Opublikowano sobota o 10:324 dni 28 minut temu, Michu_M napisał(a):ale ,,realistyczna'’ grafika w Assassin's creed shadows przemawiała do mnie bardziej. Tam miało się wrażenie, że oglądamy prawdziwy świat a w GoY przez tą stylizowaną grafikę widać, że to gierka wideo.O Boże, nie tylko nie gra wideo. Nienawidzę.
Opublikowano sobota o 10:384 dni Ta grafika w AC shadows szybko robiła się zbyt monotonna.Wole ten art style w yotei.
Opublikowano sobota o 11:244 dni W Shadows grafika jest nieco bardziej zaawansowana przez bardziej zaawansowany RT ale Yotei jako całokształt też podoba mi się bardziej, może ogólnie przez to, że jest to dużo lepsza gra po prostu w podobnych klimatach. Mam takie odczucia jak ktoś mówił w jakiejś recenzji, że tym różni się sztuka od wyrobnictwa Ubisoftu. Screeny z amatora w trybie wydajności.
Opublikowano sobota o 11:473 dni Godzinę temu, Krzysztof93 napisał(a):O Boże, nie tylko nie gra wideo. Nienawidzę.Nigdzie nie napisałem, że nienawidzę. Chodziło mi tylko o różnice między tymi dwoma grami. ,,Realistyczna" grafika (celowo w cudzysłowie) kontra bardziej stylizowana. Obie piękne, obie zachwycają widokami. Po prostu ta z AC przemawia do mnie TROCHĘ bardziej. Tyle.
Opublikowano sobota o 15:523 dni Ja póki co tylko z doskoku i więcej przespałem z padem w ręku, niż faktycznie grałem (druga zmiana w robocie - przeważnie słabo mi się gra po powrocie do chaty). Wczoraj miałem takie wrażenie, że póki co wolę Tsushimę, że pierwsze wrażenie drugi raz ciężko wywrzeć i że chyba już mnie nie angażują te "ubisofciaki" od Sony, ale dziś chciałem tylko odblokować kapliczkę, a okazało się, że wlazłem na szczyt góry i jak zobaczyłem te widoczki to od razu przegoniłem negatywne myśli.Wydaje mi się, że mocna poprawa w temacie śniegu nastąpiła.Póki co fabularnie jest tak sobie, Atsu balansuje na krawędzi bycia spoko babką, a przerysowaną boss-girl rodem z hollywoodzkich wysrywów, no i ciut za dużo pyskatych kobiet już spotkałem, co trochę drażni w tym settingu, w którym kobieta powinna szorować czołem po ziemi byle tylko nie urazić wszechmogącego pana choćby spojrzeniem.Niby spodziewałem się tego, bo wiadomo, że gierka pochodzi z ameryczki, a studia Sony są przesiąknięte tym woke szajsem, ale mam nadzieję, że w ostatecznym rozrachunku nie będzie tego jakoś specjalnie dużo (jak w Horizon Forbidden West np).
Opublikowano sobota o 15:563 dni U mnie startowy rejon wyczyszczony z kapliczek i bambusów, fajnie że jest monit przy graniu muzyczki jeśli właśnie wszystko zrobiliśmy. Fabularnie teraz się ciekawiej zrobiło no ale widzę gościa gdzie będzie nowa broń więc wiadomo co się zrobi najpierw.
Opublikowano sobota o 16:363 dni Chyba też będę sobie czyścił mapy po kolei, zamiast gnać z fabułą. Nie ma co się spieszyć.
Opublikowano sobota o 16:423 dni 5 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):Ta grafika w AC shadows szybko robiła się zbyt monotonna.Wole ten art style w yotei.Ja tam 80h spędziłem w Shadows i 80% to było gapienie się na florę i faunę i technicznie to gra wyjatkowo dopracowana, a każdy region wystarczająco się różnił. Ubisoft to potrafi, ale niektóre systemy tam znowu nie wyszły, niemniej jednak udana gra, dobrze, że posiedzieli dodatkowe pół roku, szkoda, że system walki dalej słaby.Co do Yotei za krótko grałem, ale to jednak mimo settingu zupełnie inna gra niż Shadows, ciekawsza i bardziej "growa" to fakt :). Inny, lepszy rodzaj Ubisofciaka.
Opublikowano sobota o 17:073 dni Dla mnie dwa największe minusy Yotei - to wywalenie postaw, dalej powinny być tak aby każda broń była dobra na każdego przeciwnika.Tragicznie to wyglada jak zmieniamy broń i nagle w tak imersyjnej grze, nagle pojawia sie włócznią w rękach...Zmiana postawy była piękna i imersyjna, nie rozumiem czemu to wyjebali.No i walka, niby szybciej i bardziej technicznie niż w Tsushimie ale na Boga dekapitacja zerowa.Po zobaczenia takiej Onimushy to ciachanie tych przeciwników w Yotei wygląda po prostu mizernie.Gierka wciąga lecz same uczucia mieszane. Edytowane sobota o 17:113 dni przez Soul
Opublikowano sobota o 17:283 dni Ta mało oryginalna historia zemsty jest przynajmniej dobrze prowadzona. Może być tłem podczas odkrywania świata i rozwijania postaci. Po przeokrutnie nudnych Borderlands 4 jest to miłe doświadczenie. Polecam zdobyć kusarigamę na samej północy mapy. :)
Opublikowano sobota o 20:113 dni Jak dla mnie różne bronki zdecydowanie lepiej od postaw. No ale jeszcze lepiej żeby każdy typ broni miał różne postawy jak w NioH ale to nie taka gierka. Ja mam dopiero duale i włócznię ale mega mi siedzi zmiana broni pod przeciwników, do tego bounty master armor pod perfect parry i się super śmiga.
