Opublikowano wtorek o 10:202 dni Dzięki nim przynajmniej jest na co narzekać, tak to za dobrze by było ;d
Opublikowano wtorek o 10:232 dni W dniu 27.05.2026 o 22:20, Perez napisał(a):MotorsliceChyba pierwsza wspominka na forum o tej prześwietnej grze, polecam.
Opublikowano wtorek o 10:272 dni 18 minut temu, Shen napisał(a):Pomarzyć można, ale oni są nietykalniTak samo jak stary dziad smugler w cda
Opublikowano wtorek o 12:102 dni Ale jaja, przesyłka nadana wczoraj, a wlasnie wyjąłem ze skrzynki. Takiego ekspresu to jeszcze nie bylo.
Opublikowano wtorek o 12:142 dni 6 godzin temu, Bzduras napisał(a):Norby zamiast Marcellusa to chyba największy upgrade jaki widział ten magazyn Z drugiej strony trochę dziwnie czyta się tę część strony bez poczucia, że ktoś na mnie pokazuje palcem i mówi "on jest zły", jest lekki dysonans.Bardzo lubiłem Marcela w N+. Sam mam poglądy bardziej na lewo niż na prawo. Korpo też gardzę. Ale temu panu się coś dawno odkleiło i ciszę się, że ktoś go zastąpił.
Opublikowano wtorek o 12:152 dni Marcellus z N+ a Marcellus z PE to jakby dwie różne osoby, nie ma co porównywać nawet.
Opublikowano wtorek o 14:012 dni Numer odebrany, fotka nawiązująca do jednego z waszych postów na FB.
Opublikowano wtorek o 14:242 dni Z wiekiem czas leci coraz dziwniej.Patrzę na każdą z tych okładek i mam wrażenie jakby każda była z zeszłego miesiąca.Ostatnio wertowałem na półce Extrimy i myślałem sobie, jakim cudem to numer z marca, przecież pamiętam jakbym niedawno wyciągnął go ze skrzynki.
Opublikowano wtorek o 14:242 dni 4 godziny temu, MichAelis napisał(a):Ja się od razu rzuciłem na felieton HIVa i powiem tylko, że czekam na więcej.Wywalić zaxa i bucera (Hyde park na pierwszy miejscu xdddd) i mamy pisemko 10/10, jak za dawnych lat.Jeszcze miały być odtajnione tajne akta @Konsolite
Opublikowano wtorek o 16:242 dni Recenzja Batmana i screen z 33 strony. Identyczny niemal strzeliłem w sobotęOdnośnie screenów- w recenzji Forzy jak najbardziej na plus, większe, wyraźne i jaśniejsze.
Opublikowano wtorek o 17:112 dni Autor 45 minut temu, Manor napisał(a):Wow, podszedłem po konkurencję do inmedio a tu taka niespodziankaMoze byc, Kolporter prosil, aby we wtorek wrzucic numer, bo jutro maja jakas wieksza dostawe. Natomiast juz nie informowalismy, aby nie robic zamieszania.
Opublikowano wtorek o 21:041 dzień Gratulacje dla Norbiego za pojawienie się w felietonach, postanowiłem uhonorować nową/starą postać i przeczytałem zaraz po wstępniaku. Zapowiada się dobrze i życzę pomysłów na każdy miesiąc.No i nowy dział replay - super, na forum często ten temat był podnoszony i się doczekaliśmy. Bardzo wartościowy dla takich jak ja, co rzadko ogrywają gry na ich premiery, więc dodatkowe opinie zawsze przydatne.
Opublikowano wczoraj o 04:23 1 dzień Autor Dzień dobry! Nowy numer od dzisiaj w sprzedaży :) Prenumeraty rozesłane, e-wydanie dostępne, pozostaje tylko życzyć przyjemnej lektury.
