Skocz do zawartości

CRONOS: the New Dawn (nowa gra od Bloober Team)

Featured Replies

Opublikowano

Dlatego jak podchodziłem z umiarkowanym optymizmem po pierwszym revealu to wlepiłeś mi klauna? boomer

Blubery wykazały się Silentem w opór, ale tam czuwał nad nimi japoński bat i mieli gotowe ramy w których się poruszali. Nie będę teraz popadać w fatalizm bo to doświadczenie które nabyli podczas develipingu remaku nie wyparuje w ciągu nocy i pokazali, że potrafią zrobić horror pierwszej klasy. Może nie będzie takich uniesień jak podczas podróży w zwichrowany umysł Jamesa, ale liczę na co najmniej solidną gierkę z dobrymi motywami straszącymi. Optymizm nadal hamuję, ale jestem dobrej myśli.

• Odpowiedzi 142
  • Wyświetleń 11,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trochę nowych artworków:           Ten już był, ale najbardziej mi się podoba jako ukazanie naszych polskich blokowisk w tak odmiennej scenerii:

• Ciekawe jaka sprzedaż usatysfakcjonuje Blooberów. Praktycznie całą produkcję gry sfinansowało Take-Two przed rozwiązaniem umowy, więc Blooberom zostają tylko koszty marketingu plus część kosztów muszą

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, Bzduras napisał(a):

Dlatego jak podchodziłem z umiarkowanym optymizmem po pierwszym revealu to wlepiłeś mi klauna? boomer

Nie wiem o czym mówisz Coolface
Po pierwszym revealu było podpalonko, bo klimat tego CGI i pomysły na fabułkę super, ale im dalej tym słabiej z małymi wyjątkami. Trzeba poczekać i sprawdzić samemu wiadomo.

Opublikowano

Mnie tam się podoba to co widzę bo wciąż takich tytułów jest bardzo mało i chyba wezmę na premierę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
5 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Gierkę w Krakowie obecnie ogrywają youtuberki, więc, za niedługo powinno być więcej info.

Pewnie wygląd hełmu głównego bohatera je zaintrygował nosacz3

Opublikowano

Nie ogarniam, gra ma wyjść w tym roku, mamy lipiec a tu nadal cena nieznana i preorderów nie można składać. A później będzie udawany sukces jak przy The Alters i 280 tys kopii sprzedanych na 3 platformach :p

Opublikowano
1 minutę temu, SnoD napisał(a):

Nie ogarniam, gra ma wyjść w tym roku, mamy lipiec a tu nadal cena nieznana i preorderów nie można składać. A później będzie udawany sukces jak przy The Alters i 280 tys kopii sprzedanych na 3 platformach :p

Przecież ta gra nie celuje w 1kk egzemplarzy. 500k i będzie sukces.

Opublikowano

Może planują krótką, ale intensywną kampanię marketingową. Optymalnie pewnie byłoby wypuścić w okolicach Halloween.

Opublikowano

Super pomysł z tym eventem w Nowej Hucie. Myślę, że Blooberzy są bardzo pewni swego. Kilka fotek z Xa:

Gve7ocFWoAAO5MU?format=jpg&name=large

Gve7hTIWEAEu3LR?format=jpg&name=large

Gve7hTUWEAAmUlT?format=jpg&name=large

Gvmy2ohW8AANu9r?format=jpg&name=large

Gvmy2iEW0AAjEGs?format=jpg&name=large

Gve7hX6XsAAy78X?format=jpg&name=large

Gvmy2SyXYAArLP4?format=jpg&name=large

Opublikowano
20 godzin temu, SnoD napisał(a):

Budżet podobno 100 mln zł.

Hmm no to sporo, ale SH2 miał większy. 40 mln USD podobno po poprawkach, natomiast tam kasa płynęła też od Sony i Konami.

The Medium 7 mln dolców.

Opublikowano

Co chwila przewija mi się jakiś post na fb od blooberów, więc marketing jest raczej widoczny.
Jakiś typek rozkminiał zerojedynkowo binarny kod, ukryty w którymś z materiałów i wyszło mu niby, że premiera 17.10.2025.
Data na horror spoko, idealnie tuż przed moimi urodzinami, ale byłaby beka, bo podobno pudełkowe wydanie zremasterowanego Obliviona też celuje w ten dzień.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wygląda nieźle, widać dużą inspirację Dead Space jeśli chodzi o walkę. Gra może być tym czym chciało być Callisto Protocol.

Opublikowano

Wygląda świetnie, ale już poważnie, mogli sobie dać spokój z tymi zamkniętymi na kłódkę drzwiami. Postać ma na sobie skafander z metalu, postać ma morfującą broń z rakietami, ale niestety, kłódka niet.

Opublikowano

To mają być wszystkie otwarte? Chyba ciężko byłoby zrobić taką grę.

Opublikowano

Horrory to nie mój gatunek, ale podoba mi się to co tu widzę. Cronos faktycznie trochę wygląda jak Dead Space z twistem. Dobre udźwiękowienie, podobają mi się takie detale jak łuski wylatujące z broni -- w tym do góry :) jak się stoi na suficie. Ten gimmick z chodzeniem po suficie i ścianach też jest fajny. Ciekawe bronie. No i oczywiście cała ta polska otoczka, jakieś budynki rodem z PRL, polskie napisy, itd. Jestem ciekaw co Bloober zrobi z własnym IP.

Na tę kłódkę również zwróciłem uwagę :) Jeżeli czytają komentarze, to jest jeszcze szansa, żeby coś z tym zrobić. Nawet podmiana modelu drzwi na jakieś masywne metalowe już by poprawiła odbiór tej sceny. Aczkolwiek ja mam wysoką tolerancję na takie gamizmy, więc jak nic z tym nie zrobią, to zauważę, może skomentuję (już skomentowałem), po czym wzruszę ramionami i pójdę szukać klucza. Ot, gra wideo.