Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

God of War Laufey

Featured Replies

Opublikowano
31 minut temu, XM. napisał(a):

Ogólnie potencjał takiej zbitki mitologii jest PRZEORGOMNY bo można jechać po bandzie z ich wykorzystaniem, maaaaasą fun service w postaci Atheny (która jak wiemy doskonale nadal gdzieś tam jest i może odegrać duża rolę )czy Aresa i teraz tylko pytanie czy spierdolą czy dowiozą. Moje małe życzenie jest takie - nie spieszyć się, przedstawic swoje w trzech częściach - Ragnarok trochę ucierpiał, że materiał na dwie gry wrzucili do jednej bo ostatnie 2h są cudowne, ale każdy chciał oddzielna pozycję na cały ten wątek.

I w takim razie ciekawe czy pojawi się też

Odyn

Ja tutaj jeszcze dodam jeden wątek do dyskusji - motyw różnych mitologii brzmi ekstra, ALE fakt że to jest jakiś czyściec/limbo dla martwych bogów to zbyt duże pójście na łatwiznę. A do tego

Spojlery z zakończenie Ragnaroka

baaardzo osłabia motywy z zakończenia Ragnaroka i sprawia że decyzje bohaterów z końcówki zdejmują z nich trochę emocjonalne ciężaru. Kurde lubiłem ten motyw że nawet bogowie nie wiedzieli co ich czeka po śmierci, że Odyn ciągle szukał "co dalej? co będzie jak mnie już nie będzie?"; podobało mi się jak Atreus podjął decyzję o zniszczeniu maski na zasadzie kontry do Odyna i zdecydował się po prostu iść swoją ścieżką na ślepo. Fajne było też to że nie dostawaliśmy odpowiedzi czym tak naprawdę była maska i osobiście dobrze mi było z tym gdyby tak zostało.

Do tego wszystkie śmierci z nordyckiej sagi w ogóle chyba tracą na znaczeniu, bo bogowie po prostu idą na jakiś wyższy stan egzystencji? Bez sensu. Fakt motywy te pojawiały się już w greckiej trylogii, ale no nie wiem. Nie podoba mi się to za bardzo póki co.

• Odpowiedzi 193
  • Wyświetleń 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Maska bankowo będzie powiązana z tym światem z miksem bogów

Ja mam straszne mieszane uczucia co do tego pokazu ale głównie przez wrzucenie w te kilkanaście minut tak wielu pseudo słodziaków. Technicznie jest super a furtka jaką otwarli miksem mitologii sprawia że ogranicza już ich tylko wyobraźnia. Z drugiej strony trochę się boję, że już seria w takich realiach zostanie i dedykowanej jednej mitologii części już nie zobaczymy (remake greckiej nie liczę)

Opublikowano
Godzinę temu, Cedric napisał(a):

Odyn

Ja tutaj jeszcze dodam jeden wątek do dyskusji - motyw różnych mitologii brzmi ekstra, ALE fakt że to jest jakiś czyściec/limbo dla martwych bogów to zbyt duże pójście na łatwiznę. A do tego

baaardzo osłabia motywy z zakończenia Ragnaroka i sprawia że decyzje bohaterów z końcówki zdejmują z nich trochę emocjonalne ciężaru. Kurde lubiłem ten motyw że nawet bogowie nie wiedzieli co ich czeka po śmierci, że Odyn ciągle szukał "co dalej? co będzie jak mnie już nie będzie?"; podobało mi się jak Atreus podjął decyzję o zniszczeniu maski na zasadzie kontry do Odyna i zdecydował się po prostu iść swoją ścieżką na ślepo. Fajne było też to że nie dostawaliśmy odpowiedzi czym tak naprawdę była maska i osobiście dobrze mi było z tym gdyby tak zostało.

Do tego wszystkie śmierci z nordyckiej sagi w ogóle chyba tracą na znaczeniu, bo bogowie po prostu idą na jakiś wyższy stan egzystencji? Bez sensu. Fakt motywy te pojawiały się już w greckiej trylogii, ale no nie wiem. Nie podoba mi się to za bardzo póki co.

A co jeśli Kratos będzie musiał umrzeć żeby tam trafić i w ten sposób uratować żonkę? obama

Opublikowano
6 godzin temu, Square napisał(a):

Przecież to jeden z powodów dlaczego Ragnarok nie robił jak powinien. Jedno ujęcie było fajne jako ciekawostka w 2018, powinni z tego zrezygnować jak najszybciej.

Ragnarok w mojej ksiazce jest tytulem bez wad, a ujecie one shot to blysk geniuszu, ostatni ambitny krok do przodu w technice tworzenia gier telewizyjnych;

Nie widze powodow w jaki sposob to negatywnie wplywa na rozgrywke?

Opublikowano
5 minut temu, Ken Adams napisał(a):

Ragnarok w mojej ksiazce jest tytulem bez wad

huh

Opublikowano

Ragnarok już dla mnie jest zbyt ckliwy scenariuszowo. Pomijając to, że jest rozwleczony i miejscami nudny.

No nie siada mi to silenie sie na infantylna dojrzałość serwowaną przez intelektualnych młokosów. Tak można podsumować storyteling w większości tych gierek ostatnio. Wolę nieskrępowany seks i przemoc bo przynajmniej nie ma z tego żenady.

Opublikowano

Wpisy na X + AI + God of War z kobietą. Oczywiście że musiało wyjść coś takiego D

Edytowane przez Cedric

Opublikowano
1 godzinę temu, Cedric napisał(a):

Odyn

Wszystko zależy czy bogowie

będą mogli wracać stamtąd fizycznie, we własnym ciele, czy jest to faktycznie jakiś poziom astralny i nic z tego, a każda próba będzie skazana na porażkę.

Jeżeli powrót w ten sposób jest możliwy, to moim zdaniem pizda, bo jak ciało zniknęło, to jak niby miałoby powrócić?

To mnie wkurwiało w "Malazańskiej", gdzie w ostatnich tomach bogowie ginęli, trafiali do miecza, a później po jego zniszczeniu wracali jak gdyby nigdy nic.

Opublikowano

Przeciez po tym cieciu trailera pewnie Fej dekapituje tego ogra czym wku.rwi jego stara i na koncu dziewczyny beda ciagac sie za wlosy. Tu nie bedzie zadnej glebokiej fabuly. Na otwarciu dostalismy salamandre od disneya oraz timona i pumbe przebranych za miecz i zelowy szescian. W tym czasie w GoW3 Kratos byl juz w polowie mordowania Posejdona.

Opublikowano

Gra z pewnością będzie dobra ale klimat to mi totalnie nie siedzi, kolorki, lipny design wrogów, gadający glut. Jak ktoś słusznie zauważył, więcej tu bezjajecznych i nijakich avengersów niż god of war.

Opublikowano

Tak sobie oglądam filmik o gierce i reżyser naracji oraz główna scenarzystka nawet nie znają oryginalnej trylogii. Ogólnie są z serią od 2018.

Opublikowano

Zmiana warty u większości prężnie działających dewów nie służy narracji. Dłubią pod wrażliwszy elektorat. My dla nich jesteśmy prehistorią.

Opublikowano
26 minut temu, Moldar napisał(a):

Jak ktoś słusznie zauważył, więcej tu bezjajecznych i nijakich avengersów niż god of war.

No przeciez nawet ta czcionka i kroj podtytulu to jak z jakiegos serialu 4 fazy marvela.

maxresdefault.jpg

Opublikowano

Przypomnę tylko, że podobne gadki, że to już nie God of war bo dzieciak, bo inna kamera itp były przed premierą GoW-a 2018, finalnie gra okazała się zajebista, nie miała tak epickich starć z bossami jak klasyczne odsłony ale była dużo lepsza od tamtych gier w innych aspektach, chociażby prowadzenia fabuły. Teraz jest to samo, bo jest inaczej niż w poprzednich dwóch częściach. Dla mnie to bardzo dobrze, że jest inna bohaterka, a bohaterka jest taka, o której były wzmianki chociażby w Ragnaroku i co potrafi robić więc czemu tego nie wykorzystać w nowej grze ?! Obejrzałem jeszcze raz na spokojnie ten film z pokazu i jak dla mnie zapowiada się świetnie.

Opublikowano
18 minutes ago, Qbon said:

Przypomnę tylko, że podobne gadki, że to już nie God of war bo dzieciak, bo inna kamera itp były przed premierą GoW-a 2018, finalnie gra okazała się zajebista, nie miała tak epickich starć z bossami jak klasyczne odsłony ale była dużo lepsza od tamtych gier w innych aspektach, chociażby prowadzenia fabuły. Teraz jest to samo, bo jest inaczej niż w poprzednich dwóch częściach. Dla mnie to bardzo dobrze, że jest inna bohaterka, a bohaterka jest taka, o której były wzmianki chociażby w Ragnaroku i co potrafi robić więc czemu tego nie wykorzystać w nowej grze ?! Obejrzałem jeszcze raz na spokojnie ten film z pokazu i jak dla mnie zapowiada się świetnie.

Haha, przed GOW 2018 ludzie nie lubili gówniarza, ktory i tak jest wkurwiajacy to teraz głupio tak krytykować sześcian

Przejebane sie ta branża zrobiła, ale widzę dlaczego jest coraz gorzej

Opublikowano

Ja myślę że ciekawie to będzie jak pokażą GoW Trilogy Remake i jednak będzie się to różnić od naszych wyobrażeń ;)