Opublikowano poniedziałek o 08:324 dni Autor 8 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):Miał być zrzut konsoli atomowej, mesjasz od Patriarchów czekany a tu ciągle wojna. Żadnych rozwiązań, tylko walka. Słabo wyszło. Kiedy osoby Nintendo zadecydują czy urządzić rytuał przywołania Choregonormika?Oj tak, przydałaby się wreszcie jakaś OBIEKTYWNA opinia o Mario Karcie.
Opublikowano poniedziałek o 09:074 dni 1 hour ago, GearsUp said:Jest głupi bo wmawia mi coś czego nigdy nie napisałem. Nigdzie nie napisałem, że PSP miał gorszy ekran bo porównując do 20 letniego sprzętu to byłoby żadne osiągniecie. Bekę miałem z tego, że wezyr chwalił się, że dzisiaj napierdala w PSP zachwalając go jednocześnie jebiąc Switcha za ekran (że jest tragiczny i nie da się na nim grać) co jest czystą hipokryzją kiedy w tym porównaniu na grafice wyszło, że PSP ma 2x większego laga. Skoro potrafisz przymknąć oko na tak dużą wadę i się dobrze bawić a z drugiej strony wmawiając dookoła innym, że na Switchu 2 na pewno nie da się dobrze bawić mimo mniejszego laga no to dla mnie to są jakieś farmazony i tyle. A jeszcze ktoś wyskakuje z "dzisiejszymi standardami", że mamy rok 2025 i według jego standardów to jest karygodne. Według moich standardów karygodne jest granie na wszystkim poniżej RTXa 5090. Jeżeli ktoś tak bardzo dba o standardy to powinien wyrzucić w tej chwili do śmietnika wszystkie stare konsole bo nie spełniają wymogów roku 2025. "Ale PS3 i PSP wyszło kilkanaście lat temu i wtedy nie było takich możliwości a S2 wychodzi w 2025 i powinni zadbać o to żeby to LCD miało przyzwoity czas reakcji". Na takie pierdolenie odpowiadam, że dzisiaj możesz zamiast PS3 i PSP grać na emulatorach w "standardach dostosowanych do roku 2025" a Switch 2 radzi sobie doskonale z wyświetlaczem jaki ma i wątpię czy poza tą niszą zajawkowiczów mierzącą responsywność i doszukującą się najmniejszych detali to czy te 3.5 miliona osób narzeka. Kilka osób spłacze się na różnych forumkach i to będzie tyle dramy. Mam nadzieję, że następna rewizja szybko nadejdzie ale nie oszukujmy się ci co mają hejtować i tak znajdą kolejny powód żeby się czymś nakręcać a Switch 2 będzie się dalej sprzedawał jak świeże bułeczki.Z tego całego steku bredni prawdziwe może być jedynie ostatnia część, ta dotycząca sprzedaży.
Opublikowano poniedziałek o 09:463 dni Panowie to prawda że switch-a 2 nie można odpalać z kontrolera a trzeba jak człowiek pierwotny klikać guzik na konsolce czy tyczy się to tylko kontrolera pro 1 i jest to feature dostępny jedynie w padzie pro 2.
Opublikowano poniedziałek o 09:523 dni stare pady (pro, joycony z S1 i chyba te od third party) nie wybudzają konsoli, ale nowe tak.
Opublikowano poniedziałek o 10:253 dni Konsola naładowana na 100% a joycony bateria low. Jak je się ładuje? W docka podpinam konsole z joyami i się ładuje?Chyba nie muszę mieć włączonej konsoli?Jak lądujecie joycony? Bezpośrednio kablem bez docka?
Opublikowano poniedziałek o 10:263 dni Jak nie dokupowałeś gripa pozwalającego na ładowanie to po prostu zostaw konsolę w doku razem z wpiętymi joyconami.
Opublikowano poniedziałek o 19:513 dni Dokładnie, jak pisze kolega @Bzduras - wrzuć joycony do konsoli, a następnie wrzuć konsolę w docka. Zadziała - a jak nie, to sprawdź łączenia i jak coś to cyk na gwarancję.
