piotrekkaz 9 Opublikowano 10 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 W dniu 6.05.2023 o 11:54, Mari4n napisał: Wczoraj po napisaniu swojego tekstu przypomniałem sobie, że w jednym numerze Kaczora Donalda (chyba) widziałem reklamę saturna. Wtedy kompletnie nie wiedziałem o co chodzi w tej reklamie, nie miałem pojęcia że to jest reklama konsoli. Dzisiaj mnie tknęło żeby pójść do piwnicy i poszukać, bo sporo tych gazet jeszcze mam. Przekartkowałem numery z roku 99 i wstecz, ale niestety nie znalazłem. Znalazłem za to swój stary zeszyt z moimi recenzjami gier 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mari4n 399 Opublikowano 10 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 To chyba będzie właśnie ta reklama. I ten Mega Drive 2 na stronie obok jako nagroda Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 10 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Reklama Saturna, a do wygrania stary 16bitowiec Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 545 Opublikowano 10 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 1 godzinę temu, piotrekkaz napisał: Uzupełnij hasła. Lipa, rusznica, palant, mit. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 10 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Mi pamięć figle płatała i wydawało mi się, że właśnie Saturna oferowali jako nagrodę w krzyżówkach (być może w jakichś konkursach się przewinął w historii pisma). Chociaż co by nie mówić, Mega Drive jak na tamte lata to też nie lada gratka (przypominam, że niewiele wcześniej jako "nowość" widywało się reklamy Pegasusa). Cóż, jak kilku przedmówców, także i ja o czymś takim, jak Sega Saturn dowiedziałem się z reklam w Kaczorze Donaldzie. Nie powiem, działały na wyobraźnię, szczególnie takie arty, jak wrzucony powyżej. Koniec końców, jedyny faktyczny kontakt z tą konsolą miałem na standzie w jednym ze świeżo wybudowanych w Krakowie HIPERMARKETÓW (prawdopodobnie Hit, więc okolice 1997), gdzie odpalona była któraś część Virtua Cop. No grało się fajnie, ale nie było to nic, co by mnie zwaliło z nóg (w przeciwieństwie do chociażby Mario 64, również prezentowanego w tamtym miejscu). No także SS to dla mnie zawsze był nieco tajemniczy sprzęt z niewykorzystanym potencjałem. W późniejszych latach miałem moment, kiedy rozważałem zrobienie sobie kolekcji najciekawszych retro sprzętów i nadrobienie najlepszych tytułów na nie, no ale nie pykło, czego trochę żałuję, szczególnie patrząc na dzisiejsze ceny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 270 Opublikowano 10 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 @piotrekkaz o o właśnie to! Ale mi zrobiłeś nostalgia trip Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 10 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 W dniu 9.05.2023 o 12:53, czapa napisał: To akurat dobrze, też byłem strasznie napalony na tą grę. Kilka lat szukałem zestawu z 3D padem... i w końcu jak odpaliłem to się lekko rozczarowałem. Nie do końca czaję zasady tej gry. Latasz sobie w kółko coś zbierasz a na końcu dostajesz ocenę która nie wiem z czego wynika. Oczywiście żeby przejść dalej musisz mieć A chyba. Dla mnie jeden z większych zawodów niestety. Wtedy wyobraznia dopowiada wiecej do tego co sie widzialo na tych kilku screenach. Gre ukonczylem w zeszlym roku jakos (na ps3) i tez bylem zaskoczony machanika xD W latach 90 przeszlo bo 3d, bo kolorowo, bo arcade natomiast Balan Wonderworld tego samego typka dzisiaj juz mial bardziej pod gorke. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 12 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 A dobra, już wiem kiedy premiera będzie tego pisma, na Allegro widnieje "Wysyłkę rozpoczynamy 5 czerwca 2023 r" Cytuj Odnośnik do komentarza
