Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Aż policzyłem ile stron PE jest zapełnione przez osoby powiązane z PPE. Całe 12, a jeśli odjąć strony napisane przez osoby które były w PE jeszcze przed powstaniem PPE to zostaje 5 stron z czego 2 to retrorecenzja Rascala. No faktycznie PPE przejęło PE xd
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Tutaj już nawet nie chodzi o to, że ludzie nie wiedzą, albo są nieświadomi. Prawo do niewiedzy jest naturalne dla każdego człowieka. Chodzi o to, że - jak to w internecie - najwięcej negatywnego do powiedzenia mają osoby, które o danej kwestii mają najmniejszą, a czasem zerową wiedzę i nawet nie próbują jej zdobyć. To funkcjonuje w opiniach o filmach, grach, kanałach YT i działa również w kwestii PE = PPE. CDA również cierpi między innymi z powodu "a bo Papkin", choć od lat go tam praktycznie nie ma (jest za to masa randomów, więc w sumie nie wiem co gorsze). Internetowa tradycja przypierdalania się do rzeczy, o których się nie ma pojęcia, nie czyta, nie ogląda, nie gra, ale wypowiedzieć się muszę, bo klawiatura za bardzo kusi.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. @Perez Przeczytałem zapowiedź na PPE, mała sugestia na samym początku daj akapit kto przygotowuje teksty do danego specjala, nie będziesz musiał wszystkim tego tłumaczyć.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Cooo? Monika teraz tam pisuje?? Od 2026? To świeży temat, czy Monika musi pisać na PPE?
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Największym dowodem na guwno recenzję mijających sie z rzeczywiścią w internatach to filmweb
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor 21 minut temu, łom napisał(a):@Perez Przeczytałem zapowiedź na PPE, mała sugestia na samym początku daj akapit kto przygotowuje teksty do danego specjala, nie będziesz musiał wszystkim tego tłumaczyć.Raczej to niewiele zmieni :) Tak jak czytam opinie to najczęściej jest coś w stylu "a bo na PPE kasujecie komentarze i dajcie clickbaity to ja nie kupuję PSX Extreme, bo to przecież to samo". Jak wyjaśniasz, że inne firmy, to zaraz pojawia się info "a bo tu i tu są te same osoby" (które, jak sam wyliczyłeś, zapełniają kilka stron w piśmie). A jak wrzucisz info, że w specjalu biorą udział Ściera, Myszaq czy HIV, to zaraz będzie "aaa, bo kiedyś to było" - i tak można w nieskończoność.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Warto próbować, przynajmniej po to aby nie tłumaczyć że teksty są napisane przez inne osoby niż Igor czy Grucha. Jak przy okazji każdego speciala/książki będzie takie info na samym początku to w końcu się utrwali.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Perez i Roger postawili pismo na nogi, a wielu wciąż niezadowolonych. Wychodzi równomiernie i nawet oferowane są wydania specjalne. To źle że magazyn korzysta z całego dostępnego spektrum recenzentów i pisarzy artykułów nawet jeśli pochodzą z nielubianego portalu? Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez Enepsignos
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. *Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, znaczy się, gruszki.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 5 minut temu, SlimShady napisał(a):*Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, znaczy się, gruszki.To że ktoś ma alergię na "gruszki" to oznacza że cały produkt jest do bani?
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Jakby był do bani, to bym nie kupował, ale nie da się ukryć, że nie jest to takie czarnobiałe i czyste w każdym calu.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Właśnie przez takie jęczenie już prawie nigdy na żadnej stronie nie zaglądam w komentarze. Zawsze najbardziej lajkowane jest marudzenie, że łoooo kiedyś to było. Teraz gry/filmy/gazety/cokolwiek złe, kiedyś to było. Same rimejki, znowu murzyni w moich filmach, dei, lgbt, każą mi grać babom. Nowy zwiastun? NIE OGLĄDAM, nie interesuje mnie to, ale MUSZĘ wszystkich o tym powiadomić. ALE GÓWNO. Kiedyś PE to było coś. Pamiętacie Ścierę? Pamiętacie zjeżdżanie krzesłami po Sokolskiej? Beka z typów. Mam nadzieję, że nigdy nie dotknie mnie takie zgorzknienie. Życie przeszłością, szukanie wszędzie problemów i narzekanie dla samego narzekania. Ja wolę siedzieć na wygodnej kanapie, grać z entuzjazmem w giereczki na moim wielkim wypasionym telewizorze i czytać wysokiej jakości teksty w szmatlawcu i specjalach. Warto dodać, że o wiele wyższej jakości teksty niż w starych numerach PE. I piszę to z całą sympatią do dawnych czasów. A te marudy mogą zamknąć się na swoich strychach, wpierdalać kanapki z cebulą i wspominać zajebiste czasy, kiedy w psx extreme były komiksy z cyckami, a w filmach wszyscy byli biali.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Pamiętam jak jakiś typ na profilu psx extreme pisał że dzisiaj to nie to samo. Ale mnie też śmieszył humor gimnazjalny w gimnazjum, ale żeby dalej miec taki humor 25 lat później to coś nie halo.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Szczerze to ja bym juz dawno olał te komentarze. To sa marudy, które i tak niczego nie kupią, a psioczą dla psioczenia i poklasku im podobnych.Tylko zeby w zajawce zawsze bylo info, kto odpowiada za stworzenie danego specjala i tyle.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 4 godziny temu, Mejm napisał(a):Nie dziwne, ze im sie utrwalilo skoro portal zakladali redaktorzy pisma (w tym sam Sciera), ma nazwe nawiazujaca do pisma, prowadza go osoby, ktore pojawiaja sie w pismie a redaktorem naczelnym jest ta sama osoba co pisma. Pewnie gdyby nie forum to sam bym nie wiedzial, ze rozni sie to tylko wlascicielem. A z puntu przecietnego odbiorcy portalu jest to bez znaczenia i nie wymagalbym zeby ktos przed napisaniem opinii "pe = ppe" siedzial na wikipedii czy krs i analizowal dane.Dokładnie, i póki te oczywiste związki będą istniały póty takie komentarze będą się pojawiały i będzie to zrozumiałe. PE świadomie zaakceptował taki stan rzeczy, i kto wie czy faktycznie nie odbija się to na sprzedaży magazynu.