Opublikowano poniedziałek o 20:043 dni Ale ze joyconow nie ładuje telepatycznie jak sam switch bez nich jest w środku docka?
Opublikowano poniedziałek o 20:303 dni 20 minut temu, Daffy napisał(a):Ale ze joyconow nie ładuje telepatycznie jak sam switch bez nich jest w środku docka?Ja bym nie zakładał od razu takiego scenariusza - w sofcie jest bug z ładowaniem joyconów, sam miałem taką akcję z jednym z nich (konsola uśpiona w Docku, po wyjęciu wszystko ma baterię na full, a lewy joycon low).Podobno update firmware joyconów to rozwiązuje (trzeba to zrobić ręcznie, nie odpala się automatycznie). Ja miałem taką akcję póki co raz i nie przydarzyło się to ponownie.
Opublikowano poniedziałek o 20:483 dni Problem z ładowaniem joycona do 70% u mnie zniknął jak wyłączyłem ograniczenie ładowania do 90%. Tutaj może być źródło problemu.
Opublikowano wtorek o 17:132 dni W dniu 29.06.2025 o 21:44, Emtebe napisał(a):Wydaję mi się, że taka rola błazna. Ma być zabawny.Całe życie coś Ci się wydaje... i tylko wydaje. Skoro nie skończyłeś podstawówki, bo tam już była historia, to łap:Rola błazna na dworze:Krytyka i doradztwo:Przez żart i satyrę błazen mógł zwracać uwagę na błędy i problemy, nie narażając się na bezpośrednie konsekwencje. Często stawał się doradcą, sugerując rozwiązania w nietypowy sposób. Przekazywanie prawdy:W przeciwieństwie do innych dworzan, błazen mógł mówić to, czego inni bali się powiedzieć, często w formie ostrego komentarza. Pełnienie nietypowych funkcji:Błazna angażowano również do innych zadań, takich jak posłowanie, szpiegostwo, a nawet rola mediatora. Nieszablonowe myślenie:Błazen często potrafił spojrzeć na problem z innej perspektywy, generując zaskakujące pomysły. Sorki, że dopiero dziś wyjaśniam Twój brak podstawowej wiedzy, ale dostałem wakacje w Bieszczadach od @Colin i dopiero wróciłem :)Jako, że dalej nikt nie przykleił postów z prawdą, powtórzę też abyś zapamiętał:EKRAN SWITCH 2 TO KAŁObejrzałem w 3 dni kilkanaście testów konsoli na YT. W każdej jest to samo o ekranie.Tylko nie na tym forum...A tu taka najświeższa. Tytuł chyba dość wymowny.Pod filmem ktos dał komentarz:"A tu najlepsza część, której nie powiedziałeś o tutorialu. Nie dość, że trzeba go kupić, to jeszcze nie jesteś w stanie zdobyć wszystkich medali lub po prostu w pełni skorzystać z oferowanych atrakcji tej płatnej demonstracji technologicznej jeśli nie kupisz WSZYSTKICH akcesoriów, czyli kontrolera za 400zł i kamerki za 150-220zł. Czyli jeśli chcesz ukończyć swego rodzaju tutorial konsolowy, to nie dość, że musisz za niego zapłacić, to jeszcze żeby go w pełni skończyć musisz wydać kolejne 550-620zł."Jeśli to prawda, to fani nintendo są oficjalnie najbardziej ruchaną grupą społeczną w historii wszechświata :)Ale w ogóle mi Was nie żal... Edytowane wtorek o 17:272 dni przez PiPoLiNiO
