Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Perez 1 676 Opublikowano 4 Kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 13 minut temu, PiotrekP napisał: Dajmy Perezowi czas. Za tydzień dopiero pierwszy numer pod nim wyjdzie. Oby tylko na obietnicach się nie skończyło. Choć nie wiadomo co przyszłość przyniesie. Wiesz, tu nie za bardzo może się na samych obietnicach skończyć, bo jak już w ogóle wpadłem na ten pomysł, to po części to wynikało z faktu, że PE cały czas jakoś sobie radzi, a jest sporo obszarów, które można poprawić ergo będzie sobie radziło lepiej, a to wiadomo - też większy potencjalny zysk. Bo jest sentyment, jest zajawka (naprawdę stęskniłem się za przeglądaniem stron), ale to też ma się spiąć biznesowo, bo dokładać nie ma z czego, "szóstki" nie chcą w Lotto wpadać! Dużo będzie działo się w kwietniu, zresztą taki był plan, bo marzec to maaasa w dużej mierze jednorazowych formalności (jakieś umowy itp.), natomiast też sporo już się wydarzyło: - przestawienie harmonogramu pod kątem prenumeratorów - jak to wyjdzie, jeszcze nie wiem, od poczty zależy, no ale zrobiliśmy zapas między wysyłką a premierą kioskową, no i też - o ile system nie padnie, bo go nie znam - PDF będzie najpóźniej w czwartek dla prenumeratorów, a może i wcześniej - social media - wiem, że nie wszystkich to interesuje, ale FB rozruszaliśmy, no i reaktywaliśmy X/Twitter i Insta - wczoraj dodałem pierwszą w życiu rolkę bo ja ogólnie średnio sociale ogarniam, ale walczymy - strona - dokładnie dzisiaj poleciał brief z info odnośnie strony pisma takiej wizytówki - z info o numerze, jakieś fragmenty artykułów itp. + docelowo tam wepniemy sklep, co też zajmie, bo ten obecny jest max oldskulowy nie tylko wizualnie, ale i technicznie - natomiast tu trzeba chwili, bo nie ma środków, że wezmę za grube siano jakąś firmę, bo może zrobią nieco szybciej, trochę wolniej, ale też w sensownych kosztach - Patronite - miałem mieć wczoraj spotkanie z osobą od nich, ale się pochorowała, więc widzimy się w poniedziałek - chcę ich wypytać co i jak warto zrobić, jak wdrożyć zmiany itd. - jakby to ująć - ja chętnie przygarnę kasę :D. No ale już zróbmy to raz i sensownie. Z nimi też rozmawiam o sklepie - mają fajną opcję koszulek, bluz, kubków, gdzie w dużej mierze sami tego pilnują, bo jakby jeszcze pomyślał, że mam sam koszulki wysyłać to już wywrotka :); ale porozmawiać można, zobaczymy, co wyjdzie - prenumeraty - tu też sporo pomysłów, m.in. prenumeraty z książką/gadżetem, ale też chcę dostosować ceny, np. wczoraj podpisałem umowę z InPostem i są nawet całkiem OK stawki na paczkomaty, więc może uda się coś tu obniżyć - samo pismo - tutaj też w sumie mogę zdradzić, że od numeru czerwcowego wraca Romek - podobno starszy, spokojniejszy, mamy z Rogerem zapas melisy, więc jakoś damy radę; no i też Romek wstępnie przysiądzie do liftu makiety - i tak, wiem, Romek też nie wszystkim pasował, ale obecny grafik też nie wszystkim pasuje, więc trochę jednak kwestia wyboru - dostępność - ot, ciekawostka, już pierwsze małe ruchy, Leclerc i Kaufland dostaną nieco więcej; natomiast to też nie takie hop, bo np. wbić się do Lidla to już trzeba mieć z góry spory nakład, a nawet jak się ma, to znowu nie tak łatwo, bo mają limit pism; to tak jak kiedyś były pytania o Żabkę - Żabka jak ma te swoje małe stoiska to daje na nie w pierwszej kolejności to, co ma duży potencjał, np. prasa kobieca - numery specjalne - tu już też działamy, mogę tyle powiedzieć, że będzie to docelowo działało jako kwartalnik, pierwszy numer okolice połowy czerwca, już się robi, ale na razie nie mówię co :). W wielkim skrócie - ja to traktuję max poważnie, bo to też poważny temat - pismo ma lata historii, ja też w to zainwestowałem trochę kasy, a z perspektywy patrząc - chyba jeszcze więcej czasu, bo od momentu zmiany chyba nie było wieczoru, aby coś się nie działo, czegoś nie podpisywało czy sprawdzało :). Tak że ciśniemy max, redakcja max pomaga plus ogólnie dużo fajnego wsparcia i zobaczymy, co będzie, bo - niestety - dopuszczam też myśl, że gdzieś to jednak nie pyknie mimo starań, ale ta myśl zaraz gdzieś tam znika, bo znowu a to fajny post na forum, a to coś się udało dopiąć i lecimy dalej :). 11 9 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 4 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia @K.Adamus trzeba przegonić CDA, tym bardziej że robi tylko 4 rejsy rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
K.Adamus 668 Opublikowano 4 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 47 minut temu, Shen napisał: Czyli jednak dał podwyzke. ;( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
