Opublikowano 7 godzin temu7 godz. No i mam chyba buga przy drugim przejściu. Już mi coś nie pasowało jak shotguna nie miałem, ale teraz jak trzeba snajpić by bronić Grace to nie mam sniperki. Tylko pistol XD Na steam i reddicie dosyć powszechny problem czytam. Najgorsze, że sejwa nie mam żadnego wczęsniejszego by to ogarnąć XD
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 2 godziny temu, Michu_M napisał(a):Ja wiem, że to gra i na pewne absurdy trzeba przymknąć oko, ale dlaczego Grace biega tak woooolllllnooooo. Jakby mnie gonił Chunk albo zmutowany zombie to bym popierdalał jak Usain Bolt a ona sobie truchcikiem przebiera nóżkami. To samo mnie irytowało w RE4. Leon taki komandos wyskakujący przez okno z pierwszego piętra a momentami ruszał się jak paralityk.Albo jak gra ci pokazuje jakiegoś bossa i przez kilka(naście) sekund protagonist(k)a stoi jak słup na tej cutscence- a ty masz puste magazynki i 1/3 zdrowia, a gra oddaje ci kontrolę jakieś 5 sekund przed jego atakiem.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. To co nas spotkało w Racoon City to żadna inna gra w tym roku nie przebije. Tyle wspaniałego fan serwisu...Doszedłem do Arki i aż żal będzie kończyć grę gdy siądę do niej wieczorem, bo kolejne przejście to już nie to samo gdy chłoniemy to po raz pierwszy
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Cała ta gra to fan service, nawet dobór miejscówek to wprost z sondy - gdzie chciałbyś znowu poszukać roślinek i jakie miejscówki wspominasz najlepiej. Posiadłość/ laboratorium - proste.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. W cale nie. Ja robie 2 run i bawie sie tak samo dobrze albo i lepiej. Zas bede gral caly dzien. Co za gra
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 28 minut temu, MEVEK napisał(a):W cale nie. Ja robie 2 run i bawie sie tak samo dobrze albo i lepiej. Zas bede gral caly dzien. Co za gra Nawet lepiej jak za pierwszym.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Mogli dać opcję skipnięcia tych flashbackowych walking simowych fragmentów. Za pierwszym razem spoko do wkrętki i dla wydarzeń, ale przy kolejnych przejściach zabija leconko.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. No i dobra, pierwszy run za mną, cóż to była za przygoda Po pierwsze, to najlepszy nowy nie-rimejk resident od czasów czwórki. Tu nie mam najmniejszych wątpliwości. Co ciekawe, mimo hajpu na powrót do Raccoon City, to pierwsza połowa gry w ośrodku okazała się dla mnie najlepsza. Bieganie Grace i kombinowanie po ponurych korytarzach to stuprocentowa esencja residentów, wyniesiona tu na perfekcyjny poziom. Grace to też fajna protagonistka i dobrze, że udało się z sukcesem wprowadzić do serii nową postać. Ethan to przy niej xDLeon oczywiście to dalej twardziel rzucający onelinerami, którego kochamy. Do tego cudowna graficzka, nawet na mojej wysłużonej już mocno bazowej PS5. GOTY? Jest szansa, ale nie będę ukrywał, że miałem też trochę zgrzytów. Bez wdawania się zbytnio w spoilery, powiem tylko, że początkowy etap w RC był....nijaki? Szarobure lokacje, bieganie po pustych ulicach i wybijanie plączących się tu i tam zombiaków, szukając jakichś pierdół, przypominał mi bardziej słusznie zapomniane czasy RE6. A jak jeszcze weźmiemy pod uwagę pewną dynamiczną sekwencję akcji kończącą ten fragment (kto wie, ten wie) to już w ogóle zacząłem się drapać po głowie. Cały opisany przeze mnie fragment zajmuje dobre 15 procent gry i ciągnie całość w dół. Niepotrzebne i źle rozegrane. Na szczęście kiedy potem docieramy w bardziej znajome części miasta, a fanserwis i nostalgia zostają podkręcone do 110%, wszystko zaczyna wracać na właściwe tory. A zakończenie? Było po prostu okej, dość klasyczne. Miałem może nadzieję na odrobinę więcej, biorąc pod uwagę, że to chyba najbardziej filmowy resident (ilość cutscenek jak w ekskluzywach Sony). Dorzućmy do tego właściwie nieistniejące zagadki i słabą muzykę i obecnie dla mnie sprawiedliwa ocena dla Requiem to 8+/9-. Pewnie zdecyduję ostatecznie przy wyciskaniu platyny. I to tyle na razie ode mnie. Dziękuję Panie Capcom, jesteście obecnie jednym z najjaśniejszych punktów w giereczkowym świecie. Biorę od was wszystko w ciemno.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1h za mna i juz mozg roz*ebany. Tu wszystko sie wydaje wyniesione na idealny wrecz poziom. I nie ma zadnej grzecznosci. Doskonaly horror. Edytowane 3 godziny temu3 godz. przez Lukas_AT
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Pytanko do ludzi co ukończyli:SpoilerOdrąbane łapsko "Dziewczynki" służy do czegoś konkretnego? Zabrałem rękę do analizy i na ekranie po rozwiązaniu wyskoczył mi napis "Let's play" z ciągami znaków pod spodem. To jest easter egg jakiś, czy do czegoś to jeszcze prowadzi?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Nie rozumiem narzekań na muzykęA co do zagadek to były wogóle jakieś bo znalezienie jakiejś kombinacji zapisanej na kartce to dla mnie nie zagadka. Najlepsza beka z tym brailem. 6 kombinacji ze względu na to, że 2 pierwsze znaki są takie same , a Grace na to, że nie potrafi odczytać No i ogólnie mam bardzo ale to bardzo ważne pytanieCzemu tam do chuja jeżdzą radiowozy z lat 80 skoro akcja dzieje się w 2026 roku