Opublikowano wtorek o 17:532 dni Autor 20 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):Całe życie coś Ci się wydaje... i tylko wydaje. Skoro nie skończyłeś podstawówki, bo tam już była historia, to łap:Rola błazna na dworze:Krytyka i doradztwo:Przez żart i satyrę błazen mógł zwracać uwagę na błędy i problemy, nie narażając się na bezpośrednie konsekwencje. Często stawał się doradcą, sugerując rozwiązania w nietypowy sposób. Przekazywanie prawdy:W przeciwieństwie do innych dworzan, błazen mógł mówić to, czego inni bali się powiedzieć, często w formie ostrego komentarza. Pełnienie nietypowych funkcji:Błazna angażowano również do innych zadań, takich jak posłowanie, szpiegostwo, a nawet rola mediatora. Nieszablonowe myślenie:Błazen często potrafił spojrzeć na problem z innej perspektywy, generując zaskakujące pomysły. Sorki, że dopiero dziś wyjaśniam Twój brak podstawowej wiedzy, ale dostałem wakacje w Bieszczadach od @Colin i dopiero wróciłem :)Jako, że dalej nikt nie przykleił postów z prawdą, powtórzę też abyś zapamiętał:EKRAN SWITCH 2 TO KAŁObejrzałem w 3 dni kilkanaście testów konsoli na YT. W każdej jest to samo o ekranie.Tylko nie na tym forum...A tu taka najświeższa. Tytuł chyba dość wymowny.Pod filmem ktos dał komentarz:"A tu najlepsza część, której nie powiedziałeś o tutorialu. Nie dość, że trzeba go kupić, to jeszcze nie jesteś w stanie zdobyć wszystkich medali lub po prostu w pełni skorzystać z oferowanych atrakcji tej płatnej demonstracji technologicznej jeśli nie kupisz WSZYSTKICH akcesoriów, czyli kontrolera za 400zł i kamerki za 150-220zł. Czyli jeśli chcesz ukończyć swego rodzaju tutorial konsolowy, to nie dość, że musisz za niego zapłacić, to jeszcze żeby go w pełni skończyć musisz wydać kolejne 550-620zł."Jeśli to prawda, to fani nintendo są oficjalnie najbardziej ruchaną grupą społeczną w historii wszechświata :)Ale w ogóle mi Was nie żal...A ja jednak popierdolę bo skoro się chłop rozpisał to mu odpowiem odbijając piłeczkę trochę z innej strony. Wiem, że jesteś uczulony na to, że jakiś sprzęt posiada jakieś wady użytkowania, na które większość ludzi przymyka oko ale tobie one przeszkadzają (w sumie mam podobnie dlatego wychwytuję takie rzeczy). Więc czemu nie walczysz w temacie Steam Decka OLED, który również smuży? W inny sposób niż S2 bo jego smużenie nie jest związane z responsywnością a z wygaszaniem pixeli.Jak ktoś w to nie wierzy to mogę mu to oczywiście udowodnić.Switch 2 jest niestety bardzo popularnym sprzętem i dlatego ten temat wybuchł do takich rozmiarów bo więksi twórcy You Tube zainteresowali się nim. Takiego SD każdy ma w dupie bo nie zgadzałyby się kliki ale tematów z tym problemem na redditach jak i filmików zwykłych użytkowników jest cała masa.Kiedy pierwszy raz wspomniałem o tym w temacie Steam Decka OLED to nawet pamiętam, że odpisałeś wtedy, że jest to wada mniejszych paneli OLED i telewizory np tego nie mają ale od tamtego czasu miałem mnóstwo paneli OLED mniejszych rozmiarów - 8", 14,5", 16" (telefony, tablety, laptopy, przenośne mini monitory) i wiesz co? Niektóre to miały a niektóre nie co oznacza, że jednak są OLEDy, które cierpią na tą przypadłość i są lepsze, które tego nie posiadają, tak samo jak z cewkami w kartach (te, które to miały zwracałem - pierwszy test, który robię kupując jakiegokolwiek OLEDa sprawdzam właśnie czy nie smuży przy wygaszaniu pixeli bo wygląda to paskudnie).
