Opublikowano 2 godziny temu2 godz. GOTYKingdom Come Deliverance 2. Bardzo udana kontynuacja przygód Henryka ze Skalicy. Genialne RPG w średniowiecznym klimacie.Death Stranding 2: On The Beach.Pokręcona historia, mnóstwo dziwactw, ale i tajemniczy świat pełen niebezpieczeństw. Który porwał mnie po raz kolejny.Średniak roku: Assassin's Creed Shadows. Lubię tę serię i dobrze się bawiłem, ale...gra nie daje argumentów do umieszczenia jej w kategorii GOTY.Rozczarowanie roku: kolejne przełożenie premiery GTA 6Najbardziej wyczekiwana gra w 2026: GTA 6Gram na: Playstation 5
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. GOTY:Donkey Kong BananzaMetroid Prime 4 BeyondMario Kart WorldŚredniaki Roku: Kirby Air RidersRozczarowanie Roku: BrakNajbardziej wyczekiwany tytuł 2026+ Mario Tennis Fever, Yoshi Mysterious BookNa czym grasz? Nintendo Switch 2
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. GOTY:PeakThe End of the SunBytebondŚredniak Roku - AtomfallRozczarowanie roku - Kingdom Come: Deliverance IINajbardziej wyczekiwany tytuł 2026+ - GTA 6Na czym grasz? - PC, PS5, Mobilki, Quest 3, niedługo AYN Thor
Opublikowano 49 minut temu49 min Generalnie to był świetny rok jeżeli chodzi o ilość gier które wychodziły i trafiały w moje gusta. A nie wszystko udało się jeszcze ograć.GOTY 1 Clair Obscur Expedition 33 - nie ma się co rozpisywać genialna gra, spodziewałem się nawet gry na 7 z ciekawym systemem ale że aż tak dowalą ocenami to szok. 2 Kingdom Come: Deliverance II - tak się robi sequele i nikt nie pisze o żadnym dlc jak w przypadku DS2 i SS. W kategorii RPG to Henryczek powinien wygrać z 33 na TGA. 3 Silent Hill f - dla mnie zaskoczenie roku. Tajwańczyki dowiozły zajebistą grę, story, klimat, gameplay (ale to trzeba być koneserem ), nie spodziewałem się że trafi do mojego TOP3 a zasługuje jak najbardziej. Średniak Roku - tutaj cieżko wybierać bo sporo tego, ale niech będzie Cronos: The New Dawn od mistrzów z Krakowa. Gra skrzywdzona ocenami od "recenzentów" downów. Inne tytuły nad którymi się zastanawiałem do tej kategorii to Khazan, Wuchang albo Doom TDA. Same dobre gry które nawet ciężko nazwać średniakami ale na GOTY się nie łapią. Rozczarowanie roku - dałbym DS2 ale to dalej bdb gra tylko zupełnie niepotrzebna, szkoda $ który na to poszedł mógł Kojima robić coś innego. Tak dostaliśmy ogromne dlc z uproszczonym gameplayem względem 1. Ale mimo wszystko grało się w to dobrze, więc do rozczarowania trafia HK:SleepSong. Najbardziej wyczekiwany tytuł 2026+ - RE9, Phantom Blade 0, Saros.Na czym grasz? - PS5, NS2, XSX I gdzie jest INDYK roku, aż mi głupio że nie wymieniłem nigdzie Hadesa 2.
Opublikowano 31 minut temu31 min Nie zdążyłem ograć Kingdom Come 2, a czuję żeby namieszał na „moim” podium.GOTY:Donkey Kong BananzaSouth of MidnightMario Kart WorldŚredniaki Roku:South of MidnightRozczarowanie Roku:brak zapowiedzi nowego Mario 3d na s2Najbardziej wyczekiwany tytuł 2026+ :GTA6, nowy Mario 3dNa czym grasz?PS5, Nintendo Switch 2, XSX
Opublikowano 11 minut temu11 min GOTY 2025Blue Prince - bez żadnych wątpliwości. Gra, która mnie oczarowała i na granie w którą namawiałem każdego kto miał nieszczęście nawinąć się pod rękę.Ghost of Yotei - zrobił na mnie mniejsze wrażenie niż Tsushima, ale to nadal świetna gra.Drop Duchy - zastanawiałem się czy nie zagłosować na DK Bananza, ale w małpę to głównie moje dzieci grały, więc stawiam na tego indyka. Wariacja na temat tetrisa, karcianki i strategii.ŚredniakSouth of MidnightRozczarowanieTHPS 3+4, Doom Dark AgesWyczekiwany tytułBetter Than Dead Na czym gram:PS5, XSX, NS2, Steam DeckEDITPewnie w GOTY znalazłby się Hades 2, ale pamiętam ile czasu poświęcił na pierwszą część i dla bezpieczeństwa, mimo że mam w bibliotece, jeszcze nie grałem : ) Edytowane 10 minut temu10 min przez janol