Skocz do zawartości

SNES Extreme

Featured Replies

• Odpowiedzi 546
  • Wyświetleń 33,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Prace nad SNESem ruszyły pełną parą, ale mogę już uchylić rąbka tajemnicy jak będzie wyglądała limitka, nad którą dziś z Romkiem pracowaliśmy.   

• Danny85
    Danny85

Bardzo interesujace jak Nintendo odniesie się do tego że gracie w pirackie gry i na tym zarabiacie. Nintendo bardzo nie lubi piractwa. Może wycofać reklamy z waszego czasopisma

• grzybiarz
    grzybiarz

w przypadku Arcade Extreme każdy jechał nad morze do salonu gier i tam testował.

Opublikowano

Może jesteśmy troche dysfunkcyjni, ale od razu wyzywać nas od patologii? frog

Opublikowano
11 minut temu, łom napisał(a):

@Piechota Gaś pożar na FB bo ludzie płaczą że jakiś koleś dostanie za friko PE. Dobrze że Perez i Roger wiedzą gdzie są czytelnicy xd

n.jpg

brzmi jak jakiś odpad z discorda

Opublikowano
11 minut temu, łom napisał(a):

@Piechota Gaś pożar na FB bo ludzie płaczą że jakiś koleś dostanie za friko PE. Dobrze że Perez i Roger wiedzą gdzie są czytelnicy xd

n.jpg

Może też chcą PE za friko, kurczę.

Opublikowano
9 minut temu, BRY@N napisał(a):

Ciekawe czy Łapusz gdzieś sobie zapisuje hasła do tych wszystkich lewych kont notsure

Może do wszystkich ma coś w stylu "Absolut40%" ? Tego na pewno nie zapomni spicy

Opublikowano
1 godzinę temu, Piechota napisał(a):

Gdy wtem..!

Zrzut ekranu 2025-07-11 o 13.57.00.png

Gdyby to był głos chwalący recenzje, to też byś wkleił tego posta tak ochoczo? Traktuję to jako mały prztyczek pod adresem ND ;-)

Jeszcze się taki nie urodził ... To po pierwsze.

A po drugie: takie (i odwrotnej treści) pojedyncze wpisy niewiele wnoszą, bo chodzi o opinie zebrane na dużej grupie, a takich nie ma ani na fb, ani na forumku. Można je tylko traktować jako sugestie.

Opublikowano
54 minuty temu, macGyver napisał(a):

Gdyby to był głos chwalący recenzje, to też byś wkleił tego posta tak ochoczo?

Akurat w przypadku speciali konsolowych jestem mocno po stronie obecnego balansu. Listę gier do recenzji w SNESie Roger układał ze mną :)

Opublikowano
26 minut temu, Piechota napisał(a):

Akurat w przypadku speciali konsolowych jestem mocno po stronie obecnego balansu. Listę gier do recenzji w SNESie Roger układał ze mną :)

Zaraz pojawi się ND, a potem napisze, że to słuszny kierunek ;P

Mógłbym jeszcze dopytywać, czemu nie było tam jednego tytułu, ale już i tak musztarda po obiedzie. I wyszłoby jeszcze, że się powtarzam n-ty raz ;)

Opublikowano

Recki z czasów 4 generacji po naszemu to akurat prawdziwy rarytas. Konsolki raczej raczkowały w prasie przed erą 3D. Wincej recek retro jest słuszną taktyką. Rzekłem.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano
6 godzin temu, łom napisał(a):

n.jpg

Zajeżdża cirexem. W sumie on kiedyś pisał, że grasuje na grupach fejsbookowych i szerzy dezinformacje.

Opublikowano

@Piechota , dawaj screeny co odpisałeś pawel

I zapisuj delikwentów, może Mutti będzie wyczytywał i kapułerą załatwiał kekw

Opublikowano

A może to właśnie nomen omen czy jak mu tam. Na forum nie idzie to szuka innych kanałów do głoszenia swoich dyrdymałów o złej publicystyce.

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał(a):

A może to właśnie nomen omen czy jak mu tam. Na forum nie idzie to szuka innych kanałów do głoszenia swoich dyrdymałów o złej publicystyce.

ale ten z facebooka chce więcej publicystyki a mniej recekgayos

Przechwytywanie.JPG

Przechwytywanie2.JPG

Opublikowano
8 minut temu, K.Adamus napisał(a):

Ej, a może 80% publi i 80% recek!?

