Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Intergalactic: The Heretic Prophet

Featured Replies

Opublikowano

Druckman stara się wam przekazać, że apokalipsę zombie przeżyją tylko geje, lesbijki, transy i silne kobiety. Z naszego grona tylko Figaro miałby szansę przeżyć w tym świecie

• Odpowiedzi 995
  • Wyświetleń 81,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Idealne podsumowanie tej gry i tego jak będzie wyglądać dyskusja aż do premiery 

• O, kolejny femdom dream cuckmana. Jakie fajne postacie. Girlboss o 2 wyrazach twarzy (brzydkiej jak noc, warto dodać) - resting bitch face i co jakiś czas pogadliwy grymas przechodzący w sarkastyczny

Opublikowano
9 minut temu, Figaro napisał(a):

no tak, homo wątek - okej, spoko, ale w jak najbardziej subtelny sposób jak tylko można (większość nawet nie odczuła, że Bill jest homo w jedynce). Coś czuję, że związek hetero nie drażniłby Cię tak bardzo, nawet gdyby był mniej subtelny. Trochę pachnie wersją "no spoko niech będą sobie te geje, ale niech się tym nie afiszują".

Ale w tej grze masz wątek hetero i jest 10 razy gorszy niż ten ellie xD ty w to grałeś czy na jutubku jakaś analiza kiszczaka tylko wleciała? )

Opublikowano

A pamiętacie tego łysego dzieciaka z gry, co chciał być dziewczynką, ale mu nie pozwolili więc spierdolił do lasu i zakumplował się z Abby? Tak teraz wygląda. Czujecie się staro?

images?q=tbn:ANd9GcRNCv1ITRikpJd9fxwTpRU

Opublikowano
3 minuty temu, Figaro napisał(a):

no tak, homo wątek - okej, spoko, ale w jak najbardziej subtelny sposób jak tylko można (większość nawet nie odczuła, że Bill jest homo w jedynce). Coś czuję, że związek hetero nie drażniłby Cię tak bardzo, nawet gdyby był mniej subtelny. Trochę pachnie wersją "no spoko niech będą sobie te geje, ale niech się tym nie afiszują".

Bardziej niech będą homo, ale niech też będą ciekawymi postaciami, ale może za dużo wymagam.

Chcę być autentycznie zainteresowany losami danej postaci, a nie tym z kim sypiają. Lubię Billa, który jest gejem, lubię Ellie, która jest lesbijką, więc nie dam sobie wmówić niechęci do takich osób ;d

Opublikowano
Godzinę temu, Xabi napisał(a):

ja polecam kolegom backloggd.com, to taki growy odpowiednik letterboxd, w którym mają dobrze obcykane zabezpieczenia przed bombingiem, komentarzami trolli, wojenkami ideologicznymi itd

The Last of Us Part II (2020)

4.3/5 na prawie 70k ocen to jest genialny wynik moim zdaniem, sprzedażowo chyba też ponad 20kk?

Part 2? Część graczy nie była gotowa. Najlepsza i najodważniejsza historia, która przyszła do gamingu absolutnie lewymi drzwiami, pod względem budowania napięcia i skali brutalności połączonej z bolącym wręcz realizmem nic już takiego nie doświadczymy pierwszy raz(abstrahując od wojenek ideologicznych, bo nie twierdzę, że nie było ich trochę zbyt dużo, z perspektywy czasu dalej jednak nie rozumiem dlaczego niektórzy aż tak dynamicznie zareagowali). Absolutne 10/10.

Opublikowano

Krychu płakałeś przy zabijaniu psów jak pan drickman kazał? Czy jednak dobrze sie bawiłeś grając w gre?

Opublikowano
Teraz, Pupcio napisał(a):

Krychu płakałeś przy zabijaniu psów jak pan drickman kazał? Czy jednak dobrze sie bawiłeś grając w gre?

Płakałem na tej grze kilka razy, niczego nie żałuję. Właśnie takie powinno się robić gry fabularne, a nie kolejna historia o ratowaniu kurwa świata... szkoda, że mało kto ma jaja na coś takiego...

Opublikowano

Niestety za duża rozjebunda ta gra przez niezdrowe zapędy reżysera który myśli że jest jakimś kalifornijskim kojimą a jest zwykłym cwelem z loczkami przez którego nie dostałem frakcji 2, oby kosmiczna baba tak nie skończyła

Opublikowano

TLOU2 to pod względem fabuły i postaci to downgoard jak mało co względem jedynki. Tu nie chodzi o same założenia głównego wątku tylko jak lipnie zostały poprowadzone postacie, ich głupie zachowanie i podejmowane decyzje. W RDR2 też część ekipy podejmowało durne decyzje tylko że pasowały one do ich ogólnego charakteru i mimo że pewnie gracze łapali się za głowę słysząc kolejny 'master plan' Dutcha to raczej nie mieli takiego dysonansu jak przy TLOU2 gdzie cwane, inteligentne postacie zachowują się irracjonalnie bo hurr durr zemsta i trzeba tanio szokować gracza.

Edytowane przez łom

Opublikowano

Przecież jaka by nie była ta fabuła to i tak cały jej sens zostaje spuszczony w kiblu na zakończeniu, kiedy

spoiler

żądna zemsty Ellie po wymordowaniu setek ludzi (często mających tylko pośredni związek ze śmiercią Joela) postanawia oszczędzić tę jedną osobę, w którą ta cała vendetta była wymierzona. No bo tak, okazuje się, że zemsta jest jednak zła, krąg nienawiści musi zostać przerwany, bardzo realistyczne, niech mnie chuj strzeli dynia zabrakło na końcu tylko zachodzącego za horyzontem słoneczka z Teletubisiów

To ja już wolę fabułę z Residentów, tam przynajmniej nikt nie udaje, że ma to być coś więcej niż tylko dodatek do gameplayu. Jestem prawie pewny, że Druckmann miał wcześniej zatrudnionego jakiegoś ghostwritera, który klepał mu te wszystkie scenariusze, a przy TLoU2 postanowił się wykazać sam Neil, no i wyszła historia jakby napisana przez pięciolatka ze zdiagnozowną grafomanią trzeciego stopnia.