Opublikowano sobota o 20:433 dni Z tego co widzę, ulepszając pancerz, nie da się biegać w poprzednich wersjach wyglądu. W Tsushimie to było od początku, czy później to dodali?
Opublikowano niedziela o 07:183 dni Sucker Punch dowieźli, gra się równioe miodnie co w GoT Na razie robię głównie aktywności poboczne, parę zleceń wykonałem - misji pchające fabułę do przodu to praktycznie nic nie ruszyłem, nawet dwóch katan jeszcze nie mam xDSama postać Atsu jest całkiem dobrze napisana, motywacja dobrze uzasadniona, misje przeplatane z przeszłością nakreslają jej historię - dodatkowo gram z dubbingiem japońskim + polskie napisy i wczuwka rośnie!A graficzka to osobny temat, roślinność w tej grze to nawet bije Horizon FW w mojej skromnej opinii, jak ktoś kubi tereny zielone to orgazm gwarantowany Jej plastyczność to coś niesamowitego, sama jazda na koniu to jakbym film albo piękny obraz oglądał. Ta gra ma przepiękne widoki
Opublikowano niedziela o 07:323 dni Najważniejsza rzecz zrobiona. Ogólnie zabawnie to wyglądało, jak liski podskakiwały po udanym przecięciu bambusa.
Opublikowano niedziela o 10:463 dni 3 godziny temu, Snake_Plissken napisał(a):nawet dwóch katan jeszcze nie mam xDCzasem ciężko się oderwać od czegoś innego no i po drodze zawsze coś nowego się też znajdzie ale jednak bronie warto jak najszybciej sobie porobić.
Opublikowano niedziela o 10:583 dni Właśnie ta gra ma coś w sobie, że lecisz niby do głównego wątku, a po drodze robisz kilka zleceń i się okazuje, że mija 10 godzin, a fabuła w miejscu stoiOczywiście to na plus, narazie gra się wybornie
Opublikowano niedziela o 14:002 dni Nieźle mnie wciągnęła ta gra, jeszcze dodatkowo miałem chęć na taki lżejszy tytuł, coś sobie pozwiedzać mapkę - outlaws poleciało szybko z dysku, a tutaj jest MAGIA. Kolejny genialny otwarty świat od SONKI.
Opublikowano niedziela o 14:372 dni Kilka uwag po kilkunastu godzinach. Gra mogłaby być rozbudowanym dlc trochę jak krew i wino w wiedzminie, naprawdę ciężko mi uwierzyć, że oni nad tym siedzieli 5 lat. Mapa jest cholernie pusta, wielkie połacie traw i kwiatów, z rzuconymi pojedenyczymi obozami wrogów lub jakimiś chatkami. (ACS lepiej przedstawiał japonię)Fabuła obecnie jest ciekawsza dla mnie niż to co zaprezentowali w Tsushimie.Stojąc w miejscu ze screena czuje sie jakby yotei mocno wzorowała się na nowych zeldach z tą pustą mapą pełną zieleni. Walka jest chyba łatwiejsza niż w jedynce i chyba mniej efektowna ale już dokładnie nie pamiętam
Opublikowano niedziela o 15:352 dni 19 godzin temu, messer33 napisał(a):Jak dla mnie różne bronki zdecydowanie lepiej od postaw. No ale jeszcze lepiej żeby każdy typ broni miał różne postawy jak w NioH ale to nie taka gierka. Ja mam dopiero duale i włócznię ale mega mi siedzi zmiana broni pod przeciwników, do tego bounty master armor pod perfect parry i się super śmiga.Właśnie, że to ta gra powinna miec różne bronie i do każdej 4 postawy - tym bardziej, że mieli już gotową mechanikę.
Opublikowano niedziela o 15:382 dni 59 minut temu, szurubur napisał(a):Kilka uwag po kilkunastu godzinach.Gra mogłaby być rozbudowanym dlc trochę jak krew i wino w wiedzminie, naprawdę ciężko mi uwierzyć, że oni nad tym siedzieli 5 lat.Mapa jest cholernie pusta, wielkie połacie traw i kwiatów, z rzuconymi pojedenyczymi obozami wrogów lub jakimiś chatkami. (ACS lepiej przedstawiał japonię)Fabuła obecnie jest ciekawsza dla mnie niż to co zaprezentowali w Tsushimie.Stojąc w miejscu ze screena czuje sie jakby yotei mocno wzorowała się na nowych zeldach z tą pustą mapą pełną zieleni.Walka jest chyba łatwiejsza niż w jedynce i chyba mniej efektowna ale już dokładnie nie pamiętamPod względem mapy, terenu i npc (Tsushima wypada lepiej)Tu faktycznie czasami jest za pusto, sama walka na pewno trudniejsza i bardziej techniczna.
Opublikowano niedziela o 15:502 dni Widać (niestety) też że wdzianka niemal takie same jak z epoki Jina. Odkryłem calutką pierwszą część mapy i widoczki faktycznie spoko, ale puste toto a osad chyba jeszcze mniej niż poprzednio. No i te dwa albo trzy fragmenty, które są wąskimi przesmykami. Fajnie ukryty loading zamiast ekranu, nic więcej.Za to fast travel świetny, że można się od razu do kupca wyteleportować.