięku gdyby np udostępnili wczesny build gry i ludzie graliby już teraz, nie w zakupione fizyczne wydania, a w pirackie kopie z neta🙂

Opublikowano

Dokładnie, grzeczne pieski rockstar przecież mogą dalej sobie fajnie czekać tydzień i zapłacić za obejrzenie wypolerowanego gameplayu z oficjalnego źródła tak jak pan zelmer przykazał!

Opublikowano
7 minut temu, Masamune napisał(a):

zakupione fizyczne wydania

leo

Edytowane przez Plackus

Opublikowano

Już nie przesadzajmy, że posiadanie aktywnej subskrypcji Netflixa za 75zł miesięcznie to w tych czasach jakiś luksus i symbol bycia na smyczy korporacji reggie

Opublikowano

No większość pewnie ma netflixa i obejrzy przy okazji no ale jak ktoś specjalnie wykupuje subskrypcje żeby zobaczyć reklame gry 6 godzin przed innymi to jest zwyczajnym debilem )

Opublikowano

Jak myślicie co dzisiaj wypłynie? Dla mnie idealnie gdyby pan Cyberleek podrzucił to zakończenie z Lucią a jak nie to zadowolę się jakimiś widoczkami z plaży

Opublikowano
Godzinę temu, tomkill napisał(a):

ja bym się nie zdziwił ze ten przeciek z filmikami z gry to akcja od rockstara ,ze to część marketingu

To troche slaby marketing, bo raczej michalki opadaja.

Opublikowano
17 minut temu, Masamune napisał(a):

Imo wywalone. Zazwyczaj masz wybór - oglądać trailery i inne materiały promocyjne przed premierą, i tak samo tutaj - oglądasz materiały przeciekowe lub nie. Nic się nie zmienia, hakerzy psują R* plany marketingowe i prawidłowo, należy im się. Ostatecznie gra się i tak sprzeda, więc oprócz szkód wizerunkowych te przecieki niewiele wnoszą. Sprawy nabrałyby innego wydźwięku gdyby np udostępnili wczesny build gry i ludzie graliby już teraz, nie w zakupione fizyczne wydania, a w pirackie kopie z neta🙂

ok, ale czy ktoś złośliwie spamuje w internecie oficjalnym trailerami przedpremierowymi? no właśnie. a "wyciekniętymi" screenami ze spoilerami z gry? zdarza się. oczywiście nie robią tego inni gracze, robią to frustraci.

Opublikowano

@krzysiek923 nie pozostaje Ci nic niego niż żyć pod kamieniem przez najbliższe 3 miesiące

Opublikowano

a ty co, chciałeś pokazać jaki jesteś stary, dojrzały chłop i nie straszne ci leaki z jakichś tam gier wideo dla dzieci? na pewno znajdziesz tu żonę i zaimponujesz jej takim dojrzałym podejściem do zabawki pod telewizor. bo nie wiem, jaki był inny cel tego posta - chyba nie oczywisty truizm-zapychacz?

akurat mnie to nie dotyczy, jest mi wszystko jedno, co jeszcze ujawnią z tej konkretnej gry. nie po to będę w nią grał.

Opublikowano
1 godzinę temu, krzysiek923 napisał(a):

a jak opublikuje? śmierć kluczowej postaci na przykład? żeby wiedzieć, na co się nie naciąć, trzeba wiedzieć, co wyciekło turned wystarczy screen w jakimś statusie/komentarzu w necie. co, mam z internetu 90 dni nie korzystać?

Panie, ale jaki to komfort. Jimmy nam zrobił urlop samego siebie na 3 miesiące dzięki działaniom pora, samo dobro! ;)

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Po co netflixy, jak po kilkanastu minutach już to ktoś wrzuci na yt czy w inne miejsce w necie.

Opublikowano

@krzysiek923 algorytmy sieci społecznościowych widzą co klikasz, więc tutaj to raczej głównie jest kwestia twojego samozaparcia. Jeśli olejesz temat, odetniesz się od ciągłego nakręcania sobie fomo i spokojnie wyczekasz do premiery to dostaniesz czyste, dziewicze doświadczenie i będziesz cieszył się grą. Ciężko tu winić ludzi o udostępnianie materiałów, bo to jest raczej normalka i z każdą grą jest to samo. Ile to razy już się zdarzało, że ktoś w dzień premiery wrzuca spoilery z zakończenia gry? Imo nie ma tutaj znaczenia ani czas, ani fakt, że jest to grubo przed premierą, ani to, kto te wrzutki robi. Chcesz - oglądasz, nie chcesz - nie oglądasz.

Opublikowano
1 godzinę temu, ASX napisał(a):

No moim zdaniem jeśli ktoś godzi się na warunki pracy jakie panują przy GTA VI to wielu z tych ludzi (oczywiście nie wszyscy) robią coś więcej niż tylko odpierdalają swoje i idą do domu. Bo ludzie z takim nastawieniem często mogą sobie znaleźć lepszą, lepiej płatną i spokojniejszą pracę. Więc tak, mimo iż gry są robione przez ogromne, kilkuset/kilkutysięczne zespoły to ludzie przy nich pracujący często traktują swoją działkę, czy to model palmy, czy animację poprawiania okularów na nosie, czy model śmietnika na 4 planie jako swoje dzieło

Nikt, nawet zapaleniec growy nie chciałby pracować w takim pierdolniku, gdzie przez ostatnie 2 lata do wydania produktu jest crunch za crunchem. Dan Houser pokazał, że coś w Rockstarze zaczęło się dziać złego po wydaniu RDR2, bo dziwnym trafem nie poszedł na zasłużoną emeryturę z setkami milionów na koncie, tylko tworzy nowelki i ma dalsze plany dotyczące mini-gier wraz z Lazlowem i ostatnio często jeździ na konwenty.

Dlatego w takich korpo jest taki przemiał ludzi, bo na ostatniej prostej mogą uciec nawet największe talenty. I dlatego też poszli w outsourcing i bardzo możliwe, że to on jest odpowiedzialny za ten wyciek. Już widzę jak pajeet sprawuje pieczę nad projektem bez bata nad sobą w postaci takiego Zelnicka, który patrzy mu zza ramienia. Szkoda, że nie mamy żadnego filmiku z YouTube po oprowadzce po studiach Rockstara. Chciałbym zobaczyć facjaty ludzi, którzy tam teraz pracują, bo wtedy można byłoby ocenić w jakim faktycznie stanie zostanie wydane GTA 6.

Opublikowano
25 minut temu, Arqon napisał(a):

@krzysiek923 nie pozostaje Ci nic niego niż żyć pod kamieniem przez najbliższe 3 miesiące

Wystarczy nie włazić gdzie moga byc te informacje. To jest naprawde takie proste. Co Wy od roku w gierki gracie i nie wiecie ze mozna sie na spoilery naciac? Gdyby nie forum bym nawet nie wiedział że jakieś przecieki są. Wystarczy nie klikać i spokój. Dorosłe chłopy a z własnym FOMO nie mogą sobie dać rady.

Opublikowano
13 minutes ago, PiotrekP said:

Po co netflixy, jak po kilkanastu minutach już to ktoś wrzuci na yt czy w inne miejsce w necie.

Jak masz netflixa to i tak obejrzysz, chyba, że ktoś krucjatę przeciwko R* prowadzi i obejrzy tylko piracki stream w jakości 360p, żeby potem skrytykować jak to źle wygląda.

Opublikowano
20 minut temu, Szymek napisał(a):

Wystarczy nie włazić gdzie moga byc te informacje. To jest naprawde takie proste. Co Wy od roku w gierki gracie i nie wiecie ze mozna sie na spoilery naciac? Gdyby nie forum bym nawet nie wiedział że jakieś przecieki są. Wystarczy nie klikać i spokój. Dorosłe chłopy a z własnym FOMO nie mogą sobie dać rady.

Ale to tak dzisiaj przecież nie działa...

Wejdzie sobie taki forumowicz na Twittera. I na jego wallu pomiędzy politycznym ściekiem nagle wyskoczy mu krótkie wideo czy screen z ordynarnym spojlerem z gierki. I to tylko dlatego, że ze dwa dni wcześniej przeglądał jakieś newsy o GTA VI na PPE czy innej Cyber Mysze.

Edytowane przez l33t