Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Intergalactic: The Heretic Prophet

Featured Replies

Opublikowano
26 minut temu, Pix napisał(a):

Obstawiam okolice czerwca. Obydwa TLoU wyszły w czerwcu, Uncharted 4 w maju, Lost Legacy w sierpniu. Naughty Dog lubi wypuszczać giereczki w lato.

Niby tak ale bardziej obstawiałbym początek roku szkolnego jak Wolverine/Astrobot (wrzesień) czy Yotei (październik).

Zostaje jeszcze wepchać gdzieś Until Dawn 2 i Kene 2, bo pewnie wyleciała na przyszły rok.

• Odpowiedzi 995
  • Wyświetleń 81,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Idealne podsumowanie tej gry i tego jak będzie wyglądać dyskusja aż do premiery 

• O, kolejny femdom dream cuckmana. Jakie fajne postacie. Girlboss o 2 wyrazach twarzy (brzydkiej jak noc, warto dodać) - resting bitch face i co jakiś czas pogadliwy grymas przechodzący w sarkastyczny

Opublikowano

Początek 2028 i pierwsza ich gierka digital only

Opublikowano
Godzinę temu, Patapon napisał(a):

Niby tak ale bardziej obstawiałbym początek roku szkolnego jak Wolverine/Astrobot (wrzesień) czy Yotei (październik).

Zostaje jeszcze wepchać gdzieś Until Dawn 2 i Kene 2, bo pewnie wyleciała na przyszły rok.

Zapomniałem o Kenie, jakaś dziwna cisza z tym tytułem zapadła. Już prawdopodobnie w tym roku nie ma się gdzie wcisnąć. W przyszłym na początek roku mają Laufey, czyli faktycznie na wiosnę może być Kena, na lato Until Dawn 2, a na jesień Intergalactic.

4 duże tytuły od Sony w 2027? Dawno nie było tak na bogato ;d

Opublikowano

Jeszcze dwa multiplayerowe flopy chyba, że Fairgames skasują to jeden Coolface

Opublikowano

Niech lepiej powiedzą czy to nie będzie jakiś kolejny sroulslajk czy slaszerek pechowiec

Opublikowano

Pan Kukman? Potężny NADREŻYSER gier wideo

111.JPG

112.JPG

113.JPG

Opublikowano

A weź oddal zooma na chwilę

obraz.png

Opublikowano

Czaicie, że mamy 2026 rok, a ludzie dalej biorą na poważnie opinie recenzentów? kekw

Opublikowano

Co by nie mówić jako gra (mechaniki, grafa itp) jest rewelacyjna.

Opublikowano
21 minut temu, Bzduras napisał(a):

A weź oddal zooma na chwilę

obraz.png

oddaliłem ;d

114.JPG

115.JPG

Ogólnie sporo zależy od tego, czy ktoś tam trochę przyblokuje Druckmanna przy jego głupszych pomysłach, bo gdyby nie jego krucjata ideologiczna, to uważam, że gość potrafi robić dobre gierki

Opublikowano

Graczy też nie ma co słuchać, jeden murzyn/baba przeleje szale goryczy i dauny już dają 0/10 dobrej grze

Opublikowano

A to też prawda, jak ktoś chce się cieszyć gierkami to wyjście z internetu jest najlepszym co można zrobić żeby nie słuchać tych błaznów z jednej i drugiej strony.

Opublikowano

Te 40% negatywnych głosów dla TLOU2 spokojnie można wywalić do śmieci bo to chyba od osób które ukończyły na YT albo najniższym poziomie trudności. Nawet jak komuś fabuła nie pasuje to za rozgrywkę i oprawę należą się pochwały.

Opublikowano
11 minut temu, Pix napisał(a):

bo gdyby nie jego krucjata ideologiczna

a przybliżysz mi szczegóły tej krucjaty ideolicznej? bo ja pamiętam jak po premierze wszyscy się wkurwiali, że jak taka BABA mogła mieć takie mięśnie w apokalipsie i joshe kłóciły się o to podstronami.

Opublikowano

ja polecam kolegom backloggd.com, to taki growy odpowiednik letterboxd, w którym mają dobrze obcykane zabezpieczenia przed bombingiem, komentarzami trolli, wojenkami ideologicznymi itd

The Last of Us Part II (2020)

4.3/5 na prawie 70k ocen to jest genialny wynik moim zdaniem, sprzedażowo chyba też ponad 20kk?

Edytowane przez Xabi

Opublikowano
3 minuty temu, Xabi napisał(a):

ja polecam kolegom backloggd.com, to taki growy odpowiednik letterboxd, w którym mają dobrze obcykane zabezpieczenia przed bombingiem, komentarzami trolli, wojenkami ideologicznymi itd

The Last of Us Part II (2020)

4.3/5 na prawie 70k ocen to jest genialny wynik moim zdaniem, sprzedażowo chyba też ponad 20kk?

eej, fajne, fajne. letterboxd jest mega i faktycznie przydałaby się wersja growa.

są też listy jak na letter

image.png

Opublikowano
2 minuty temu, Figaro napisał(a):

a przybliżysz mi szczegóły tej krucjaty ideolicznej? bo ja pamiętam jak po premierze wszyscy się wkurwiali, że jak taka BABA mogła mieć takie mięśnie w apokalipsie i joshe kłóciły się o to podstronami.