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Dobra, ale wypierdalajcie z gadaniem o tlou2 do odpowiedniego tematu taknieok?

Opublikowano
1 minutę temu, Josh napisał(a):

Przecież jaka by nie była ta fabuła to i tak cały jej sens zostaje spuszczony w kiblu na zakończeniu, kiedy

żądna zemsty Ellie po wymordowaniu setek ludzi (często mających tylko pośredni związek ze śmiercią Joela) postanawia oszczędzić tę jedną osobę, w którą ta cała vendetta była wymierzona. No bo tak, okazuje się, że zemsta jest jednak zła, krąg nienawiści musi zostać przerwany, niech mnie chuj strzeli dynia zabrakło na końcu tylko zachodzącego za horyzontem słoneczka z Teletubisiów

Jestem prawie pewny, że Druckmann miał wcześniej zatrudnionego jakiegoś ghostwritera, który klepał mu te wszystkie scenariusze, a przy TLoU2 postanowił się wykazać sam Neil, no i wyszła historia napisana przez pięciolatka ze zdiagnozowna grafomanią.

Podejrzewam, że jest tak jak wielu mówi, czyli dopóki wspołreżyserował z nim Bruce Straley, to blokował Druckmanna przy gorszych pomysłach, a kiedy nasz ulubieniec został szefem całego studia, to już nikt nie podważy autorytetu

Trochę przypadek Kojimy, który też już jest za dużą postacią, więc w studiu nikt nie piśnie słówka przy jego niektórych absurdalnych pomysłach

Opublikowano
50 minut temu, Pix napisał(a):

Druckmann jak najbardziej potrafi prowadzić historię

No i właśnie tu się miałem przyczepić, że on w tych wczesniejszych grach był hamowany.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

9 minut temu, suteq napisał(a):

Dobra, ale wypierdalajcie z gadaniem o tlou2 do odpowiedniego tematu taknieok?

W sumie można to podczepić pod to, czego się spodziewamy po Intergalactic, skoro historię pisze ten sam człowiek ;d

Opublikowano

dobra, dobra, nie każdemu spodobały się rozwiązania fabularne w tlou 2. ale trzeba chociaż przynajmniej uznać, zauważyć i docenić chęć zrobienia czegoś innego, ujebanie ulubionego typa kijem golfowym i potem granie jego zabójczynią i inne niełatwe sceny, to serio mimo wszystko wymagało jaj. scena z kijem golfowym jest po prostu ikoniczna i za każdym razem, a szczególnie za pierwszym czujesz to w żołądku i jest to po prostu katastrofa, że fabuła leaknała wcześniej bo impakt tej sceny byłby trzykrotnie mocniejszy.

naprawdę wolę takich druckmannów z niepopularnymi decyzjami, który chociaż próbuje coś innego, własnego niż bezjajeczna fabuła assasynów czy CoDów.

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Płakałem na tej grze kilka razy

Niech zgadnę, co najmniej raz ze śmiechu na motorówce?

Opublikowano
4 minuty temu, Figaro napisał(a):

dobra, dobra, nie każdemu spodobały się rozwiązania fabularne w tlou 2. ale trzeba chociaż przynajmniej uznać, zauważyć i docenić chęć zrobienia czegoś innego, ujebanie ulubionego typa kijem golfowym i potem granie jego zabójczynią i inne niełatwe sceny, to serio mimo wszystko wymagało jaj. scena z kijem golfowym jest po prostu ikoniczna i za każdym razem, a szczególnie za pierwszym czujesz to w żołądku i jest to po prostu katastrofa, że fabuła leaknała wcześniej bo impakt tej sceny byłby trzykrotnie mocniejszy.

naprawdę wolę takich druckmannów z niepopularnymi decyzjami, który chociaż próbuje coś innego, własnego niż bezjajeczna fabuła assasynów czy CoDów.

Mówmy szczerze, TLOU2 to wspaniała gra, ze świetnymi rozwiązaniami fabularnymi, paroma złymi. Nigdy nie zapomnę. Wszystkie szczekania na grę, w tym na śmierć bohatera na początku gry, są komiczne :)

Opublikowano
8 minut temu, Figaro napisał(a):

Nie wiem jak to napisać, żeby za mocno nie zaspoilerować, ale coś podobnego zrobili w

ponoć spoiler, ale tylko jeżeli masz IQ 180

jednej z najlepszych gier zeszłego roku

i wyszło znacznie lepiej i bez tanich kontrowersji. I co najważniejsze: po tym zwrocie nie zostałeś tam z chujem w dupie, tylko dalej miałeś fajnych protagonistów.

Edytowane przez Josh

Opublikowano
1 minutę temu, Rtooj napisał(a):

Z jakiej to gry?

Z Amerykańskiej, postać trochę jak Nico Belic, a w misjach pobocznych jeździsz m.in na uberze.

Opublikowano

Ale ja właśnie Ci mówię, że zbyt łatwo się domyślić o jaki tytuł Ci chodzi po tym opisie.

Opublikowano

Ja tam nigdy o dziwo nie trafiłem na ten zjebany leak fabularny, który zepsuł imprezę wielu, szybki alarm z forum pomógł, zresztą grę przeszedłem 1wszy raz 5 dni po premierze i dopiero wtedy zajrzałem gdziekolwiek w internet.