Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

System reputacji

Czy jestes za calkowitym usunieciem reputacji na forumie? 63 użytkowników zagłosowało

1. 1. Usuwamy?

• Tak
      25%
    • Nie
      47%
    • Ograniczyc ilosc reakcji + wyrzucic licznik
      15%
    • Zostawic obecne reakcje + wyrzucic licznik
      11%

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Ja bym zostawił tylko plusy. Minusy niektórzy dają "bo tak, bo nie lubię typa".

Albo usunąć całkowicie.

Brzmi jak współczesny świat, gdzie wszystko jest kolorowe i każdy się lubi, jestem na nie.

• Odpowiedzi 80
  • Wyświetleń 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No ja nie wiem po co to This wprowadzono. Tak samo jak Dzieki (skoro jest plus) czy Serduszko dla pedauff.

• Jukka Sarasti
    Jukka Sarasti

Również uważam, że sam plus i minus bez reputacji byłyby całkiem okej, jeśli już chcemy zostawić reakcje. Niestety, ale z moich obserwacji także innych miejsc (np. forum MMA Rocks, które dobrą dekadę

Opublikowano

Mieszana opinia, bo z jednej strony jestem w stanie sobie wyobrazić, że dla niektórych plusy najzwyczajniej w świecie mogą być dodatkową motywacją, by napisać coś rzeczywiście wartościowego, kreatywnego, albo po prostu włożyć nieco więcej wysiłku, a pozostali mogą to w prosty sposób docenić dając plusa czy serduszko. Nie każdy w ten sposób tutaj funkcjonuje, ale niektórzy z pewnością.

Jak usunięcie tego kija z marchewką wpłynie na aktywność niektórych? To będzie trudno zmierzyć.

Z drugiej strony oczywiście, że to nie działa jak powinno, bo w idealnym świecie najwięcej dobrej reputacji powinny zgarniać wartościowe posty, a wszyscy wiemy, że najwięcej reakcji zgraniają zdjęcia gierki, albo samicy w temacie "Kobiety". Więc wskaźnik "reputacji" siłą rzeczy będzie przekłamany, bo jak ktoś się uprze, to może farmić dziesiątki plusów. No i teraz okazuje się, że niektórzy zdolni są generować treść swoich wpisów w imię zgarnięcia kilkunastu plusów.

Jak każdy lubię dostać plusa za włożony czas i postaranko w napisanie posta, więc o ile bywa to pewną motywacją, to nie jest z pewnością jedyną.

Na tej samej zasadzie lubię docenić kogoś za wyczerpujący, zabawny, czy pomocny post, bo to wygodna możliwość i nie generuje bezwartościowych wpisów w rodzaju "dobra robota!", "xdddd".

Więc jestem za tym, by reakcje generalnie zostały (można je ewentualnie uprościć i odchudzić), bo bez nich forum może zwyczajnie posmutnieć.

Licznik reputacji? Można wyjebać, bo nic nie znaczy, niczemu nie służy i nie odzwierciedla niczego. Kompletnie się nim nie sugeruję, bo i bez jego wskazań wiem, kto jest aktywnym użytkownikiem i czy zawartość, którą dostarcza do mnie przemawia.

Ujmę to inaczej: o ile reakcje lubię i uważam za przydatne w odpowiedniej sytuacji (no i co jakiś czas generują "dramy", więc przynajmniej coś się dzieje), tak licznik reputacji jest mi obojętny, więc jest mi też obojętne co się z nim stanie. Nie przeszkadza mi, że jest i nie odnotuję jego braku.

Opublikowano

55% za usunięciem, dosyć zadziwiające, czy to przez reklamę kolegi z Instagrama?

Forum w tendencji zwyżkowej, to nie wiem na co pozwoli wyjebanie plusików, trochę szukanie czarnej dziury.

Ja bym jeszcze odbanował kolegów z USA i Choroszczy.

Nvm teraz widzę, o co chodzi... po prostu ban jednego typka i tyle.

Opublikowano

Wtedy będzie mógł nareszcie odpocząć psychicznie, zero presji, potrzeb i swędzenia z tyłu głowy.

Opublikowano
16 minut temu, Josh napisał(a):

shJAXL2.jpeg

bcDEpqp.jpeg

oh_youoh_youoh_you

W takim razie zmieniamy na "nie", gdyż choroba jest być może nieuleczalna.