Konsolite 537 Opublikowano 12 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 3 godziny temu, grzybiarz napisał: A dobra, już wiem kiedy premiera będzie tego pisma, na Allegro widnieje "Wysyłkę rozpoczynamy 5 czerwca 2023 r" zdradź Cytuj Odnośnik do komentarza
jakbu 168 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 W reklamach na FB jest niezaktualizowany tekst, napisane jest o 4 okładkach, podczas gdy jest ich 5. Reszty nie sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 u mnie etykieta "w trakcie przygotowania" Cytuj Odnośnik do komentarza
karmaster 359 Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 On 5/10/2023 at 7:35 PM, kotlet_schabowy said: Mi pamięć figle płatała i wydawało mi się, że właśnie Saturna oferowali jako nagrodę w krzyżówkach (być może w jakichś konkursach się przewinął w historii pisma). Chociaż co by nie mówić, Mega Drive jak na tamte lata to też nie lada gratka (przypominam, że niewiele wcześniej jako "nowość" widywało się reklamy Pegasusa). Cóż, jak kilku przedmówców, także i ja o czymś takim, jak Sega Saturn dowiedziałem się z reklam w Kaczorze Donaldzie. Nie powiem, działały na wyobraźnię, szczególnie takie arty, jak wrzucony powyżej. Koniec końców, jedyny faktyczny kontakt z tą konsolą miałem na standzie w jednym ze świeżo wybudowanych w Krakowie HIPERMARKETÓW (prawdopodobnie Hit, więc okolice 1997), gdzie odpalona była któraś część Virtua Cop. No grało się fajnie, ale nie było to nic, co by mnie zwaliło z nóg (w przeciwieństwie do chociażby Mario 64, również prezentowanego w tamtym miejscu). No także SS to dla mnie zawsze był nieco tajemniczy sprzęt z niewykorzystanym potencjałem. W późniejszych latach miałem moment, kiedy rozważałem zrobienie sobie kolekcji najciekawszych retro sprzętów i nadrobienie najlepszych tytułów na nie, no ale nie pykło, czego trochę żałuję, szczególnie patrząc na dzisiejsze ceny. Jedyny kontakt z Saturnem i N64 miałem dokładnie w tym samym sklepie, jak rodzice byli na zakupach, a ja mogłem pograć dopói jakiś starszy dzieciak mnie nie przegonił Prawie jak w salonie gier, tylko bez wpierdolu i zabierania kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosma 0 Opublikowano 19 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Czołem, Zauważyłem, że z dostępnych ofert zniknęła okładka z "Virtua Fighter"... Wiecie może czy to tylko chwilowe czy poszły już zwyczajnie wszystkie dostępne sztuki? Z góry dzięki za odpowiedź, Cytuj Odnośnik do komentarza
Konsolite 537 Opublikowano 19 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 6 godzin temu, Kosma napisał: Czołem, Zauważyłem, że z dostępnych ofert zniknęła okładka z "Virtua Fighter"... Wiecie może czy to tylko chwilowe czy poszły już zwyczajnie wszystkie dostępne sztuki? Z góry dzięki za odpowiedź, Muszę sprawdzić , ale z tego co wiem to jeszcze powinny być, jednak glowy uciąć sobie dam, ręki tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 31 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 W dniu 10.05.2023 o 19:35, kotlet_schabowy napisał: Mi pamięć figle płatała i wydawało mi się, że właśnie Saturna oferowali jako nagrodę w krzyżówkach (być może w jakichś konkursach się przewinął w historii pisma). Chociaż co by nie mówić, Mega Drive jak na tamte lata to też nie lada gratka (przypominam, że niewiele wcześniej jako "nowość" widywało się reklamy Pegasusa). Cóż, jak kilku przedmówców, także i ja o czymś takim, jak Sega Saturn dowiedziałem się z reklam w Kaczorze Donaldzie. Nie powiem, działały na wyobraźnię, szczególnie takie arty, jak wrzucony powyżej. Koniec końców, jedyny faktyczny kontakt z tą konsolą miałem na standzie w jednym ze świeżo wybudowanych w Krakowie HIPERMARKETÓW (prawdopodobnie Hit, więc okolice 1997), gdzie