Opublikowano wtorek o 17:592 dni 2 minuty temu, GearsUp napisał(a):Więc czemu nie walczysz w temacie Steam Decka OLED, który również smuży? W inny sposób niż S2 bo jego smużenie nie jest związane z responsywnością a z wygaszaniem pixeli.Bo tu jest zabawnie jak znawcy się napinają i bronią tego szitu :)Smuży tez każdy ekran w smartfonie jak odpowiadnio ściemnisz i będzie dużo szarości. W mobilnych czyli smartfonowych oled jest to aktualnie nie do przeskoczenia :) Mam obok S25 Ultra i dziewczyny 15 PRO MAX, jest dokładnie tak samo.Już parę dni temu pisałem, że OLED w switch jest okej, ale dupy nie urywa. Ale to dalej lata świetlne przed LCD :)4 minuty temu, GearsUp napisał(a):nawet pamiętam, że odpisałeś wtedy, że jest to wada mniejszych paneli OLED i telewizory np tego nie mają ale od tamtego czasu miałem mnóstwo paneli OLED mniejszych rozmiarów - 8", 14,5", 16" (telefony, tablety, laptopy, przenośne mini monitory) i wiesz co? Niektóre to miały a niektóre nie co oznacza, że jednak są OLEDy, które cierpią na tą przypadłość i są lepsze,Nie. Wyłącz z tego telefony i wtedy TAK. To smużenie jest cechą tych małych ekranów. Nie ma telefonu który nie smuży. Jak taki masz to tylko kwestia tego, że źle trafiłeś z ustawieniem aby to znaleźć.W lapkach tego nie doświadczysz. To, że coś jest OLED nie znaczy że jest tak samo skonstruowane. Edytowane wtorek o 18:012 dni przez PiPoLiNiO
Opublikowano wtorek o 18:042 dni Autor 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):W lapkach tego nie doświadczysz.Lenovo Legion 14,5" poszedł do zwrotu (próbowałem 3 egzemplarzy jak ty z kartami i dałem sobie spokój). https://www.x-kom.pl/p/1212673-laptop-14-lenovo-legion-slim-5-14-ryzen-7-7840hs-32gb-512-win11-rtx4060-oled.html
Opublikowano wtorek o 18:312 dni 26 minut temu, GearsUp napisał(a):(próbowałem 3 egzemplarzy jak ty z kartami i dałem sobie spokój).No to widać gdzie poszły oszczędności. Więc trzeba lapki dodać do listy. Ale jak pisałem, smartfon ma to każdy. A lapki pewnie na palacach jednak ręki policzysz. Dla mnie to pierwszy u którym słyszę :)
Opublikowano wtorek o 19:432 dni Jebany matrix dwóch dekli, jeden twierdzi że tylko on na forum pisze że to słaby ekran, drugi oczywiście znowu z dupy wrzuca w posty znienawidzonego przez siebie steam decka xdddddZ innej obiektywnej beczki - dziś pojawiły się preview bananzy, wspominają o dość sporych spadkach klatek, czyli co czekamy na wsteczną na switch3?
Opublikowano wtorek o 19:462 dni Autor Czekamy aż wyjdzie i będziemy się bawili a ty będziesz liczył klateczki.
