Opublikowano 8 godzin temu8 godz. GOTYKingdom Come Deliverance 2. Bardzo udana kontynuacja przygód Henryka ze Skalicy. Genialne RPG w średniowiecznym klimacie.Death Stranding 2: On The Beach.Pokręcona historia, mnóstwo dziwactw, ale i tajemniczy świat pełen niebezpieczeństw. Który porwał mnie po raz kolejny.Średniak roku: Assassin's Creed Shadows. Lubię tę serię i dobrze się bawiłem, ale...gra nie daje argumentów do umieszczenia jej w kategorii GOTY.Rozczarowanie roku: kolejne przełożenie premiery GTA 6Najbardziej wyczekiwana gra w 2026: GTA 6Gram na: Playstation 5
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. GOTY:Donkey Kong BananzaMetroid Prime 4 BeyondMario Kart WorldŚredniaki Roku: Kirby Air RidersRozczarowanie Roku: BrakNajbardziej wyczekiwany tytuł 2026+ Mario Tennis Fever, Yoshi Mysterious BookNa czym grasz? Nintendo Switch 2
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. GOTY:PeakThe End of the SunBytebondŚredniak Roku - AtomfallRozczarowanie roku - Kingdom Come: Deliverance IINajbardziej wyczekiwany tytuł 2026+ - GTA 6Na czym grasz? - PC, PS5, Mobilki, Quest 3, niedługo AYN Thor
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Generalnie to był świetny rok jeżeli chodzi o ilość gier które wychodziły i trafiały w moje gusta. A nie wszystko udało się jeszcze ograć.GOTY 1 Clair Obscur Expedition 33 - nie ma się co rozpisywać genialna gra, spodziewałem się nawet gry na 7 z ciekawym systemem ale że aż tak dowalą ocenami to szok. 2 Kingdom Come: Deliverance II - tak się robi sequele i nikt nie pisze o żadnym dlc jak w przypadku DS2 i SS. W kategorii RPG to Henryczek powinien wygrać z 33 na TGA. 3 Silent Hill f - dla mnie zaskoczenie roku. Tajwańczyki dowiozły zajebistą grę, story, klimat, gameplay (ale to trzeba być koneserem ), nie spodziewałem się że trafi do mojego TOP3 a zasługuje jak najbardziej. Średniak Roku - tutaj cieżko wybierać bo sporo tego, ale niech będzie Cronos: The New Dawn od mistrzów z Krakowa. Gra skrzywdzona ocenami od "recenzentów" downów. Inne tytuły nad którymi się zastanawiałem do tej kategorii to Khazan, Wuchang albo Doom TDA. Same dobre gry które nawet ciężko nazwać średniakami ale na GOTY się nie łapią. Rozczarowanie roku - dałbym DS2 ale to dalej bdb gra tylko zupełnie niepotrzebna, szkoda $ który na to poszedł mógł Kojima robić coś innego. Tak dostaliśmy ogromne dlc z uproszczonym gameplayem względem 1. Ale mimo wszystko grało się w to dobrze, więc do rozczarowania trafia HK:SleepSong. Najbardziej wyczekiwany tytuł 2026+ - RE9, Phantom Blade 0, Saros.Na czym grasz? - PS5, NS2, XSX I gdzie jest INDYK roku, aż mi głupio że nie wymieniłem nigdzie Hadesa 2.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Nie zdążyłem ograć Kingdom Come 2, a czuję żeby namieszał na „moim” podium.GOTY:Donkey Kong BananzaSouth of MidnightMario Kart WorldŚredniaki Roku:South of MidnightRozczarowanie Roku:brak zapowiedzi nowego Mario 3d na s2Najbardziej wyczekiwany tytuł 2026+ :GTA6, nowy Mario 3dNa czym grasz?PS5, Nintendo Switch 2, XSX
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. GOTY 2025Blue Prince - bez żadnych wątpliwości. Gra, która mnie oczarowała i na granie w którą namawiałem każdego kto miał nieszczęście nawinąć się pod rękę.Ghost of Yotei - zrobił na mnie mniejsze wrażenie niż Tsushima, ale to nadal świetna gra.Drop Duchy - zastanawiałem się czy nie zagłosować na DK Bananza, ale w małpę to głównie moje dzieci grały, więc stawiam na tego indyka. Wariacja na temat tetrisa, karcianki i strategii.ŚredniakSouth of MidnightRozczarowanieTHPS 3+4, Doom Dark AgesWyczekiwany tytułBetter Than Dead Na czym gram:PS5, XSX, NS2, Steam DeckEDITPewnie w GOTY znalazłby się Hades 2, ale pamiętam ile czasu poświęcił na pierwszą część i dla bezpieczeństwa, mimo że mam w bibliotece, jeszcze nie grałem : ) Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez janol
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. GOTY 2025Clair Obscure Expedition 33Death Stranding 2: On The BeachSilent Hill FŚredniak:Cronos The New DawnNajbardziej oczekiwany tytuł 2026:Wiedzmin 4Resident Evil RequiemSarosNa czym gram:PS5, NS2,
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Goty:Clair Obscur Expedition 33Arc RaidersŚredniak roku:Chyba tylko Assasins Creed Shadows na przemian z Doom The Dark Ages, no i jeszcze Death Stranding 2 On The Beach. Rozczarowanie roku:Mafia The Old Country.Najbardziej wyczekiwany tytuł 2026:GTA 6.Na czym gram:XSX, PS5, od czasu do czasu na Switchu.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. GOTY:1. Lunar remastered2. Clair obscur3. Densha de goŚredniak roku: octopath traveler 0Rozczarowanie roku: Indiana Jones, oraz mało jrpgów zwłaszcza takich duzych i fajnych jak za czasow squaresoftu czy Sakaguchiego.Wyczekiwany tytuł: Ace combat 8, tomb raiderPlatforma: PS5, switch, 3ds
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. GOTYDeep rock galactic survivor - gra w stylu ruszasz gałką i chłopek sam strzela, ale bardziej angażująca od innych przedstawicieli gatunku. Samo kręcenie się w kółko jak w vampire survivors nie wystarczy, bo trzeba nawigować pomiędzy hordami wrogów, robić mini questy i kopać w skalach i zbierac różne minerały, zeby miec na upgrade pomiedzy etapamiMonster train 2 - świetna karcianka z jeszcze lepszymi taliami niż w pierwszej części. Nie wiem czy slay the spire 2 będzie w stanie przebić tę grę, ale mam nadzieję na równie dobry czasAbsolum - gra twórców streets of rage 4. Do świetnej bazy brawlera dodali elementy roguelike i wyszła fantastyczna ewolucja gatunkuŚredniak RokuAvowed - posiada wiele wad, ale sam gameplay i eksploracja są na tyle przyjemne, że nie pozostawiło niesmaku w ustach. Czego nie mogę powiedzieć o...Rozczarowanie rokuExpedition 33 - nie miałem zamiaru w to grać, bo wizualnie jest odrażająca. Na szczęście z ratunkiem przybył gamepass i mogłem sprawdzić czym podniecają się masy. Gra jest żywcem wyjęta z ps2 i to wcale nie jest komplement. Liniowe lokacje, niezbalansowany system walki, poor mans social linki z persony, designy bez smaku, makieta świata, nie można zaatakować npc w mieście... można by wymieniać. Jedyne co jakoś ratuje odbiór tej gry to fabuła na samym finiszu.Najbardziej wyczekiwany tytuł 2026OnimushaNa czym grasz?ps5, xbox
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. GOTY:1. Kingdom Come: Deliverance 22. Clair Obscur: Expedition 33 3. Battlefield 6Średniak roku: Doom The Dark AgesRozczarowanie roku: Death Stranding 2Wyczekiwany tytuł, a właściwie to dwa: Saros, Resident Evil RequiemPlatforma: PS5, NS2 Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Antihero_
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. GOTY: SilksongŚredniak Roku: No, I am not a HumanRozczarowanie roku: AvovedNajbardziej wyczekiwany tytuł 2026+: Resident Evil: RequiemNa czym grasz?: PS5, Switch, PC, XSX
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. GOTY:Donkey Kong BananzaXenoblade Chronicles X (bo jest nowe DLC czyli coś nowego)Mario Kart World (uwielbiam)Średniak roku: Metroid Prime 4 (widzę jego wady, ale to i tak jedna z najlepszych gier, w które grałem w tym roku)Rozczarowanie roku: marka XboxWyczekiwany tytuł: Star Wars Galactic RacerNa czym gram: Switch 2 i Playstation 5 (Xbox sprzedany)Szkoda, że nie ma kategorii Remaster/remake, bo zestaw Super Mario Galaxy 1+2 to najlepsze w co grałem w tym roku, ale niestety nic nowego w nim nie dodano, więc nie uwzględniam go w mojej topce Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez funditto
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. GOTY - 1. Clair Obscur: Expedition 33 2. Donkey Kong Bananza 3. Cronos: The New DawnŚredniak Roku - Mafia: The Old CountryRozczarowanie roku - Pokemon Legends: A-ZNajbardziej wyczekiwany tytuł 2026+ - GTA 6Na czym grasz? - PS5, NS2, XSX, PC, Retro
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Goty : Ekspedycja 33DK: BananzaCronosŚredniak roku: South of MidnightRozczarowanie: AvowedWyczekiwany tytuł: RE9, GTA6Gram na: Xsx, Switch 2, Ps5
Opublikowano 58 minut temu58 min Goty : Ekspedycja 33Średniak roku: Cronos The New Dawn - mega w chuj się zapowiadało ale dalej delikatnie padliną zawiało.Rozczarowanie: Doomik Ages - klik , klik , klik bez jaj to każdy potrafi.Wyczekiwany tytuł: dobry RTS na wzór C&C R2JRGram na: XSX, SW2, PS5 ale głównie PC
Opublikowano 43 minuty temu43 min GOTY - Clair 33 Expedycja Średniak - brak!Rozczarowanie roku - Everybody's Golf HotShots Wyczekiwany tytuł - Tomb Raider Legacy of AtlantisNa czym gram - PS5