Opublikowano wczoraj o 17:35 1 dzień Tym razem poczta ogarnęła i prenumerata wylądowała w skrzynce przed długim weekendem
Opublikowano wczoraj o 17:42 1 dzień Norby chyba jednorazowa akcja, bo z dopisku Rogera w felietonie Miela wynika że Marcellus wraca za miesiąc? Replay świetny dział, oby wytrzymał dłużej niż miesiąc
Opublikowano wczoraj o 19:18 1 dzień Kurna Adamus, lubię Cię ale za ten felieton o wirtualnym głaskaniu kotków i piesków daję Ci karnego kutasa i nie ma zmiłuj! No jak można było nie skorzystać z takiej okazji i nie wspomnieć ani słowem o Haunting Ground, nie pojmuję?! Jeszcze rozumiem żeś pominął w tym tekście Rule of Rose, wszakże tam możliwość przytulenia Browna była tylko opcjonalną ciekawostką (i to na dodatek taką trochę ukrytą, podobnie jak choćby tryb multiplayer w Devil May Cry 3 o którym większość graczy nawet nie wiedziała) no ale w HG nagradzanie Hewiego głaskaniem za "dobre uczynki" stanowiło istotną mechanikę mającą odczuwalny wpływ na rozgrywkę, więc nic Cię nie tłumaczy!P.S. Tak w ogóle to sorry za tak długi brak aktywności na forum, w ostatnich miesiącach bardzo mocno pochłonął mnie świat, nazwijmy to, wyczynowej matematyki i w związku z tym brakowało mi czasu i chęci nawet na same gierki (a co dopiero na dyskutowanie o nich onlajn) ale gazetkę oczywiście prawilnie co miesiąc kupowałem w ramach wsparcia Zg[red]akcji i to na premierę, tak jak i tym razem. Nie wiem czy powrócę do regularnego postowania na forum, w najbliższym czasie podejrzewam że raczej nie (na ten moment to niewiele nawet grywam, a na mojej liście priorytetów gry zdecydowanie górują nad dyskutowaniem w necie) no ale w tym przypadku musiałem zrobić wyjątek i zrugać Zg[red]a za olanie HG w artykule, który aż się prosił o wzmiankę nt. tej perełki.Edit: Cześć Piecho (zagajam, bo właśnie zauważyłem Twój nick wśród ostatnio przeglądających) z Twoim zdrowiem już, mam nadzieję, lepiej? Bo jeśli dobrze pamiętam, to chyba z pół roku temu czy kiedy ja tu ostatnio pisałem, coś tam było u Ciebie na rzeczy z nowotworzeniem - czy sytuacja już opanowana, bo brzmiało to niepokojąco? Edytowane wczoraj o 19:32 1 dzień przez Nomen dubium
Opublikowano wczoraj o 20:02 1 dzień 39 minut temu, Nomen dubium napisał(a):Edit: Cześć Piecho (zagajam, bo właśnie zauważyłem Twój nick wśród ostatnio przeglądających) z Twoim zdrowiem już, mam nadzieję, lepiej? Bo jeśli dobrze pamiętam, to chyba z pół roku temu czy kiedy ja tu ostatnio pisałem, coś tam było u Ciebie na rzeczy z nowotworzeniem - czy sytuacja już opanowana, bo brzmiało to niepokojąco?Miło mi, że pamiętasz, nawet jeśli pamiętasz nie do końca miłe rzeczy. Obecny status "w remisji" i trzymanie kciuków, by tak zostało. Kacpra zmuszę do ogrania ze mną Haunting Ground i Rule of Rose do podcastu Bez dyskusji. Za karę, rzecz jasna. Fajnie, że jesteś wciąż z nami!