Opublikowano wtorek o 19:502 dni 6 minut temu, Daffy napisał(a):Jebany matrix dwóch dekli, jeden twierdzi że tylko on na forum pisze że to słaby ekran, drugi oczywiście znowu z dupy wrzuca w posty znienawidzonego przez siebie steam decka xdddddZ innej obiektywnej beczki - dziś pojawiły się preview bananzy, wspominają o dość sporych spadkach klatek, czyli co czekamy na wsteczną na switch3?Mysle, ze do premiery bedzie dzialac OK. Zamowilem juz preorder i nie mam zamiaru nawet czytac postaow o chujowosci switcha 2. Zajebiscie sie bawie z ta konsola i nawet kineskopowy ekranik by tego nie zmienil
Opublikowano wtorek o 19:522 dni 2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):Całe życie coś Ci się wydaje... i tylko wydaje. Skoro nie skończyłeś podstawówki, bo tam już była historia, to łap:Rola błazna na dworze:Krytyka i doradztwo:Przez żart i satyrę błazen mógł zwracać uwagę na błędy i problemy, nie narażając się na bezpośrednie konsekwencje. Często stawał się doradcą, sugerując rozwiązania w nietypowy sposób. Przekazywanie prawdy:W przeciwieństwie do innych dworzan, błazen mógł mówić to, czego inni bali się powiedzieć, często w formie ostrego komentarza. Pełnienie nietypowych funkcji:Błazna angażowano również do innych zadań, takich jak posłowanie, szpiegostwo, a nawet rola mediatora. Nieszablonowe myślenie:Błazen często potrafił spojrzeć na problem z innej perspektywy, generując zaskakujące pomysły. Sorki, że dopiero dziś wyjaśniam Twój brak podstawowej wiedzy, ale dostałem wakacje w Bieszczadach od @Colin i dopiero wróciłem :)Jako, że dalej nikt nie przykleił postów z prawdą, powtórzę też abyś zapamiętał:EKRAN SWITCH 2 TO KAŁObejrzałem w 3 dni kilkanaście testów konsoli na YT. W każdej jest to samo o ekranie.Tylko nie na tym forum...A tu taka najświeższa. Tytuł chyba dość wymowny.Pod filmem ktos dał komentarz:"A tu najlepsza część, której nie powiedziałeś o tutorialu. Nie dość, że trzeba go kupić, to jeszcze nie jesteś w stanie zdobyć wszystkich medali lub po prostu w pełni skorzystać z oferowanych atrakcji tej płatnej demonstracji technologicznej jeśli nie kupisz WSZYSTKICH akcesoriów, czyli kontrolera za 400zł i kamerki za 150-220zł. Czyli jeśli chcesz ukończyć swego rodzaju tutorial konsolowy, to nie dość, że musisz za niego zapłacić, to jeszcze żeby go w pełni skończyć musisz wydać kolejne 550-620zł."Jeśli to prawda, to fani nintendo są oficjalnie najbardziej ruchaną grupą społeczną w historii wszechświata :)Ale w ogóle mi Was nie żal...Pececiarz narzeka na spadek klatek- SZOK xDPod filmem są inne komentarze. Ziemniak nie wiem na co liczył, bo od dawna wiadomo że to nie będzie PS5 Pro w ręku. Ekranu bym kałem nie nazwał. Nie obejrzałeś tego filmiku. Gość kupił Cyberpunka i narzeka że przepłacił- pytanie moje brzmi, po c**j to kupował? Już w momencie zakupu narzeka że przepłacił i nie jest to warte kasy. Finalnie stwierdził że na PC gra się lepiej, bardziej komfortowo xD A wisienka jak mówi że na PC jest przyzwyczajony jak daję wszystko na MAXA i Becnhmark. I koleś kupuję konsole za 2 klocki- jakieś 1/6 ceny 5090. No bajka :D A ten tutorial chwali. Hitman, chwali, ale ponownie jest przyzwyczajony do PC i spadek klatek jest odczuwalny.No zły przykład dałeś, bo to typowy pececiarz. I ekranu też nie nazwał KAŁem, ale OLED dla niego był lepszy i ON by poczekał na nową wersję z OLEDEM. Tyle albo AŻ tyle.Faktycznie porażka, GameBoy Advance normalnie
Opublikowano wtorek o 19:572 dni 9 minut temu, GearsUp napisał(a):Czekamy aż wyjdzie i będziemy się bawili a ty będziesz liczył klateczki.Ty masz wogóle jakiekolwiek standardy, oczekiwania i wymagania wobec Nintendo? Czy to co na talerzu to zawsze jest rarytas?
Opublikowano wtorek o 20:112 dni Autor Nie muszę liczyć klatek bo wiem, że gra od twórców Odysejki będzie rarytasem.
Opublikowano wtorek o 20:232 dni Nintendo widzę znowu rozjebało mózgi prostych graczy forum psxextreme.
Opublikowano środa o 06:552 dni Chłopy chcą pracować w digital foundry że będą liczyć klatki zamiast latać tym miodnym małpiszonem i niszczyć mapke w skali jakiej ta branża nie widziała od 2001 roku w grze red faction?