Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Onimusha: Way of the Sword

Featured Replies

• Odpowiedzi 129
  • Wyświetleń 9,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• jak coś gra będzie w Play Anywhere

• Czy ten zagrajmer w ogóle grał kiedyś w gry ? :o 

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

Może za bardzo oczekujesz, że to będzie dynamiczny slasher, a Onimusha taka nie była. Np w czwórce ładowanie ataków specjalnych spowalniało czas. To nie miał być kolejny DMC.

Opublikowano

Cudowne. Ciekawe kiedy wychodzi.

Opublikowano

Kolejny wybornie zapowiadający się tytuł przez najlepszego japońskiego producenta gier.

Opublikowano

Onimusha dosłownie tak powstała, że chcieli zrobić Residenta z samurajami i magią. Gra początkowo powstawała pt. Sengoku Biohazard i pracowali dosłownie przerabiając to, co dziś jest znane jako Resident Evil 1.5. Po anulacji wersji N64DD i PS1, wielu zmianach, ostatecznie gra wyszła na PS2.

Natomiast oczywiście obie serie się tak zmieniły przez te 20+ lat, że dzisiaj zbyt wiele to nie znaczy. Onimusha może być czym chce - twórcy chcieli podkreślić, że nie będzie soulslajkiem i będzie miała wolniejsze tempo. Ma też porzucać elementy horroru, jakie były na PS2, celując raczej w atmosferę "tajemnicy".

Opublikowano
19 minut temu, Banan91PL napisał(a):

Czy to właśnie taki resident evil ale z samurajami i magia ?

Tak, jak każda Onimusha

Opublikowano

Do Onimushy 3 można było jeszcze powiedzieć, że to było RE z samurajami, ale Dawn of Dream już było bliżej DMC.

Opublikowano

Tak samo DMC miał być residentem. Za każdym razem kiedy umiera jakiś resident rodzi się nowa marka.

Edytowane przez Czokosz

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Aż nabrałem ochoty, żeby zapoznać się z poprzednimi częściami tej serii, bo oprócz czytania o tych grach za dzieciaka w konsolowych pismach, nie miałem okazji pograć.

Opublikowano

Na pewno nie gra się w nie tak jak będzie się grać w tę Onimushę, ale to cały czas świetne gry. Odświeżona jedynka i dwójka często chodzą w promkach za śmieszne pieniądze.

Opublikowano

Domyślam się, natomiast ja mam problem z tym, że jak ogrywam jakąś serię to od samego początku ew. od tych części, które są dostępne na posiadanym przeze mnie sprzęcie.

Opublikowano

Do Residenta demka to nie, ale do Onimushy już tak turned jutro po kołchozie odpalam i będzie testowane.

Jakby co to mają wrzucić Dawn of Dreams do oferty Plusa, super wiadomość, teraz pozostanie czekać na Onimushę 3 i mamy komplet. Ciekawe czy tym razem te cioty pamiętały o trofikach.

Opublikowano

Wolałbym żeby dali normalnie do kupienia bo nigdy w Dawn of Dreams nie grałem, ale pewnie za jakiś czas wleci do sklepu

Opublikowano

Wygląda to wspaniałe pepegasmdopiero włączyłem. Demo przetłumaczone, kinowa lokalizacja, mnóstwo plansz i zgód do przebrnięcia na początku ale śmiga to pięknie, jest już nawet tryb foto (pewnie są świadomi, że wygląda to świetnie i ludzie będą robić i wrzucać zdjęcia z gierki.

Foto Demko

19e8a7c51d911-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Jakbym był impotentem, to by mnie ta gra z tego wyleczyła. Są isseny i chain kille pepegasm

Opublikowano

Wstyd, ale nie grałem w żadną Onimushe. Demko się sprawdzi.

Opublikowano
5 godzin temu, Shen napisał(a):

Wstyd, ale nie grałem w żadną Onimushe. Demko się sprawdzi.

Jedynka i dwójka mają remastery, tym bardziej warto sprawdzić bo fajnie się w to gra naprawdę

Opublikowano

jak coś gra będzie w Play Anywhere

image.png

Opublikowano

Chwilę przed pracą grałem w demo, naprawdę fajne i bardzo dobrze chodzi na pc. Może to będzie pierwsza gra od Capcomu, którą przejdę, bo z innymi ich produkcjami jakoś mi nie po drodze.

Opublikowano

Nie grałem w poprzednie gry z serii, ale nocne demko mocno weszło, najpierw Control, to w październiku obadam z Rosomakiem. Capcom dowozi.

Zakładam, że poprzednie części nie są mocno powiązane?