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. 39 minut temu, Piechota napisał(a):Obecny status "w remisji" i trzymanie kciuków, by tak zostało.Przyłączam się i trzymam też swoje.40 minut temu, Piechota napisał(a):Kacpra zmuszę do ogrania ze mną Haunting Ground i Rule of Rose do podcastu Bez dyskusji. Za karę, rzecz jasna.W HG gameplay jest, nawet po tylu latach, całkiem spoko więc kara to z tego akurat żadna... Nieco inaczej sprawy się mają natomiast z RoR, tam to rozgrywka jest na takim poziomie, że... dyplomatycznie rzecz ujmując, lepiej skupić się na fabule i muzyce (te dwa aspekty akurat topowe) a na gejmplej przymknąć oko.44 minuty temu, Piechota napisał(a):Fajnie, że jesteś wciąż z nami!A to jasna sprawa, do głowy by mi nie przyszło (oczywiście, jeżeli nie przepoczwarzycie się w żaden kwartalnik publicystyczny a la CDA) kończyć takiego "romansu" trwającego już, bagatela, 24 lata... I tak w ogóle, skoro o tym mowa, to w głowie mi się nie mieści jak ten czas zapierdziela! Najlepszy przykład - sprawdziłem to właśnie przed chwilą i nie, moja poprzednia wizyta tutaj nie była pół roku temu tylko prawie rok, bo 8 lipca! Damn it, w życiu bym nie pomyślał że zaniedbałem to forum na aż tak długo; może postaram się odtąd wpaść chociaż z raz w miesiącu, bo aż wstyd być takim "pasywem" w trwającym niemal ćwierć wieku związku!
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Bardzo fajny pomysl i forma tej kampanii promowania czytelnictwa! Super, ze Szmatławiec bierze udział w takich akcjach.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. W dniu 1.06.2026 o 08:17, Bzduras napisał(a):Czyli Australijczycy z 2000 nie mogą mieć wspomnień, noted.Na pewno nie mogą mieć takich sprzed swoich urodzin
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. To dla kontekstu wkleję tutaj tę recenzję:Zaznacz mi proszę ten fragment, gdzie on mówi coś o swojej nostalgii do tamtych czasów, bo ja słyszę tylko odwoływanie się do pewnych uniwersalnych doświadczeń, które ma chyba każdy. Nastoletnie dramy, szukanie swojej ścieżki w życiu, problemy typu "moi rodzice mnie nienawidzą bo nie mogłem siedzieć do drugiej w nocy" i tego typu rzeczy, dodatkowo sięgając do filmów z tamtej epoki by podkreślić, jak tematyka była przedstawiana przez filmowców w danym czasie, ale ani razu nie powiedział "o, pamiętam to i to z tamtych czasów, to było super i ja też to robiłem" ani nic w tym stylu. Jedyne zdanie zawierające słowo "nostalgia" pada w 8:04 i brzmi tak:Mixtape is a nostalgic remembering of youth rathen than youth itself.Jeśli o to Ci chodziło to nad zrozumieniem języka angielskiego jeszcze trochę musisz popracować. Specjalnie obejrzałem całość jeszcze raz próbując wyłapać to "pierdzielenie o nostalgii" o którym mówisz, ale ni cholery nie potrafię go tu znaleźć i będę wdzięczny jeśli podasz mi dokładnie w której minucie tej recki słychać to pierdzielenie.
Opublikowano 54 minuty temu54 min No i co teraz?Hiv niech pisze felietony, póki mu się chce. Jestem bardzo ciekawy drogi z pracownika CD Project do właściciela spożywczaka na dworcu w Dąbrowie Górniczej.
Opublikowano 52 minuty temu52 min Zesranko o Mixtape to jedno z zabawniejszych zjawisk zaobserwowanych w giereczkowie w ostatnich latach. Mam wrażenie, że najgłośniej krytykujący nawet na youtubie nie zagrali, bo krytykują najczęściej elementy w grze nie występujące. Te lata 90 w grze są tak płynnie nakreślone i robią takie tło, że równie dobrze gra mogłaby mieć akcję pod koniec 80 albo na początku nowego milenium a i tak wszytko by pasowało. Zax krytykujący muzykę to największy śmieszek, ignorancja level over 9000
Opublikowano 42 minuty temu42 min 12 minut temu, sadiker napisał(a):No i co teraz?Hiv niech pisze felietony, póki mu się chce. Jestem bardzo ciekawy drogi z pracownika CD Project do właściciela spożywczaka na dworcu w Dąbrowie Górniczej.Stanie po tej same stronie co Zax? Niezły obciach.