Czyli wniosek taki, że każdy specjał trzeba powiększyć o 60%, a wtedy wszyscy będą hepi ;P

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, macGyver napisał(a):

Czyli wniosek taki, że każdy specjał trzeba powiększyć o 60%, a wtedy wszyscy będą hepi ;P

Czy tak wszyscy... [Perez liczy, ile kasy więcej dla drukarni i na redakcję...].

Opublikowano
Godzinę temu, Shen napisał(a):

ale ten z facebooka chce więcej publicystyki a mniej recekgayos

Przechwytywanie.JPG

Przechwytywanie2.JPG

Może to odwrotna psychologia philosoraptor

Nie, no, masz rację, pomyliłem się.

Opublikowano
39 minut temu, Perez napisał(a):

Czy tak wszyscy... [Perez liczy, ile kasy więcej dla drukarni i na redakcję...].

Miałem dopisać, że do czasu aż spojrzą na okładkę z ceną, ale zostawiłem to innym ;-)

Opublikowano

Numer z grubsza przeczytałem jakoś w czerwcu, tak dla zasady wpadłem tylko pochwalić cały zespół, bo przypasowała mi zarówno treść, jak i forma. Tylko czytając reckę Kmiota przypomniał mi się jeden zarzut, który powtórzę, bo, jak to mówi klasyk, "chciałbym, żeby to wybrzmiało": spoilery w reckach. Zarówno wspomniany Chrono Trigger, jak i FF VI. Ja wiem, że na ten temat trwa odwieczna dyskusja, również na naszym forum (memiczne wręcz motywy Aeris czy ojca Luke'a Skywalkera), no ale to koniec końców nadal recenzja, i to gier opierających się w głównej mierze właśnie na interesującym scenariuszu. Co więcej, mimo względnej popularności obu wyżej wymienionych tytułów, nie jest to ścisły mainstream, coś, co "każdy zna", co więcej, numery specjalne pośrednio służą właśnie do zachęcenia/zmotywowania czytelników do sprawdzenia zaległych hitów retro. A tu taki kwas.

Odnośnie tekstu o wojnie Sega vs. Nintendo, to wiem, że ogólnie patrząc temat jest już mocno przeruchany przez publicystykę grową i dla wielu wręcz nudny, ale jak dla mnie wręcz przeciwnie, można było przedstawić go szerzej, a mówię tak, bo stosunkowo niedawno zaliczyłem skądinąd klasyczną już książkę Wojny Konsolowe (którą każdemu absolutnie polecam) i to, ile w związku z tym tematem było ciekawych wątków i smaczków, aż prosiło się choćby o drobną wzmiankę (choćby o tym, jakim game changerem w tej wojnie miał być DKC). Wiadomo, tekst ma 4 strony, a książka kilkaset, no ale mimo wszystko miałem lekki niedosyt.

A co do samego małpiszona jeszcze, to tak tylko sobie rzucę, że jestem z teamu DKC>DKC2, może dlatego, że nie lubię pirackich klimatów w popkulturze. I nie czuję za bardzo tej promowanej (już bodajże w drugim tekście w tej tematyce!) przez Piechotę ewidentnej "lepszości" (wszystkiego, jak sam zaznaczył w podsumowaniu) w sequelu. Ot bezpieczna kontynuacja ze zmianą konwencji i drobnymi różnicami w mechanikach/poprawkami, których w sumie jakoś specjalnie nie odczułem grając niedawno w obie części jedna po drugiej.

Opublikowano
W dniu 17.07.2025 o 18:17, kotlet_schabowy napisał(a):

Co więcej, mimo względnej popularności obu wyżej wymienionych tytułów, nie jest to ścisły mainstream, coś, co "każdy zna", co więcej, numery specjalne pośrednio służą właśnie do zachęcenia/zmotywowania czytelników do sprawdzenia zaległych hitów retro. A tu taki kwas.

Dokładnie. Jeżeli to ma być recenzja zachęcająca do nadrobienia klasyka to absolutnie nie powinna zawierać spoilerów. Ja się tak naciąłem ze dwa razy i nie czytam w tych specjalach recek gier, w które wiem, że chcę kiedyś zagrać. Co mija się z celem.

Jeśli mają być spoilery to niech to będzie w formie publicystyki omówienie tytułu z dzisiejszej perspektywy a nie "recenzja".