Opublikowano wczoraj o 08:45 1 dzień Aż policzyłem ile stron PE jest zapełnione przez osoby powiązane z PPE. Całe 12, a jeśli odjąć strony napisane przez osoby które były w PE jeszcze przed powstaniem PPE to zostaje 5 stron z czego 2 to retrorecenzja Rascala. No faktycznie PPE przejęło PE xd
Opublikowano wczoraj o 08:52 1 dzień Tutaj już nawet nie chodzi o to, że ludzie nie wiedzą, albo są nieświadomi. Prawo do niewiedzy jest naturalne dla każdego człowieka. Chodzi o to, że - jak to w internecie - najwięcej negatywnego do powiedzenia mają osoby, które o danej kwestii mają najmniejszą, a czasem zerową wiedzę i nawet nie próbują jej zdobyć. To funkcjonuje w opiniach o filmach, grach, kanałach YT i działa również w kwestii PE = PPE. CDA również cierpi między innymi z powodu "a bo Papkin", choć od lat go tam praktycznie nie ma (jest za to masa randomów, więc w sumie nie wiem co gorsze). Internetowa tradycja przypierdalania się do rzeczy, o których się nie ma pojęcia, nie czyta, nie ogląda, nie gra, ale wypowiedzieć się muszę, bo klawiatura za bardzo kusi.
Opublikowano wczoraj o 09:17 1 dzień @Perez Przeczytałem zapowiedź na PPE, mała sugestia na samym początku daj akapit kto przygotowuje teksty do danego specjala, nie będziesz musiał wszystkim tego tłumaczyć.
Opublikowano wczoraj o 09:19 1 dzień Cooo? Monika teraz tam pisuje?? Od 2026? To świeży temat, czy Monika musi pisać na PPE?
Opublikowano wczoraj o 09:43 1 dzień Największym dowodem na guwno recenzję mijających sie z rzeczywiścią w internatach to filmweb
Opublikowano wczoraj o 09:55 1 dzień Autor 21 minut temu, łom napisał(a):@Perez Przeczytałem zapowiedź na PPE, mała sugestia na samym początku daj akapit kto przygotowuje teksty do danego specjala, nie będziesz musiał wszystkim tego tłumaczyć.Raczej to niewiele zmieni :) Tak jak czytam opinie to najczęściej jest coś w stylu "a bo na PPE kasujecie komentarze i dajcie clickbaity to ja nie kupuję PSX Extreme, bo to przecież to samo". Jak wyjaśniasz, że inne firmy, to zaraz pojawia się info "a bo tu i tu są te same osoby" (które, jak sam wyliczyłeś, zapełniają kilka stron w piśmie). A jak wrzucisz info, że w specjalu biorą udział Ściera, Myszaq czy HIV, to zaraz będzie "aaa, bo kiedyś to było" - i tak można w nieskończoność.
Opublikowano wczoraj o 10:01 1 dzień Warto próbować, przynajmniej po to aby nie tłumaczyć że teksty są napisane przez inne osoby niż Igor czy Grucha. Jak przy okazji każdego speciala/książki będzie takie info na samym początku to w końcu się utrwali.
Opublikowano wczoraj o 10:22 1 dzień Perez i Roger postawili pismo na nogi, a wielu wciąż niezadowolonych. Wychodzi równomiernie i nawet oferowane są wydania specjalne. To źle że magazyn korzysta z całego dostępnego spektrum recenzentów i pisarzy artykułów nawet jeśli pochodzą z nielubianego portalu? Edytowane wczoraj o 10:24 1 dzień przez Enepsignos
Opublikowano wczoraj o 10:22 1 dzień *Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, znaczy się, gruszki.
Opublikowano wczoraj o 10:29 1 dzień 5 minut temu, SlimShady napisał(a):*Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, znaczy się, gruszki.To że ktoś ma alergię na "gruszki" to oznacza że cały produkt jest do bani?
Opublikowano wczoraj o 10:39 1 dzień Jakby był do bani, to bym nie kupował, ale nie da się ukryć, że nie jest to takie czarnobiałe i czyste w każdym calu.
