Skocz do zawartości

Silent Hill f

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, Szermac napisał(a):

Empik naprzykład

Jest jeden, ale bez steela. do tego sprzedaje mediamarkt

• Odpowiedzi 371
  • Wyświetleń 20,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trailer (klimet) mi się podobał, z jednym wyjątkiem. Czy protagonistka koniecznie musi być uczennicą w mundurku, który jak sugeruje trailer, będzie podatny na uszkodzenia :p   Zalatuje troch

• No biorąc pod uwagę, że robiąc kompletnie nową grę mogli dobrać dowolny setting i obsadę, a wybrali grę pod najbardziej oklepany w Japonii fetysz, to trochę śmieszno

• ładne

Opublikowano

Hmmm jakiś czas temu było do zamówienia jeszcze

Opublikowano

Nie no panowie, ktoś to musi w końcu powiedzieć: to wygląda jak gówno xddddd

Opublikowano

To ja w kontrze do kolegi sutka powiem, że wygląda zajebiście obama Oczywiście dzień jeden będzie grany najprawdopodobniej, bo klimat wylewa się z każdej sekundy tego trailerka.

Opublikowano
17 minut temu, suteq napisał(a):

IGN: not enough geh and blecks, 2/10

Opublikowano

Ja jestem uchachany. Day1 jak nic wpadnie a moze i wczesniej. To w koncu nowy SH wiec jak mogloby byc inaczej. Szybka premiera tez zaskakuje - no jest jaranko dance2

Opublikowano

Będzie day one. Wygląd potworów + japoński klimat i jestem kupiony.

Opublikowano

Zajebiście się zapowiada. Nie jestem przekonany czy będzie strasznie, bo na razie nic mnie nie rusza, ale jest klimat, jest mistrzowski dizajn, a nawet gameplay jak na standardy serii nie jest zły. Przynajmniej na pierwszy rzut oka. No i przede wszystkim fabuła musi dostarczyć, może z tego być kolejny czarny koń.

Opublikowano
5 godzin temu, suteq napisał(a):

Pisałem to w temacie, gdzie komentowaliśmy State of Play - wygląda biednie, tak typowo po japońsku - sztucznie, sterylnie, pusto, wręcz "mobilnie".
Przy "naszym" SH2 to nawet nie stało.
Ale tak jak również tam pisałem - jak klimat i gameplay dowiozą to yebać biedne wizualia, bo to nie jest dla mnie jakiś wymóg konieczny do świetnej zabawy.

Opublikowano

Do Empiku wrócił steelbook. Jak się zamówi grę to można dodać go do koszyka za 2 grosze

Opublikowano

Nic już nie oglądam. Premiera tuż tuż, więc po co sobie zdradzać - zwłaszcza, że mam przeczucie, że gra nie będzie należeć do przesadnie długich. W necie mignęły mi projekty potworów, ale też się nie przypatrywałem bo zwiastuny i tak już dużo pokazały. A te powykręcane sylwetki wyglądają mega creepy. No i liczę na konkret fabułę.

A nastawienie gry na akcję wcale nie musi jej odebrać klimatu. Narzekano na intensyfikację starć w SH2R, a mnie to się nawet podobało. Zresztą sam gdybym robił Silencika to zaprzągłbym trochę systemów z gier akcji, szczególnie z TLOU2 z jego fantastycznym systemem ruchu. Żeby żyć seria musi się zmieniać i podejmować ryzyka.

Edytowane przez Wojtq

Opublikowano

No ogólnie mówi się, że jeśli chodzi o fabułę to będzie jakaś tam powtórka motywów z Higurashi. Czy źle czy dobrze? Różnie może być. Może Ci co nie czytali mangi, albo nie oglądali anime trochę będą mieli więcej zaskoczek. Ale i tak powinno być grubo. 108 dni Coolface

Opublikowano

Właśnie specjalnie ominąłem Higurashi, żeby nie wiedzieć czego się spodziewać. Liczę na dramy, ale takie poryte, egzystencjalne, nie pitu pitu z The Short Message. Tutaj ewidentnie czuć ekscytację od tego autora, podczas gdy w wywiadach dotyczących TSM jego scenarzysta mówił, że było dla niego wyzwaniem wczuć się w licealistki, więc naturalnie fabuła nie wypłynęła z jego głębi serca.

Edytowane przez Wojtq

Opublikowano

Szczególnie, że zwracają się do naszej bohaterki Traitor,

Spoiler

a jedna z postaci, która tak mówi, i jej rodzina należy do kultu ze świątyni.

Opublikowano

Trochę martwi mnie to, że gra będzie mocno nastawiona na akcję.

Opublikowano
Teraz, wodny1988 napisał(a):

Trochę martwi mnie to, że gra będzie mocno nastawiona na akcję.

Po 1000 wrogów w SH2 ciężko sobie wyobrazić, by było ich tutaj więcej xD.

Opublikowano

W opisie przedmiotów z edycji deluxe, jest wzmianka, że aby wyposażyć się w strój lub odebrać przedmiot, trzeba odwiedzić hokorę (kapliczke) i wybrać 'zmień ubiór' lub 'premie'.

Soulslike jak nic xD