Opublikowano

Jak to jest,że głosuje w huj osób a na forum pisze jakiś procent.

Opublikowano

Jako osoba mocno plusowana jestem za zostawieniem sir

Czasem ktoś coś dobrze napisze i zamiast jakiegoś "Zgadzam się" czy "Dobrze napisałeś" (co w dawnych czasach internetu było plagą), można dać plusika i jest git. Poza tym na reseterze nie ma widocznych plusów pod postami, no a chyba nie chcecie się zrównywać z tymi c w e l a m i.

Opublikowano
  • Autor

No to nadal dostaniesz plusy ale nie podbije ci sie licznik.

Opublikowano

Obojętne mi to w sumie, ale dobrym kompromisem wydaję się zostawienie reakcji i wyjebanie licznika.

Opublikowano
1 minutę temu, Mejm napisał(a):

No to nadal dostaniesz plusy ale nie podbije ci sie licznik.

A no to chyba trzeba uściślić bo już w pierwszych komentarzach jest żeby wyjebać wszystko albo wyjebać minusy, a zostawić plusy.

Opublikowano
  • Autor

No taki zero jedynkowy podzial troche zbyt scisly. Skoro mozna cofac glosy to dodam jeszcze pare opcji w ankiecie pozniej.

Opublikowano

ja bym zostawil te ikonki przy postach, żeby mozna było oceniać, ale żeby nie było widocznej reputacji.

Opublikowano
  • Autor

Poszedl update ankiety.

Opublikowano

Może da się dodać opcję gdzieś w ustawieniach profilu, coś takiego na przykład: "nie chcę widzieć reputacji swojej i innych". Jak komuś przeszkadzają punkciki to sobie wtedy wyłączy, a reszta sobie nie wyłączy.

Edytowane przez RoL

Opublikowano

A gdzie w ogóle były te "kontrowersje z nAbIjaniem plusikow"? Żyje w WKP/Hyde Parku i chyba bo mnie dużo omija.

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie ukonczylem.

Opublikowano

Wyobraźcie sobie jakby te abominacje trafiły do gazetki jako wyróżnienie. Ojej, jak boli na samą myśl.

Opublikowano

W sumie tak sobie dyskutujemy, a nie wszyscy znają aferę, więc wygodny odnośnik do odpowiedniego posta może się przydać.

Opublikowano

A zapytam, powiecie mi jak taki jednokomórkowiec jak Pupcio nabił tyle plusów?

Może jest jakiś temat o którym nie wiem, że pokazywał dupę czy dostawał plusy za seks. Bo jak tu czytam jego wysrywy, to pozostaje to dla mnie rzeczą nieodgadnioną

Opublikowano

Do wywalenia to wszystko, bo są tu takie słabe jednostki, co już płakali, że byli mocno pod minusami jak na przykład gira w górę i dostał potem wyzerowane minusy, bo każdy cisnął z niego bekę i nadal cisną. Jaki to ma sens?

Opublikowano
Teraz, Faka napisał(a):

Do wywalenia to wszystko, bo są tu takie słabe jednostki, co już płakali, że byli mocno pod minusami jak na przykład gira w górę i dostał potem wyzerowane minusy, bo każdy cisnął z niego bekę i nadal cisną. Jaki to ma sens?

albo Soul który tak długo płakał, że ma reputacje na minusie, że mu Perez dodał 1000 plusów pawel

Opublikowano
8 minut temu, drozdu7 napisał(a):

A zapytam, powiecie mi jak taki jednokomórkowiec jak Pupcio nabił tyle plusów?

Może jest jakiś temat o którym nie wiem, że pokazywał dupę czy dostawał plusy za seks. Bo jak tu czytam jego wysrywy, to pozostaje to dla mnie rzeczą nieodgadnioną

Jestem po prostu mega zabawnym gościem drozdu którego społeczność docenia od ponad 16lat! więcnie licz że powtórzysz mój sukces drozdu bo jedyne co ci zostaje to pójście w ślady twojego idola asaxa i robienie analiz dotyczących xboxa o 5 rano. Pecie. )

Opublikowano
11 minut temu, Faka napisał(a):

Żadnego resetu nie miałem. Kiedy zapytałem czy mogę zostać dodany do grupy z wyłączoną repką byłem na plusie więc to też źle pamiętasz, fajna to była akcja bo rozruszała forumek.