K.Adamus 668 Opublikowano 4 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia Niech chłopu się to najpierw zwróci, do kwestii obiecał wrócić w 2029 roku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 4 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia Kurde czyli jednak był nowy grafik. Myślałem że tam ciągle Romek siedział i dla niepoznaki mial nową ksywę. Bo nie zmieniło się nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sph! 831 Opublikowano 4 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia Łooo panie, jak jeszcze się kiedyś czcionka zmieni z tej kwadratowej dla robotów na ludzką (np. jak ta na forum, którą w tej chwili widzisz czytając, czyli wyższa niż szersza - pewnie ma to swoją fachową nazwę) to może nawet szarpnę się na prenumeratę. Nie obiecuję, bo jednak czasami człowiek potrzebuje trochę ruchu. A graficy... „Zabijcie wszystkich, Bóg rozpozna swoich” Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 4 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia Aktualny grafik był mimo wszystko lepszy od Romka i jego okładek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 4 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia @Perez Śledziu zostaje? Czy to jego ostatni wystep? Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 676 Opublikowano 4 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia Teraz, Shen napisał: @Perez Śledziu zostaje? Czy to jego ostatni wystep? Ostatni. 3 4 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
macGyver 96 Opublikowano 4 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia O M G Tylko nie Romek. Totalnie niereformowalny. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 4 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia Screeny czasami są takiej jakości, że równie dobrze mogłoby ich nie być. Nie wiem czy to kwestia druku, czy co ale to też problem. A jak jeszcze są ciemne to już wogóle mało na nich widać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bud 12 Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 9 hours ago, Perez said: Ostatni. Czy Duch Pixela również się ulotni? Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 676 Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 44 minuty temu, Bud napisał: Czy Duch Pixela również się ulotni? I nadejdzie Duch Cuszimy i nie będzie niczego! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grześ 373 Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Lubiłem komiksy Śledzia w Play wszystko gra, natomiast tych w PSXie nie rozumiałem w ogóle i się zastanawiałem czy to jakiś szyfr, który rozumieją tylko osoby czytające komiksy czy ja nie ogarniam prostego tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Śledziu chyba teraz jest w cdacion Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Roger chyba podwyzke dostał Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 545 Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Wygląda jak mój domek w Animal Crossing. Kosiarka, piaskownica w pokoju, normalne. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Roger wyposaża swój wymarzony dom od końca, najpierw kupuje kosiarkę, piaskownicę i leżak, za miesiąc zdjęcie z pudłami i Ikei a za pół roku z workami cementu czy gładzi. Ciekawe czy się ze wszystkim pomieści w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 902 Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Dom postawiony za clickbaity Gruchy na ppe. Szanuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sph! 831 Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 55 minut temu, Shen napisał: Roger chyba podwyzke dostał To wygląda jakby komornik zabrał telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia I PS4 z zainstalowanym P.T. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 676 Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Godzinę temu, Shen napisał: Roger chyba podwyzke dostał Uspokojcie sie z tymi podwyzkami, bo sie naczytaja i beda przychodzic. @K.Adamus to juz mi maile wysyla ze screenami z forum „ze czytelnicy sugeruja, ze dostal podwyzke, no to w sumie moze by tak…” ;). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Piechota 426 Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 33 minuty temu, PiotrekP napisał: I PS4 z zainstalowanym P.T. -.- Cytuj Odnośnik do komentarza
Grześ 373 Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 42 minuty temu, PiotrekP napisał: I PS4 z zainstalowanym P.T. Mam takie PS4. Ile można za to dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 5 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Niewiele, bo PT da się ściągnąć jeśli masz je dopisane do biblioteki. Chyba, że znajdziesz łosia co o tym nie wie, wtedy to dolicz sobie ile tam chcesz za ten "unikat". Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi