Opublikowano 7 marca7 mar Kolejny wybornie zapowiadający się tytuł przez najlepszego japońskiego producenta gier.
Opublikowano 7 marca7 mar Onimusha dosłownie tak powstała, że chcieli zrobić Residenta z samurajami i magią. Gra początkowo powstawała pt. Sengoku Biohazard i pracowali dosłownie przerabiając to, co dziś jest znane jako Resident Evil 1.5. Po anulacji wersji N64DD i PS1, wielu zmianach, ostatecznie gra wyszła na PS2.Natomiast oczywiście obie serie się tak zmieniły przez te 20+ lat, że dzisiaj zbyt wiele to nie znaczy. Onimusha może być czym chce - twórcy chcieli podkreślić, że nie będzie soulslajkiem i będzie miała wolniejsze tempo. Ma też porzucać elementy horroru, jakie były na PS2, celując raczej w atmosferę "tajemnicy".
Opublikowano 7 marca7 mar 19 minut temu, Banan91PL napisał(a):Czy to właśnie taki resident evil ale z samurajami i magia ?Tak, jak każda Onimusha
Opublikowano 7 marca7 mar Do Onimushy 3 można było jeszcze powiedzieć, że to było RE z samurajami, ale Dawn of Dream już było bliżej DMC.
Opublikowano 7 marca7 mar Tak samo DMC miał być residentem. Za każdym razem kiedy umiera jakiś resident rodzi się nowa marka. Edytowane 7 marca7 mar przez Czokosz
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Aż nabrałem ochoty, żeby zapoznać się z poprzednimi częściami tej serii, bo oprócz czytania o tych grach za dzieciaka w konsolowych pismach, nie miałem okazji pograć.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Na pewno nie gra się w nie tak jak będzie się grać w tę Onimushę, ale to cały czas świetne gry. Odświeżona jedynka i dwójka często chodzą w promkach za śmieszne pieniądze.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Domyślam się, natomiast ja mam problem z tym, że jak ogrywam jakąś serię to od samego początku ew. od tych części, które są dostępne na posiadanym przeze mnie sprzęcie.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Do Residenta demka to nie, ale do Onimushy już tak jutro po kołchozie odpalam i będzie testowane.Jakby co to mają wrzucić Dawn of Dreams do oferty Plusa, super wiadomość, teraz pozostanie czekać na Onimushę 3 i mamy komplet. Ciekawe czy tym razem te cioty pamiętały o trofikach.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Wolałbym żeby dali normalnie do kupienia bo nigdy w Dawn of Dreams nie grałem, ale pewnie za jakiś czas wleci do sklepu
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Wygląda to wspaniałe dopiero włączyłem. Demo przetłumaczone, kinowa lokalizacja, mnóstwo plansz i zgód do przebrnięcia na początku ale śmiga to pięknie, jest już nawet tryb foto (pewnie są świadomi, że wygląda to świetnie i ludzie będą robić i wrzucać zdjęcia z gierki.Foto Demko
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Jakbym był impotentem, to by mnie ta gra z tego wyleczyła. Są isseny i chain kille
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 5 godzin temu, Shen napisał(a):Wstyd, ale nie grałem w żadną Onimushe. Demko się sprawdzi.Jedynka i dwójka mają remastery, tym bardziej warto sprawdzić bo fajnie się w to gra naprawdę
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Chwilę przed pracą grałem w demo, naprawdę fajne i bardzo dobrze chodzi na pc. Może to będzie pierwsza gra od Capcomu, którą przejdę, bo z innymi ich produkcjami jakoś mi nie po drodze.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Nie grałem w poprzednie gry z serii, ale nocne demko mocno weszło, najpierw Control, to w październiku obadam z Rosomakiem. Capcom dowozi. Zakładam, że poprzednie części nie są mocno powiązane?