Opublikowano wczoraj o 11:17 1 dzień Właśnie przez takie jęczenie już prawie nigdy na żadnej stronie nie zaglądam w komentarze. Zawsze najbardziej lajkowane jest marudzenie, że łoooo kiedyś to było. Teraz gry/filmy/gazety/cokolwiek złe, kiedyś to było. Same rimejki, znowu murzyni w moich filmach, dei, lgbt, każą mi grać babom. Nowy zwiastun? NIE OGLĄDAM, nie interesuje mnie to, ale MUSZĘ wszystkich o tym powiadomić. ALE GÓWNO. Kiedyś PE to było coś. Pamiętacie Ścierę? Pamiętacie zjeżdżanie krzesłami po Sokolskiej? Beka z typów. Mam nadzieję, że nigdy nie dotknie mnie takie zgorzknienie. Życie przeszłością, szukanie wszędzie problemów i narzekanie dla samego narzekania. Ja wolę siedzieć na wygodnej kanapie, grać z entuzjazmem w giereczki na moim wielkim wypasionym telewizorze i czytać wysokiej jakości teksty w szmatlawcu i specjalach. Warto dodać, że o wiele wyższej jakości teksty niż w starych numerach PE. I piszę to z całą sympatią do dawnych czasów. A te marudy mogą zamknąć się na swoich strychach, wpierdalać kanapki z cebulą i wspominać zajebiste czasy, kiedy w psx extreme były komiksy z cyckami, a w filmach wszyscy byli biali.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Pamiętam jak jakiś typ na profilu psx extreme pisał że dzisiaj to nie to samo. Ale mnie też śmieszył humor gimnazjalny w gimnazjum, ale żeby dalej miec taki humor 25 lat później to coś nie halo.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Szczerze to ja bym juz dawno olał te komentarze. To sa marudy, które i tak niczego nie kupią, a psioczą dla psioczenia i poklasku im podobnych.Tylko zeby w zajawce zawsze bylo info, kto odpowiada za stworzenie danego specjala i tyle.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 4 godziny temu, Mejm napisał(a):Nie dziwne, ze im sie utrwalilo skoro portal zakladali redaktorzy pisma (w tym sam Sciera), ma nazwe nawiazujaca do pisma, prowadza go osoby, ktore pojawiaja sie w pismie a redaktorem naczelnym jest ta sama osoba co pisma. Pewnie gdyby nie forum to sam bym nie wiedzial, ze rozni sie to tylko wlascicielem. A z puntu przecietnego odbiorcy portalu jest to bez znaczenia i nie wymagalbym zeby ktos przed napisaniem opinii "pe = ppe" siedzial na wikipedii czy krs i analizowal dane.Dokładnie, i póki te oczywiste związki będą istniały póty takie komentarze będą się pojawiały i będzie to zrozumiałe. PE świadomie zaakceptował taki stan rzeczy, i kto wie czy faktycznie nie odbija się to na sprzedaży magazynu.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Trzeba by dać na każdej okładce i każdej zapowiedzi "osoby piszące obecnie w piśmie nie mają nic wspólnego z portalem ppe", to może by dotarło. W sumie wiele jest w tym prawdy.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Chyba jedyne do czego można się rzetelnie przyczepić to merytoryka tekstów (wiem, pewnie wałkowane multum razy) w Specjalach. Ale mnie to osobiście nic bo jara mnie sam fakt, że w dzisiejszych czasach wychodzi papierowa gazetka o Saturnie. Dziopka na okładce arcade to była słabizna, ale ja nie lubię mieszać tak odmiennych tematów. Gry to gry a ciśienie w spodniach czy sprawy matrymonialne to druga kwestia. Nie przychodzę w negliżu na rodzinny obiad bo to niesmaczne. Tak jak opcja strzelenia komuś gola przy automacie z ponadczasowym Sonic Fighters. Wszystko ma swoje miejsce i czas - szanujmy historię gamingu.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Witaj Perez Po dłuższym przemyśleniu postanowiłem że zamówię ten numer specjalny i tak też zrobiłem. Byłem na allegro i wybrałem z okładką gry Tekken 2 ponieważ jestem wielkim fanem tej ponadczasowej bijatyki Mam nadzieję że numer będzie mi się czytało tak dobrze jak numer zerowy PSX EXTREME Chciałbym też napisać o czymś co zwróciło moją uwagę. Otóż na okładce u same góry są zamieszczone tytułu gier jakie będą w tym numerze specjalnym. I piszę na przykład Resident Evil 2 - hmmm nie jestem żadnym ekspertem ale wydaję mi się że druga część Residenta miała miejsce w 1998 roku Pisze też Crash Bandicoot 2 - ta gra miała premierę chyba w 1997 roku Coś mi się wydaje że trzeba będzie zrobić drobne poprawki .... no chyba że się mylę Numer zamówiłem i już czekam bo dla mnie pierwsze PlayStation zawsze było i jest bliskie memu sercu. Robicie kawał dobre roboty ! Pozdrawiam
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor Taaaak, numeracja na górze juz poprawiona, w sumie musze podmienic okladki w sklepie i na Allegro. Przy robieniu wizuali okladek cos sie za duzo podoklejala grafikowi.