Jak nie masz ciareczek zażenowania z takich fragmentów gry jak rozmowa w synagodze, rozmowa o tęczowych pasach albo baba w ciąży robiąca backflipa 360 na murku (przypominam baba jeden z nielicznych lekarzy w postapokaliptycznym świecie w zaawansowanej ciąży poszła na misje żeby wkurwić swojego chłopa) no to troszeczke sie ośmieszasz użytkowniku figaro ) Abby the tank oczywiście wisieńka na torcie niepotrzebnych rzeczy. No ale tak jak łom pisze, grafika, miejscówki czy sam gameplay robią z tego dobrą gre więc po co zakłamywać rzeczywistość w drugą strone

Opublikowano

Z Abby nie byłoby problemu, gdyby nie fakt, że zastąpiła Joela. To tak jakby Leona w REX miał zastąpić jakiś dziwoląg w stylu Alfreda Ashforda i musiałbyś nim sterować przez pół gry turned tak to ludzie by się pośmiali, zrobili kilka zabawnych memów z tym Pudzianem i temat by się rozszedł po kościach, ale że Druckmann miał taką, a nie inną wizję, to reakcje graczy nie mogły być inne. O dziwo, w serialu dało się obsadzić aktorkę o normalnych gabarytach.

Opublikowano

Całe zamieszanie z TLOU2 moim zdaniem rozbiło się właśnie o otoczkę, a nie rdzeń fabuły, który moim zdaniem jest super rozwinięciem jedynki.

Gra mogła mieć mniej postaci, mieć lepsze postaci (Abby nie musiała być Pudzianem), być prostsza w konstrukcji fabularnej i mieć mniej progresywnych idei (pamiętajmy o wesołym domku dwóch lesbijek z dzieckiem tuż przed właściwym epilogiem). Wtedy jej odbiór mógłby być znacznie lepszy. Druckmann miał fajny pomysł, ale nie potrafił go poddać właściwej destylacji.

A jeśli Intergalactic pojawi się już tylko w cyfrze w 2028 roku, i nie zaoferuje przy tym jakiegoś fajnego patentu na gameplay, to raczej sobie podaruję.

Edytowane przez Wojtq

Opublikowano
7 minut temu, Wojtq napisał(a):

A jeśli Intergalactic pojawi się już tylko w cyfrze w 2028 roku, i nie zaoferuje przy tym jakiegoś fajnego patentu na gameplay, to raczej sobie podaruję.

Ploty mówią, że ma być jakiś gamechanger w postaci zmiany płci oraz gabarytów Jordan w dowolnym momencie: grasz sobie smukłą, zwinną babeczką sadząc eleganckie uniki przed atakami wrogów, a jak wciśniesz L2 to następuje transformacja w wielkiego Pudzian-Jordana zadającemu przeciwnikom krytyczne obrażenia. Coś jak zmiana stylu samuraja na ninję jak w Nioh 3.

Opublikowano

@Figaro Osobiście nie jestem aż tak uczulony jak Dżosz na wątki lgbt, silne kobiety i osoby o innej karnacji skóry, ale mam wrażenie, że w swoich staraniach o zwiększenie inkluzywności w grach, Druckmann po prostu przegiął w drugą stronę i stracił z oczu to, co powinno być najważniejsze.

Zapomniał, że fundamentem powinna być dobra historia, a tego moim zdaniem w The Last of Us 2 po prostu zabrakło. Fabuła była przesadnie rozwleczona, a próba przekonania graczy do Abby, choć ambitna i odważna, nie zakończyła się sukcesem. Scenka, w której Abby ratuje zebrę wydawała mi się już desperacją. Jak tu zmusić ludzi do polubienia postaci, po tym, czego się dopuściła? Nie wiem, pokażcie, jak ratuje słodką zebrę. No błagam ;d

Tym bardziej szkoda, że tak wyszło, bo Druckmann jak najbardziej potrafi prowadzić historię w o wiele bardziej subtelny sposób, że wspomnę chociaż przykład Billa z pierwszej części. Na czym polega różnica? Billa większośc od razu polubiła, bo był ciekawą postacią, która PRZY OKAZJI była również homoseksualna, a nie na odwrót. Traktujmy osoby o innej orientacji tak jak chcą być traktowani, czyli tak jak wszystkich innych. Nie róbmy z nich chodzących hasełek i nie sprowadzajmy ich tylko do ich seksualności. Niech będą w grach ciekawymi, często skomplikowanym postaciami, takimi jak Bill właśnie. To moim zdaniem klucz do sukcesu, jeśli komuś faktycznie zależy na zwiększeniu inkluzywności w grach wideo.

Opublikowano
7 minut temu, Pix napisał(a):

Tym bardziej szkoda, że tak wyszło, bo Druckmann jak najbardziej potrafi prowadzić historię w o wiele bardziej subtelny sposób, że wspomnę chociaż przykład Billa z pierwszej części. Na czym polega różnica? Billa większośc od razu polubiła, bo był ciekawą postacią, która PRZY OKAZJI była również homoseksualna, a nie na odwrót. Traktujmy osoby o innej orientacji tak jak chcą być traktowani, czyli tak jak wszystkich innych. Nie róbmy z nich chodzących hasełek i nie sprowadzajmy ich tylko do ich seksualności. Niech będą w grach ciekawymi, często skomplikowanym postaciami, takimi jak Bill właśnie. To moim zdaniem klucz do sukcesu, jeśli komuś faktycznie zależy na zwiększeniu inkluzywności w grach wideo.

no tak, homo wątek - okej, spoko, ale w jak najbardziej subtelny sposób jak tylko można (większość nawet nie odczuła, że Bill jest homo w jedynce). Coś czuję, że związek hetero nie drażniłby Cię tak bardzo, nawet gdyby był mniej subtelny. Trochę pachnie wersją "no spoko niech będą sobie te geje, ale niech się tym nie afiszują".