odpalona była któraś część Virtua Cop. No grało się fajnie, ale nie było to nic, co by mnie zwaliło z nóg (w przeciwieństwie do chociażby Mario 64, również prezentowanego w tamtym miejscu). No także SS to dla mnie zawsze był nieco tajemniczy sprzęt z niewykorzystanym potencjałem. W późniejszych latach miałem moment, kiedy rozważałem zrobienie sobie kolekcji najciekawszych retro sprzętów i nadrobienie najlepszych tytułów na nie, no ale nie pykło, czego trochę żałuję, szczególnie patrząc na dzisiejsze ceny. Był konkurs w którym trzeba było narysować głównego przeciwnika z Nights into Dreams. To chyba właśnie w tym konkursie był do wygrania Saturn. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 "UWAGA: to jest przedsprzedaż. W przedsprzedaży obowiązuje niższa cena (24,99 PLN) i każda osoba otrzyma dodatkowo wysokiej jakości okolicznościowy sticker. Wysyłkę rozpoczynamy 5 czerwca 2023 r." Na serio to już dziś? @Konsolite potwierdzisz? etykietę mam wygenerowaną od dawna. Na Allegro 0 aukcji. Nie wiem, czy tak się wyprzedało, czy celowy zabieg, by za jakiś czas wystawić drożej. Fajnie to wygląda. No i jeszcze plakat z cysiami:) Cytuj Odnośnik do komentarza
rodi84 50 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 Hej, można jeszcze zakupić numer? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 58 minut temu, rodi84 napisał: Hej, można jeszcze zakupić numer? pewnie będzie za piątaka więcej. Ale najpierw dostają preorderowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 U mnie nic nie ma w apce, ani o Saturn Extreme ani o książce (Byłem geekiem w PRLu) też z przedsprzedaży a dziś miały się zacząć wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Konsolite 537 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 9 godzin temu, grzybiarz napisał: "UWAGA: to jest przedsprzedaż. W przedsprzedaży obowiązuje niższa cena (24,99 PLN) i każda osoba otrzyma dodatkowo wysokiej jakości okolicznościowy sticker. Wysyłkę rozpoczynamy 5 czerwca 2023 r." Na serio to już dziś? @Konsolite potwierdzisz? etykietę mam wygenerowaną od dawna. Na Allegro 0 aukcji. Nie wiem, czy tak się wyprzedało, czy celowy zabieg, by za jakiś czas wystawić drożej. Fajnie to wygląda. No i jeszcze plakat z cysiami:) Ja nic nie wiem na temat wysyłania, pakowania itp. Pliki poleciały do drukarni, pani z produkcji nawet powiedziała że miło się będzie drukować bo okładki takie ładne i kolorowe Wybadam temat, ale jeśli poleciało takie info oficjalnie to znaczy że pakują/nadają, jednak ręki sobie uciąć nie dam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 Jest szansa na pdf za kilka tygodni/miesięcy ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Konsolite 537 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 15 minut temu, Alastor84 napisał: Jest szansa na pdf za kilka tygodni/miesięcy ? Jest 7 godzin temu, rodi84 napisał: Hej, można jeszcze zakupić numer? Powinny być dostępne, jak nie to będą po wysyłce dla tych co zamówili przed premierą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Konsolite 537 Opublikowano 6 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 (edytowane) W dniu 5.06.2023 o 11:20, grzybiarz napisał: Fajnie to wygląda. No i jeszcze plakat z cysiami:) Coś fajniejszego Spoiler Edytowane 6 Czerwca 2023 przez Konsolite Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 7 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2023 Ale coś tu się spóźnia, a jeszcze jutro chyba święto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 7 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2023 Łapusz chyba znowu zachlał i wylądował w szpitalu na detoksie. Pisałem wczoraj maila odnośnie Saturna oraz książki i cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi