Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GOTY 2025 - forumkowy ranking

Zablokowanie 18 sty 2026

Featured Replies

Opublikowano

GOTY

1. Kingdom Come Deliverance 2. Bardzo udana kontynuacja przygód Henryka ze Skalicy. Genialne RPG w średniowiecznym klimacie.

2. Death Stranding 2: On The Beach.

Pokręcona historia, mnóstwo dziwactw, ale i tajemniczy świat pełen niebezpieczeństw. Który porwał mnie po raz kolejny.

Średniak roku:

Assassin's Creed Shadows.

Lubię tę serię i dobrze się bawiłem, ale...gra nie daje argumentów do umieszczenia jej w kategorii GOTY.

Rozczarowanie roku: kolejne przełożenie premiery GTA 6

Najbardziej wyczekiwana gra w 2026: GTA 6

Gram na: Playstation 5

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 727
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• GOTY 2025: 1:Kingdom Come Deliverance 2 2: Clair Obscur Expedition 33 3: Battlefield 6 Średniak roku: Cronos: The New Dawn Rozczarowanie roku:Silent Hill f Najbardziej wyczekiwany tytuł 2026: Resident

• Goty. 1.Donkey Kong Bananza 2.No, I'm not a Human 3.Clair Obscur: Expedition 33 Najbardziej wyczekiwany tytuł 2026: Resident Evil Requiem

• GOTY  KCD2 - średniowiecze to mój ulubiony setting, a sama gra jest niesamowita, co tu więcej mówić. Arc Raiders - pierwsze spotkanie z extraction shooterem, pętla rozgrywki jest niesamowicie wciągają

Opublikowano

GOTY:

1. Donkey Kong Bananza

2. Metroid Prime 4 Beyond

3. Mario Kart World

Średniaki Roku: Kirby Air Riders

Rozczarowanie Roku: Brak

Najbardziej wyczekiwany tytuł 2026+ Mario Tennis Fever, Yoshi Mysterious Book

Na czym grasz? Nintendo Switch 2

Opublikowano

GOTY

1. KC2

2. DS2

3. SHf

2026

SCOTT PILGRIM EX

Opublikowano

GOTY:

1. Peak

2. The End of the Sun

3. Bytebond

coollapka

Średniak Roku - Atomfall

Rozczarowanie roku - Kingdom Come: Deliverance II

Najbardziej wyczekiwany tytuł 2026+ - GTA 6

Na czym grasz? - PC, PS5, Mobilki, Quest 3, niedługo AYN Thor

Opublikowano

Generalnie to był świetny rok jeżeli chodzi o ilość gier które wychodziły i trafiały w moje gusta. A nie wszystko udało się jeszcze ograć.

• GOTY 

1 Clair Obscur Expedition 33 - nie ma się co rozpisywać genialna gra, spodziewałem się nawet gry na 7 z ciekawym systemem ale że aż tak dowalą ocenami to szok.

2 Kingdom Come: Deliverance II - tak się robi sequele i nikt nie pisze o żadnym dlc jak w przypadku DS2 i SS. W kategorii RPG to Henryczek powinien wygrać z 33 na TGA.

3 Silent Hill f - dla mnie zaskoczenie roku. Tajwańczyki dowiozły zajebistą grę, story, klimat, gameplay (ale to trzeba być koneserem )), nie spodziewałem się że trafi do mojego TOP3 a zasługuje jak najbardziej.

• Średniak Roku - tutaj cieżko wybierać bo sporo tego, ale niech będzie Cronos: The New Dawn od mistrzów z Krakowa. Gra skrzywdzona ocenami od "recenzentów" downów. Inne tytuły nad którymi się zastanawiałem do tej kategorii to Khazan, Wuchang albo Doom TDA. Same dobre gry które nawet ciężko nazwać średniakami ale na GOTY się nie łapią.

• Rozczarowanie roku - dałbym DS2 ale to dalej bdb gra tylko zupełnie niepotrzebna, szkoda $ który na to poszedł mógł Kojima robić coś innego. Tak dostaliśmy ogromne dlc z uproszczonym gameplayem względem 1. Ale mimo wszystko grało się w to dobrze, więc do rozczarowania trafia HK:SleepSong.

• Najbardziej wyczekiwany tytuł 2026+ - RE9, Phantom Blade 0, Saros.

• Na czym grasz? - PS5, NS2, XSX

I gdzie jest INDYK roku, aż mi głupio że nie wymieniłem nigdzie Hadesa 2.

Opublikowano

Nie zdążyłem ograć Kingdom Come 2, a czuję żeby namieszał na „moim” podium.

GOTY:

1. Donkey Kong Bananza

2. South of Midnight

3. Mario Kart World

Średniaki Roku:

South of Midnight

Rozczarowanie Roku:

brak zapowiedzi nowego Mario 3d na s2

Najbardziej wyczekiwany tytuł 2026+ :

GTA6, nowy Mario 3d

Na czym grasz?

PS5, Nintendo Switch 2, XSX

Opublikowano

GOTY 2025

1. Blue Prince - bez żadnych wątpliwości. Gra, która mnie oczarowała i na granie w którą namawiałem każdego kto miał nieszczęście nawinąć się pod rękę.

2. Ghost of Yotei - zrobił na mnie mniejsze wrażenie niż Tsushima, ale to nadal świetna gra.

3. Drop Duchy - zastanawiałem się czy nie zagłosować na DK Bananza, ale w małpę to głównie moje dzieci grały, więc stawiam na tego indyka. Wariacja na temat tetrisa, karcianki i strategii.

Średniak
South of Midnight

Rozczarowanie
THPS 3+4, Doom Dark Ages

Wyczekiwany tytuł
Better Than Dead

Na czym gram:
PS5, XSX, NS2, Steam Deck

EDIT
Pewnie w GOTY znalazłby się Hades 2, ale pamiętam ile czasu poświęcił na pierwszą część i dla bezpieczeństwa, mimo że mam w bibliotece, jeszcze nie grałem : )

Edytowane przez janol