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ale ta klasyczna muza z edycji deluxe to niezły scam. Leci znany motyw w save roomie, potem odpala się jeszcze jeden wspoilerRPDi chyba tyle, reszta to nowy OST. I tak było warto kupić upgrade, bo ciuszki są zajebiste Pytanko do ludzi co ukończylihttps://www.pcgamer.com/games/horror/resident-evil/requiem-severed-hand/Jestem już daleko na hardzie i powiem tyle: jak dacie radę przebrnąć przez klinikę jako Grace, to reszta pójdzie bez większych problemów. Chyba jednak Village of Shadows w RE8 było trudniejsze. Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Josh
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 28 minut temu, Quantum Flux napisał(a):Pytanko do ludzi co ukończyli:SpoilerOdrąbane łapsko "Dziewczynki" służy do czegoś konkretnego? Zabrałem rękę do analizy i na ekranie po rozwiązaniu wyskoczył mi napis "Let's play" z ciągami znaków pod spodem. To jest easter egg jakiś, czy do czegoś to jeszcze prowadzi?To jestEaster egg. Nic nie daje
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Drugie ukończenie przygody z czasem 3:55 Ledwo w czasie sie zmieściłem. Chwila przerwy i jadę dalej. Tym razem hardcore
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ja jestem Spoilerpod kaplicą jako Grace, tuż po tym jak oslanialem ją ze snajpy Leonem Świetnie mi się w to gra, historia mega wciąga, jak mi brakuje takich gier teraz, nie rozwleczonych tylko właśnie tego typu, treściwych, mocno nastawionych na fabułę bez tony wypełniaczy. Nie wiem czy nie pojadę od razu NG+ po przejściu. I ta grafika z path tracingiem
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ja robie ng+ i potem przerwa na 4 remake i 2 remake. Ponownie.Tak mi ta 9 ochoty narobiła.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 17 minut temu, Pierre Deck napisał(a):To jestEaster egg. Nic nie dajeMożna jeszcze odpowiednią sekwencję wpisać w maszynce z brailem i to chyba nie koniec ale ludzie jeszcze rozkminiają motyw.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Wyobraźcie sobie jakby dotykał to Druckmann. Leon po godzinie dostałby grzebykiem do paleniska w oczodół, a później sterowalibyśmy łysą babą co chwilę grzebiącą w nosie, a Emili twierdziłaby, że czuje się Emilem i trzeba byłoby udać się do laboratarium w celu zmiany płci. Keighley wręczyłby za to wybitne dzieło statuetkę GOTY, a tak mając co mamy nie będzie nagrody.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Godzinę temu, Quantum Flux napisał(a):Pytanko do ludzi co ukończyli:SpoilerOdrąbane łapsko "Dziewczynki" służy do czegoś konkretnego? Zabrałem rękę do analizy i na ekranie po rozwiązaniu wyskoczył mi napis "Let's play" z ciągami znaków pod spodem. To jest easter egg jakiś, czy do czegoś to jeszcze prowadzi?Jest już cały subreddit poświęcony rozwikłaniu tej zagadki. W grze jest wyzwanie "The Final Puzzle" i to właśnie jest jej część, na razie zdekodowali kod genetyczny jako liczby, co dalej? Zobaczymy.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 13 minut temu, Patapon napisał(a):Wyobraźcie sobie jakby dotykał to Druckmann. Leon po godzinie dostałby grzebykiem do paleniska w oczodół, a później sterowalibyśmy łysą babą co chwilę grzebiącą w nosie, a Emili twierdziłaby, że czuje się Emilem i trzeba byłoby udać się do laboratarium w celu zmiany płci.Keighley wręczyłby za to wybitne dzieło statuetkę GOTY, a tak mając co mamy nie będzie nagrody. Mocne słowa względem gry która w każdej kategorii jest lepsza niż każdy resident. Nawet w skali brutalności i dekapitacji/rozczłonkowywania. Nawet 9 przy niej to pg13.Pomijam już że 9tka często przypomina tlou2 i wtedy również najbardziej świeci. Edytowane 59 minut temu59 min przez Rtooj
Opublikowano 59 minut temu59 min Nahajpowany byłem na RC, i nie wiem czy to dobrze, że zrobili z tego pół otwarty świat jak w TLOUII (wiadomy fragment). Szaro buro, strzelanie do masy truposzy. Na razie pół na pół, bo fajnie, że mapka łączy się w całość, dodając do tego skróty, itp. ale lekko opadł… chociaż boss fight z pajęczakiem wziął mnie z zaskoczenia. Pozytywnie.Liczę, że później będzie…nieco ciekawiej. W każdym razie intryga się zagęszcza, a cinematiki są tip top.
Opublikowano 54 minuty temu54 min W dniu 28.02.2026 o 16:03, Ukukuki napisał(a):Mega mi się pierwsze 3 godziny podobają, ale już tego strachu z RE7 to chyba nigdy w tej serii nie poczuje xdTo samo. Udało mi się w końcu pograć (od piątku )